Oyuncuların Mevkileri Dışında Oynatılması

Sürekli olarak Mancini böyle yaptı, Terim olsaydı formatındaki mesajlar ve konular gerçekten rahatsızlık verecek düzeyde. Bu her iki açıdan da geçerli hem Mancini hem Terim cephesinden atılan mesajlar. Halef ve selef olarak elbette ki kıyaslanacaklar ancak bunu sürekli bir çatışma ve mücadele halinde, "bakın benim dediğim doğru çıktı" diyebilmek için çabalamak hoş değil.

Emrah'ı tanıdığım için böyle bir kasıt güttüğüne inanmıyorum ama buna ön ayak oldu istemeden.

Maç sonraları açılan konular ve yazılan mesajlara karşı biraz esnek olunmalı, anın heyecanı doğru olmayan şeyler çokça yazılır. Dün bir bütün olarak bakıldığında tuhaf bir kadro vardır sahada. Ha kötü mü oynadılar, hayır. Ben memnun kaldım. Ama tuhaftı yani. Konu da "Mancini niye böyle yapıyor"'dan ziyade kadro istikrarsızlığını vurgulamak amaçlı bence ama tabii konu ya bu akşam ne yesem konusu açılsa dahi gidebileceği gibi Mancini vs Terim'e dönmüş.

Gelelim mevki dışı oyuncular konusuna. Öncelikle verilen listede oynadığı mevkiye aşırı yabancı bir oyuncu yok. Elimizde plansız, programsız ve eksik bir kadro var. Bunları doldurmak ve ayrıca bunu yaparken yabancı sınırını kollamak lazım. İş zor yani.

Yazılanın maç sonu tepkisel olduğu belli bakarsak:

Riera Sağ açık -> Doğru tuhaf..Sol açık kendisi ama adamsızlıktan denenmişti. Kötü de değildi.

Ceyhun Sağ iç -> Öyle zaten

Dany Sol bek, sağ bek -> Milli takımında adamsızlıktan bekte oynuyor. Bizde de aynı sorun var. Memnun muyum hayır ama sorun yok.

Burak Sol açık -> Henry gibi kullanmak istiyor. Burak 26 yaşına kadar kanat oynamış bir oyuncu. Kesinlikle yanlış ama belli bir mantığı var.

Umut Sağ açık -> Fransa'da sağ açık oynadı.

Emre Çolak Forvet Arkası -> Öyle zaten

Sabri Sol bek -> Anlattığım adam yokluğundan yapılan denemelerden biri. Milli takımda sol bek oynamış bir yerliyi denemesi mantıklı.

Eboue Sağ açık -> Bence çok mantıklı ve verimli bir hamle.

Aydın Sol açık -> Öyle zaten

Bruma Sağ açık -> Öyle zaten

Hani yorumları geçtim yazılan oyuncuların yarısının zaten orijinal mevkileri yazılıp buraya devşirildi denmiş.

İşin ilginci mesela Dany niye sol bek..Evet benim de hoşuma gitmiyor. Yerine oynaması istenen oyuncu Riera..Kendisi sol bek oyuncusu değil. Eee?

Kaldı ki oyuncuların mevkisini değiştirmek ayıp veya yapılmayan bir iş değil. Henry 30'undan sonra kanat forvet oldu. Bale sol bek başladı, forvet arkası oldu. Premier Lig'in taş orta sahaları Alex Song, Maşerano vasat birer stopere evrildi. Dünya futbolunda sürekli olan şeyler bunlar yani. Messi ve Ronaldo dahi çizgilerde başlayıp ortaya alındı.

Kendi takımıza bakalım, Sabri sağ bektir, niye sol bekte oynatıldı diyorsun da Sabri forvet arkasıydı eskiden. Hızlı diye sağ kanada aldılar. Sonra yokluktan sağ bekte her hafta başkasının oynadığı bir dönem (Hasan Şaş falan oynuyordu yokluktan) tuttu ve devam etti. Yani bunlar olur normal. Biri çıkıp bu adamın orijinali forvet arkası arkadaş niye bekte oynatıyoruz dese laf yer.

Ha bunların hepsi bir kenara, ikinci mesajda "yabancı hayranlığı" gibi bir laf kullanılmış ki en yakışmayanı o olmuş. Türkiye kadar yabancı düşmanı memleket azdır. Çünkü yabancı yaptığı ilk hatada "YABANCI HAYRANLIĞI YAPMAYIN" ön uyarısı ile yerden yere vurulur. Yerli ise evladımız idare edin olur. Milli takım hocalığı konusunda bile Hiddink alacağına Terim alsın mantığı güdülüyor mesela. Kimin aldığı beni ilgilendirmiyor. Burada önemli olan Türk halkının kafasında devamlı "yerli bizden ya, yabancı kötüdür" mentalitesi var. Burada yabancıları savunmak ise çok zor çünkü alınan reaksiyon hemen "YABANCI HAYRANISIN, EVLADIMIZI KORU"

Bence Mancini için sadece, sezon ortasında kendisinin kurmadığı bir takıma gelmeyi neden kabul ettiği eleştirisi getirilebilir.

Onun dışında Dany adındaki futbol fakiri bir yeteneksizin ve Amrabat adındaki asıl mevkisi Kırkpınar er meydanı olan bir tosuncuğun 2 yabancı kontenjanı işgal ettiği,

sırf altyapıdan geldiler diye, ayda yılda yaptıkları tek bir olumlu hareketle yıllardır bu takımın kanını emen yerli kazmaların bolca olduğu bu kadro ile

adamın bu tür varvasyonlar denemesi son derece doğal. Hele üstüne bir de ilk 11 de direkt oynayan 2 yabancın sakatken.

Artık taraftarın Terim saplantısını bir kenara bırakması gerek.

Mancini olmazsa bir başkası olur ama bu saplantının hakikaten bitmesi lazım.

Sabri'nin sol bek oynaması dışında tuhaf bir durum yok.Hele sağ kanat oyuncusunun solda,sol oyuncusunun sağda oynamasını devrişme olarak değerlendirmek skandal.Emre Çolak arkadaşların da dediği gibi 10 numara oyuncusu zaten.Fark ettiyseniz kanatta bizi deli ederken o mevkide biraz daha verimli.Burak zaten komedi,Ceyhun'u Kayserispor'da falan hiç izlememişsin.

Özet: Tepeden tırnağa yazmış olmak için yazılmış şeyler bunlar,yapmayın daha ilk yarıdan.

Basligi okuyunca iyi güldüm lan :asd:

Ceyhun Sağ iç merkez orta saha mevkilerine girer, Ceyhun da merkez orta saha

Dany Beklerde oynamışlığı var

Burak Kanat oyuncusu olarak başladı

Umut Geçmişte de kanatta görev aldı

Emre Çolak Asıl mevkisi forvet arkası

Eboue Sağ kanatta çok kez oynamışlığı var

Aydın Aydın her iki kanatta da oynayabilen bi oyuncu

Bruma Her iki kanatta oynayabilen bi oyuncu.

_

Aga ciddiye alıp bir de cevap vermişsin yahu helal olsun yani.

Dünkü maça gelecek olursak, Eboue'ye sağ açık diyenler gerçekten futbolu sadece izlesin. Yorum yapmasın.

bruma, aydın ve emre eleştirilerine katılmıyorum ama diğerleri için söylenenler doğru.

Amrabat ve Bruma da forma giyecektir elbet bekliyoruz bi ümit. Hocayı eleştirmek için henüz erken ilkyarı bitsin baltalar elimizde uzun ip belimizde gideriz yine ormana..

"Emrah Oktay ile Bugün Mancini'ye Nasıl Sallasam Saati"

Çünkü Wesley'i sol açık, Riera'yı sol bek, Eboue'yi sol açık oynatan babamdı :ka21:

+ Emre Çolak sağ bek mi? Adam forvet arkası zaten.

Valla Ceyhun ve Eboue disinda hepsi o günün sartlarina göre mecburdu, yokluktan..

Burak konusuna gelince; Yedekte zaten dogru dürüst adam olmadigi icin önemli kim varsa hepsini oynatma düsüncesinceydi, o yüzden kanatta oynatti bence.

Mancini'nin cok enteresan tercihler yaptigini düsünmüyorum.

Nereye yazacağımı bilemedim ! Bizim sistem 4-4-2 olmalı

--------------------Muslera-----------------------

Eboue----------Semih-------Gökhan---------hakan

bruma-----------Melo-------Selçuk---------sneijder

---------------Umut------Burak-----------------

Yedekler;

Eray, drogba, aydın, hakan, emre, ceyhun, engin

Gördüğünüz gibi 5 yabancı ve yedekte drogba var çünkü dünkü maçta görüldüğü gibi artık böyle olacak ! Ne yapıp edip bu sistemde devam etmeliyiz

Yedekler;

Gördüğünüz gibi 5 yabancı ve yedekte drogba var çünkü dünkü maçta görüldüğü gibi artık böyle olacak ! Ne yapıp edip bu sistemde devam etmeliyiz

3090728281_4309cf9203_b.jpg

Yedekler;

Aman Allahim:m05:

Yedekler;

Bu nedir abi ? Banlayin su kusu .

takimda cok bosluk var, belli ki altayipdaki cocuklar fazla yetenek yok, mecbur baska yerlerde oynatmaya. Yoksa söyle bu takimda Sol bek var mi ?

Elmander'in forvet arkası, Melo'nun stoper, Eboue'nin sol açık, Kazım'ın sağ bek oynamışlığı falan da var... Samimiyet konusunda bişey demiyorum ama gereksiz yere telaş yapılmış bence. Bunlar normal şeyler.

Ramos gayet iyi bir sağ bekken stopere çekildi mesela, dünyanın sayılı stoperlerinden oldu. Bale sol bekken sol kanada alındı, hatta geçen sezon birçok kez forvet arkası oynadı ve kariyerinin en iyi dönemini yaşadı. Schweinsteiger kanat oyuncusuydu, şu anda dünyanın en iyi orta sahalarından. Daha bir sürü örnek vardır muhtemelen.

Xavi de daha cok forvet arkasiydi, Rijkaard dönemi daha defansive cekilirken bildigimiz Xavi oldu. Messi kanat oyuncusuydu Forvet oldu, Ronaldo bildigimiz kanat ti forvet oldu, yani böyle fazla örnek var, zaten futbol da bi on yilda degisiyor, ona bakarsak bildigimiz 10 numara ölmüs. Tek problem bizde cok eksigimiz var, birde yabancilarimiz cok kalitesiz, yani dany riera amrabat in artilari hic yok. Dany nin yerine daha iyi türk defans var, eboue her mac oynamak zorunda degil adam gibi kac tane türk sag bek var, al bitane sol bek probleminden ten kurtul.

Bize bakinca sol bek belali yillardir, Eboue de nezaman iyi oynuyor nezaman berbat belli degil. Yoksa Chedjou Semih/Zan okadar beter bir defans degil, ama beklerden cok fazla acik veriyoruz, ve artik Burak ve Drogba beraber oynamali, tek Forvet ya Drogba ya Burak, sonra degisiklik yapilir.

------muslera-----

türk--ched-zan-kolarov

----melo-selcuk-----

aydin---wesley---bruma

---------burak---------

Maci gelir su bu oynamaz yabancidan,Drogba oynar, her hafta bir yabanci maci tribünden izler okadar. Drogba 35 yasinla her mac oynacak hali yok, her mac da 19 yasina basan bruma mac kurtaran olmicak, bu takim makina gibi calismali, bruma olmadi baska birisi onun isi iyi yapmali, yoksa diyelim birisi satildi real madride, takimi kapatalip gidelim mi ?

Yedekler;

Fatih Hocam senmisin? :D

adam kac tane örnek vermiş pilates tayfası emre ç takmış:) ne olursa olsun büyük başkan ays

Geri
Üst Alt