- 4 Ağustos 2009
- 90.732
- 71.897
- 5.188
O insanlar da hissedecek. Su anda hayatlarından ödün vermiyorlar ama 3 ay 5 ay sonra tekrar bakmak lazım.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Türkiye'de halen zengin bir kesim var yaklaşık olarak %10-15 civarı hayatını normal şekilde sürdürebiliyor ama ülkede orta taban yok oldu ülke nüfusun %60'ını oluşturduğunu düşünüyorum şu an orta tabanlı bir aile şu an hiçbir şey yapamaz hale geldi evde 2 kişi maaş alsa bile sadece 1'i kiraya ve faturalara diğeri de evin ihtiyaçları yiyecek, içecek ve temizlik malzemelerine gidiyor. Sizin gördüğünüz kesim buz dağının üstü orta kesim ve altı buz dağının altında yaşıyor...Benim anlamadigim bir konu var. Turkiyedekilerin buna mutlaka cevabi vardir.
Bir ay once arkadaslarla 2-3 gunlugune istanbula geldik mac icin. Ben hersene istanbulda mutlaka kalirim,
bu sene bunaldigim kadar hic bir sene bunalmadim. Heryer tiklim tiklim. cafe, restaurant, alisveris merkezi, sokaklar, taksim, etc
nasil oluyor bu kadar pahalilikta??
En nefret ettigim savunma bicimi bu. Yollarda trafik var arabadan gecilmiyor, cafeler avmler dolu. Ulan 20 milyon insan var bunun binde biri disari ciksa her yer dolu olur zatenKafelerin, alış veriş merkezlerinin kalabalık olması bir ekonomik parametre değil. 2020 sonundaki sayıma göre resmi nüfusu 16 milyon olan bir şehir İstanbul. Milyonlarca kaçak ya da başka illerde kayıtlı suriyeli, afgan vs var. Bir de vatandaşlık alan yabancılar var bunların sayısı da az değil. Kafede 3-5 adam olması ülkenin ekonomik vaziyetiyle alakalı bir şey ifade etmez.
iyi bir aday olmazsa bu ülkeye yapılmış en büyük kötülük olur ama sokaktaki mehmet dayı bile aday olsa oyun gideceği yer belllidir benim açımdan.
Ben bu bahsettiğiniz 2 li paketin 5,50 olduğunu bilirim.160x2 (yağını süzünce 102 gram gelir )11 yıldır aktif spor yapıyorum, spor sonrası 150 gr lık ton balığı yiyorum. 9 tl olan ikili paketler en son 4 ay önce 26-36 tl arası gidip geliyordu bu haftayı fiyatı yazayım da siz düşünün halimizi 74tl.
Çıkar telefonunu Ahmet!Kafelerin, alış veriş merkezlerinin kalabalık olması bir ekonomik parametre değil. 2020 sonundaki sayıma göre resmi nüfusu 16 milyon olan bir şehir İstanbul. Milyonlarca kaçak ya da başka illerde kayıtlı suriyeli, afgan vs var. Bir de vatandaşlık alan yabancılar var bunların sayısı da az değil. Kafede 3-5 adam olması ülkenin ekonomik vaziyetiyle alakalı bir şey ifade etmez.
Haklısın renktaşım benim 9 TL dediğim de 3-4 yıl önce. Allah olmayana yardım etsin, çocuğu meyve isteyip alamayan anne babaya sabır versin.Ben bu bahsettiğiniz 2 li paketin 5,50 olduğunu bilirim.160x2 (yağını süzünce 102 gram gelir )
Tarih olarak da şöyle söyliyim,
2016 yazı.
14 kat gitmiş 6 senede..
Benim anlamadigim bir konu var. Turkiyedekilerin buna mutlaka cevabi vardir.
Bir ay once arkadaslarla 2-3 gunlugune istanbula geldik mac icin. Ben hersene istanbulda mutlaka kalirim,
bu sene bunaldigim kadar hic bir sene bunalmadim. Heryer tiklim tiklim. cafe, restaurant, alisveris merkezi, sokaklar, taksim, etc
nasil oluyor bu kadar pahalilikta??
11 yıldır aktif spor yapıyorum, spor sonrası 150 gr lık ton balığı yiyorum. 9 tl olan ikili paketler en son 4 ay önce 26-36 tl arası gidip geliyordu bu haftayı fiyatı yazayım da siz düşünün halimizi 74tl.
Asgari ucreti deli gibi artırdın sonra da enflasyon patladi doviz nasil dusecekmis? Boyle bir dunya yok. Ekonomi bakani bile ta aralik ayinda dusecek diyorGeçen gün bankacı bir arkadaşla uzun uzun konuştuk bu ekonomik buhran nereye varır diye.Faiz,kur ve enflasyon üçlüsünün kısa vadede üçünün de yüksek olması resesyona (durgunluk),bir nevi ekonomik krizin eşiğinde olduğumuza işaret ediyor.
Bu sarmaldan çıkmak için önce Albayrak döneminde faiz indirimi yapıldı ve uzun vadeli kredi muslukları açıldı.Neticede konut fiyatlarının yükselmesi ile enflasyon da arttı ve bu politika başarısız oldu.
İkinci olarak yüksek kur ile piyasaya para girişi ve istihdamı teşvik edici politika denendi,ithal ürünlerin enflasyonu tetiklemesi ile bu program da şimdilik net şekilde başarısız olmuş gözüküyor.
Özellikle pandemi döneminin de biriktirmiş olduğu borç yükü,daralma ve katma değerli enflasyon halkın alım gücünü bitirdi.Şimdi seçim öncesi kısa vadeli enflasyonu düşürecek tek hamle kaldı.O da AK Parti'nin 2002'de denenmiş ve başarılı olmuş düşük kur politikası.Yaza doğru dolar 10 lira civarında olursa şaşırmayalim.Arkadas müşterilerine artık almayın elde patlar dediği halde yine ısrarlı olan tiplerin olduğunu söylüyor.Elinde parası olanların parayla para kazanmak peşinde olduğunu söylüyor.Çekilen kredilerin de kimsenin üretip ülke için faydalı işler yapmak için değil, çeşitli borsa-faiz-kur oyunları ile kısa vadeli yeni fırsatçılar doğurduğunu söylüyor.
Ezcümle hükümetin en büyük hatası bu halkla bu ekonomik mücadele verilmez.Faiz,kur, enflasyon sarmalından defalarca denediği bu politik değişkenlik ile çıkma çabası daha fahiş rakamlar ve enflasyon olarak orta direk ve yoksul kesime ağır fatura doğurdu.Halbuki bu kesim AK Parti'nin oy deposu idi...Gelinen süreçte yeni gelecekler için de enkaz büyük, ekonomik düzelme yapısal anlamda mümkün değil ancak kısa vadeli rahatlama için yine 2002 ve sonrası dönemde olduğu gibi dış sermaye girişi, üzerine bu dönemin yarattığı oligarklarin mallarının üzerine devletin konarak yeni kaynak yaratması beklenecek gelişmeler olabilir.Bindik bir alamete gidiyoz kıyamete,Allah sonumuzu hayretsin.
Geçen gün bankacı bir arkadaşla uzun uzun konuştuk bu ekonomik buhran nereye varır diye.Faiz,kur ve enflasyon üçlüsünün kısa vadede üçünün de yüksek olması resesyona (durgunluk),bir nevi ekonomik krizin eşiğinde olduğumuza işaret ediyor.
Bu sarmaldan çıkmak için önce Albayrak döneminde faiz indirimi yapıldı ve uzun vadeli kredi muslukları açıldı.Neticede konut fiyatlarının yükselmesi ile enflasyon da arttı ve bu politika başarısız oldu.
İkinci olarak yüksek kur ile piyasaya para girişi ve istihdamı teşvik edici politika denendi,ithal ürünlerin enflasyonu tetiklemesi ile bu program da şimdilik net şekilde başarısız olmuş gözüküyor.
Özellikle pandemi döneminin de biriktirmiş olduğu borç yükü,daralma ve katma değerli enflasyon halkın alım gücünü bitirdi.Şimdi seçim öncesi kısa vadeli enflasyonu düşürecek tek hamle kaldı.O da AK Parti'nin 2002'de denenmiş ve başarılı olmuş düşük kur politikası.Yaza doğru dolar 10 lira civarında olursa şaşırmayalim.Arkadas müşterilerine artık almayın elde patlar dediği halde yine ısrarlı olan tiplerin olduğunu söylüyor.Elinde parası olanların parayla para kazanmak peşinde olduğunu söylüyor.Çekilen kredilerin de kimsenin üretip ülke için faydalı işler yapmak için değil, çeşitli borsa-faiz-kur oyunları ile kısa vadeli yeni fırsatçılar doğurduğunu söylüyor.
Ezcümle hükümetin en büyük hatası bu halkla bu ekonomik mücadele verilmez.Faiz,kur, enflasyon sarmalından defalarca denediği bu politik değişkenlik ile çıkma çabası daha fahiş rakamlar ve enflasyon olarak orta direk ve yoksul kesime ağır fatura doğurdu.Halbuki bu kesim AK Parti'nin oy deposu idi...Gelinen süreçte yeni gelecekler için de enkaz büyük, ekonomik düzelme yapısal anlamda mümkün değil ancak kısa vadeli rahatlama için yine 2002 ve sonrası dönemde olduğu gibi dış sermaye girişi, üzerine bu dönemin yarattığı oligarklarin mallarının üzerine devletin konarak yeni kaynak yaratması beklenecek gelişmeler olabilir.Bindik bir alamete gidiyoz kıyamete,Allah sonumuzu hayretsin.
Farkındayım renktaşım ilk beş yıl sürekli yedim sonra mevzu patlayınca yeme sıklığını çok düşürdüm. Yine de uyarı için teşekkürler.11 yıldır ton balığı yiyorsan büyük risk almışsın ciddi oranda ağır metal içeriyor Ton balıkları kesinlikle yemeni tavsiye etmem 40 yılda bir yesen neyse sürekli yiyen bir insan da kesinlikle ağır metal zehirlenmesi olur Buda lösemi lenfoma gibi ciddi hastalıkların kaynağıdır
GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İçinde civa olduğu falan fialn diye bir sürü şey var internette11 yıldır ton balığı yiyorsan büyük risk almışsın ciddi oranda ağır metal içeriyor Ton balıkları kesinlikle yemeni tavsiye etmem 40 yılda bir yesen neyse sürekli yiyen bir insan da kesinlikle ağır metal zehirlenmesi olur Buda lösemi lenfoma gibi ciddi hastalıkların kaynağıdır
Asgari ucreti deli gibi artırdın sonra da enflasyon patladi doviz nasil dusecekmis? Boyle bir dunya yok. Ekonomi bakani bile ta aralik ayinda dusecek diyor
Keramettin adminin dediği dahil bütün enstrümanlar denendi, tüm değişkenlerde enflasyon canavarı kazandı.Halihazirda asgarî ücret ve memur maaşlarına zam yapıp hem enflasyonu kopurtmek hem de şirketleri batirmak yerine başka çare yok bence.Söyledigim 10 lira seviyeside yüksek önceki seviyeleri düşününce ama onu da yabancı yatırımcıları batirmamak için orta halli tutarlar diye tahmin ediyoruz.En azından enerji,ulaşım başta olmak üzere fiyatlar yarı yarıya düşer, diğer unsurları da etkiler bu düşüş ve seçime kadar hükümeti götürür.Nasıl düşürecekler Doları, faiz artırsalar Bu da ekonomik daralmaya götürmez mi
Çoğu ufak iş yeri kapanacaktır bu durumda