Adam burada mutlu. Bunu bariz şekilde görüyoruz. Ancak buraya gelmesinin ana sebebi boşta kalmak istemiyor olması idi. Bir sürü faktör lehimize işledi.
Chelsea transferi olmadı. Suudi'ler Napoli başkanının son anda fiyat artırması nedeniyle geri çekildiler, Conte ben planımı Oshimen gidiyor, Lukaku geliyor şeklinde yaptım dedi. Şartlar oyuncuyu kadro dışı kalmaya veya kulübede koltuk ısıtmaya doğru sürükledi. Devreye bu aşamada biz girdik ve oyuncu kiralık olarak geldi. Tam bu dönemde Icardi'nin sakat olduğunu ve belki devre arasına kadar oynamaması ihtimali olduğunu da unutmamak lazım. Yani hem Oshimen hem de bizim açımızdan muazzam bir denk gelme durumu söz konusu.
Peki geldi ama gerçekten kalmak istiyor mu? Yoksa biz kendi kendimize gelin güvey mi oluyoruz?
Öncelikle oyuncunun Suudilerin teklifini daha önce kabul etmesi olumlu. Elemanın illa EPL, La Liga, Bundesliga gibi bir takıntısı yok demektir. Arap çöllerine gitmeye razı olan 25 yaşında bir oyuncu İstanbul gibi Dünya'nın en güzel şehirlerinden birisinde kök salmaya pekala koşa koşa gelir. Lig kalitesi bir engel olmaktan bence çıkmış durumda. Elbette Arap çöllerine gitmeye razı olmak için çok ciddi bir para istediğini de biliyoruz. 30-40milyon bandında yıllık ücrete imza atmayı kabul ettiği söyleniyor.
75milyon€ olduğu söylenen çıkış rakamı sanıyorum bizim için tam olarak geçerli değil. En son İbrahim Hatipoğlu, Oshimen'in devre arasında gitmesi ihtimali ile alakalı olarak çıkış parası ödense bile Oshimen'in razı gelmesi ve üzerine bizim de rızamız olması gerektiğinden bahsetti. Devre arası bir başka kulübe transfer olması halinde bize bir miktar para ödenecek diye anlıyorum ben bunu. Bu para öyle 20 milyon€ değildir. Eşyanın tabiatına aykırı olur. Bizim için genelde konuşulan konu 65milyon€. Bu noktadan hareketle Oshimen'in Galatasaray'a kiralanması aşamasında Galatasaray ve Napoli arasında tahmin ediyorum 10milyon€ bir bedel konuldu.
Peki bu para toplanabilir mi? Para büyük elbette ama imkansız değil. Biz bu kalibrede bir adama pekala kulüp imkanları dahilinde 30milyon€ para öderiz. Geriye kalan 35milyon€ 10 tane sponsor ile rahatlıkla toplanabilecek bir para.
Bence Oshimen transferinde en mide bulandırıcı konu oyuncunun sakatlık geçmişi. 2020-21 sezonundan geçtiğimiz sezonun sonuna kadar geçirdiği sakatlık sayısı 15, kaçırdığı resmi maç sayısı 67. Bu çok ciddi bir rakam. Haydi bundan yanak kemiği kırığından kaynaklı olan 13 maçı düşelim. 54 maç kaçırmış. Bu az buz bir rakam değil. 4 sezonda 54 maç kaçırmak Avrupa Kupası maçları dahil 1 sezonu hiç oynamamak demek oluyor.
Futbol hayatını bitirecek bir sakatlık geçirmediği sürece zarar edeceğimiz bir transfer olmayacaktır. Tribün ile bütünleşmesi, eforu, isteği, fizik gücü ile şu ana kadar kısa sürede çok şey kattı. Umarım olur bu transfer.