pahalılığın artık sabredilemez noktaya gelmesi

Valla bu hafta, haftabasi d.gunum diye 3 kisi aile yemegi yedik - haftasonuda bir is icin Bergama 2 gunde ayvalikta deniz kafasi 4 kisilik grupla pansiyon/guesthouseta kaldik yemek yedik yuzduk ettik

Tum yemekler rakiliydi 1 tanesi sarapliydi. Kahvaltilar genelde kahve icmeli en basit formatta.

Burgazada - 5 meze 35lik raki (adam basi: 1750 ye geldi-3 kisi)

Bergama- ortaya 2x 1.5 porsiyon kofte , 1 porsiyon muska boregi, 5 meze , 70 lik raki (adam basi-1500 -4 kisi)

Ayvalik - 100luk raki - 1 ara sicak - 7 meze (adam gibi meze porsiyonu eski usul) adam basi 2000 - 4 kisi)

Ayvalik 2 - italyan pizza 2 sise sarap(1 beyaz -peynir ve kuru et tabagiyla) , 1 kirmizi 2 napoli usulu pizza ( adam basi: 1500 TL-4 kisi)

Cunda da denize girdik, 500 tl giris yapistirdilar(onceki gun daha "dandik" yere gittik, en amator semsiye vs 375 idi, cunda pahalidir ama oranlayinca ve ortam itibariyla daglar fark var) . Ben sadece aksamustu ortamiyla 1 bira aldim, 2 kere su. Total 800 girdi. Bir arkadasimiz 12 bira icti ve efkarlandi diyelim.

Konaklamalarla bilmemne 3 gun 3 gece (4 uncu gun sabahtan donuse gextik) gecisler ve benzinle beraber ortalama 10k-11k ya geldi.

9 yildir falan istanbuldan tatil icin cikmadim disari, bazi seylere takilmadim ama cok pahali en basit aktiviteli 3 gun.yedigimiz her sey harikaydi hepsinden fazla fazla memnun kaldik. Ama hesaplayinca girdi diyebiliriz.

Ki hesapli takildik. Cesmeyi bodrumu dusunemiyorum kalacak ev tarzi yer yoksa.
Fiyatlar uygunmus can ,nasıl öyle denk getirdin özellikle cundaya şaşırırdım çünkü son dönemde orada çok fena sokuyorlar dükkan faturalarını eklememisler size ilginç
Kuzey egede aslında fiyatlar çok daha uygundu pandemiye kadar sonradan uçtu denizi zaten soğuk ve ayvalik harici cazip yeri yok
Cesmeye sadece bismillah deyip girmen 3.5 4 ten başlıyor okadar diyeyim
Bir izmirli olarak alacati ve çeşmeyi begenenlere gülüyorum sadece, izmirin keriz silkeleme yeridir cesme ve alacati
Ufak bir tavsiye vereyim güzel deniz ve güzel doğa istiyorsan Kuşadası guzelcamliya gideceksin ufak bir kasaba milli park civarı harika koyları var ,o bölgede devamlı jandarma olduğu için yakamadi orman çocukları yada daha güneye ineceksin Milas ören

Fiyatlar uygunmus can ,nasıl öyle denk getirdin özellikle cundaya şaşırırdım çünkü son dönemde orada çok fena sokuyorlar dükkan faturalarını eklememisler size ilginç
Kuzey egede aslında fiyatlar çok daha uygundu pandemiye kadar sonradan uçtu denizi zaten soğuk ve ayvalik harici cazip yeri yok
Cesmeye sadece bismillah deyip girmen 3.5 4 ten başlıyor okadar diyeyim
Bir izmirli olarak alacati ve çeşmeyi begenenlere gülüyorum sadece, izmirin keriz silkeleme yeridir cesme ve alacati
Ufak bir tavsiye vereyim güzel deniz ve güzel doğa istiyorsan Kuşadası guzelcamliya gideceksin ufak bir kasaba milli park civarı harika koyları var ,o bölgede devamlı jandarma olduğu için yakamadi orman çocukları yada daha güneye ineceksin Milas ören
Ilk gun bergamadaydik, ki pahali diyemem oraya. Kendi halinde bir yer.

Ayvalik kisminda 1 aksam balikci mezeci mekandi, istanbula gore tabii daha uygun(biz basir bir isimizi gorelim yuzelim gelelim kafasinda oldugumuz icin "girdi" dedim-kafadaki butceyi astik kisaca) . Fiyatlar oyleydi valla tanidik vs kafasi hic yoktu.

Cunda da ortunc koyunda ada camping diye yerde giris kartla 600 nakit 500 du, iceride dudukluyorlardi milleti. Kofte izgara 700 misal. Ben oglen yemegi, hele hele sicakta asla yemedigim icin 1 bira + 2 1.t su ile bitirdim gunum 7 kere de buz gibi suya girdim ciktim. Sessiz sakindi baya. Dusunen varsa oraya tavsiye ederim. Kaldigimiz pansiyinda kahvaltili + 1 gece 3000 tl (iki yatakli oda- yani 1500) . Istanbul fiyatlarina gore ucuzdu tabii.

Cesme benim icin ayri. Tam boyalikta denzie 25 metrede yazlik var- ama kullanamiyoruz abimle, peder vefatindan sonra amca ve babane ile baya papaz olduk. Intifa hakki vs isleri bitince bir sekil orayi ele gecirmem lazim. Bu devirde pahabicilmez bir sey orasi yazlik/tatil anlaminda. Hic oyle mekanlara gitmem-28-30 sene her yaz oraya gidip 1 ay evde kal, pazarindan malzemeni al modu takildigimiz icin asla sorun olmuyordu. Denize girmek icinde 1 kere bile para vermedim hayatimda. Ondan severim. Yoksa o aya yorgi falan filan gidene kaziklanmaya merakliymis derim.

Aynı marka aynı gramaja sahip peynir bir markette 175 lira diğer markette 240 lira başka bir markette ise 220 lira. 5 lira 10 lira fark olur neyse de. Bu ne rezillik kardeşim? Bir tane denetlemeci ile şunları yola hizaya sokmayan iktidar mensuplarının da canı cehenneme! Gerçi nemalandıkları için ne diye denetlesinler ki? Paramparça olun tez zamanda.

Aynı marka aynı gramaja sahip peynir bir markette 175 lira diğer markette 240 lira başka bir markette ise 220 lira. 5 lira 10 lira fark olur neyse de. Bu ne rezillik kardeşim? Bir tane denetlemeci ile şunları yola hizaya sokmayan iktidar mensuplarının da canı cehenneme! Gerçi nemalandıkları için ne diye denetlesinler ki? Paramparça olun tez zamanda.
Osimhen bile daha ucuz,
Peynir zengin işi artık emmoğlu

11 bira 2 paket sigara 1 Doritos'a 1300 tl verdim, böyle yaşanmaz böyle gitmez arkadaş.

Afiyet bal seker olsun

Sadece 11 bira 1 doritos orani biraz ilginc geldi
:D sağol , evde içeceksem akşam 10 bira alırım normalde, bugün hadi +1 olsun dedim.
Birayı aç karna ve yanında genelikle bir şeysiz tüketirim, bazan işte çitos patto turşu vs. Ama çok az, birkaç biraya bir-iki tane atarım ağzıma, tuz olsun diye.

:D sağol , evde içeceksem akşam 10 bira alırım normalde, bugün hadi +1 olsun dedim.
Birayı aç karna ve yanında genelikle bir şeysiz tüketirim, bazan işte çitos patto turşu vs. Ama çok az, birkaç biraya bir-iki tane atarım ağzıma, tuz olsun diye.
Kekik soslu çekirdeksiz yeşil zeytin tavsiye ederim

Pringles gitmeseydi ulkeden sirke ve tuzlusunu bira ile tavsiye ederdim

Mall Of Istanbul Terzi 2000
Ozel alisveris 2900
Victoria secret body mist 1.450
Midpoint cafe 1.500
Ozel alisveris 1700
Starbucks 600
Market alisveris 1.100

bugun giderler

Allahim yardim et

Geri
Üst Alt