Ramazan'ın En Saçma Soruları!

Ramazanda sacma soru diye bir kavram sacma.
Ramazan, nedir ramazan.

Bir insanin bunyesine belirli bir zaman arasi su veya yiyecek almamasi. Spastik birinin bile anlayabilecegi en pleyn jeyn anlatis sekli bu.
Ben yemiyorum ve icmiyorum ve beni yaratan varlik bundan hosnut oluyor. Tum olay bu.

Peki nicin?
Benim avkaryum ornegine deginmek istedim yine. Akvaryumun icinde karincalarin var ve karincalarin arasinda bazilari senin icin gun dogusundan gun batisina kadar hic bir sey yemiyor. Ve sen bundan hosnut oluyorsun. Cok guclusun. Mukemmelsin. Ol diye saniyede bir cirpida galaksiler yaratabilecek guctesin ama mustafa saat oglen oruc tutarken diyetini bozup bi cigara patlatmasi seni cildirtiyor. Cehennem kazanlarinin altini yakiyorsun sinirinden. Bunun neresinde mantik var?

Ersin Şen belli ki bu yazmak istediklerini kafanda tasarlamış bir hareket bekliyordun üyelerden. Ancak attığın ateşler benim sağımdan solumdan geçip gider. Çünkü bu yazdıkların zerre ilgimi çekmiyor. Merak etmiyorum. İnananlar da inanmayanlar umurumda değil. Kim neye nasıl inanıyorsa inansın. Orada yazmak istediğim “eğer inanıyorsanız açın kuran okuyun, şarlatanlara sormayın” demek istemiştim.

İki gündür mıknatıs gibi ilginç karakterleri çekiyorum üzerime. Sanırım biraz uzaklaşmak iyi gelecek.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu gerizekalılar ile bizim oyumuz bir işte. Eskiden çok kızıyordum, üzülüyordum ama artık hiç şaşırmıyorum. Gram da umurumda değil açıkçası.

Her seçimde verdiğimiz oyun geçerli olması için oy pusulasına bir adet TR ile ilgili basit soru sorsalar -TR'nin başkenti neresi tarzında- totalde geçerli oy sayısı yüzde 20 filan azalır adım gibi eminim buna.

TR'deki sokak röpörtajının birinde adam Türk bayrağını almış bu nerenin bayrağı diye soruyordu. Tunus filan diyen çıkmıştı.

İşte bizim ülke bu... Bu 10 IQ olmayan insanlar geleceğimizi belirliyor...

Ramazanda sacma soru diye bir kavram sacma.
Ramazan, nedir ramazan.

Bir insanin bunyesine belirli bir zaman arasi su veya yiyecek almamasi. Spastik birinin bile anlayabilecegi en pleyn jeyn anlatis sekli bu.
Ben yemiyorum ve icmiyorum ve beni yaratan varlik bundan hosnut oluyor. Tum olay bu.

Peki nicin?
Benim avkaryum ornegine deginmek istedim yine. Akvaryumun icinde karincalarin var ve karincalarin arasinda bazilari senin icin gun dogusundan gun batisina kadar hic bir sey yemiyor. Ve sen bundan hosnut oluyorsun. Cok guclusun. Mukemmelsin. Ol diye saniyede bir cirpida galaksiler yaratabilecek guctesin ama mustafa saat oglen oruc tutarken diyetini bozup bi cigara patlatmasi seni cildirtiyor. Cehennem kazanlarinin altini yakiyorsun sinirinden. Bunun neresinde mantik var?
Hürmetler Sayın Büyükelçi ....:hat:
Koloninizin nufüs artış ivmesi ne durumda ....:unsure:

Kuran’ı okumak yerine şarlatanlara soru soruyorlar. Beyinsiz insan topluluğu.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu gibi soruların cevabını Kuran'da bulamazsın, fıkıh bilmek gerekir. Fıkıh'ta öyle sıradan insanların bilebileceği bir şey değil, ciddi derecede kendini bu işlere adamış olman gerekiyor, ciddi derecede bilgili olman gerekiyor zira hadis'lere bir şekilde ulaşırsın okursun ama kıyas ve icma'da gerçekten bilgili değilsen takılır kalırsın.

Ha yok son dönemde peydah olan ''ben sadece Kuran'ı okurum gerisine karışmam'' kafasındaysa o başka tabiki, o zaman işler değişir lakin ülkemizde insanların ezici çoğunluğu böyle değil. Dolayısıyla bu gibi soruların sorulması çok normal aslında.

İşi komediye cevirmisler demek. O soruları soranların hepsi casttan. Acın bakın alayı yüz tane yarışma programına katılmıştır.

İlk soruyu soran hanimkizimizin orucu her yerde kabul olur diye düşünüyorum.
Niye diye sorvaaksiniz
Çünkü içi güzel. Bunu nerden anladık? İç güzelliği Yüzüne vurmuş.
Hürmetler...

ASUS_Z00ED cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Sen onu bir makyajsız gör, topukların götüne vurarak kaçarsın.

Gece kafa bir milyon ışıklar kapalı Adriana ile yatarsın sabah kezbanla kalkarsın.
Tecrübeyle sabit o görüntü silinmez artık beyinden.

vwgTtPshIsQ

Gscimbom Mobile

Bu gibi soruların cevabını Kuran'da bulamazsın, fıkıh bilmek gerekir. Fıkıh'ta öyle sıradan insanların bilebileceği bir şey değil, ciddi derecede kendini bu işlere adamış olman gerekiyor, ciddi derecede bilgili olman gerekiyor zira hadis'lere bir şekilde ulaşırsın okursun ama kıyas ve icma'da gerçekten bilgili değilsen takılır kalırsın.

Ha yok son dönemde peydah olan ''ben sadece Kuran'ı okurum gerisine karışmam'' kafasındaysa o başka tabiki, o zaman işler değişir lakin ülkemizde insanların ezici çoğunluğu böyle değil. Dolayısıyla bu gibi soruların sorulması çok normal aslında.
Bu bakış açısının İslamiyetin içinde bulunduğu mezhep, tarikat ve hatta cemaat bölünmelerinin de çıkış noktası olduğu kanaatindeyim aynen..

İnsan beyni aynı şeyle bakarak farklı çağrışım ve tepkiler üretme yeteneğine sahip olduğundan dolayı, İslam dininin gelişme ve genişleme döneminde Kur'an-ı Kerîm' i okuyanlar da art niyetli olmadan farklı sonuçlar çıkararak kendi aralarında şunu demek istiyor, yok hayır bunu demek istiyor gibi ayrışmalardan yola çıkarak aslında aralarında pek de kırılma yaratacak farklılıklar olmayan bölünmeler yaşamışlar.

Ve bu durum şu anda Ümmet' in en büyük zaafiyeti olmuş durumda ne yazık ki...

Peki müslüman olabilmek için yada islamı anlamak için fıkıh bilmek şartmıdır üstadım senin fikrini öğrenmek istiyorum.

Bu Caner Taslaman denen adamin birseyler bildigini dusunmuyorsundur umarim
Din konusunda bilgilerisığ ama iyi bir felsefe profesörü zaten tartışmalarda kendisini üstün kılan da bu...Ayrıca çok iyi bir oratör...Galiba türk olmaması da önyargılı olmamasının en büyük sebebi...Malum boşnak...

Hollandada oruc titabilir miyiz diye sorulmus. Kuranin hangi suresinde bu soruya cevap var? Iletirsen sevinirim.
Doğru bir tespit ersin renktaş zaten bizim halkımız sadece fıkhi konulara ilgi duyar e bunları da bazı şarlatanlar cevaplamalı...Arz-talep meselesi...

Hayir anlamadim.
Oruc nasil tutuldu mesela? orucu kim neden tuttu?
Oruc sunnet midir?
Hic acip arastirdin mi?

Kuran'i acip okuyun diyorsun ama yok. cevabi o kitapta yok.
Namaz nasil kilinir, oruc nasil tutulur, bunlarin hic biri yazmaz kuranda. Muhammedin hanimlari ile gecirecegi gece nobet siralari var. ama oruc nasil tutulur, yok.

Peki nicin neden oruc tutariz?
Kuranda olmadigi icin hadislere bakmak zorundayiz. Sahih hadislerden birinde soyle der;

"Resulullah (s.a.v) Medine'ye gelince, yahudileri Aşüra günü oruç tutar gördü. Onlara: "Bu da ne, (niçin oruç tutuyorsunuz)?" diye sordu. "Bu, sâlih (hayırlı) bir gündür. Allah, o günde Beni İsrâil'i düşmanlarından kurtardı. (Şükür olarak) Hz. Musa o gün oruç tuttu '' dediler. Resulullah (s.a.v): "Ben Musa'ya sizden daha layığım" buyurup o gün oruç tuttu ve Müslümanlara da tutmalarını emretti.” (Buhari hadis: 1865)

Bahsi gecen hadisteki olay Muhammed'in mekke'den ayrilip medine'ye hicret ettikten sonraki donemini anlatir. Muhammed o zaman medine(o zamanki adiyla yasrib)'te bulunan yahudiler kendisine inandirmak icin;

Kendisinin sadece muslumanlara degil, hem hristiyanlara ve hemde yahudilere gonderildiginide ilan etmisti (daha fazla musteri demek, daha fazla money demek)

Kemal sunalin davaro filmini bilirsin ya.

Hani hortumu kiblenin yonune gore hesapladiklari film. O'nun gercek versiyonu Islam tarihinde de mevcut.
Kiblenin yeri degisir mi?
Sartlara gore degisir.peygamber bile olsan.
Islam tarihini acip okursan Allah'in kible olarak yani kendisine tapilmasini istedigi nokta veya tapinak olarak mescidi aksa yi sectigini okursun. Kabe, yani bugun beytullah, allahin evi olarak bilinen yer aslinda allahin ilk evi de degildi.
Ilk ev Mescidi aksa olarak ilan edildikten sonra, yahudilerin muhammedi dislamasi ile, yani satilan malin veya sunulan dinin medinede musteriler tarafindan talep gormemesi nedeniyle Kabeye yani bugunki mekkeye cevrilmisti.

simdi kurani okumak yerine sarlatanlara soruyolar demistin ya.
ben okudum. okudugumu sana anlatiytorum. cunku belli ki sen okumamissin.
Ersin ben okudum tabii ki olmaz niye? Nasıl nefes alınıp verileceğinin yazılması ne kadar elzem ise namaz ve oruçun yazılması da o kadar elzemdir...Heredot Tarihini okudun mu? İslamiyet'ten önce Arap Yarımadasında abdest alındığı yazar...Kabeye karşı secde ettikleri, Hazreti İsmail'e atfen kurban kestikleri ve Hazreti İbrahim'den beri oruç tuttukları güneş batana kadar...

Yani namaz-oruç-kurban gibi ibadetleri peygamber efendimiz getirmedi zaten müşrikler ve hanifler de dahil olmak üzere mekkede o dönem hıristiyan ve yahudi olmayan kim varsa biliyordu...Bunlar tarih cahilliğinden kaynaklanıyor...Peki imamları kimdi biliyor musun? Hazreti Abdülmuttalip...

Hazreti Muhammed S.A.V sadece zekat, fitre, kelime-i şehadet gibi ibadetleri getirip mevcut olanları düzenlemiştir. Bunun için sadece yeni ibadetlerden bahsedilir eşyanın tabiatı gereği...

Peki müslüman olabilmek için yada islamı anlamak için fıkıh bilmek şartmıdır üstadım senin fikrini öğrenmek istiyorum.
Alakası yok üstat ne kelam ne fıkıha gerek yok...Ama müslüman olmak başka müslüman gibi yaşamak başka müslüman gibi düşünmek başka...Müslüman gibi düşünmek için kelama müslüman gibi yaşamak için de fıkıha ihtiyaç var...

Alakası yok üstat ne kelam ne fıkıha gerek yok...Ama müslüman olmak başka müslüman gibi yaşamak başka müslüman gibi düşünmek başka...Müslüman gibi düşünmek için kelama müslüman gibi yaşamak için de fıkıha ihtiyaç var...
Şimdi bir kitap gönderildiyse ve bunun bir takım başka şeylerle desteklenmesi gerekiyorsa anlaşılması için,kusursuz denilen kuran için bir eksik söz konusu demektir.

Yaratıcı bunu hesaba katmamış olamayacağına göre.Kuran mevcut haliyle aslında merak edilen her şeyi anlamlandırıyor demektir.

Mirasla ilgili bir ayette nasıl pay edileceği çok açık belirtilmiştir.Çünkü olay rasyoneldir. Ancak abdestide açıklamasını bekliyorsanız kurandan burada bir sıkıntı var demektir.Sana temiz ol diyor işte şartlara göre su bulamazsan toprak ile temizlen diyor.Abdestin özü temizliktir bunu anlamayacaksan sen zaten cin aliyi serisini okusan bile anlamazsın.

Uğurun yazdığı gibi. Bu konuda zaten fikir yürütmeye gerek yok açık bir konu. İslamı anlamak ile islama inanmak bana göre ayrı konular, inançlı bir insan fıkıha göre yaşamıyorsa bana göre samimiyetsizdir.

Şunu belirteyim, bir önceki mesajdaki yazdığım yazı inançlı insanlar için geçerli olduğunu düşündüğüm durum. şahsi fikrim değil.

Şimdi bir kitap gönderildiyse ve bunun bir takım başka şeylerle desteklenmesi gerekiyorsa anlaşılması için,kusursuz denilen kuran için bir eksik söz konusu demektir.

Yaratıcı bunu hesaba katmamış olamayacağına göre.Kuran mevcut haliyle aslında merak edilen her şeyi anlamlandırıyor demektir.

Mirasla ilgili bir ayette nasıl pay edileceği çok açık belirtilmiştir.Çünkü olay rasyoneldir. Ancak abdestide açıklamasını bekliyorsanız kurandan burada bir sıkıntı var demektir.Sana temiz ol diyor işte şartlara göre su bulamazsan toprak ile temizlen diyor.Abdestin özü temizliktir bunu anlamayacaksan sen zaten cin aliyi serisini okusan bile anlamazsın.
Hayır çok yerde belirtildiği üzerine kuran islam şeriatının tamamlayıcısıdır...Sizin anlamadığını nokta islamiyetten önce de arap yarımadasında hazreti ismail'in şeriatının hüküm sürdüğü ben montgomerry watt'ı lisede okuduğumdan bana normal geliyor ama size islam öncesi cahiliye dönemi safsatası öğretildiğinden ön yargılısınız...Ki gayet normal zira islam uleması namazı peygamber efendimizin getirdiği algısını yaratarak eee o zaman namazı, kurbanı, oruçu hazreti muhammed getirmediyse o zaman ne getirdi sorusu sorulmasın diye bu maymunluklar yapılıyor halbuki cevap şunlar;

faiz, içki ve verginin yasaklanması...

Yıl olmuş 2018 hâlâ Allah'ın varlığını inkar eden insanlar var. Çok komik

Hayır çok yerde belirtildiği üzerine kuran islam şeriatının tamamlayıcısıdır...Sizin anlamadığını nokta islamiyetten önce de arap yarımadasında hazreti ismail'in şeriatının hüküm sürdüğü ben montgomerry watt'ı lisede okuduğumdan bana normal geliyor ama size islam öncesi cahiliye dönemi safsatası öğretildiğinden ön yargılısınız...Ki gayet normal zira islam uleması namazı peygamber efendimizin getirdiği algısını yaratarak eee o zaman namazı, kurbanı, oruçu hazreti muhammed getirmediyse o zaman ne getirdi sorusu sorulmasın diye bu maymunluklar yapılıyor halbuki cevap şunlar;

faiz, içki ve verginin yasaklanması...
Nasıl yani kuran var olan bir düzeni tamamlayıcı ya da revize eden bir materyal midir?Çok daha farklı sorular ortaya koyabilirim bu yorumunuzun üzerine ve iş işin içinden çıkılmayacak bir hal alır.

"Oruç tutuyor musun?" ile başlıyor. Gerisi bu kadar saçma olmayı başaramıyor. Hepsi bunun gölgesinde.

Geri
Üst Alt