# Rafael Marquez

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Rafael Marquez

Yaşla alakası yok pek, Marquez gençlik yıllarında, en formda olduğu zamanda da yavaş sayılabilecek bir defans oyuncusuydu ama şimdi tabii formdan da düşlünce iyice hantallaşmış.

Ya da ikinci bir Frank de Boer.

hay yaşayasın!...ben de franka benzetecektim...zamanında kızardım barcalılara,başka adam mı yok da kısa ve ağır,defansif özellikleri bu kadar zayıf adamı 2 uzun isabetli top atsın diye oynattıkları için (25 yaşında da ağır bir oyuncu idi yani)...yıllar sonra onca muhalefetime rağmen:asd: büyük imperatore marifetmiş gibi aldı getirdi -ve daha kimler!,şu anki borçların önemli kısmı ta o zamandan intikal...neyse konu bu değil-... tabi marquez f. de boer kadar ağır değil ama benzer bir etkisi olacaktır.zaten çok teknik bir stopere ihtiyacımız kalmadı neill in gelmesiyle;bize atletik meziyetleri üst düzeyde,soğukkanlı,basit ve risksiz oyun anlayışı olan biri lazım...

Marquez geleceğine servet kalsın derim ben.

Popescu-Bülent ikilisine bakınca,topla oynamayı bilmeyen bir Bülent ile ayağına en çok top yakışan stoperlerden biri olan Popescu ile başarılı geçen yıllar.Tabi sadece kesicilik ve topla oynayan 2 stoperin olması bu başarıda büyük katkıyı sağlayan unsur değil,orta sahanın da kuvvetli olması çok önemli.Orta saha kuvvetli olduktan sonra Emre Güngör de sırıtmaz Ali Turan da sırıtmaz stoperde Neill ile birlikte oynadıktan sonra.

Dengeli bir oyuncu. Faydası olur ama ben Neill'in yanında yerli stoperlerimizinden birinin monte edilebileceğini düşünüyorum.

angutların sitesinde gezerken bu yorumu gördüm :)

Bilica‚ Marquez´i top diye oynar :asd::asd::asd:

Marquez'i o kadar küçümsüyorsunuz ki tanımasak ne kadar iğrenç bir adammış bu deriz.Daha 2 sene önce rüyamızda bile göremeyeceğimiz bir adamdı kendisi.Bu kadar da aşağılamayın,hele Bilica gibi amelerle adını bile yan yana anmamak gerek

Bu adam gelinirse iki türlü düşünülür, yani şu şekillerde;

1) Marquez ön libero bölgesi için alınacak, yeri geldiğinde defansta da oynayacak.

2) Marquez stopere çekilecek, Neill sağ bek oynayacak.

Bu iki ihtimalden başka bir ihtimal yoktur beyler. Marquez-Neill ikilisi yan yana olmaz, Rijkaard'ta biliyor olmayacağını. Eğer gelirse ön libero mevkiisi için gelir %90. Çünkü kendisi defansın ortasında oynayabildiği gibi ön liberoda da oynayabiliyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt