Sertan Nalbant
10 Numara!
- 1 Eylül 2015
- 13.540
- 8.430
- 403
Sanırım lig tv gelirleri.
yazılanlarda tüm ticari gelirler olarak anlatıyor ama tam içeriği bilmiyorum
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Sanırım lig tv gelirleri.
Uzun adam deyince akan sular duruyor ama iste cogunun gözünde. Benim de korkum bu.
Orası 2+2 4 de benim merakım borçsuz olsak da o krediden faydalanır mıyız?Programı unuttum ama Lig tv ihalesi de işin içindeydi.Sanırım o parayı devlet borç ödemesi içn alacak.Neyse yakında kokusu çıkar.
Derin Galatasaray izin vermez ona.Dursun o kadar büyük meselelere karışamaz.
müsaitmisin
Evet renktaşım.
Verildi mi tarihi karar
SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
500 milyon dolar gerçekten doğru ise fena rakam değil..Rivanın çıplak halde satılması benim ilk tercihimdi ama oranın arsa piyasasını bilmiyorum fakat Adana Yumurtalıkda 1.100 dönüm araziniz olsaydı en kötü 600 milyon lira ve en iyimserle 1.200-1.250 milyar lira kazanabilirdin..Sanırım İstanbul daha az değildir veya yanılıyor muyum?500 milyon $ güzel bir rakam. Ayrıca emlak konut ile işbirliği planların sekmeden çatır çatır işleyeceği anlamına gelir. Florya hali hazırda yeşil alan imarlı. Toki ile işbirliği yapılarak o bölgeye yeni imar Toki tarafından getirilecektir. Toki nin kendi başına plan yapma yetkisi var ve bürokrasiye takılmıyorsun. Devlete peşkeş çekileceğini sanmıyorum. Burada win&win değdiğimiz hasılat paylaşımı olacak. İmar planlarını değiştiremedikten sonra Floryanın tamamı senin olsa da işe yaramaz. Bilip bilmeden atıp tutmayın. Floryayı kendi başımıza inşa edelim desek metromuzu bile adam gibi açmayan istanbul büyükşehir belediyesi sizce oradaki plan değişikliğini onaylar mı? Onaylamaz arkadaşlar. Gelelim rivaya. Rivanın çıplak mülkiyet olarak, yani mevcut hakları ile satılsa edeceği değer maksimum 200-250 milyon $. Belki fazla bile söyledim. Toki hamlesi çok mantıklı arkadaşlar. Belki rivanın da imarında bir arttırıma gidilip oradan daha da karlı çıkabiliriz. Tek başına riva için toki ile anlaşılsaydı ne gerek vardı diyebilirdik. Ama Floryadaki mevcut durum da gözönünde bulundurulduğunda Toki mantıklı seçim.
Gelelim elde edilecek gelirin ne yapılacağına.
500 milyon doların nasıl ödeneceğini bilmiyoruz. Direk cash olarak mı girer veya hangi vadede bu paranın tamamı kasada olur bimiyoruz. Ama diğer 2 kulübün oldukça ciddi borçları var. Faizlerini bilmiyoruz. Belki biz biraz daha fazla faiz ödüyoruzdur. Ama sonuç olarak er veya geç ortalıkta konuşulan devletin borçları faizsiz veya cüzi faizlerle yapılandırılmasının beklenmesi taraftarıyım. Çünkü işletmelerde borç kesinlikle olacaktır. Şimdi borcu sıfırlayıp bu durumdan kurtulursak, ileride yapacağımız hamlelerde tekrar yüksek faizli kredi kullanacağız. Bu nedenle eğer devlet bu işe el atacaksa borcun kapatılmaması gerekir. Elimizde 500 milyon $ var ve borcu ödemiyoruz. Napalım bu parayla? En az 100 milyon $ ile istanbulun kuzeylerinden tarla vasıflı araziler alınabilir. Bundan 30 yıl sonrası için olur da tekrar sıkıntı yaşarsak sarılacağımız yerimiz olsun diye. kalan 400 milyon doları çeşitli bankalarda yıllık ortalama %9 ile vadeli mevduat olarak değerlendirirsen yıllık net getirisi yaklaşık 92 milyon TL yapar. Yıllık 120 milyon TL faiz ödüyorduk. Bu rakam yılda 30 milyon TL'ye düşer ve devletin hamlesini bekleriz. Uzun oldu k.bakmayın.
500 milyon dolar gerçekten doğru ise fena rakam değil..Rivanın çıplak halde satılması benim ilk tercihimdi ama oranın arsa piyasasını bilmiyorum fakat Adana Yumurtalıkda 1.100 dönüm araziniz olsaydı en kötü 600 milyon lira ve en iyimserle 1.200-1.250 milyar lira kazanabilirdin..Sanırım İstanbul daha az değildir veya yanılıyor muyum?
Yine de 500 milyon doların yarısını hemen öderlerse gayet iyi anlaşma olur..Banka borçlarını ve faizleri bitirirsek belimizi tamamen doğrulturuz.
500 milyon çok çok az bir miktar ama şimdiki değeri okadar olabilir gerçekten.
Riva en az 2 milyar Dollar seviyesine gele bilir oralar şehirleşmeye geçtiğinde 3cü köprü ile birlikte ama bu ne zaman olur tahmin etmek kolay değil. 10-20 sene sonra belki?
Gemi su almış batıyor yani. Borçları yarın değil bugün sıfırlamak gerekir acilen. Peş keş olacak gibi resmen ama mecburuz artık![]()
Emlak uzmanı olan yakın arkadaşımın tahmini açıkçası. Ben şahsen pek anlamam bu işlerden zaten ama arkadaşın uzmanlığına güvenirim. 3cü köprü kilit faktördür söylüyordu. Baya da büyük yani orası.Riva tek başına asla 2 milyar dolar olamaz. İmarı kısıtlı, şehirleşmesi desen orada ciddi imar değişikliği olacağını sanmıyorum. şu an arsa olarak satarsan 200 milyon $ belki alıcı bulursun. 10 yıl beklersen de maksimum 350 milyon dolara satarsın.
Emlak uzmanı olan yakın arkadaşımın tahmini açıkçası. Ben şahsen pek anlamam bu işlerden zaten ama arkadaşın uzmanlığına güvenirim. 3cü köprü kilit faktördür söylüyordu. Baya da büyük yani orası.