preet bharara

Başta da yazdım. Bunlar böyle. Türkiye'ye bu kadar emeği geçmiş bir adama Siyonist İsrail ve Şeytanın uşağı Amerika kumpas kuruyor bunlar kalkıyorlar ayakta alkışlıyorlar. Savcının zaten paralel olduğu kimlerle görüştüğü ortada. Adamların bir sürü gecelerine katılmış fotoğrafı bile var. Anlamadıkları bir gerçek var. Reis olmazsa Türkiye olmaz. Artık bu vakıa. Bu tarz her girişim Türkiye'ye vurma çabasıdır ama algılamıyorlar. Gözleri kör, kulakları sağır ama dilleri maşallah çalışıyor. Vatanını milletini seven herkes bu olayda Amerikanın karşısında durur ama bunlara ne desek boş. Biz milli muhalefet istiyoruz derken boşuna demiyorduk.
Zarrab'in tutuklama sebebi ABD'nin Iran ambargosunu ihlal etmesiyle alakali. Turkiye'ye emegi ne kadar gecmis, ambargoyu ihlal ederken Turkiye icerisinde entrikalarda bulunmus mi bilemem. Burada zaten Zarrab'i savunur degilim, savunacak durumda da degilim. Ayrica kisilerin varligi, Turkiye'nin var olup olmamasi meselesi degildir, buna ben katilmiyorum. Katkisini soz konusu ederiz, hay hay, takdir ederiz.

Benim takildigim nokta siyasi olarak muhalefet kanadinda yer alan kisilerin Turkiye devletine ve milletine takindigi tavir. Yani yillardan beri suregelen siyasi yenilgiler bazilarini Turkiye Cumhuriyeti dusmani pozisyonuna getirdi ki, bunu ben kisisel basiretsizlige bagliyorum.

Son düzenleme:
Zarrab'in tutuklama sebebi ABD'nin Iran ambargosunu ihlal etmesiyle alakali. Turkiye'ye emegi ne kadar gecmis, ambargoyu ihlal ederken Turkiye icerisinde entrikalarda bulunmus mi bilemem. Burada zaten Zarrab'i savunur degilim, savunacak durumda da degilim.

Benim takildigim nokta siyasi olarak muhalefet kanadinda yer alan kisilerin Turkiye devletine ve milletine takindigi tavir. Yani yillardan beri suregelen siyasi yenilgiler bazilarini Turkiye Cumhuriyeti dusmani pozisyonuna getirdi ki, bunu ben kisisel basiretsizlige bagliyorum.

Asıl noktayı ıskalıyorsunuz ama. Türk bankaları üzerinden yapıldı deniliyor. O yüzden önemli benim söylediklerim.

Asıl noktayı ıskalıyorsunuz ama. Türk bankaları üzerinden yapıldı deniliyor. O yüzden önemli benim söylediklerim.
Sirf Turkiye'nin Iran devleti ile olan ticari anlasmalarini kapsayan faaliyetlerde bulunmamistir Zarrab. Fakat Turkiye cikisli islemler de iddianame hazirliginda yer almistir, bu dogrudur.

Zarrab ambargo politikalarinin etkisini minimize etmek icin faaliyetlerde bulundugu net, ki kendisi de zaten Iran devletine yazili bir aciklamada bunu milli ve manevi bir gorev olarak gordugunu beyan etti. ABD icin oncelikli konu ambargoyu ihlal etmis olmasidir.

Fakat Turkiye acisindan Zarrab mevzusu farkli yonlerden degerlendirilmesi lazim. Turkiye-Iran ticareti ambargo surecinde sekteye ugramamasi adina Zarrab'in rol olmasi, pekala kabul edilebilir. Fakat bu islemler bazi hukuksuzluklarla icraa edildiyse bu bir suctur pek tabii ki, hukuk herkese dokunur sonucta. Ama tekrar ediyorum, ABD'deki iddianame ambargo ihlali uzerinden yuruyor, ki o halde bu tutuklama ABD acisindan anlasilir bir durum.

Son düzenleme:
"alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste" atasözünde çıkartan reis

işin sonunda türk bankalarına çok büyük yaptırım hatta yurt dışı varlıklarına el koymaya kadar gider.bu arada hillary başkan seçilirse adalet bakanı olarak bu savcıyı atamayı düşünüyormuş.adamda tam harvey dent havası var:)

Benim için rızanın abd ye ne yaptığı irana ne yaptığının hiçbir önemi yok ben zarrab'ın Türkiye'de ne gibi işler çevirdiğine bakarım bu bakımdan şu anda abd'liymiş iranlıymış diye ayırmanın anlamı yok bazı pis çamaşırlar ortaya dökülecek tarihte kapalı kapılar ardında olan her şer yine başka bir şer ile ortaya çıkmıştır.

Sayın Tokgöz'e katılmayı vatan borcu kabul ederim, klavyenize sağlık güzel tespitlerde bulunmuşsunuz.

şimdi baktım da RTE yi takip ettiğini görmedim. Geri çekmiş olabilir mi

Paralelin isi oldugu belliydi, esnaf abiymis zamaninda kendisi

b5b9a1771005d1aa2f4ed077ceb57612.jpg

şimdi baktım da RTE yi takip ettiğini görmedim. Geri çekmiş olabilir mi

rte bloke etmiştir.. yoksa adam çocuk gibi niye bir takip edip, bir bıraksın.. bloke edilirsen, takip edemezsin tabi..

burada kritik nokta, rte'nin bloke edecek kadar olayı önemsemesi..

daha önce belirtilmediyse söyliyim

kendisi adamdır

Dava yarın başlıyorsa, son günlerdeki laiklik tartışmalarının sebebi buymuş demek

Geri
Üst Alt