# Philippe Senderos

Cevap: # Philippe Senderos

Yanlis anlasilma olmasin ben Senderos u almayin Neill i alin demiyorum..

Bence de Senderos daha iyi olur.Ben sadece tecrube konusundaki durumu belirmek istedim..

Sana hitaben söylemedim zaten Göksu renkdaşım herkeste bir kıyaslama durumu var.O nedenle görüş belirttim. :)

Neill kardesimiz Avustralya da Milli Takim kariyerine en genc ikinci oyuncu olarak baslamistir yaklasik 17 yasindan beri Milli Takim formasi giymektedir.Avustralya Milli takiminin butun katildigi uluslararasi musabakalarda kadroda yer almis son donemde ise Kewell in kaptanligini yapmistir..

2003 yilindan beri her sezonda 38 mac ve ustu Premier Lig macinda sahaya cikmistir.Bunun uzerine Milli Maclari da eklersek yillik oynadigi mac sayisi ile edindigi tecrube ortadadir.

CL tecrubesinden soz ediyoruz ama Cihan Haspolatli nin bile Senderos dan fazla tecrubesi var bu konuda,bu yuzden Dunya kupasi dunyanin en prestijli turnuvasi ise Neill in buradada daha fazla tecrubesi oldugu ortadadir ayrica yine Milli takimla Asya kupasi maclari da var..

Burda asil soylemek istedigim Neill in Senderos tan iyi bir oyuncu oldugu degil aksine ben Senderos u daha cok begeniyorum ama Neill in yasi ve tecrubesiyle bir takima katabilecekleri Senderos dan her halukarda fazladir..

Son olarak soylemek isterim ki;

Johan Neeskens Rijkaard ın Barcelona da yardimicligini yaptigi yillarda''Neill Dunyanin en iyi Kluplerinde oynayacak bir oyuncudur''demistir.Bunu dedigi donemde Barca cok ciddi bir sekildede ilgilenmistir bu oyuncuyla..
Ben Burayı anlamadım..Cl'ye göremi Cihan'ın tecrübesini Senderos'tan fazla görüyorsun..Eğer anladıım gibiyse bence hemen o cümleyi silmelisin..

Tecrübe olarak doğru ama Neill'ı alsan satamazsın ama Senderos çok daha iyi piyasası olan bir topçu.İyi performans gösterirse büyük miktarlara satarsın.Daha genç olması iyi bence.

Zaten bonservis vermeyeceğin bir oyuncuyu ilerde satmasan da olur.

Zaten bonservis vermeyeceğin bir oyuncuyu ilerde satmasan da olur.

Zaten ille de satılsın demiyorum ama yaşı kesinlikle artıdır benim için.İyi performans gösterirse çok para kazandırır klübe.Ee bu da güzel olur yani.Neill'ın gördüğüm tek güzel yeni sağ bek de oynaması.Ortaya başka bir oyuncuyla birlikte Neill gelse o zaman asla hayır demem çok sağlam defans oluşturulabilir.Ama diğer türlü her takdirde Senderos derim.

Ben Burayı anlamadım..Cl'ye göremi Cihan'ın tecrübesini Senderos'tan fazla görüyorsun..Eğer anladıım gibiyse bence hemen o cümleyi silmelisin..

Sen CL mac sayisina gore Senderos u daha tecrubeli gostermistin bende bir ironi yaptim..

Ayrica senin anlayisina gore de cumlemi degistirmem..

Senderos alınırsa kesinlikle çok iyi olur ama bana öyle geliyoki hepimiz kendimizi buğday ambarında sanıyoruz!!!

Senderos alınırsa kesinlikle çok iyi olur ama bana öyle geliyoki hepimiz kendimizi buğday ambarında sanıyoruz!!!

Servet'i sattığmız parayla senderos alınır.Değeri verilen her oyuncu alınabilir. Ancak önemli olan yerli, Galatasaray'a cuk oturmuş, genç sayılabilecek yaştaki 'servet'i satmamaktı.

Sen CL mac sayisina gore Senderos u daha tecrubeli gostermistin bende bir ironi yaptim..

Ayrica senin anlayisina gore de cumlemi degistirmem..
Senderos'u CL maç sayısına göre ben tecrübeli göstermemiştim..Ayrıca tabiki Benim anlayışıma göre değiştirmessin o senin kararın ama İronisi bile kötü o bakımdan söylemiştim;)

servet'i satarken 'bu adam bizim sisteme zaten uymaz, yavaş, top tekniği zayıf' denildi şimdi onun yerine gelmesi düşünülen senderos da aynı özelliklere sahip ve nerdeyse forumdaki herkes tarafından gelmesi isteniyor. servet sisteme uymuyordu da senderos mu uyacak? senderos defansa ağırlık veren takımlarda (mesela b.korkmaz dönemindeki galatasaray) çok dikkat çekecek performanslar sergileyebilir, yıldızlaşabilir ; ama 4-3-3 de sırıtabileceğini düşünüyorum, ne de olsa biz seneye defans hattımız nerdeyse orta sahada gibi oynamaya çalışacağız bu durumda bize hızlı, çevik oyuncular lazım. senderosun isim ve kalitesine hiçbir lafım yok, olamaz da ama doğru söylemek gerekirse ben senderos'un sisteme uyacağından şüpheliyim...

yahu senderos gelsin gelmesine de yanına niye türk stoper arıyoruz anlamıs degilim ?

zaten elimizde bence türkiye'nin en iyi stoperi var ve inanıyorum ki bu sene takımda en başarılı isim emre güngör olacak

gecen sene sakatlıktan yakasını kurtaramadı (gerci hazır olmadan sahaya sürülmesi önemli rol oynadı bunda) ama bu sene işler değişik olacak gibime geliyor rijkardla patlama yapacak emre güngör

saygılarımla

4-3-3 oynayacağımızı kim söyledi?

rijkaard ve neeskens total futbol'un en büyük temsilcilerindendir, total futbolun da dünya üzerinde hep 4-3-3 ile oynanmaya çalıştığı görülüyor (barça, hollanda milli takımı, vs) biz bu sistemi oynayabiliriz ya da oynayamayız bilemiyorum ama süpriz olmazsa en azından böyle oynamaya çalışacağımızı düşünüyorum. ayrıca rijkaard basın toplantısında galatasaray'da yeni bir sistem deneyeceğim dedi ve rijkaard'ın çalıştırdığı her takımda 4-3-3 oynattığını görüyoruz. burdan yola çıkarsak 4-3-3 oynamamamz büyük süprz olacaktır diye düşünüyorum...

Bence kendinizi süprizlere hazırlayın. Rijkaard daha iyi bi sistem geliştirebilir:D

Eger ki elinde ki kadro yeterli ise futbolda ki en iyi sistem 3-5-2'dir.

2000 yılı galatasarayına bakarsanız ne demek istedigimi anlarsınız

saygılarımla

4-3-3 için çok uygun bir kadroya sahibiz... Rijkaard ve teknik ekibin 4-3-3 dışında bir taktik oynayacağını hiç sanmıyorum.

Geri
Üst Alt