pahalılığın artık sabredilemez noktaya gelmesi

bana oyle geliyor ki dolari frenleyip baski altina alirken enflasyonu tamamen serbest biraktilar.

tersi durumda daha mi iyi durumda olurduk elbette sanmiyorum dolar 18-20 tl hatta belki daha fazla artmaya devam edecekti.

ama simdi sabit ve enflasyon artmaya devam ediyor.

tek degisen birsey sanirim halkin bunu dolar gibi bir endeksle olcup tartamamasi biraz da parasini dovizde tutup enflasyona karsi suyun ustunde kalamamasi.Tabii zengin olan kur garantili mevduatta parasini tutabiliyor onlar her turlu rahat , surasi bir gercek ki belirsiz katlanarak artan bir enflasyon var.
Dövizin sabit enflasyonun yüksek olması stabil ekonomilerde iyidir abi bunda değil.

Enflasyonu düşürmek için çıldırıyorlar bence, bu şekilde seçime girerlerse sonları vahim.

Dövizin sabit enflasyonun yüksek olması stabil ekonomilerde iyidir abi bunda değil.

Enflasyonu düşürmek için çıldırıyorlar bence, bu şekilde seçime girerlerse sonları vahim.
valla nasil ne yapacaklar bilmiyorum.

dovizi sabit tutarlar bence onu kotardilar.

enflasyonu uretmeden dusurmek cok zor , bir yandan zam yapacaklar asgariye o daha da kotu etkileyecek.

dovizi biraz daha dusurseler olumlu etkisi olur onun icin de illegal para girisi lazim ulkeye kimbilir neler satacagiz.

ama ulkede olumlu finansal gelismelerin hicbiri halkin cebine yansimiyor.

bir yandan diyorum ki bu surec gidebildigi kadar kotu gitsin ki bu cahil kesim birazcik uyansin ama ne gerekiyor artik uaynmalari icin vallahi pes diyorum.

buraya tum aileye 2 eriskin 1 bebek bir cocuk gidis donus ucak bileti 20000 liraya aldim 32 000 lira tutacakti bir tanidik yardimci oldu sagolsun.

tatil donemlerinde hre turlu gondikliyorlar enflasyonun da otesinde bir fiyatlandirma var onu da eklemek gerekiyor.

ayni ucak bilet bundan 3-4 ay once yari fiyatinaydi mesela.
Bu soğukta ne tatili doktor bey Perşembe gideceğim üstelik.

müsaadenizle küfür edicem

İnsanların son yıllarda ki azgınlığını,savurganlığını gördükten sonra pek umursamıyorum herkes mi hakediyor tabiki hayır ama kurunun yanında yaşta yanacak bu arsızlık bu israf son bulana kadar iyi bir ders lazımdı

Cebinde 10-12 bin liralık telefon taşıyıp,son model araçlara binip bunlara birde utanmadan ihtiyaç diyenlerin uğultuları bu ülke de iphone u bedava dağıtsan suyu elektriği bedava versen yine kesilmez.

Adamın evine çift maaş giriyor geçen sene de ağlıyordu şimdi de ağlıyor değişen bişey yok yani bunlar böyle ekonomi napsın

2000 TL iken switch almadım pahalı diye 6000 oldu adamlar asgari ücretle 5-6 tane alabiliyor temel gıda fiyatları bile 3 e katlandı 6 ayda çıldırmamak elde değil

Bu yonetimi 20 senedir tepede tutan kesim kim ? kendilerinin besledigi tayfayi cikarirsak

Dusuk gelirli dusuk profilli cehalet akan tayfa degilmi ?

Asgari ucretle surunen 2500 TL emekli maasi alan tayfa degilmi bunlari tepemizde tutan

Yani isin ozeti hakediyoruz herseyi Amerikadan sonra dunyada en cahil toplumlardan biriyiz bu cehaletin sonucunu cekiyoruz cekmeyede devam edecegiz ben bir sekilde hayatta kalirim luksumden odun veririm onlari 20 sene ayakta tutan dar gelirli dusunsun

Bu yonetimi 20 senedir tepede tutan kesim kim ? kendilerinin besledigi tayfayi cikarirsak

Dusuk gelirli dusuk profilli cehalet akan tayfa degilmi ?

Asgari ucretle surunen 2500 TL emekli maasi alan tayfa degilmi bunlari tepemizde tutan

Yani isin ozeti hakediyoruz herseyi Amerikadan sonra dunyada en cahil toplumlardan biriyiz bu cehaletin sonucunu cekiyoruz cekmeyede devam edecegiz ben bir sekilde hayatta kalirim luksumden odun veririm onlari 20 sene ayakta tutan dar gelirli dusunsun
O tayfadan daha çok kızdığı kurtçu tayfa. Yoksa bunlar 2 dönem önce tarih olmuştu.

İnsanların son yıllarda ki azgınlığını,savurganlığını gördükten sonra pek umursamıyorum herkes mi hakediyor tabiki hayır ama kurunun yanında yaşta yanacak bu arsızlık bu israf son bulana kadar iyi bir ders lazımdı

Cebinde 10-12 bin liralık telefon taşıyıp,son model araçlara binip bunlara birde utanmadan ihtiyaç diyenlerin uğultuları bu ülke de iphone u bedava dağıtsan suyu elektriği bedava versen yine kesilmez.

Adamın evine çift maaş giriyor geçen sene de ağlıyordu şimdi de ağlıyor değişen bişey yok yani bunlar böyle ekonomi napsın

İnsanların güzel ve kaliteli yaşamaya hakkı yok mu? İnsanları temel ihtiyaçlarını en minimum şekilde karşılamaya itmek doğru mu? İnsanların daha iyiyi daha güzelini istemesi en doğal hakkıdır. Senin iphonelar , son model araçlar neden bu kadar pahalı diye sorgulaman gerekir.

Elin yabancısı emeklisi antalyalara tatile gelirken bizim emekliler il dışına zor çıkıyor.

yol mu yabdı şevki?

valla nasil ne yapacaklar bilmiyorum.

dovizi sabit tutarlar bence onu kotardilar.

enflasyonu uretmeden dusurmek cok zor , bir yandan zam yapacaklar asgariye o daha da kotu etkileyecek.

dovizi biraz daha dusurseler olumlu etkisi olur onun icin de illegal para girisi lazim ulkeye kimbilir neler satacagiz.

ama ulkede olumlu finansal gelismelerin hicbiri halkin cebine yansimiyor.

bir yandan diyorum ki bu surec gidebildigi kadar kotu gitsin ki bu cahil kesim birazcik uyansin ama ne gerekiyor artik uaynmalari icin vallahi pes diyorum.
Tutma olayı belli olmaz, merkezde döviz yok. Zaman gösterir onu.

Bu nasıl mantık yav.

Çift maaş giriyor diye şikayet etme hakkı yok mu insanların skskkss

Senin eleştirdiğin kesim ne kadar sıkıntılıysa senin bu bakış açın da en az o kadar sıkıntılı

Geri
Üst Alt