Özgür Işıtan Gün

@Adem Çakar Dostum öyle bi mesaj attın ki cevaplanmıyor forum bile bozuldu😂 Bu şekilde yazma durumunda kaldım. Tanrı'ya biat edilmez iman edilir. Biat biattir’ı şimdi yazacağına başta yazsaydın beni de yormazdın uğraşmazdım ben de

Haha tanrinin kutsal kitabina göre yaşamak biat etmek değilmidir... Tamda budur Tanrinin emirlerine göre yaşamaktir.

@Ozan Puki

Peki Ibn Khaldoon öldükten sonra meydana gelen gelişmeleri, Ibn Khaldoon yorumlamadığı için yok mu oluyor? Tüzel kişiliklerin kutsiyeti Khaldoon sonrasi gelişmiş olmasin. Obrigkeit kelimesi lakin ölümünden sonra gelişiyor günümüzde kullanilan anlamda.

Türkiye'de insanlar niye Devlete biat ediyor ? Devlet sagolsun, yada Vatan sağ olsun diye ölmek nedir ? Bunlar yoktan mi var oldu, yada tarihi bir derinliği mi var ?
Burada latin kültürü ile ortadoğu kültürünün hybridleşmesi yatiyor.

Biat tanrilara da, şahislara da, tüzel kişiiklere de olur... Bunu sadece şahislara yormak literatür anlaminda eksiktir.
Kafa ütülemeye konuyu kirletmeye gerek yok bir kelimenin anlamının aslında ne olduğu ekseninde argümantatif tartışma mı yapılır

sozluk.gov.tr bunun için var. Açarsın bakarsın anlamını öğrenirsin nokta

Haha tanrinin kutsal kitabina göre yaşamak biat etmek değilmidir... Tamda budur Tanrinin emirlerine göre yaşamaktir.

Dostum o zaman sana göre kapıyı açmak için kapı kolunu kullanmak da kapı koluna biat etmektir. Kavramları karıştırmaya, oraya buraya çekip yazmaya gerek yok. Yukarıda yazdıklarımı tekrarlayacağım, yazmama gerek yok.

Dostum o zaman sana göre kapıyı açmak için kapı kolunu kullanmak da kapı koluna biat etmektir. Kavramları karıştırmaya, oraya buraya çekip yazmaya gerek yok. Yukarıda yazdıklarımı tekrarlayacağım, yazmama gerek yok.

Yahu adam Tanrinin yazili yada sözlü emirlerine karsi geldigi icin insan öldürüyor... Bunun ötesi mi var... :D

Bu konu içinde @Ozan Puki kardeşimizin önceki yazdıkları ve sonradan yazacağı her şeyin altına imzamı atıyorum.

Biatçılık ve/veya Ersan Çelik üstadın dediği gibi yalayıcılık v.s. örnekler çoğalır. Olayın farkında olmayanları ayrı tutuyorum ama bu kalkışmaya bilerek alet olan ne kadar şahıs varsa örnek kelimelerin alayı gider.

hakim değilim ama çeviriler farklı olabiliyor orijinal anlamlarda

Cakici´nin dediginde tek celiski, Islam´da sadece Allah´a biat ve itaatin olmadigidir. Allah´in yolunda olan liderlere hizmet etmek de Allah´a itaat etmektir... Sadece Allah´a itaat ettigini belirterek, Cakici bu ayetlere karsi gelmektedir ve Allah´in ayetlerine karsi gelmek Islam´a göre bir insani küfre düsürür.

Onun disinda mantiken yanlisi yok...

Pozisyon temiz. Oynayın devam. Maçlara bile gitmeyen bir kaç taraftar bozuntusu istiyor diye bu adam istifa etmemeli. Eğer Elmas bunu istiyorsa Elmas ta indirilsin o zaman.

yönetimin kendine vakit kazandırma amacıyla ışıtan beyi kurban vermesi mantıklı olabilir

Twitlerinden dolayi gitmesi sacma olur ama asil rezillik onceki gun cikan eski td aciklamalari bence

Oyle bir adam yonetimde olmamali

Geri
Üst Alt