# Philippe Senderos

Cevap: # Philippe Senderos

Senderos uluslararası maçlarda daha çok görev almış biri CL olsun euro 2008 olsun almanya 2006 dünya kupası olsun.Uluslarrarası arenaa lucas neilldan vazlalığı var.

Bugün cl oynasalar lucas neill senderostan daha heyecanlı olur.

17 şampiyonlar ligi maçı oynamış final görmüş bir adam ömrü hayatında sadece 5 uefa kupası maçı oynamış bir adamdan nasıl daha çok heyecanlı olur açıklarmısın?

Yaş herşey değil öyle olsa bizim ümit karan kendisinden çok daha genç olan rooneyden daha tecrübeli olur.

17 şampiyonlar ligi maçı oynamış final görmüş bir adam ömrü hayatında sadece 5 uefa kupası maçı oynamış bir adamdan nasıl daha çok heyecanlı olur açıklarmısın?

Yaş herşey değil öyle olsa bizim ümit karan kendisinden çok daha genç olan rooneyden daha tecrübeli olur.

CL'de heyecanlamayan futbolcu futbolu bıraksın zaten, onu demeye getirdim.

Ayrıca bu tecrübe meselesi biraz da kendine güven ile alakalı. Neill kendine güveni tavan yapmış bir adam şu anda. Senderos ise Arsenal ve Milan tarafından istenmeyen, kendini kanıtlamaya ihtiyaç duyan bir adam. Kendine güveni zedelemiş, kendinden şüphe duymakta olan bir adam. O yüzden Galatasaray'a transferi çok olumlu olacaktır, kendini kanıtlamak için buradan daha iyi bir lig, ortam, kulüp bulamaz (bkz. Baros ve Kewell)

CL'de heyecanlamayan futbolcu futbolu bıraksın zaten, onu demeye getirdim.

Ayrıca bu tecrübe meselesi biraz da kendine güven ile alakalı. Neill kendine güveni tavan yapmış bir adam şu anda. Senderos ise Arsenal ve Milan tarafından istenmeyen, kendini kanıtlamaya ihtiyaç duyan bir adam. Kendine güveni zedelemiş, kendinden şüphe duymakta olan bir adam. O yüzden Galatasaray'a transferi çok olumlu olacaktır, kendini kanıtlamak için buradan daha iyi bir lig, ortam, kulüp bulamaz (bkz. Baros ve Kewell)

Güvenden ziyade teknik verilerle değerlendirmek gerekirse senderos her ne şartta olursa olsun topu oyuna yerden ve ayağa sokmaya çalışan bir adam her topu dan dun vurmuyor bu en büyük artısı.

Bizle isviçrenin oynadığı playoff maçlarında gördük bunu.

Arsenalde veya milanda ne yaptığı değil oraya layık görülmesi önemli neille kimse bu şerefi vermemiş yaş olmuş 31.

Senderosla şuanda volfsburg ve hamburg ilgileniyor yani talibi var.Neill ise kendi halinde bir oyuncu.

Trabzonspor un durumuyla karsilastirmana inanamiyorum...

Lucas Neill her turlu Senderos dan daha tecrübeli dir..

Veriler nelerdir elinde yaşından başka ne veri var.Kariyerinde avrupada sadece 5 uef maçına çıkmış bir oyuncu neill ki senderos da 5 maça çıkmış.

Ancak 17 CL maçı oynamış senderos neill ne yapmış?

Arkadaşlar Osman Tanburacı diyorki :

Transferlerin hepsi 2-3 gün içinde bitecekmiş

Babel falan kesinlikle alamazmışızzz

NOT : Tanburacı Adnan POLAT la konuşmuş bunları o demiş

Veriler nelerdir elinde yaşından başka ne veri var.Kariyerinde avrupada sadece 5 uef maçına çıkmış bir oyuncu neill ki senderos da 5 maça çıkmış.

Ancak 17 CL maçı oynamış senderos neill ne yapmış?

Neill kardesimiz Avustralya da Milli Takim kariyerine en genc ikinci oyuncu olarak baslamistir yaklasik 17 yasindan beri Milli Takim formasi giymektedir.Avustralya Milli takiminin butun katildigi uluslararasi musabakalarda kadroda yer almis son donemde ise Kewell in kaptanligini yapmistir..

2003 yilindan beri her sezonda 38 mac ve ustu Premier Lig macinda sahaya cikmistir.Bunun uzerine Milli Maclari da eklersek yillik oynadigi mac sayisi ile edindigi tecrube ortadadir.

CL tecrubesinden soz ediyoruz ama Cihan Haspolatli nin bile Senderos dan fazla tecrubesi var bu konuda,bu yuzden Dunya kupasi dunyanin en prestijli turnuvasi ise Neill in buradada daha fazla tecrubesi oldugu ortadadir ayrica yine Milli takimla Asya kupasi maclari da var..

Burda asil soylemek istedigim Neill in Senderos tan iyi bir oyuncu oldugu degil aksine ben Senderos u daha cok begeniyorum ama Neill in yasi ve tecrubesiyle bir takima katabilecekleri Senderos dan her halukarda fazladir..

Son olarak soylemek isterim ki;

Johan Neeskens Rijkaard ın Barcelona da yardimicligini yaptigi yillarda''Neill Dunyanin en iyi Kluplerinde oynayacak bir oyuncudur''demistir.Bunu dedigi donemde Barca cok ciddi bir sekildede ilgilenmistir bu oyuncuyla..

Tecrübe olarak doğru ama Neill'ı alsan satamazsın ama Senderos çok daha iyi piyasası olan bir topçu.İyi performans gösterirse büyük miktarlara satarsın.Daha genç olması iyi bence.

Senderos iyi adamdır. Türkiye Liginde kasap olucaksın, Allah ne verdiyse dalacaksın. Ayrıca Teknik ve Pas bakımından Servet'ten iyidir. Hatta hava hakimiyetinde iyi olduğunu düşünüyorum. Eğer Servet gidicekse bence kesinlikle alınmalıdır.

Tecrübe olarak doğru ama Neill'ı alsan satamazsın ama Senderos çok daha iyi piyasası olan bir topçu.İyi performans gösterirse büyük miktarlara satarsın.Daha genç olması iyi bence.

Yanlis anlasilma olmasin ben Senderos u almayin Neill i alin demiyorum..

Bence de Senderos daha iyi olur.Ben sadece tecrube konusundaki durumu belirmek istedim..

Açıkçası ben Neill ile Senderos arasından Senderos'u tercih ederim.

Senderos genç yaşta üst düzey takımlarda oynamayı başarmış, yani yaşına göre tecrübeli, aynı Servet gibi çok üst düzey stoper olarak çok büyük takıma gitmiş ama tam verim alınamadığı için bizim alabileceğimiz hale gelmiş. Yani biz alırsak hafif bir gerileme yapmış olacaksa da, yeniden çıkışa geçme ihtimali yüksek. Tabi Servet'in hikayesi Denizli - Fenerbahçe - Sivas - Galatasaray - Marsilya şeklindeyken, Senderos'un hikayesi daha üst düzey; Servette (takım ismi de enteresan) - Arsenal/Milan - Galatasaray - XXXX. Biz bu halkanın da karlı takımı olabiliriz.

Oyuncu olarak da; hem uzun hem kuvvetli olduğundan fizik açısından eksiksiz, dolayısıyla hava toplarına da hakim, top hakimiyeti de bildiğim kadarı ile bu fiziğine göre gayet iyi, sadece hafif ağır olabilir, o da fiziğine göre normaldir, genç olduğu için kondüsyon ve ikinci hamle yapabilme olasılığı da bu eksiğini kapatmasına yardımcı olur. Yanına uygun bir isim konduğu zaman zaten eksiği rahat kapanır. Emre Aşık ile ikisini bir arada oynatmak zorunda kalmayalım yeter :) Ayrıca, kornerlerde vesaire gol atabilen bir oyuncu bildiğim kadarı ile.

Bizim de Servet'den sonra hem fizikli, hem sert, hem hava toplarına hakim bir defans oyuncusuna ihtiyacımız belli. Elimizde bu tanıma uyan 36 yaşındaki Emre Aşık dışında isim yok. Türkiye'de de bu kadar etkili olacak hazır bir isim yok. En iyisi Eren Güngör ama hem arada ciddi fark var, hem de maliyetleri aynı kapıya çıkacak.

Neill'in iki avantajı var. Birincisi bildiğim kadarı ile bonservisi elinde, yani maliyeti yok, ikincisi sağ bek oynayabiliyor. Ancak Rijkaard'ın 31 yaşında asıl mevkisi stoper olan bir ismi mecbur kalmadıkça sağ bekte kullanmayacağını düşünüyorum. Onu saymayın. E, Servet'i sattığımıza göre stoper için de biraz kesenin ağzını açmamız gerekiyor artık. Üstelik yukarıda dediğim gibi bu harcama aslında bir nevi yatırım dahi olabilir. Tek sıkıntı yanına bir de Türk stoper almamız gerekebilir. Çünkü partneri konusunda sıkıntı olacak gibi. Emre Güngör'ün sağlığı, Murat ve Semih'in yeterliliği ve tecrübesi, Emre Aşık'ın hem yaşı hem de uyumu şüpheli ilk 11 partneri olması için Senderos'un. Yanına çabuk ve kademeye girebilen bir Türk stoper alabileceksek gayet iyi bir defans hattımız olacaktır Senderos ile. Tabi uyum süreci atlatıldıktan ve takım oturduktan sonra.

İki defansında takıma katkısı olacağına inanıyorum.

Ama gelecek iki oyuncununda iyi ve kötü yanalrı var.

Mesela Neill: defansımızın genç oluşundan dolayı defansı toplayıp yönetebilecek bir oyuncu ayrıca bonservis bedeli elinde ve tecrubeli. Ama özellikle avrupa kuparında tecrubesi yok ve çıkış arayan bir oyuncu değil.

Senderos: Neill de olmayan avrupa tecrubesi ve çıkış yapma isteği bunda var fakat Neill de olan takım defansını yönetme becerisi olduğunu zannetmiyorum.

Bana sorarsanız Bu iki oyunuyu al defansa koy. Kaleye de Franco geçerse 3. yabancı Baroş ile Kewell'la 5. yabancı olur.

Ya forvete yabancı alıp orta sahaya Türk alırsınız ( ki orayı kapatabilecek kapasitede fazla Türk yok.

Ya da orta sahaya yabancı alıp Forvete Türk alırsınız.

İki defansında takıma katkısı olacağına inanıyorum.

Ama gelecek iki oyuncununda iyi ve kötü yanalrı var.

Mesela Neill: defansımızın genç oluşundan dolayı defansı toplayıp yönetebilecek bir oyuncu ayrıca bonservis bedeli elinde ve tecrubeli. Ama özellikle avrupa kuparında tecrubesi yok ve çıkış arayan bir oyuncu değil.

Senderos: Neill de olmayan avrupa tecrubesi ve çıkış yapma isteği bunda var fakat Neill de olan takım defansını yönetme becerisi olduğunu zannetmiyorum.

Bana sorarsanız Bu iki oyunuyu al defansa koy. Kaleye de Franco geçerse 3. yabancı Baroş ile Kewell'la 5. yabancı olur.

Ya forvete yabancı alıp orta sahaya Türk alırsınız ( ki orayı kapatabilecek kapasitede fazla Türk yok.

Ya da orta sahaya yabancı alıp Forvete Türk alırsınız.

Emre Güngör'ün iyi bir antrenman yapıp sakatlanma ihtimalini düştüğünü düşünürsek bunlara hayatta forma bırakmaz.

Geri
Üst Alt