Adem Çakar
Büyük Kaptan
- 25 Haziran 2013
- 20.667
- 4.279
- 1.233
Bizim biatcilik diye tabir ettigimiz şey nedir? Hani neye biz biatcilik diyoruz onu soruyorum.
Anlasamadigimiz tek bir konu var sen biatciligin bir kuruma olamayacagini iddia ediyorsun ki, bu yanlis. Bu ifadenin kökenini türkcede ben bir tek ertugruk özkok´dan biliyordum... Latince de ise superiotas kelimesi var yüzyillardir... superiotaslar yada Almancasi Obrigkeit, bir toplum üzerine egemenlik kuran sahislar, yada kurumlardir. Ve insanlarin o sahislara yada kurumlara itaat etme borcu vardir.
"Als Obrigkeit (lateinisch superioritas) wurden in hierarchisch organisierten Gemeinwesen seit dem späten Mittelalter bis in die Moderne hinein diejenigen Personen oder Institutionen bezeichnet, die rechtmäßig oder auch nur aufgrund eigener Anmaßung (Usurpation) die Herrschaft ausübten und die rechtliche und faktische Gewalt über die Untertanen besaßen. Die Untertanen schuldeten ihrer Obrigkeit Gehorsam."
Yani kisaca söyleyeyim. Taraftarlik basli basina biatciligin kralidir zaten. Bunu bir futbol taraftarinin hakeret olarak kullanmasi da tezatdir.