Galatasaray´in Gökhan Gönül tarzinda bir oyuncu eksikligi vardi yillardir. Formda bir Eboue bence GG77 den iyidir, ama yabanci siniri sayesinde hedef kücültmek zorunda kaliyoruz. Gökhan tembel bir cocuk, Tarik ondan daha bile iyi olabilir. Ama güvenemiyor insan artik, sonucta profesyonel futbolcular ilk hedef olarak para icin oynarlar. Daha cok calismak kariyer acisindan degil, parasal acidan da önemli olmasi lazim. Ama sen bastan itibaren adama hak etmedigi bir parayi verirsen, o oyuncuda kendini gelistirme motivasyonunu azaltirsin.
Bir oyuncuda avrupa hedefi olmasi lazim, ama maddi durum oyunculari rahatliga itiyor. Avrupa´ya gitse Net 700.000 Euro kazanacaksin, Ülke´ye alisman lazin, yeni dil ögreneceksin. Bunu "profesyonel" bir oyuncu neden yapsin ? Kendi Ülkesinde 2-3 Milyon avro NET rakamlara ulasmak bukadar kolay ise ? Ben sahsen futbolcu olsam, Türkiye´den baska hic bir yerde oynamak istemezdim.
Simdi bu cocuk ilk iki sene bence büyük bir cikis yapacak, sonrasinda yüklü bir sözlesmeye imza atacaktir. Beni düsündüren ilk iki senesi degil, o sonraki sözlesmesinden sonra gösterecegi performans ve azim olcaktir.