Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir takımın başkanı beceriksiz olabilir; değiştirirsin
Yöneticileri kabiliyetsiz olabilir; değiştirirsin
Teknik Direktörü yetersiz olabilir; değiştirirsin
Futbolcuları yeteneksiz olabilir; değiştirirsin
Ama taraftarı cahil olamaz. Bunu değiştiremezsin.

Bizim sorunumuz bu. Ülkenin en futbol cahili taraftarı bizde malesef!

Bunun eğitimlede alakası yok. Sosyolojik bişey. Mesela benim karşıma 2 Odtü lü yada 2 Boğaziçili getir biri FB li biri Gs li olsun‚ hemen anlarım FB linin hangisi olduğunu.

Biz bu tür saçmalıkları iyi yonetemiyoruz ya. Derbide 2 penaltımız verilmemiş. Rakibe 2 kırmızı verilmemiş. Bunlar var sistemi varken oluyor birde. Kimse çıkıp bizden hakem konuşmuyor. Biz galip geldiğimiz için sustuk ama bunları dile getirmezsen galibiyetine böyle gölge düşürmeye çalışırlar. Topyekün bir cahillik akımı var futbolda. Avrupa maçlarını izliyorum. Ne yerde yatan bir futbolcu ne hakem saçmalıkları kavga gürültü hicbirsey yok. Türkiye'de futbol bile kavga başka bişey değil. Herkes haklı anasını satiyim. Kimin işine nasıl geliyosa öyle bakiyo olaylara. Objektif olamadığımız için milletçe burnumuz boktan çıkmıyor. Yazacak çok şey varda gerek yok anlayan az.

Biz bu tür saçmalıkları iyi yonetemiyoruz ya. Derbide 2 penaltımız verilmemiş. Rakibe 2 kırmızı verilmemiş. Bunlar var sistemi varken oluyor birde. Kimse çıkıp bizden hakem konuşmuyor. Biz galip geldiğimiz için sustuk ama bunları dile getirmezsen galibiyetine böyle gölge düşürmeye çalışırlar. Topyekün bir cahillik akımı var futbolda. Avrupa maçlarını izliyorum. Ne yerde yatan bir futbolcu ne hakem saçmalıkları kavga gürültü hicbirsey yok. Türkiye'de futbol bile kavga başka bişey değil. Herkes haklı anasını satiyim. Kimin işine nasıl geliyosa öyle bakiyo olaylara. Objektif olamadığımız için milletçe burnumuz boktan çıkmıyor. Yazacak çok şey varda gerek yok anlayan az.
Aynen, mesela Baskan mactan sonra cikip " Arkadaslar, bugun kazandik ama .......... deyip, yeter artik, buramiza kadar geldi, rakibimiz her mac kollaniyor" diye devam etmeliydi. Gundem yaratmayi bilmiyoruz.

Bunlarda şiraze biz uefayı alınca kaydı

O yıllara kadar avrupada kim mücadele etse takım farketmeksizin destekler gururlanırdı herkes

Uefayı aldığımızda bile sevinen, sokağa çıkan dünya kadar fenerli tanıyorum

Ama küçük bir kesim biz yarı final yaptığımızda “ulan acaba” demeye başlamıştı
Böyle tanıdıklarım da var

Sonra her yıl şiddeti artan şekilde avrupada başarı istediler, eşzamanlı olarak bir taraftan da bugünkü psikolojileri çoğunluğa adım adım bulaşmaya başladı

Avrupada başarı getiremeyen yönetimleri düşmanlığın dozajını arttırdıkça bunların da psikolojileri bozulmaya devam etti

Düşmanlar, hainler, komplo teorileri...

Daha iyisini yapmaya odaklanacaklarına düşmanlara odaklanmak daha kolaydı

Çünkü demokratik bir ortamları olmadığından yönetimi gönderemediler
Daha iyisi gelsin diyemediler

O yüzden ya yenilgiyi ve bizden küçük olmayı kabul edeceklerdi
Ya da yönetimleri hangi düşmanı gösterirse ona saldırıp bu psikolojiye tamamen gireceklerdi

Sosyolojik olarak hitler dönemi alman toplumundan bir farkları yok

Nihayet yönetimi değiştirdiler ama bu sefer de çok daha beterini getirdiler
Çünkü gözü kör olmuş toplum yönetici olarak da körlerin içinde en kör olanı seçer

Çöküşleri muazzam olacak

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt