Oyuncuların Mevkileri Dışında Oynatılması

Amrabat'ın kariyeri boyunca çoğu kez sol açık oynatılıp geçen sene CL'de yaptığı 5 asistin 4'ünü sağ kanattan yapması?

Olay devşirme olması değil, bu oyuncuların oynadıkları mevkilerdeki verimleri. Mesela Dany'nin sol bekte verimli oynamasından ya da Burak'ın kanat oynayamamasından bahsetmişsin ki konuyu bu şekilde başlatsaydın insanlar geyik yapmak yerine gerçekten daha düzgün eleşiri getirebilirdi.

Sabri konusuna zaten katılıyorum.

Ama devşirme oyuncu kötüdür gibi bir görüş günümüz futbolunda yok. Özellikle büyük takımlara baktığında birden çok mevkide oynayabilen futbolcular tercih ediliyor kadro derinliğini sağlaması açısından. Mesela bir arkadaş Valencia örneğinden bahsetmiş, ManU'nun tüm sağbekleri sakatlanınca Valencia 4-5 maç üst üste sağ bek oynamış ve çok başarılı performanslar çıkarmıştı. Bugün aynı takımda Rooney forvet oyuncusundan ziyade bir box-to-box ortasaha oyuncusu gibi sahanın her yerinde oyun kurarken görebiliyoruz adamı. Gareth Bale solbek başlarken hücumdaki yetenekleri onu sanki serbest bir santraformuş gibi oynamasını sağladı. Messi Barça'da sağ açık başlarken şimdi uç forvet oynuyor. Fabregas ve İniesta David Villa'nın sakatlığında sol açık oynamışlardı. Arsenal bugün 4-5-1 oynuyor ki o ortasaha 5'lisinde kimin nerde oynadığını söylemek güç. Mesut'un oyunkurucu mu yoksa false9 olarak mı oynadığı tartışılıyor ki haftalar oldu. Örnekleri bu şekilde çoğaltabiliriz.

Ama devşirme oyuncu olur mu diyip sonra yeniçeri ocağına bağlantı yapman gerçekten komik oldu :)

Mancini baktı Kopenhag maçında Aydın ve Bruma kanatlarıyla four four two yürümüyor, zaten ileride Burak ve Drogba gibi eli belinde bekleyen iki forvet var. Eboue'yi bekten açığa koymuş daha dengeli olmak için. Dany'de Kamerun'da sağ bek oynuyormuş bizzat izlemedim ama öyle deniliyor. Riera'ya da haksızlık ediliyor o adam sezon başından beri sol bek oynasa mutlaka katkı sağlardı.

Zamana ihtiyacımız var sözünden sıkıldım..

Tugay ne iş yapıyor görevi ne?

Brumanın hic mac oynamadan cl maçlarına Hic mac oynamadan kadıkoy deplasmanına çıkıp kolay statüdeki icerdeki maçlardaki oynamamasına ayar oluyorum.. Sen önce adamı öyle maçlarda pişiriceksinki adamın kaybettiği özgüveni bi kendine gelsin pişsin..

Drogba'nın Egosuna uyuz olmaya başladım..

Hocanın her mac bişey denemesinede..

Bu sene bir iyi bir kötü olmamızdanda sıkıldım..

Son saniye gollerindende..

Lanet olası yıl bi bitse...

Galatasaray'ın başında 6 lig 3 Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Roberto Mancini, bu maçların neredeyse hepsinde ilginç oyuncu tercihleri yaptı. Asıl mevkisi farklı olan oyuncuları başka mevkilerde deneyen Mancini, futboldaki "Devşirme Oyuncu" tabirini en sık uygulayan hoca olarak Galatasaray tarihine geçecek gibi gözüküyor. İşte Mancini'nin asıl mevkisi farklı olan oyuncuları oynattığı mevkiler:

Riera Sağ açık

Ceyhun Sağ iç

Dany Sol bek, sağ bek

Burak Sol açık

Umut Sağ açık

Emre Çolak Forvet Arkası

Sabri Sol bek

Eboue Sağ açık

Aydın Sol açık

Bruma Sağ açık (İki kanatta oynuyor dense de asıl mevki sol açık)

Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşünü hızlandıran Yeniçeri Ocağı'ndaki devşirme sistemi, uzun yıllar sonra Galatasaray'da da yaşanmaz umarım. Bakalım önümüzdeki maçlarda kimler nerelerde devşirilecek. Henüz devşirilmemiş oyuncularımız var kadroda..

En azından bu sezon hem ligde hem cl de terimden daha çok puan topladı :) Bu lesh kadroyu adama bırakanlar utansın

Şu anki kadro kötü değil, kadro planlaması kötü. Bu kadro ile çeyrek final, 2 şampiyonluk diye bir şey yok. O dönemlerden çok daha kötü planlanmış bir kadromuz var. Ujfalusi'miz yok, Eboue istikrarsız, Elmander'imiz yok, canını dişine takan Engin'imiz yok, maçın akışını değiştiren Selçuk kayıp.

Ha Sneijder var, Drogba var..Tabii ki kadro kötü değil diyorum o yüzden ama planlama yok. İyi oyuncuları doldurup süper kadro oldu diyemiyoruz. Uygulanacak taktiğe ve yabancı sınırına uygun bir kadromuz yok. Burada ısrala Terim yüzünden, Aysal yüzünden diyerek bir suçlu aramaya gerek yok, çünkü bunun bize kazandıracağı bir şey yok. Önemli olan bu saçmalığın farkına varıp çözümü için çalışmak.

Mancini baktı Kopenhag maçında Aydın ve Bruma kanatlarıyla four four two yürümüyor, zaten ileride Burak ve Drogba gibi eli belinde bekleyen iki forvet var. Eboue'yi bekten açığa koymuş daha dengeli olmak için. Dany'de Kamerun'da sağ bek oynuyormuş bizzat izlemedim ama öyle deniliyor. Riera'ya da haksızlık ediliyor o adam sezon başından beri sol bek oynasa mutlaka katkı sağlardı.

Eboue sağ açık değil, FM tabiriyle wing back olarak oynadı. Dizilim biraz Juventus'un oynadığı taktiğe benzedi Sivas maçında. Açacak olursak

-------------Eray-------------

----Dany--Chedjou---Gökhan--

Eboue-------Melo-------Riera--

-----------Selçuk-------------

Aydın-------------------Umut

-----------Burak--------------

şeklinde bir dizilim vardı. Juventus ise bu dizilimi 2 tane uç forvetle yapıp ortasahayı 3'lüyor.Pirlo geriden oyun kurarken Vidal ve Pogba şok presle rakiplerine basıyorlar sürekli.Onların avantajı kanat beklerinin hem defansif hem ofansif anlamda çok iyi olması.

Mesela bu dizilimde Hakan Balta sol iç stoper Gökhan göbekte ve Chedjou sağ stoper olarak da oynayabilir. Bu şekilde yabancı kontenjanından da fayda ederiz.

Hala Fatih Terim enkazı deniyor ya. Ulan bir takımı bu kadar başarıya ulaştırıp da bu kadar yaptıkları hiç edilen bir hoca yoktur dünyada. Ben 1996 öncesi Galatasaray'ını da hatırlarım. Fatih Terim öncesi Galatasaray'ı ile Fatih Terim sonrası Galatasaray'ı arasında en az 5 milyon taraftar farkı vardır (Nüfusun sabit kaldığını varsayarsak). Bir kulübün tarihine bu kadar etki etmiş, dünya kadar kupa, başarı, itibar, tanınırlık ve artı taraftar kazandırmış bir adamı hunharca eleştiren bu batı hayranı zihniyete karşı sonuna kadar Fatih Terim yandaşı olarak kalmaya devam edeceğim. Mancini ile Galatasaray birlikteliğinden 3-4 sene kalsa bile başarı çıkacağına inanmıyorum. En fazla gelecek sezonun ortalarında tazminatını alıp gönderilecektir ve Galatasaray yine başka arayışlara girecektir. Ancak artık zor durumdaki Galatasaray'ı alıp zirveye çıkartan bir Fatih Terim de olmayacak muhtemelen..

Fatih Terim hiç mi olumlu birşeyler katmadı? Kattı tabi ki.. Ama şu an elimizde olan kadro mimarisi tam bir enkaz, bunu da görmezden gelemeyiz.

Fatih Terim hiç mi olumlu birşeyler katmadı? Kattı tabi ki.. Ama şu an elimizde olan kadro mimarisi tam bir enkaz, bunu da görmezden gelemeyiz.

Enkaz lafına katılmıyorum

Bence takım Fatih hocanın oyun yapısına göre kuruldu(Drogba hariç)

E sen tamamen ofansif oynatan hocanın yerine tam tersi hoca getirirsen takım kötü gibi durur

Sorun tamamen plansızlık ve iç karışıklıklar

Enkaz lafına katılmıyorum

Bence takım Fatih hocanın oyun yapısına göre kuruldu(Drogba hariç)

E sen tamamen ofansif oynatan hocanın yerine tam tersi hoca getirirsen takım kötü gibi durur

Sorun tamamen plansızlık ve iç karışıklıklar

Ben öyle görmüyorum. Bunu en basit haliyle şurdan anlayabiliriz, ilk sezonunda tamamen pres yapan, alan daraltan, tek youncu üstüne kurulu olmayan ve futbol oynayan bir takım vardı. İkinci sezon ise 442 oynatmaya devam edeceğini bile bile gitti 4 3 3 forveti olan Amrabat'ı aldırdı 8 milyon euroya (ki Amrabat'ı severim ben), topu rakip sahada oynayan bir kimliğimiz varken top tutma, saklama, kontrol etme gibi en temel futbol özellikleri olmayan ve kontra atak futbolunu sadece oynayabilecek Burak Yılmaz'ı aldırdı, üstüne aynı özelliklere sahip Umut alındı ve topu rakip sahada oynayamaz hale geldik takım olarak. Üstüne sol bek alınmaması, sırf transfer olsun diye son dk alınan Riera, Dany, yine Chedjou'yu beğenmeme rağmen daha tecrübeli ve sağlam biri yerine ona 7 milyon euroya yakın bonservis verilmesi vs... İlk sezon yapılan doğruların üstüne sadece modifiye yapılıp kayıpsız devam edebilecekken, tamamen kimliği değişen ve futboldan uzak bir oyun sergileyen takım haline geldik.

Amrabat'ın kariyeri boyunca çoğu kez sol açık oynatılıp geçen sene CL'de yaptığı 5 asistin 4'ünü sağ kanattan yapması?

Yanlis hatirliyorsun. 3 Asist yapti. Cluj ve Braga maclarinda sol taraftan klasik ortasini yapti, topu sürüp sag ayagina cekip bakmadan ceza sahasina orta. Real macinda sadece sagdan yapmisti. Düzeltmek istedim, yazdiklarina birsey demiyorum. :encouragement:

Ben öyle görmüyorum. Bunu en basit haliyle şurdan anlayabiliriz, ilk sezonunda tamamen pres yapan, alan daraltan, tek youncu üstüne kurulu olmayan ve futbol oynayan bir takım vardı. İkinci sezon ise 442 oynatmaya devam edeceğini bile bile gitti 4 3 3 forveti olan Amrabat'ı aldırdı 8 milyon euroya (ki Amrabat'ı severim ben), topu rakip sahada oynayan bir kimliğimiz varken top tutma, saklama, kontrol etme gibi en temel futbol özellikleri olmayan ve kontra atak futbolunu sadece oynayabilecek Burak Yılmaz'ı aldırdı, üstüne aynı özelliklere sahip Umut alındı ve topu rakip sahada oynayamaz hale geldik takım olarak. Üstüne sol bek alınmaması, sırf transfer olsun diye son dk alınan Riera, Dany, yine Chedjou'yu beğenmeme rağmen daha tecrübeli ve sağlam biri yerine ona 7 milyon euroya yakın bonservis verilmesi vs... İlk sezon yapılan doğruların üstüne sadece modifiye yapılıp kayıpsız devam edebilecekken, tamamen kimliği değişen ve futboldan uzak bir oyun sergileyen takım haline geldik.

Fatih hocanın yanlışları vardı ama bence uzun vaadeli bir takım planı yapıyordu. Her oyunu oynayabilecek bir kadro kurmaya gidiyordu. Mesela Braga deplasmanı direk hücuma gitmemiz gerekiyordu ikinci yarı Aydınla Amrabatla bu oyunu oynadık. Umut ile Burakın aynı özellikte olduğunu sanmıyorum umut pres yapan koşan bir forvet. Burak ve Amrabat transferleri şampiyonlar ligi için yapılan transferlerdi ve o sene için çok işe yaradı.

Bence hocanın yapmak istediği şey kendi evimizde baskılı oynayıp skoru alınca amrabat aydın gibi oyuncuları alarak farkı açmaktı.

ha hatalı yönler yok muydu vardı. Chedjou transferini hatalıydı yerine sağlam bir sol bek alınabilirdi

bence hocanın yapmak istediği çok zengin silahları olan bir takım kurmaktı.

kontra oynayabilen, set oyunu oynayabilen, baskılı oynayabilen, duran topları etkili kullanabilen bir takım oluşturmaya çalışıyordu

sonra ego savaşları kaprisler transferlere de yansıdı

burda şu haklı bu haklı diye taraf tutmuyorum

sedece yazık oldu

Fatih hocanın yanlışları vardı ama bence uzun vaadeli bir takım planı yapıyordu. Her oyunu oynayabilecek bir kadro kurmaya gidiyordu. Mesela Braga deplasmanı direk hücuma gitmemiz gerekiyordu ikinci yarı Aydınla Amrabatla bu oyunu oynadık. Umut ile Burakın aynı özellikte olduğunu sanmıyorum umut pres yapan koşan bir forvet. Burak ve Amrabat transferleri şampiyonlar ligi için yapılan transferlerdi ve o sene için çok işe yaradı.

Bence hocanın yapmak istediği şey kendi evimizde baskılı oynayıp skoru alınca amrabat aydın gibi oyuncuları alarak farkı açmaktı.

ha hatalı yönler yok muydu vardı. Chedjou transferini hatalıydı yerine sağlam bir sol bek alınabilirdi

bence hocanın yapmak istediği çok zengin silahları olan bir takım kurmaktı.

kontra oynayabilen, set oyunu oynayabilen, baskılı oynayabilen, duran topları etkili kullanabilen bir takım oluşturmaya çalışıyordu

sonra ego savaşları kaprisler transferlere de yansıdı

burda şu haklı bu haklı diye taraf tutmuyorum

sedece yazık oldu

Zaten sorun kafasındakinin icraatları ile uyuşmaması. Bu yüzden bir enkaz bıraktı. İyi futbol oynayan takımı gram top oynamayan bir takım haline getirdi kısacık sürede ve şampiyon olduğumuz geçen sezon bir kaç maç dışında iyi oynadığımız maçları hatırlamıyorum.

bjk li Toşhak gol kralı Ertuğrulu

stoper oynatıyordu

böle rotasyon görülmedi daha

Zaten sorun kafasındakinin icraatları ile uyuşmaması. Bu yüzden bir enkaz bıraktı. İyi futbol oynayan takımı gram top oynamayan bir takım haline getirdi kısacık sürede ve şampiyon olduğumuz geçen sezon bir kaç maç dışında iyi oynadığımız maçları hatırlamıyorum.

Bence geçen senin devre arası olay bitti

Drogbayı alıp sol bek almamakla kendi sonumuzu hazırladık

Şimdi hepimizin aklında aynı soru var.

Drogbasız daha mı iyiyiz ?

Bence geçen senin devre arası olay bitti

Drogbayı alıp sol bek almamakla kendi sonumuzu hazırladık

Şimdi hepimizin aklında aynı soru var.

Drogbasız daha mı iyiyiz ?

Drogba ve Sneijder'i alıp oynatamamak hocanın eksikliğidir. Bu iki yıldıza sahip olduğumuz için şükretmeliyiz.

Sorun şu ki Burak Yılmaz'ın sahada olduğu her dk maç kazanmaktan uzağız. Sahadaki her futbolcunun performansını düşürüyor. Drogba olmasaydı geçen seneki şampiyonluğu da alamayacaktık, o gelene kadar öyle gol sıkıntısı çekiyorduk ki, her maçı 2-1 1-0 ite kaka ancak alabiliyorduk.(Çoğu maçı kazanamıyorduk zaten, fener sağolsun bizi zirvede tuttu)

Dünya üzerinde elinde Drogba ve Sneijder olup da mızmızlanacak tek bizim taraftar vardır sanırım. Aman kimse duymasın, görmesin dalga konusu oluruz. :)

Drogba geldikten sonra maclari 5-0 aldigimizi zanneden futboldan bihaber olan insanlar var.:(

Burak takintisi sayesinde like toplamaya calisan futbol fukaralarini gördükce söyleyecek laf bulamiyorum.

Gören de inanılmaz, bol alternatifli bir kadromuz var sanacak. Rezil, çok düz ve çok kısıtlı bir kadromuz var işte. Adam da elindekilerden en iyi şekilde yararlanmaya çalışıyor. Amacınız nedir anlamadım.

Gören da inanılmaz, bol alternatifli bir kadromuz var sanacak. Rezil, çok düz ve çok kısıtlı bir kadromuz var işte. Adam da elindekilerden en iyi şekilde yararlanmaya çalışıyor. Amacınız nedir anlamadım.

Like toplamak.:rolleyes:papagan gibi ayni seyi yazip like pesinde kosanlar var.

Geri
Üst Alt