# Rafael Marquez

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Rafael Marquez

En cok istedigim adam. Neill ile uzaktan yakidnan alakasi yok Marquez´in. Sert olan stoper Neill zaten, ayrica Rijkaard iki ayni tipte stoperi yan yana oynatmak istiyor. Iki stoperin de topu iyi kullanmasini istiyor. Sadece sert bi kesici istiyorsaniz oynatin Emre Güngör´ü ya da Ali Turan´i. Ama ben Marquez´in bu sene yapmis olacagimiz en iyi transfer olacagini düsünüyorum. Asil devrimi Marquez ile baslatiriz.

Önemli olan sertlik değil burada, çabukluk, hız. Neill'in çok hızlı olduğu söylenemez, Marquez ondan da ağır. Neill-Hakan ikilisini birçok kiş beğense de arkaya çok top, adam kaçırdıkalrını, ağır kaldıklarını göz ardı edemeyiz. Neill zaten geriden top çıkartamıyor mu? Öyleyse bize Marquez gibi senede 1-2 tane müthiş asist yapacak ama defansın arkasında atılan toplarda büyük sıkıntı çekeceğimiz bir stoperin yerine hızlı, çabuk, hamleli bir isim gerek. Rijkaard'ın dediği gibi iki metre ötedeki adama pas veremeyen stoperle olmaz belki ama illa 40 metreden asist yapmasına da gerek yok. Çabukluk burada daha önemli olan faktör olmalı.

Rijkaard çok iyi bir kesici istese Servete bunları yapmazdı

demekki oyun kurma yönüne daha çok önem veriyo

ayrıca o çok beğendiğimiz neill ve kewell gibi karizması ve zekası son derece iyi bir oyuncu Marquez

genç oyuncu istiyosunuz da bu defans oyuncularının pas yeteneği oyun zekası anca bu yaşlarında meydana çıkıyo

tabiyki genç yaşta pas yapabilen stoperler de var ama onları da bize bırakmazlar

ya da çok para isterler

mesela Pique mükemmel paslar atabilir bence dünyanın en iyi defans oyuncusu

ama o da barcelona da oynuyo...

kısaca Marquez hem Rijkaardın istediği hem bizim için en gerçekçi transfer

gerçekleşeceğini sanıyorum...

Aynen öyle. Song gibi adam arasaydik Servet´i gözden cikarmazdik zaten. Kapi gibi adam, top gecio adam gecmiyor. Ama pas yüzdesi düsük. Baska takimlarda Servet yine kral olur ama Rijkaard´in sistemine uymuyor iste. O yüzden Marquez´den iyisini bulamayiz. Bulsak da 25 Milyon´dan baslar

bu arada bizim takımda uzun zamandır frikik atabilen adam olmadı

marquez çok iyi frikik atabiliyo...

bu arada bizim takımda uzun zamandır frikik atabilen adam olmadı

marquez çok iyi frikik atabiliyo...

ya uğursuzluk mudur nedir, kim gelecek olsa "oo işte bu adam tam bir frikik ustası" deniliyor sonra galatasaray'a geldiğinde adam bir frikik golü bile atamıyor :)

örnekleri; lincoln, elano, felipe vardı bir dönem vs...

Önemli olan sertlik değil burada, çabukluk, hız. Neill'in çok hızlı olduğu söylenemez, Marquez ondan da ağır. Neill-Hakan ikilisini birçok kiş beğense de arkaya çok top, adam kaçırdıkalrını, ağır kaldıklarını göz ardı edemeyiz. Neill zaten geriden top çıkartamıyor mu? Öyleyse bize Marquez gibi senede 1-2 tane müthiş asist yapacak ama defansın arkasında atılan toplarda büyük sıkıntı çekeceğimiz bir stoperin yerine hızlı, çabuk, hamleli bir isim gerek. Rijkaard'ın dediği gibi iki metre ötedeki adama pas veremeyen stoperle olmaz belki ama illa 40 metreden asist yapmasına da gerek yok. Çabukluk burada daha önemli olan faktör olmalı.

Anliyorum ama böyle bir adami bulmak da cok cok zor. Hem cok süratli olacak hem topu cok iyi kullanacak hemde yasi cok ilerlememis olacak. Böyle bir oyuncunun bonservisini karsilayamayiz. Ben sahsen Neill ile Marquez´in cok da yavas futbolcular olduklarini düsünmüyorum. Ayrica tecrübe ve dogru zamanlama süratin önüne gecebilir. Ferrari Sivok ikilisi de süratli degil, Lugano Bilica da keza öyle ama Besiktas ligin en az gol yiyen takimiydi Fenerbahce´de 8 mac gol yemedi yanlis hatirlamiyorsam. Ayrica Marquez Neill ikilisini de bunlarla karsilastiracak degiliz galiba.:) Belkide Marquez hayrani oldugum icin duygusal davraniyorum:)

Marquez bizim için nokta atışı transfer olur bence. Rijkaard'ın istediği oyun kurabilen bir stoper, ki zaten Marquez'i Rijkaard istemiştir. SelimBirlik arkadaşımıza katılıyorum. Daha genç, daha atik bir stoper, aynı zamanda oyun kurabilen stoper harika olurdu. Fakat gel gör ki, o stoperler cep yakar cinsten. Banko oynayacak bir stoper için Marquez oldukça yeterli diye düşünüyorum ve zaten transferi hayal değil. Barcelona'dan ayrılıyor, bunu çok kere söyledi ve Rijkaard ile görüştüğünü de söyledi. Neden olmasın? Yönetim asılırsa, Marquez'i seneye kadromuzda görmek sürpriz olmaz.

Anliyorum ama böyle bir adami bulmak da cok cok zor. Hem cok süratli olacak hem topu cok iyi kullanacak hemde yasi cok ilerlememis olacak. Böyle bir oyuncunun bonservisini karsilayamayiz. Ben sahsen Neill ile Marquez´in cok da yavas futbolcular olduklarini düsünmüyorum. Ayrica tecrübe ve dogru zamanlama süratin önüne gecebilir. Ferrari Sivok ikilisi de süratli degil, Lugano Bilica da keza öyle ama Besiktas ligin en az gol yiyen takimiydi Fenerbahce´de 8 mac gol yemedi yanlis hatirlamiyorsam. Ayrica Marquez Neill ikilisini de bunlarla karsilastiracak degiliz galiba.:) Belkide Marquez hayrani oldugum icin duygusal davraniyorum:)

Biraz duygusal davranıyor olabilrsin zira bu sene Barça'da oynadığı maçlarda gerçekten form olarak dibte gözüktü. Bilica-Lugano, Sivok-Ferrari örneklerini vermişsin ama bizim Fenerbahçe, Beşiktaş kadar geriye gömülmediğimizi, daha doğrusu defans hattımızı o kadar geride kurmadığımızı göz önüne almak zorundayız. Ona bakarsan burda Rijkaard'ın beğenmediği, o kadar eleştirilen Servet Fenerbahçe'de de Beşiktaş'ta da bu sistemde çok çok başarılı olurdu. Neill EPL şartlarında yavaş bir oyuncu gibiyken burada o kadar sırıtmadı ama Marquez ondan da yavaş bir oyuncu. Hem süratlisini, hem iyi top kullananını bulamayız diyorsan evet Marquez kadar tekniğini, 40-50 metreden asist yapanını bulamayız ama topu 2 metre öteye verebilecek, pas trafiğinde sırıtmayacak çabuk bir oyuncu bulmak o kadar da zor olmasa gerek. Emre Güngör'ün biraz daha konsantre oynayanını, saçma hatalar yapmayanını, baskı karşısında paniklemeyenini bulsak yeter. ;)

HTML:
https://www.youtube.com/watch?v=Hu1VlROALUA[HTML]

Seviyorum bu adami ya:)

Orta sahası pres yapan top tutan forvetleri gezgin bir takımın defansında Rafa ve Neill rahat oynar bence. Bunun en güzel örneği f5 arkadaşlar. Bir tane rakibi oyundan bıktıran kazma bir orta saha ve yine çirkef ama teknik eurooğlu ilerde mal da olsa koşan gülizar. Defansları tam anlamıyla kazma olduğu için koca sezon ne oynadılar ne oynattılar. Rijkaard'ın aklındaki oyun artık hepimizin anladığı üzere tam saha üzerinde topu dolaştırabilme üzerine kurulu. Yorulmaktan çok yoran ve rakibi uyutan bozan bir taktik anlayışı. Diğer deyimle yılların Barca taktiği bu çok uzun yıllardır böyle. Doğru adamlarla rakibin peşinden koşmaktan çok pas yüzdesi yüksek bir takımla topu koşturmak amacımız. Bunu sezon başı takımın hırsıylada olsa bir nebze yapabildik bunu. Neill geldi defanstan topu adam gibi çıkarmaya başladık. Yanına Balta geldi daha güzel işler oldu. Malesef bu iş Servet ve Emre ile olmadı. Oyun kurarken gerektiğinde topu defans oyuncuları tıpkı bir salıncak gibi aralarında dolaştırabilmeli rakibi daha defanstan sallamalı. Dünyadaki tüm büyük kulüpler böyle oyun kuruyor. Biz bunu yapamadık. Topu ileri doğru taşıyamadık ayağımızda rahat şekilde tutamadık orta sahamız panik yaptı defans eline ayağına doladı hep. Neill gelince hepimiz nasıl olması gerektiğini gördük. Hem savaşacaksın hem pas yapacaksın. Arkadaşlar Rijkaard'la kurulacak bir takımda dan dun yapan futbolcuya yer yok. İyi bildiğimiz Topal bile tatmin etmedi bizi. Keita'nın aksiyonuna oyun zekasına yetişemediler. Sarp'lar Barış'lar yerlerde süründü pas atayım diye dağa taşa verdiler topları. Bence yine bu nedenle Elano'yu kullanamadık. Arda ve Baros Kewell dışında kimse ayak uyduramadı oyun yapısına. İnşallah Rafa alınır da biz de rahat rahat maç izleriz. Gönlüm Gio'nun da gitmemesinden yana ama Serdar alınınca acaba dedim.. Umarım gitmez ve iki Meksikalı ile bu oyunu izleriz.

Bülent Korkmaz - Popescu ikilisini hatırlatır bana,

Neill ve Marquez.

Ben öncelikle diğer mevkilere çok önemli Türk oyuncular alınmadığı sürece (ki zor) stoperde Neill dışında yabancı hakkı kullanılmasından yana değilim pek. İkincisi Marquez'in Neill'le uyum sağlayarak iyi bir ikili oluşturacaklarına pek güvenemiyorum. Neill çok ağır olmamakla beraber hızlı bir isim değil, yanındaki Marquez de keza öyle olursa defansı öne çıkararak oynamaya çalışacağımızı düşünürsek araya atılan toplar yine yeniden tehlikeli olacaktır.

Neill'in yanına nispeten hızlı, hamleli, mücadeleci tipte bir stoper gerek bence. Neill bizim Pique'mizse, şimdi Puyol lazım. Takdir edersiniz ki Puyol da Barcelona'da ayağına en az hakim oyuncu ama defansın kilit ismi. Puyol tarzı oyuncu elimizde Emre Güngör var ama güven vermediği de bir gerçek, Ali Turan da o tarzda bir isim. İkisinden birisi ilk 11'de kullanılabilir ancak onlara güvenilmiyorsa o tarz bir stoper alınmalı, yerli ve ilk 11'de güvenilebilecek bir isim bulunabilir diye düşünüyorum. Türkiye'den olmasa bile Avrupa'dan gurbetçilerden birini zorlayıp getirebiliriz. Zaten Servet giderse, altyapıdan da takıma kalıcı olarak birini almayacaksak bir stoper daha almak mantıksız olmaz. Ben Avrupa'dan çok oyuncu takip edemediğim için özelliklerini bilmediğimden şu bu oyuncu diyemem ama Avrupa'da Türk stoperlerden bahsediliyordu, almak zor olsa da "Serdar Taşçı" "Ömer Toprak" isimleri hep duyuldu. Eminim başka isimler de vardır.

Bi ara istiyordum Marquez'i ama Neill'le kötü bir ikili olurlar bence. Bize hava hakimiyeti iyi, çabuk, sert savunma yapan bir stoper lazım.

Ön libero oynatırız ne olacak ki?

Türkiye'de Alex dahil hiç bir orta saha oyuncusu bu stoper kadar iyi pas atamıyor. :)

Hayalomdeki kadronun ana oyuncusu.

------------------onur-----------------

----sabri-----neill----marquez-------balta(transfer)

-----------------inler-----------_--___

-------------hamit-- elano--------

----keita. ------------------arda----

Baros

Aslında Kompany gelse süper olur, ama gelmez tabi ki :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt