Oyun/İş Bilgisayarı/Notebook Tavsiyeleri

Dell g15 5530 @Emir Sato reisin tavsiyesiyle almıştım. 1 sene güzel sıkıntısız kullandım, son 1 aydır mavi ekran hatası vermeye başladı. Garantiyi aradım, güzelce ilgilendiler, 45 dk falan pcyi uzaktan incelediler, anakartta sorun oluşmuş sanırım, bugün yetişmez, salı tatil, çarşambaya randevu verelim evinize gelip anakartı değiştirelim dediler. Dell'in bu müşteri desteğini yıllardır hiçbir yerde görmemiştim. Türktelekom modemi arızalandı, eve gelmek için 400 tl istediler sadece gelmeye, bu adamlar ücretsiz gelip anakartı değiştirip gidecekler. PC almayı düşünenlere sadece müşteri desteği için bile Delli öneririm.

Dell g15 5530 @Emir Sato reisin tavsiyesiyle almıştım. 1 sene güzel sıkıntısız kullandım, son 1 aydır mavi ekran hatası vermeye başladı. Garantiyi aradım, güzelce ilgilendiler, 45 dk falan pcyi uzaktan incelediler, anakartta sorun oluşmuş sanırım, bugün yetişmez, salı tatil, çarşambaya randevu verelim evinize gelip anakartı değiştirelim dediler. Dell'in bu müşteri desteğini yıllardır hiçbir yerde görmemiştim. Türktelekom modemi arızalandı, eve gelmek için 400 tl istediler sadece gelmeye, bu adamlar ücretsiz gelip anakartı değiştirip gidecekler. PC almayı düşünenlere sadece müşteri desteği için bile Delli öneririm.
Emir satoyu takdir ediyorum. Ben olsam asla böyle bir sorumluluğun altına girmezdim.

bazı firmalar ise sorunu kullanıcı hatası diyip para alıyor

helal olsun DELL firmasına.

Günde sadece 2-4 saatlik internet kullanımı için bir bilgisayar kasası aldım. Trendyol'da toplama bilgisayarlar var ya ondan.

İş yerindeki 15 senelik bilgisayardan daha yavaş bir internet bağlantısı alıyorum.
Telefonda 85Mbps olan wifi hızı, şu an bilgisayarda 4.80Mbps. Makine ağlıyor chrome'da.

Nedir yanlış olan?

Günde sadece 2-4 saatlik internet kullanımı için bir bilgisayar kasası aldım. Trendyol'da toplama bilgisayarlar var ya ondan.

İş yerindeki 15 senelik bilgisayardan daha yavaş bir internet bağlantısı alıyorum.
Telefonda 85Mbps olan wifi hızı, şu an bilgisayarda 4.80Mbps.

Nedir yanlış olan?
Wifi bağlantısı mı ?

Ethernet kablosuyla bağlayıp test ettin mi ?

driver update ile alakalı mı acaba ya da toplamanın anakartındaki alıcı kötü mü (bundan çok emin değilim)

Wifi bağlantısı mı ?

Ethernet kablosuyla bağlayıp test ettin mi ?

driver update ile alakalı mı acaba ya da toplamanın anakartındaki alıcı kötü mü (bundan çok emin değilim)

Evet wifi usb ile bağlıyım evdeki internete, daha önce de böyle kullanmıştım yıllarca. Direkt kablo bağlantısını bırakalı epey oldu.

Teknik şeyleri hiç bilmem ki. :D

Evet wifi usb ile bağlıyım evdeki internete, daha önce de böyle kullanmıştım yıllarca. Direkt kablo bağlantısını bırakalı epey oldu.

Teknik şeyleri hiç bilmem ki. :D
yok hep öyle kullan diye değilde - test etme amaçlı

direkt kabloyla modemden bağlasan ve hızı artarsa o zaman wifi için driverda sıkıntı olabilir.

sanki bende son pc topladığımda ilk öyle olmuştu abartı yavaştı normale göre - update edince yağ gibi olmuştu ama deli tecrübem yok o işte. hatta diyodum ulan alıcı anteni mi almak lazım kasaya koymak için falan diye yko yere atarlanmıştım duruma.

ayrıca desktop kasa varsa - modem yakındadaır ve hep ethernet ile bağlıdır bende hiç şaşmam . kasayı alıp helaya girmioz sonuçta :D

1 tane repeaterlada salon tvde zamanında kampayalar adam gibiyken hediye verilen appletv mi besliyorum. cillop.

modem - ps- kasa max 1 metre uzaklıktadır bende.

Telefonda 85Mbps olan wifi hızı, şu an bilgisayarda 4.80Mbps. Makine ağlıyor chrome'da.

Nedir yanlış olan?
Ustad wifi adaptorlerinin serileri var
Eski bir wifi adaptoru varsa icinde ornegin wifi 5 ten eski verim alamazsin

Mesela telefonlarimizda wifi 6 wireles adaptorler var maksimum hizi o belirliyor

En olmadi kendine usb biri wifi 6 adaptoru al kasanin arkasina tak gec zaten kasalarda dunya kadar usb girisi oluyor fiyatlarida pahali degil hic ugrasma

Ustad wifi adaptorlerinin serileri var
Eski bir wifi adaptoru varsa icinde ornegin wifi 5 ten eski verim alamazsin

Mesela telefonlarimizda wifi 6 wireles adaptorler var maksimum hizi o belirliyor

En olmadi kendine usb biri wifi 6 adaptoru al kasanin arkasina tak gec zaten kasalarda dunya kadar usb girisi oluyor fiyatlarida pahali degil hic ugrasma

Zaten bunu pek gözüm tutmadı. Everest diye bir marka. Eski tip ya da düşük olabilir. Alayım o dediğinden öyle bakayım bir de. Teşekkür ederim.

yok hep öyle kullan diye değilde - test etme amaçlı

direkt kabloyla modemden bağlasan ve hızı artarsa o zaman wifi için driverda sıkıntı olabilir.

sanki bende son pc topladığımda ilk öyle olmuştu abartı yavaştı normale göre - update edince yağ gibi olmuştu ama deli tecrübem yok o işte. hatta diyodum ulan alıcı anteni mi almak lazım kasaya koymak için falan diye yko yere atarlanmıştım duruma.

ayrıca desktop kasa varsa - modem yakındadaır ve hep ethernet ile bağlıdır bende hiç şaşmam . kasayı alıp helaya girmioz sonuçta :D

1 tane repeaterlada salon tvde zamanında kampayalar adam gibiyken hediye verilen appletv mi besliyorum. cillop.

modem - ps- kasa max 1 metre uzaklıktadır bende.

Modem ve kasa bende de öyle. Çok yakın. :D
İşte bende de olağan dışı bir İnternet yavaşlığı var.
Update birkaç şey yaptım da Windows ile alakalıydı.
Bir kurcalayayım bakayım driver update için. Teşekkür ederim.

Zaten bunu pek gözüm tutmadı. Everest diye bir marka. Eski tip ya da düşük olabilir. Alayım o dediğinden öyle bakayım bir de. Teşekkür ederim.

ethernet ile bağlı ikende mi yavaş diğer cihazlara göre ? çünkü yakınsa çak 1 metrelik ethernet kablosu ucuza hiç wifi vs düşünme - en temiz bağlantı öyle çünkü

pro FPS oyuncuları gibi argüman tabi - kablsousz mouseta iyi ama en iyi tepkime hızı kablolu mousetadir falan filan.

Bu adaptorlerde cift band var 2.5 ghz 5 ghz

Cift bantli olanlar daha pahali tek bantili olanlardan alma sakin yine verim alamazsin

5GHz calisanlardan al

ethernet ile bağlı ikende mi yavaş diğer cihazlara göre ? çünkü yakınsa çak 1 metrelik ethernet kablosu ucuza hiç wifi vs düşünme - en temiz bağlantı öyle çünkü

pro FPS oyuncuları gibi argüman tabi - kablsousz mouseta iyi ama en iyi tepkime hızı kablolu mousetadir falan filan.

Ethernet ile bağlanmadım bu pcye hiç. Çünkü şu an kablom yok. :D

Aslında her yerde kablo olması bana sinir veriyor :D

geçmiş olsun heis, dell servis öyle evet, dağda kamp yapıyorum desen geliolar. sorun neden oluşmuş merak ettim, yedeklediğin loglar varsa bi paylaş istersen

geçmiş olsun heis, dell servis öyle evet, dağda kamp yapıyorum desen geliolar. sorun neden oluşmuş merak ettim, yedeklediğin loglar varsa bi paylaş istersen
Her seferinde son 1 ayda farklı mavi ekran vermeye başlamıştı, 3 kez temiz kurulum yaptım, donanımsal hatadan suphelenmemistim, çünkü sadece tek oyunda bunu yapıyordu. Uzaktan baglandilar, 15-20 dkda mavi ekranlaeiri incelediler, anakarti değiştirmeye karar verdiler. Muhtemelen ekran kartı/işlemci arasında sıkıntı mevcuttu. Çünkü diğer oyunlarda sıkıntı olmazken, it takes twoda sorun çıkıyordu, oyunu normal oynatirken bölümü bitirdiginde video oynatmaya başladığında muhtemelen grafiği Intel oynatmaya başlıyor, oyuna geçince Nvidia devreye geçiyor, bu geçişler arasında sorun oluştugundan mavi ekran verdi. Anakarti değiştirelim dedikten sonraki süreçte bile (daha değiştirmeye gelmedikleri zaman) diğer oyunları kusursuz oynayabiliyordum. Diğer oyunların hiçbirinde bu sorunu yaşamadım.

Pc yanımda olsa minidump ve loglari paylasirdim ama memlekete geldim tatile. Parça 2 güne geldi, 3. gün servisten aradılar, evde değilim ilçede okuldayim dedim, il merkezinden ilceye okula gelelim dediler, boş sınıfta degistirdiler gittiler. İl merkezindeyken adresim, isim görülsün diye ilçeye geldi adamlar. Ben olsam ertesi gün gelirim derdim😄😄

laptop'a soğutucu aldım

Geri
Üst Alt