"Pandev fark yaratır, Dzemaili Melo'dan yaratıcı"

Melih Akan

Berlin Panteri
İtalyan yazar Gaetano Mocciaro, Galatasaray'ın yeni yıldızlarını yazdı.

PANDEV FARK YARATIR

Kalitesi kesinlikle tartışılmaz. Frikiklerde çok etkilidir, sadece skor üretmez, asist de yapar. Çok disiplinli hocalarla çalıştı ama asla sorunlarıyla anılan bir oyuncu olmadı.

“Kalitesi asla tartışılmayacak bir oyuncu. Prandelli’nin de istediği gibi sadece forvet bölgesinde değil, kanatlara da açılarak oynayabilen bir yıldız. Çok teknik ve skor üretmenin yanı sıra asist özelliği ile de

dikkat çekiyor. Frikiklerde yüksek isabet oranına sahip, diğer duran topları da kullanıyor. Geçen sezon Napoli’de fazla gol atamamış olması yanlış yorumlanmamalı. Çünkü bunun sebebi tamamen oynatıldığı

pozisyondu. Tüm Napoli takımı Higuain’in gol atmasına konsantre olmuş, bu sistemle hareket ediyordu. Çok profesyonel, sorunsuz bir futbolcu olan Pandev’in Jose Mourinho ve Benitez gibi disiplinli hocalarla çalışırkenki uyumu da bunun en basit göstergesidir.”

DZEMAİLİ MELO'DAN YARATICI

Çok takımda oynadı, Avrupa’da ve Milli Takım bazında büyük deneyim kazandı. Oyun zekası yüksek, sürpriz goller atıyor. Melo kadar agresif olmayabilir ama ondan yaratıcı ve belirleyici...

“Dzemaili de en az Pandev kadar katkı yapacak bir futbolcu. Mazzari döneminde takımın vazgeçilmez oyuncularından biriydi ama Benitez farklı bir tercih yaptı, biraz arka planda, Gökhan İnler’in gölgesinde kaldı. Potansiyeli yüksek bir oyuncu, Milan’ın da kendisini istiyor olması bunun kanıtı sayılabilir. Özelliklerine gelince... Çok üst düzeyde bir oyun zekasına sahip. Teknik bir futbolcu ve sürprizleri de var. Uzaktan attığı goller o sürprizlerden biri. Torino, Bolton, Parma gibi ekiplerde oynadı, ideal sayılabilecek yaşına rağmen hem Avrupa Kupaları hem de Milli Takım bazında büyük deneyimler kazandı. Melo kadar agresif değil belki ama ondan çok daha fazla yaratıcı, yönlendirici, belirleyici bir yıldız.”

Gaetano Mocciaro

Nice fark yaratan oyuncu gördük hiçbirşey yapamadan gittiler aynı şekilde nice başarısız olur denilen oyuncu gördük hepsini terse yatırdı

Nazar degmesin bari..

Bende Pandev'in fark yaratacağını düşünüyorum, ama Dzemaili için Melo'dan yaratıcı demek biraz yanlış geliyor, aksine Dzemaili'nin daha düz bir oyuncu olduğunu düşünüyorum, eskiden Cana vardı bizde fizikli, güçlü, ama teknik olarak üst düzey olmayan ve sadece görevini yapan, işte Dzemaili'de öyle bir topçu sanki bir de sert şutları olabileni. Yinede izlemek lazım en doğru fikri edinmek için.

Elano geldiğinde fark yaratacağını düşünmüştük. Becerememişti. Dzemali geldiğinde pek düşünmedik açıkcası umarım becerir.

Oynasınlar görürürüz ya kasmaya gerek yok; nasılsa aldık.

kasımpasada oscar scarione ne ise cemali de bizde onu yapar

yapsa kafii zaten,o performans sahsen beni tatmin eder

En nihaytinde 15 milyon bonservis ödemedik. 3 senelik sözleşmesinde senede 2 3 maç kurtarsa bize yeterli olacaktır. Maliyeti düşük adamlar bizim takımda nedense daha başarılı oluyorlar.

Cemaliye çok güveniyorum, umarım dikiş tutar da ,verim alırız.

Pandev konusunda çekincelerim var ,umarım kendini göstermeye gelmiştir de eski günlerine geri döner

Oscarla mevkiside farklı stilleri de farklı, onun kadar skora etki beklersek yanlış yaparız çünkü Oscar paşa da GF oynuyor, yani bırak dzemaili ile kıyaslamayi WS10 la bile kıyaslamak yanlış olur. O etkiyi pandevden beklemek gerekir.

Pandev bana gore Kuyttan da Elmanderden de daha iyi, istekli olup yüregiyle oynarsa o isimler gibi, basarili olur diye düsünüyorum.

Dzemaili pass trafiğinde muthiş birisi.

Canada bu yokdu hem cana sert oynayan birisiydiki bu dzemailide yok.

Dzemaili yerden passlı oynamak isteyen takımda sırıtmaz.

Busquets tarzında, birisi kıyaslamak gerekiyorsa birisiyle ilaki, bence.

Edit : şutu extrası busquetse göre. Busquetsd biraz daha sert

Pandevin Elamnder ve Kuyt ile Cemailinin Scarione le uzaktan yakından hiçbir alakası yok.. Bir kere unutun o işleri..Katkı verir anlamında diyorsanız da bu adamların verdiği katkıyla Pandevinki çok çok farklı olur..Elmander tekniği nispeten az olan çok koşan mğcadeleci bir oyuncuydu ,Pandev daha skorer daha teknik ve en büyük farkı dribbling atabilen bir oyuncu olması.

melo ne alaka lan dingil

selcuk olacak o selcuk

meloyu kesersen takim cöker zaten

Hep bu italyanlar Melo'yu kazma biri olarak görüyo aslında bence teknik bi oyuncu

Iki futbolcunun katkisi da büyük olacak. Nedenlerine gelince:

- Biz 2 kurtarici aramiyorduk. Biz zinciri birbirine baglayan halkalari ariyorduk. Onlari aldik.

- Iyi bir takimimiz vardi, ama bazi eksikler vardi. Hem tempo hemde pas anlaminda.

- Pandev ve Dzemaili bu eksikleri giderecek tipte oyuncular.

- Ronaldo´luk, Iniesta´lik beklemezseniz herkes mutlu olur. Asker olarak düsünmek gerekir.

- Pandev´i ayirabilirim ama. Ondan cok ciddi katki bekliyorum

Sinyor Prandelli,Dzemaili ile Melo'yu yan yana oynatacakmış inşallah Selçuk kesilir,defans tamamen yerli olsun razıyım,Selçuk'un kesilmesi önemli

Engin Baytar bile Melo'dan yaratıcı ve yönlendirici, mesela Elano'da yaratıcıydı ama Melo'nun savaşçılığı kazanma hırsı hiçbirinde yok, o yüzden tutup tutmayacağı belli değil Dzemaili'nin.

Geri
Üst Alt