pahalılığın artık sabredilemez noktaya gelmesi

Son zamlarla birlikte son noktaya geldik bu saatten sonra yapılacaklar zamlarla birlikte sefaleti açlığı konuşuruz. Biber 35 lira olmuş, 70-80 olursa alamayız.

Bilen bilir Hollandada meshur bir giyim websitesi var. Herturlu fiyat araliginda mevcut. Tommy den tut, Ralph Lauren, H&M hepsi var.

Gel gelelim birkac senedir burasi Defacto LCWaikiki falan da satiyor. Tahmin edebildiğine gore sudan ucuza fiyatlara. Gecende bir kazak almistim 8 euroya Defactodan. Üzerinde Made in Türkiye falan yaziyor.

Bu ayni kazagi sonra merakimdan Turk sitelerinden buldum ve fiyati dudak ucuklatti. Turkiyede uretilen bir mal nasil orada okadar fahiş fiyattan satilirken burada bukadar ucuz olabiliyor anlayamıyorum usta.

hangi site o

Yanlış bilmiyorsam tecrübeli mühendis gelirleri 100 bin doları geçiyor ama orada değil mi? Tam state ayrımlarına hakim değilim gerçi alandan alana da değişir ama.

Amerika zor bir ülke zaten bu konularda kıstaslarda genel olarak kullanılmıyor insana da değer verilmediği için.
Yaklasik 15 senelik insaat muhendisi olan bir arkadasim senede 140 bin dolar civari kazaniyor.
Evet, Amerika zor bir ulke cunku burda oyle bir sistem kurmuslarki herkezin kazancina gore masrafida artiyor. Cok iyi para kazanan bir doktor bile calismaya ara veremiyor.

Konuyu gidip gelip yine siyasete getirdiniz

Sorsan kimse yönetimden memnun değil peki öyleyse bu oyları kim veriyor

Bırakın artık bu ağlama edebiyatını biz hiçbir zaman avrupa gibi olmadık bizi avrupa ile kıyaslayanlar nasıl bir gafletin içindesiniz

Biz sömürgeci değiliz ki bedavadan başka ülkelerin malına çöküp refah içinde yaşayalım o iş batılılar da bizim başımızda ki boyunduruk asırlardır var ki türkler neden savaşçı bir millet oldu keyfinden mi

son 50 yılın batı standartlarına göre değil, insanlık tarihindeki bütün dönemlerin standartlarına göre fakiriz

ha ülkemiz gayet de batıya yakın bi refaha ulaşabilirdi ama olay orayı çoktan geçti zaten, senin gibi mallara da 31ini çekmek kalıyor

Avrupa da asgari ücretli çalışanlar bir maaşla 4 tane son çıkan iphone alıyorlarmış doğru mu ya bu

Öyleyse gel de kahrolma gençliğimiz soldu gitti ikinci el kullanmaktan
Emek=iphone değil
Emeğin hiç değilse hayatını idame ettirebileceği kadarını alıyor.

Buda günümüz dünyası için lükstür

Yanlış bilmiyorsam tecrübeli mühendis gelirleri 100 bin doları geçiyor ama orada değil mi? Tam state ayrımlarına hakim değilim gerçi alandan alana da değişir ama.

Amerika zor bir ülke zaten bu konularda kıstaslarda genel olarak kullanılmıyor insana da değer verilmediği için.
Bir müdürümüzün iki oğlu da endüstri mühendisi. Büyük oğlu yıllık 140-150 bin dolar küçük oğlu da 100-110 bin dolar yıllık maaş alıyor.
Büyük oğlunun bakıcısı bile 4000 dolar alıyorlar. En son konuştuğumda çok rahatız demişlerdi herhangi bir maddi sıkıntıları yok.

Dolaylı yoldan burasıyla da alakalı olduğu için yazıyorum çünkü gençlerin meslek beklentisi çok önemli

IMG_3654.webp

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bırakın artık bu ağlama edebiyatını biz hiçbir zaman avrupa gibi olmadık bizi avrupa ile kıyaslayanlar nasıl bir gafletin içindesiniz

Biz sömürgeci değiliz ki bedavadan başka ülkelerin malına çöküp refah içinde yaşayalım o iş batılılar da bizim başımızda ki boyunduruk asırlardır var ki türkler neden savaşçı bir millet oldu keyfinden mi
konu siyasetin ta kendisi.

kahkaha attım ya. reis lütfen bugün de bir şeyler yaz şu konuya

Siz de hayret bir şeysiniz arkadaşlar. Nas diyip ekonominin içine edin, satılmadık şirket, fabrika ve toprak bırakmayın sonra da konuyu siyasete getirip hükümeti suçlayın. Sanki yukarıda saydıklarımı hükümet yaptı.

Edit: Eğitim ve adalet sistemlerini unuttum. Onları da batıran sizsiniz.

Benim anlamadigim bir konu var. Turkiyedekilerin buna mutlaka cevabi vardir.
Bir ay once arkadaslarla 2-3 gunlugune istanbula geldik mac icin. Ben hersene istanbulda mutlaka kalirim,
bu sene bunaldigim kadar hic bir sene bunalmadim. Heryer tiklim tiklim. cafe, restaurant, alisveris merkezi, sokaklar, taksim, etc
nasil oluyor bu kadar pahalilikta??

Benim anlamadigim bir konu var. Turkiyedekilerin buna mutlaka cevabi vardir.
Bir ay once arkadaslarla 2-3 gunlugune istanbula geldik mac icin. Ben hersene istanbulda mutlaka kalirim,
bu sene bunaldigim kadar hic bir sene bunalmadim. Heryer tiklim tiklim. cafe, restaurant, alisveris merkezi, sokaklar, taksim, etc
nasil oluyor bu kadar pahalilikta??
Ülke dediğin 80m
Istanbul 20m
Oranlarsak bu ülkenin %25 i filan o kadar sıkıntı yaşamıyor. Insanların gördükleri bu. %75 lik kesimi kimse görmüyor hep o 25 i örnek veriyor

Geri
Üst Alt