Özbek: "Genel Kurul tarihi bir karar verecek"

Uzun adam deyince akan sular duruyor ama iste cogunun gözünde. Benim de korkum bu.

Futbolda madem o kadar güçlü,bir dediği iki edilmiyor,niye her sene Fenerbahçe şampiyon olmuyor?Bu adam kaç zamandır bu kadar güçlü,niye Riva'ya daha önce çökmeye çalışmadı peki,madem istediğini yapıyor?

Ben bu Riva olayının Dursun'un değil,Derin Galatasaray'ın planı olduğunu düşünüyorum.Faiz konusunda da Dursun'un dedikleri doğru.Gerçekten de her sene 120 milyon TL,sadece banka faizlerine gidiyor.Sürdürülebilir bir durum değil bu.Morfini bir yerde vurmak lazım.

Neyse,uzun lafın kısası,rakamlardan peşkeş mi yoksa proje mi olduğunu anlarız zaten.

Son düzenleme:
Bugün florya çevresinde 2000 m2 arsa fiyatları 8 milyon dolar civarı.
22bin metrekare arsamız var 10 kat diyelim. Temizinden 80 milyon dolar şu anki floryanın değeri. Galatasaray markası vs ile 100 milyon dolar diyelim. Sadece bu bölgeyi satarak borcun 3te birinden kurtulabilirsin.

Hiç bir yatırım yapmadan.

5 sene bekleyip yatırım yapılmasını bekleyeceksin sonra bunların satılmasını bekleyeceksin.
E hacı dayı senede 120 milyon lira faiz diyorsun 5 senede 600 milyon lira yapar bu yahu. Hiç bir şey yapmadan borçları neredeyse sıfırlıyorsun.

Tamam değerlendirilsin değerlendirilmesin demiyoruz. Ama kardeşim bu projenin adamı belli emlak konut dolayısıyla cumhurbaşkanının parmağı var, o zaman niye sen şart olarak kardeşim bizim durumumuz ortada senede çöpe attığımız para bu şu borçları %2-5 faizli yapılandıralım 5 sene sonra kulüp hem borçları yarılar hemde kasasında 500 milyon dolar gibi günün kurunda 1,5 milyar liralı bir para olur. Bu para ise akıllı kullanılırsa avrupanın en değerli kulüplerinden biri yapar seni.

Hayır arsa senin satma zorunluluğun yok çünkü kara balta da olsa gidiyorsun mevcut şekilde 5 sene borçlar aynı durur ister sat ister satma aynı borcun aynı faizini ödeyeceksin. 5 sene sonra yine 300 milyon dolar borç olacak.

Karşı geldiğimiz şey bu öyle 5-10 milyon dolarlık 1 parmak bala niye yetiniyorsun.

Son düzenleme:
Orası 2+2 4 de benim merakım borçsuz olsak da o krediden faydalanır mıyız?Programı unuttum ama Lig tv ihalesi de işin içindeydi.Sanırım o parayı devlet borç ödemesi içn alacak.Neyse yakında kokusu çıkar.

Süperlig A.Ş. uygulaması o güya yayın gelirleri de artacaktı mevcut projelerle. Ki projenin başındaki adam Tüpçü ile Gümüşdağ olunca ister istemez bir gülümseme geliyor bana

CiL-pHnXIAEM_ex.jpg

Verildi mi tarihi karar

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

500 milyon $ güzel bir rakam. Ayrıca emlak konut ile işbirliği planların sekmeden çatır çatır işleyeceği anlamına gelir. Florya hali hazırda yeşil alan imarlı. Toki ile işbirliği yapılarak o bölgeye yeni imar Toki tarafından getirilecektir. Toki nin kendi başına plan yapma yetkisi var ve bürokrasiye takılmıyorsun. Devlete peşkeş çekileceğini sanmıyorum. Burada win&win değdiğimiz hasılat paylaşımı olacak. İmar planlarını değiştiremedikten sonra Floryanın tamamı senin olsa da işe yaramaz. Bilip bilmeden atıp tutmayın. Floryayı kendi başımıza inşa edelim desek metromuzu bile adam gibi açmayan istanbul büyükşehir belediyesi sizce oradaki plan değişikliğini onaylar mı? Onaylamaz arkadaşlar. Gelelim rivaya. Rivanın çıplak mülkiyet olarak, yani mevcut hakları ile satılsa edeceği değer maksimum 200-250 milyon $. Belki fazla bile söyledim. Toki hamlesi çok mantıklı arkadaşlar. Belki rivanın da imarında bir arttırıma gidilip oradan daha da karlı çıkabiliriz. Tek başına riva için toki ile anlaşılsaydı ne gerek vardı diyebilirdik. Ama Floryadaki mevcut durum da gözönünde bulundurulduğunda Toki mantıklı seçim.
Gelelim elde edilecek gelirin ne yapılacağına.
500 milyon doların nasıl ödeneceğini bilmiyoruz. Direk cash olarak mı girer veya hangi vadede bu paranın tamamı kasada olur bimiyoruz. Ama diğer 2 kulübün oldukça ciddi borçları var. Faizlerini bilmiyoruz. Belki biz biraz daha fazla faiz ödüyoruzdur. Ama sonuç olarak er veya geç ortalıkta konuşulan devletin borçları faizsiz veya cüzi faizlerle yapılandırılmasının beklenmesi taraftarıyım. Çünkü işletmelerde borç kesinlikle olacaktır. Şimdi borcu sıfırlayıp bu durumdan kurtulursak, ileride yapacağımız hamlelerde tekrar yüksek faizli kredi kullanacağız. Bu nedenle eğer devlet bu işe el atacaksa borcun kapatılmaması gerekir. Elimizde 500 milyon $ var ve borcu ödemiyoruz. Napalım bu parayla? En az 100 milyon $ ile istanbulun kuzeylerinden tarla vasıflı araziler alınabilir. Bundan 30 yıl sonrası için olur da tekrar sıkıntı yaşarsak sarılacağımız yerimiz olsun diye. kalan 400 milyon doları çeşitli bankalarda yıllık ortalama %9 ile vadeli mevduat olarak değerlendirirsen yıllık net getirisi yaklaşık 92 milyon TL yapar. Yıllık 120 milyon TL faiz ödüyorduk. Bu rakam yılda 30 milyon TL'ye düşer ve devletin hamlesini bekleriz. Uzun oldu k.bakmayın.

Son düzenleme:
Emlak konutla yapilan anlasma Galatasarayin menfaatine bir anlasmadir. Tek kotu yonu para uzun vadede kasamiza yavas yavas girecek.

Burada yazan cogu arkadas gercekleri bilmeden yaziyor. Madem riva sizin dediginiz gibi 500 milyon dolar ediyor, peki neden kimse 400 milyon verip almiyor ?

Varsa talibi satilsin ama istedigimiz parayi veren cikmazsa emlak konut gayet iyi bir teklif yapti.

Yanlis hatirlamiyorsam karin yuzde 85 i bizim olacak. Tek lira para vermeden daha iyi ne twklif gelebilir ?

Söylediklerine az kalsın ben bile inanacaktim.

Bu herif yalan söyleme işini sanat gibi icra ediyor.

Kasaya girecek paranin yarısını peşin almadığımız sürece bu anlaşmanın bize faydası pek olmaz.

Ama 250 milyon doları bu sene içinde peşin alabilsek, ki bunu emlak konuta arsa satisi şeklinde çok rahat yaparız.

Geriye kalan 200 milyon dolarda 5 sene içinde yavaş yavaş gelir .

Bu şekilde totelde 450 milyon kazanmış oluruz .
Hem emlak konut 50 milyon dolar kar eder hemde biz faiz derdinden kurtuluruz.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
500 milyon $ güzel bir rakam. Ayrıca emlak konut ile işbirliği planların sekmeden çatır çatır işleyeceği anlamına gelir. Florya hali hazırda yeşil alan imarlı. Toki ile işbirliği yapılarak o bölgeye yeni imar Toki tarafından getirilecektir. Toki nin kendi başına plan yapma yetkisi var ve bürokrasiye takılmıyorsun. Devlete peşkeş çekileceğini sanmıyorum. Burada win&win değdiğimiz hasılat paylaşımı olacak. İmar planlarını değiştiremedikten sonra Floryanın tamamı senin olsa da işe yaramaz. Bilip bilmeden atıp tutmayın. Floryayı kendi başımıza inşa edelim desek metromuzu bile adam gibi açmayan istanbul büyükşehir belediyesi sizce oradaki plan değişikliğini onaylar mı? Onaylamaz arkadaşlar. Gelelim rivaya. Rivanın çıplak mülkiyet olarak, yani mevcut hakları ile satılsa edeceği değer maksimum 200-250 milyon $. Belki fazla bile söyledim. Toki hamlesi çok mantıklı arkadaşlar. Belki rivanın da imarında bir arttırıma gidilip oradan daha da karlı çıkabiliriz. Tek başına riva için toki ile anlaşılsaydı ne gerek vardı diyebilirdik. Ama Floryadaki mevcut durum da gözönünde bulundurulduğunda Toki mantıklı seçim.
Gelelim elde edilecek gelirin ne yapılacağına.
500 milyon doların nasıl ödeneceğini bilmiyoruz. Direk cash olarak mı girer veya hangi vadede bu paranın tamamı kasada olur bimiyoruz. Ama diğer 2 kulübün oldukça ciddi borçları var. Faizlerini bilmiyoruz. Belki biz biraz daha fazla faiz ödüyoruzdur. Ama sonuç olarak er veya geç ortalıkta konuşulan devletin borçları faizsiz veya cüzi faizlerle yapılandırılmasının beklenmesi taraftarıyım. Çünkü işletmelerde borç kesinlikle olacaktır. Şimdi borcu sıfırlayıp bu durumdan kurtulursak, ileride yapacağımız hamlelerde tekrar yüksek faizli kredi kullanacağız. Bu nedenle eğer devlet bu işe el atacaksa borcun kapatılmaması gerekir. Elimizde 500 milyon $ var ve borcu ödemiyoruz. Napalım bu parayla? En az 100 milyon $ ile istanbulun kuzeylerinden tarla vasıflı araziler alınabilir. Bundan 30 yıl sonrası için olur da tekrar sıkıntı yaşarsak sarılacağımız yerimiz olsun diye. kalan 400 milyon doları çeşitli bankalarda yıllık ortalama %9 ile vadeli mevduat olarak değerlendirirsen yıllık net getirisi yaklaşık 92 milyon TL yapar. Yıllık 120 milyon TL faiz ödüyorduk. Bu rakam yılda 30 milyon TL'ye düşer ve devletin hamlesini bekleriz. Uzun oldu k.bakmayın.
500 milyon dolar gerçekten doğru ise fena rakam değil..Rivanın çıplak halde satılması benim ilk tercihimdi ama oranın arsa piyasasını bilmiyorum fakat Adana Yumurtalıkda 1.100 dönüm araziniz olsaydı en kötü 600 milyon lira ve en iyimserle 1.200-1.250 milyar lira kazanabilirdin..Sanırım İstanbul daha az değildir veya yanılıyor muyum?
Yine de 500 milyon doların yarısını hemen öderlerse gayet iyi anlaşma olur..Banka borçlarını ve faizleri bitirirsek belimizi tamamen doğrulturuz.

500 milyon çok çok az bir miktar ama şimdiki değeri okadar olabilir gerçekten.

Riva en az 2 milyar Dollar seviyesine gele bilir oralar şehirleşmeye geçtiğinde 3cü köprü ile birlikte ama bu ne zaman olur tahmin etmek kolay değil. 10-20 sene sonra belki?

Gemi su almış batıyor yani. Borçları yarın değil bugün sıfırlamak gerekir acilen. Peş keş olacak gibi resmen ama mecburuz artık :(

500 milyon dolar gerçekten doğru ise fena rakam değil..Rivanın çıplak halde satılması benim ilk tercihimdi ama oranın arsa piyasasını bilmiyorum fakat Adana Yumurtalıkda 1.100 dönüm araziniz olsaydı en kötü 600 milyon lira ve en iyimserle 1.200-1.250 milyar lira kazanabilirdin..Sanırım İstanbul daha az değildir veya yanılıyor muyum?
Yine de 500 milyon doların yarısını hemen öderlerse gayet iyi anlaşma olur..Banka borçlarını ve faizleri bitirirsek belimizi tamamen doğrulturuz.

1100 dönüm araziyi metrekaresi 1.000 TL den satarsan 1.100.000.000 TL eder. Eğer araziyse metrekaresi 1000 TL değildir. Riva nın imarı 0,80 konut imarlıydı sanırım. şimdi sayısal veriler aklımda değil ama Riva'nın banka kredilirindeki arsa değeri 160 milyon $. O yüzden senin 1.200-1.250 milyar lira dediğin bence 120-125 milyon TL dir. Dikkatli hesap yapmalısın :)

Tekrar söylüyorum banka faizlerinden kurtulmak için öderseniz borçları ve bundan birkaç yıl sonra devlet borcu olan kulüplere yardım-hibe-teşvik vs. çıkarırsa Riva ve Florya'yı hiç etmiş oluruz.

500 milyon çok çok az bir miktar ama şimdiki değeri okadar olabilir gerçekten.

Riva en az 2 milyar Dollar seviyesine gele bilir oralar şehirleşmeye geçtiğinde 3cü köprü ile birlikte ama bu ne zaman olur tahmin etmek kolay değil. 10-20 sene sonra belki?

Gemi su almış batıyor yani. Borçları yarın değil bugün sıfırlamak gerekir acilen. Peş keş olacak gibi resmen ama mecburuz artık :(

Riva tek başına asla 2 milyar dolar olamaz. İmarı kısıtlı, şehirleşmesi desen orada ciddi imar değişikliği olacağını sanmıyorum. şu an arsa olarak satarsan 200 milyon $ belki alıcı bulursun. 10 yıl beklersen de maksimum 350 milyon dolara satarsın.

Riva tek başına asla 2 milyar dolar olamaz. İmarı kısıtlı, şehirleşmesi desen orada ciddi imar değişikliği olacağını sanmıyorum. şu an arsa olarak satarsan 200 milyon $ belki alıcı bulursun. 10 yıl beklersen de maksimum 350 milyon dolara satarsın.
Emlak uzmanı olan yakın arkadaşımın tahmini açıkçası. Ben şahsen pek anlamam bu işlerden zaten ama arkadaşın uzmanlığına güvenirim. 3cü köprü kilit faktördür söylüyordu. Baya da büyük yani orası.

Emlak uzmanı olan yakın arkadaşımın tahmini açıkçası. Ben şahsen pek anlamam bu işlerden zaten ama arkadaşın uzmanlığına güvenirim. 3cü köprü kilit faktördür söylüyordu. Baya da büyük yani orası.

arkadaşın sektöre çok uzak galiba. bahsettiğimiz konu benim uzmanlık alanım. sen bana güven :)

Merak etmeyin devlet ile Galatasaray yada herhangi bir spor külününün ortaklasa projesinde kaybeden asla Galatasaray yada Devlet gücleri olmaz. Galatasaray´in parasi peskes cekilmez, yani merak etmeyin, ama halkin parasi peskes cekilir elbet.

Geri
Üst Alt