Ramazan Ayı Sohbet Başlığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Ramazan Ayı Sohbet Başlığı

Ben kötülüyor gibi gözüktüm de, banane yani kötülemem ve gitmem olur biter. Ama madem Ankara'yı biliyorsun, yaşama tercihi verseler her konu dahil Ankara mı, Konya mı tercihin olur? Yani o yüzden herkese göre bir yaşam kalitesi ve standartlar vardır. Ayrıca yalancı damgasıda yedim hoş olmadı, durduk yere bir yere veya bir şahısa iftira atacak bir yapım yok kesinlikle. Yaşadığım şeyler dedim özellikle. Özellikle Konya'da ki öğrenci potansiyeli orayı biraz değiştiriyor zaten yoksa daha dibe vurur bildiğin kasaba olur orası. Konya'yı Konya yapan Selçuk Üniversitesi'dir bence. Herkese iyi geceler.

Aynen öyle Serdar. Tahran'da insanlar özgür. İç kısımlar İsfahan gibi Hizbullah'ın kalesiymiş oralara gitmedim. Fakat kültür ve uygarlıkları beni derinden etkiledi.. Tarihin en köklü medeniyetlerinden ve kendilerine ait inanılmaz bir kültürleri var. Hatta orda Kumkent'e gittim ordaki din adamları ile de konuştum. Bu Ayetullahlar orda yetişiyor. Herkes düşünüyorki orda medrese eğitimi gibi çok gerici bir eğitim alıyorlar. Alakası yok. Mesala devrimdeki Ayetullah ya da ondan sonrakinin doktora tezi Kant üzerine imiş. Kumkentte aynı üniversite sistemi gibi yüksek lisans, doktoraya benzer dereceleri var. Ve yazdıkları tezler ordakilerden duyduğuma göre öyle çok da basit değil.. Bir kocaman uygarlığı küçümsemek bana saçma geliyor.. Rejimi beğenilmez ben de beğenmiyorum zaten. Ama İran hep bu Türkiye'de çok küçümseniyor.

enteresan olan su

turkiyede kucumsendigi kadar kotu gozle bakilan biryer degil orasi

mesela amerikalilar saygi duyarlar enteresan bir sekilde

hatta abartmiyorum

kaale aldiklari tek orta dogu ulkesi diyebilirim

biraz tabi gucle alakali, oranin en kuvvetli stabil ulkesi

Ya tartışma yanlış gelişti biraz. Sonuçta bana sorarsan İzmir mi Konya mı ben de İzmir'i tercih ederim. Ama yaşayan bir kent, bir kültür kenti sonuçta Konya'da.. Yani ne bekliyoruz şehirden ve şehir bize ne sunuyor. Her gün içki içelim, İzmir'deki gibi gece 3'lere 4'lere kadar gezelim gibi beklenti varsa Konya kötüdür. Ama sadece bu açıdan kötüdür ve bazı insanlara göre kötüdür.. Fakat tarihsel, hatta kültürel yönden bence gelişmiş bir şehir..

Sercan ben Ankara 'da yaşamak isterdim madem sordun. Ama öcü gibi görmekten vazgeçin artık. En işlek caddesinde istediğin gibi punk takılıp, kız arkdaşının omzuna atarsın elini. Kimse yolunu kesip napıyorsun burası Konya demez. Yine de sıkıcı bir kent Konya. Gezilecek pek bi yeri yok AVM gibi. Meram tarafı güzel.

Ekstra ekleyim Ankara özgürlükler konusunda İzmir'den çok geride hatta İstanbul'dan da. Açıkca söyleyim ordaki barda erkeklerin bakışı bile rahatsız ediyor. En azından Konya'da dinci olmalarından ya da belki Mevlana kentidir insanlara saygıdan dolayı o kadar rahatsız etmemişti beni bakışları insanların..

Dun orucumu acacam diye isyerinden kovdular serefsizler.. Allaha birakiyorum onlari artik

Nasıl yani. Gerçek mi bu ?

Ekstra ekleyim Ankara özgürlükler konusunda İzmir'den çok geride hatta İstanbul'dan da. Açıkca söyleyim ordaki barda erkeklerin bakışı bile rahatsız ediyor. En azından Konya'da dinci olmalarından ya da belki Mevlana kentidir insanlara saygıdan dolayı o kadar rahatsız etmemişti beni bakışları insanların..

İzmir'de yaz-kış, ramazan-bayram kordon full çeker. Oruç tutanlar vs. itiraz etmez. Sorun çıkarmaz.

Ya tartışma yanlış gelişti biraz. Sonuçta bana sorarsan İzmir mi Konya mı ben de İzmir'i tercih ederim. Ama yaşayan bir kent, bir kültür kenti sonuçta Konya'da.. Yani ne bekliyoruz şehirden ve şehir bize ne sunuyor. Her gün içki içelim, İzmir'deki gibi gece 3'lere 4'lere kadar gezelim gibi beklenti varsa Konya kötüdür. Ama sadece bu açıdan kötüdür ve bazı insanlara göre kötüdür.. Fakat tarihsel, hatta kültürel yönden bence gelişmiş bir şehir..

Konya'yı kim seçer?

İzmir varken hele.

İran istiyorsa en kral kültüre sahip olsun.

Zaten zamanında dünyanın önde gelen ülkelerinden birisiydi. Herkes bilir.

Gittim yinede sevmem.

bende oldum olası şu izmir-diğer iller muhabbetini anlamam, uğurun dediği gibi insanına göre değişir kimin nereyi tercih yapacağı, ben izmiride gördüm, sosyal yaşam tarzını açıkcası hiç beğenmedim, ısınamadım, benim yapıma ters geldi, herkesin karakteri ve değer yargıları farklıdır, neden izmir sürekli konya yada nebileyim diğer muhafazakar illerle karşılaştırılıp gururu okşanıyormuş gibi bir durum yaratılıyor, Türkiyeyi izmir mi temsil ediyor.

bende oldum olası şu izmir-diğer iller muhabbetini anlamam, uğurun dediği gibi insanına göre değişir kimin nereyi tercih yapacağı, ben izmiride gördüm, sosyal yaşam tarzını açıkcası hiç beğenmedim, ısınamadım, benim yapıma ters geldi, herkesin karakteri ve değer yargıları farklıdır, neden izmir sürekli konya yada nebileyim diğer muhafazakar illerle karşılaştırılıp gururu okşanıyormuş gibi bir durum yaratılıyor, Türkiyeyi izmir mi temsil ediyor.

işte bende onu anlasam her bir ilin kendine mahsus bi özelliği var iyide olsa kötüde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt