Oyuncuların Mevkileri Dışında Oynatılması

Galatasaray'ın başında 6 lig 3 Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Roberto Mancini, bu maçların neredeyse hepsinde ilginç oyuncu tercihleri yaptı. Asıl mevkisi farklı olan oyuncuları başka mevkilerde deneyen Mancini, futboldaki "Devşirme Oyuncu" tabirini en sık uygulayan hoca olarak Galatasaray tarihine geçecek gibi gözüküyor. İşte Mancini'nin asıl mevkisi farklı olan oyuncuları oynattığı mevkiler:

Riera Sağ açık

Ceyhun Sağ iç

Dany Sol bek, sağ bek

Burak Sol açık

Umut Sağ açık

Emre Çolak Forvet Arkası

Sabri Sol bek

Eboue Sağ açık

Aydın Sol açık

Bruma Sağ açık (İki kanatta oynuyor dense de asıl mevki sol açık)

Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşünü hızlandıran Yeniçeri Ocağı'ndaki devşirme sistemi, uzun yıllar sonra Galatasaray'da da yaşanmaz umarım. Bakalım önümüzdeki maçlarda kimler nerelerde devşirilecek. Henüz devşirilmemiş oyuncularımız var kadroda..

Galatasaray Efendileri titrine yakışmamış kanımca ,

fazlasıyla zorlama ve polemik oluşturmaya dönük ,

Riera alınması zaten hata ama bu adam aslen açık oyuncusu sol ayaklı ama günümüzde sıkça rastlayabileceğiniz şekilde ters ayaklı olarak sağda onu kullanmanın herhangibir "devşirmeliği" yok ,

Ceyhun sağ iç kullanıldı ama görevi bellidir yapıp yapabilecekleri bellidir , kendine biçilen oyunun defansif yönünü doldurmak üzere mevki verilmiştir defansın önündeki ikilinin sağı yada solu olmasının ne gibi bir devşirmeliği var ,

Dany alınmasının akıl mantıkla izah edilir tarafı yok sol bek oynatılması eleştirilir ama "keyiften" oynatılmadığı göz önüne alınmalı , sağ bek için ise yanılmıyorsam milli takımında sağ bek stoperliğinin yanında ,

Burak , biz bu adamı aslen açık oyuncusu olarak tanımadıkmı sağ kanattaydı ama açık oyuncusuydu , sol kanatta oynatılması eleştirilebilir ama Burak anladığımız türden bir sol açık oynamadıki muhtemelen herkesten fazla gol pozisyonuna girip ofsayta düşmüştür , biraz kafası çalışan oyun zekası olan biri olsa "forvet" olarak bellediği mevkiden çok daha verimlide olabilirdi ama olmadı olmasıda imkansız .

Emre Çolak , asli mevkisi forvet arkasıdır zaten onun o fiziki yetersizliğiyle kanatta kullanılması esas devşirmedir hatta saçmalıktır !

Eboue , sağ açık oynatılması eleştirilebilir ama özellikle oyunun hücum yönündeki katkı ihtimalini ve mevcut kadronun durumunu düşünürsek şahsen benimde tercihim olurdu ki ben bu forumda bu pozisyonda kullanılması yönünde şeyler okuduğumu dahi hatırlıyorum , ayrıca Eboue F.T.'nin ilk maçı olan Belediye maçında oyun içinde sol açık dahi oynamış zorunluluktanda olsa sol beklik yapmıştır unutmamak lazım .

Aydın , oda bir açık oyuncusu sağda oynadığı gibi soldada ters ayaklı olmasının avantajları düşünülerek oynatılabilir bundada " devşirme " denecek ne var ki ?

Sabri , milli takımda dahi sol bek oynatılmışlığı vardır ama yanlış bir şey örnek verilmez Sabrinin bu takımın içinde bulunması , bulundurulması yanlışların en büyüğüdür O'nu futbola devşirmek esas futbol cinayetidir ,

Bruma içinde Aydın için söylediklerimin aynısı geçerli günümz futbolunda bu tip değişimlerin bir acayipliği kalmadı artık ,

Son olarak Osmanlı konusundaki tarih bilgilerini yenilemen gerek .

Benimde bu kadronun mühendisliğini yapan sorumluyu iyi yad etmem ...

Elmander'in forvet arkası, Melo'nun stoper, Eboue'nin sol açık, Kazım'ın sağ bek oynamışlığı falan da var... Samimiyet konusunda bişey demiyorum ama gereksiz yere telaş yapılmış bence. Bunlar normal şeyler.

Ramos gayet iyi bir sağ bekken stopere çekildi mesela, dünyanın sayılı stoperlerinden oldu. Bale sol bekken sol kanada alındı, hatta geçen sezon birçok kez forvet arkası oynadı ve kariyerinin en iyi dönemini yaşadı. Schweinsteiger kanat oyuncusuydu, şu anda dünyanın en iyi orta sahalarından. Daha bir sürü örnek vardır muhtemelen.

Ya bizim oyuncuların artık devşirilme zamanları geçmiş o bir gerçek ama yazılan argümanlar bana göre saçma. Yani şunların içinde belki tek bir devşirme olayı varsa Dany'nin sol bek oynamasıdır ki, o da mecburiyetten. Diğerlerinin öyle veya böyle farklı bölgelerde çok daha önceden oynamışlıkları var. Dany'i de bilmiyorum, daha önce sağ bek oynadığını biliyordum ama sol bek oynadı mı bilemiyorum. Mesela bu arkadaş son 2 senede Eboue'nin sol açık, Sabri'nin ön libero ve hatta geçen seneden beri süre gelen Riera mevzusunda hiç konuşmuş mu mesela, bunu merak ettim. O yüzden samimi gelmedi bana.

Bazı futbolcular bu yöntemle yeni bölgelerinde çok daha iyi oynamışlardır. Sanki antrenörü sahaya sürüyor.

Başarısız olabilir ama bu yöntem her zaman uygulanabilir. Benzetme de berbat olmuş, ne alakası varsa.

Takımı tanıma aşamasında olan her antrenör gibi belli şeyleri geç olmadan oturtmak istiyordur Mancini de ama gel gör ki ne şablon, ne de varyasyon oturtulabilecek bir kadro var elinde. Mantıklı düşünürseniz, Sabri'yi yabancı bir antrenörün sol bek olarak kullanması pek normal bir şey değil sanıyorum. Bu oyuncu Sabri değil de, çalıştırdığı takımlardan tanıdığı ve o niyetle transfer ettirdiği biri olsa kabul edilebilir ama Sabri'nin sol bek oynaması tamamiyle Tugay Kerimoğlu ile olan iletişimi sonucu ortaya çıkmıştır.

Aynı şeyler Riera, Burak, Eboue için de geçerli. Eboue bu takımda sol açık oynamış bir oyuncu, ötesi yok sanıyorum olayı açıklama anlamında... Yani işin kısası, Fatih hocanın tutmayan transferleriyle zorlama şekilde başarılı olması kendisi için büyük bir handikap oluşturuyor.

Bunların yanına yabancı sınırlaması, oyuncuların mental kırılganlığı, rotasyonu ve oyun bilgisi oldukça yetersiz bir takım olmamız da cabası. Bir eleştiri gelecekse bunu sezon sonuna bırakmak gerekir çok ekstrem durumlar olmadıkça. Çünkü gerçekten bizim gördüğümüzden ya da gördüğümüzü sandığımızdan katbekat fazlasını görmüş, geçirmiş insanlar.

Biraz saygının yanında, sabır ve arkasında durulduğunu hissettirmek gerekli. Her kötü futbol sezonundan sonra birilerini göndermek çözüm değil, gidebildiğimiz yere kadar desteği esirgemeden arkasında durmak gerekli. Bu takımın bir sürekliliğe ihtiyacı var, Mancini de şartların iyileşmesinden sonra elindeki mevcut kadroyla takıma sistem oturtabilecek önemli hocalardan bir tanesi.

Bunların bilinciyle biraz aklıselim olmakta fayda var, hararet bizi felakete sürükler. Şu an bulunduğumuz konum zaten iyi değil, daha da dibe yaklaşıp bir 2011 faciası daha yaşamayalım.

Bu akşam çıkan ilk 11'den ve dizilişten herkes memnunmuş demek ki ben hariç. Ne diyeyim yabancı hayranlığına devam edin. Takımın başında şu an Mancini değil de Bülent Korkmaz, Abdullah Avcı, Hikmet Karaman ya da başka bir yerli olsaydı şimdi yerden yere vurulmuş ve istifası isteniyordu. Bir yabancı hoca yapınca deniyor oluyor.

Eboue'nin oynayabildiği bir durumda sağ bekte Dany sağ açıkta Eboue, solda Aydın, solbekte Hakan Balta iyileşmişken gönderilmesi kesin olan Riera oynuyor ve Bruma tribüne, Drogba kulübeye gönderiliyorsa.. Üstelik de puan farkı 9, rakip Sivasspor ve Sneijder, Muslera gibi eksikler varken bu kadro çıkıyorsa o hoca yanlış yapmış demektir. Yanlış yapan da eleştirilir..

Biraz daha zorlarsak Tüpçü ve hakemlerini de Türk devletlerinde huzursuzluk çıkaran Çin Prenseslerine benzetebiliriz .

yanlis yapma kriterini sen bizim icinmi belirliyon? enteresan vallah.. ben bir yanlis goremedim de..

neyse. benzetmelerede fikir bile uretemiyorum cunku dibi dolu degil.

Bruma'yı oynatması gerek eleştirilerimi arttıracağım artık abarttı bazı oyuncuları yok etti..

Amrabat'ı beğenmem ama hiç mi kadroya giremez bir adam..

Bruma ve Amrabat 4-3-3 oynayacaksan en ideal adamlar..

doğrudur bunu yerli bir hoca yapsa idi şimdi istafısı istenirdi belki ama aydın-emre-bruma nın mevkileri doğru orda bir amatörlük yapmışsınız kardeşim sizde

Yarin bu konuyu actigi icin üzülebilir bu arkadas,sanki bir anlik sinirlen acilmis gibi.

Bence şu hususlarda haksızsınız öncelikle orada belirttiğiniz oyuncuların çoğu o mevkilerde oynamış oyuncular çok yeni bir şey değil ayrıca şöyle bir şey var ki bu takımı hoca kurmadı transfer sezonu geçirmedi kurulu takıma geldi kendi tarzını oluşturmak için bu tarz yenilikler yapması çok normal geliyor bana transfer yapabilmiş olsa zaten eksik gördüğü yere istediği adamı getirtirdi böyle devşirmelerle uğraşmazdı.

Bugün kadro tercihi bana göre de saçmaydı ama adam maçı kazandı buda çok önemli bir şey bize göre doğru kadroyla çıkıp maçı kaybedeceğine şu anki hal daha olumlu.

Son olarak yabancı hoca hikmet karaman falan kıstasında orada önemli olan yabancı olması değil mancinin kariyerinden dolayı bu kadar güven var aynı şeyleri Fatih hoca yaptığında da saygı duyuyorduk ilk başlarda.

BZxzNEUCMAAYihr.jpg:large

Kadro yetersiz olduğu için arayış içinde doğal olarak.

o ne komediydi ya sahi

10 kişiyiz elmander çıkıyor balta giriyor

4-4-1 oynuyoruz sol bek riera sol açık balta

en uçta daha ilk dakikalarını oynayan sneijder

neyse ki beşiktaş yetersiz bir takımdı

Çeptalk

Hakan Balta´nin almanya altyapilarinda, Manisaspor´da hatta bizimle ciktigi ilk maclarda kanatlarda oynamisligi var. Ne komediymis be, 10 kisi kalmistik, ama takim okadar komediydi ki, sezonun en kritik maclarindan birinde, cikista olan bir Besiktas´i o macta kirmizi karttan sonra pozisyon vermeden, ve hatta oyunu domine ederek kazanmistik.

FIFA14 mantigi 4life

kadro planlamamız o kadar kötüki adam mevkilerin yerini değiştirmek zorunda kalıyor

Kadro yetersiz olduğu için arayış içinde doğal olarak.

Neresi yetersiz ? Süperlig´de mücadele ediyoruz PL degil. Begenilmeyen Dany bile bu ligte nerdeyse her takimda banko ilk 11 oynar. Maclarimizin 88% zaten Anadolu kulüplerine karsi oynuyoruz, elimizde rakiplerden 5-6 kat kaliteli silahlar var. Nerede kadro kötüymis anlayamadim ?

2-3 Ay kötü performans gösterince, tabiki cöpe atalim iki sene üst üste sampiyonluk yasatmis kadroyu. Batsin "devamlilik ve uzun vadeli" düsünce. Bu takimda eger bir gercek varsa, oda oyuncularin yetersizligi degil, oyuncularin normal performanslarinin cok altinda oynamasidir.

Aynı şeyler Riera, Burak, Eboue için de geçerli. Eboue bu takımda sol açık oynamış bir oyuncu, ötesi yok sanıyorum olayı açıklama anlamında... Yani işin kısası, Fatih hocanın tutmayan transferleriyle zorlama şekilde başarılı olması kendisi için büyük bir handikap oluşturuyor.

Gol krali omus Burak mi tutmayan bir transfermis aceba ? Ben Yigit, Furkan gibi adamlardan baska, takima gelip´´te katki vermemis oyuncu hatirlamiyorum. Begenilmeyen Riera ve Amrabat bile CL ve Ligte yeri geldiginde cok önemli katkilar vermistir. Bedavaya basarilar gelmedi ya ? Hoca´yi savunmak icin kadroya sövüyorsunuz, oysaki Fatih Terim ozaman bir dahiydi bukadar berbat bir kadro ile, bukadar basarili olabildi.

Neresi yetersiz ? Süperlig´de mücadele ediyoruz PL degil. Begenilmeyen Dany bile bu ligte nerdeyse her takimda banko ilk 11 oynar. Maclarimizin 88% zaten Anadolu kulüplerine karsi oynuyoruz, elimizde rakiplerden 5-6 kat kaliteli silahlar var. Nerede kadro kötüymis anlayamadim ?

2-3 Ay kötü performans gösterince, tabiki cöpe atalim iki sene üst üste sampiyonluk yasatmis kadroyu. Batsin "devamlilik ve uzun vadeli" düsünce. Bu takimda eger bir gercek varsa, oda oyuncularin yetersizligi degil, oyuncularin normal performanslarinin cok altinda oynamasidir.

Höh 2-3 ay dediğin şey bildiğin arjantin açılış ligine denk geliyor. Ne kadar uzun bir süre olduğunu anlamanı istedim.

Fatih Terim bir boktan anlamayan kebabci....

Kadro berbat, kalitesiz ve yetersiz, hatta ilk 11 bile kurulmuyor...

Ben iki senede önemli bir oyuncuyu verdigimizi de hatirlamiyorum 2011-2012 sezonu baslamadan önce, Arda transferinden baska. E ozaman kim yapti bu takimi sampiyon, Yönetim saha disinda tarla mi sürdü ? Neye dogru gittiginizin farkinda bile degilsiniz siz..

Evet hersey boktan, hersey cok kötü. Hersey yenilenmesi lazim, cünkü ise yarayan adam yok degil mi takimda. Kurumsalliga devam Müslüm Baba´ya selam.

Geri
Üst Alt