Orhan Akyüz
10 Numara!
- 6 Temmuz 2010
- 15.751
- 13.474
- 2.463
Özel sektörde çalışan inşaat mühendisi varsa aramızda ortalama maaşları ne kadar bilgi verebilecek olan var mı?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
HM'den, Koton'dan falan almayacaksın bazılarına göre.paza günü hm den kızıma tshirt alalım dedik 100 tl den aşşağıya tshirt yok değecek birşey değiller
Benim alanım farklı da sektörü az çok biliyorum. İnşaat sektörü genel olarak piyasanın en düşük olduğu yerdir. 5000-7500 arasıdır tahminim.Özel sektörde çalışan inşaat mühendisi varsa aramızda ortalama maaşları ne kadar bilgi verebilecek olan var mı?
Kaliteli giyinmeyi bu millete çok görüyorlar.HM'den, Koton'dan falan almayacaksın bazılarına göre.
"LCW neyine yetmiyor? Olmadı pazardan al." diye çıkışıyorlar böyle.
Artık ucuz da sayılmaz reis. Üzerine takmayacağın kotlar kanvaslara lcwaikikide defactoda 200 tl diyor. Bilmiyorum lcw, defactodan daha kalitesizi ucuzu var mı. İyiki de zamanında giyime yüklenmiş depolamışım (amacım depolamak dwğildi tabi daha gençken alışverişi giyinmeyi seviyordum, o yüzden). Şimdi 4te 1ini alamıyorum tabi kaliteli şeyleri.Giyim konusu ucuz olsa da kalitesiz. Üniversitedeyken 10 yıl önce aldığım Mavi tshirtleri şu anki aynı model tshirtten çok daha kaliteli.
Eskiden pazar malları dahi kaliteliydi.
Az maliyet çok gelir diye diye ortalığın yanına koydular giyim sektöründe.
Yok üstat yani fiyatlar şu anki gibi değilken de kalitesizdi demek istedim.Artık ucuz da sayılmaz reis. Üzerine takmayacağın kotlar kanvaslara lcwaikikide defactoda 200 tl diyor. Bilmiyorum lcw, defactodan daha kalitesizi ucuzu var mı. İyiki de zamanında giyime yüklenmiş depolamışım (amacım depolamak dwğildi tabi daha gençken alışverişi giyinmeyi seviyordum, o yüzden). Şimdi 4te 1ini alamıyorum tabi kaliteli şeyleri.
Yok üstat yani fiyatlar şu anki gibi değilken de kalitesizdi demek istedim.
Özellikle yerel markalarda son 10-15 yılda ciddi bir kalitesizleşme oldu.
Sizin orayi bilmiyorum da ben baktigim yerlerde gecen yil misal 3+1 yeni daireleri 35bin Euroya alabiliyordun, simdi baktim ayni dairlerin fiyati olmus neredeyse 50bin Euro veya daha cok. Euro olarak da ucmus fiyatlar anormal bir zam gelmis evlere. Bu sartlarda kim alabiliyor kim satabiliyor pek anlam veremedim.Babamlar 2015 de bizim memleketteki daireyi satmisti 90 Milyara mi ne. Gecenlerde bir göz attim da ayni mahallede olan dairelerin en ucuzu 500 Milyar'dan basliyor.
O zamanlar Euro kuru 3 civari olmasi lazim. Düz hesap yapip 3'den hesaplarsak 30 bin € civari para etmis o zamanlar bizim daire. TL olarak güncel konut fiyatlari firlamis vaziyette ama mevcut yüksek Euro kurundan dolayi yukarida bahsettigim en ucuz 500 Milyar'lik daire yine de "sadece" 30-31 bin € ediyor bugün. Aradan 7 sene gecmesine ragmen döviz olarak yerinde saymis oluyor konutun degeri bu durumda. Insanlar bunu anlamiyor.
Gecen bizim akrabalardan birisi evi keske satmasaydiniz diyordu, satmasaydik fazla bir sey kaybetmezdik dedigimde olur mu ya evin fiyati 6-7 kat artmis olurdu ama diyordu. Böyle düsünen adama ben ne anlatayim ki her sey bos.
Ton balığı lüks oldu ülkeye bakar mısın11 yıldır aktif spor yapıyorum, spor sonrası 150 gr lık ton balığı yiyorum. 9 tl olan ikili paketler en son 4 ay önce 26-36 tl arası gidip geliyordu bu haftayı fiyatı yazayım da siz düşünün halimizi 74tl.
Özel sektörde çalışan inşaat mühendisi varsa aramızda ortalama maaşları ne kadar bilgi verebilecek olan var mı?
kırmızı biber,patlıcan,göbek marul bunlar zengin besini...Ton balığı lüks oldu ülkeye bakar mısın
Çok değil 10 sene önce fakir yemeği dedikleri her şey şu an lüks oldu
Yeni mezunlar asgari ücretle başlar. 10-15 yıl tecrübeliler 7-10 bin tl civarı.Özel sektörde çalışan inşaat mühendisi varsa aramızda ortalama maaşları ne kadar bilgi verebilecek olan var mı?
Araba evi filan söylemiyorum artık onlar ultra zengin insanların isi oldukırmızı biber,patlıcan,göbek marul bunlar zengin besini...