Ramazan'ın En Saçma Soruları!

Serkan Sabri

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
1-728x728.jpg

2-728x728.jpg

3-728x728.jpg

4-728x728.jpg

5-728x728.jpg

6-728x728.jpg

7-728x728.jpg

8-728x728.jpg

9-728x728.jpg

10-728x728.jpg

11-728x728.jpg

12-728x728.jpg

13-728x728.jpg

14-2-728x728.jpg

15-728x728.jpg

16-728x728.jpg

Az önce garip bir şey duydum dünya kaç milyar yıldır var neden allah bu kadar bekledi dediler biraz önce :) Arkadaş soruyu soranlar da müslüman ben anlamadım bu işten bir şey...Neye iman ettiğinizi bilmiyor musun? Allah zamandan ve mekandan münezzehtir...Caner Taslaman da cevap Einstein diyor...

Az önce garip bir şey duydum dünya kaç milyar yıldır var neden allah bu kadar bekledi dediler biraz önce :) Arkadaş soruyu soranlar da müslüman ben anlamadım bu işten bir şey...Neye iman ettiğinizi bilmiyor musun? Allah zamandan ve mekandan münezzehtir...Caner Taslaman da cevap Einstein diyor...
bu bir tartışma programımı?

İlk soruyu soran hanimkizimizin orucu her yerde kabul olur diye düşünüyorum.
Niye diye sorvaaksiniz
Çünkü içi güzel. Bunu nerden anladık? İç güzelliği Yüzüne vurmuş.
Hürmetler...

ASUS_Z00ED cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Kuran’ı okumak yerine şarlatanlara soru soruyorlar. Beyinsiz insan topluluğu.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

din afyondur önermesi ne kadar doğru.insan acıyor bu cahillere.

Tam benlik konu. Benim parmaklarim isinmadan kitleyin su konuyu

Hollandada oruc titabilir miyiz diye sorulmus. Kuranin hangi suresinde bu soruya cevap var? Iletirsen sevinirim.

Onun için zeka yeterli Ersin Bey. Ne demek istediğimi tahmin ediyorum ki çok iyi anlamışsınızdır.

Bunlar ciddi mi soruyor?

Onun için zeka yeterli Ersin Bey. Ne demek istediğimi tahmin ediyorum ki çok iyi anlamışsınızdır.

Hayir anlamadim.
Oruc nasil tutuldu mesela? orucu kim neden tuttu?
Oruc sunnet midir?
Hic acip arastirdin mi?

Kuran'i acip okuyun diyorsun ama yok. cevabi o kitapta yok.
Namaz nasil kilinir, oruc nasil tutulur, bunlarin hic biri yazmaz kuranda. Muhammedin hanimlari ile gecirecegi gece nobet siralari var. ama oruc nasil tutulur, yok.

Peki nicin neden oruc tutariz?
Kuranda olmadigi icin hadislere bakmak zorundayiz. Sahih hadislerden birinde soyle der;

"Resulullah (s.a.v) Medine'ye gelince, yahudileri Aşüra günü oruç tutar gördü. Onlara: "Bu da ne, (niçin oruç tutuyorsunuz)?" diye sordu. "Bu, sâlih (hayırlı) bir gündür. Allah, o günde Beni İsrâil'i düşmanlarından kurtardı. (Şükür olarak) Hz. Musa o gün oruç tuttu '' dediler. Resulullah (s.a.v): "Ben Musa'ya sizden daha layığım" buyurup o gün oruç tuttu ve Müslümanlara da tutmalarını emretti.” (Buhari hadis: 1865)

Bahsi gecen hadisteki olay Muhammed'in mekke'den ayrilip medine'ye hicret ettikten sonraki donemini anlatir. Muhammed o zaman medine(o zamanki adiyla yasrib)'te bulunan yahudiler kendisine inandirmak icin;

Kendisinin sadece muslumanlara degil, hem hristiyanlara ve hemde yahudilere gonderildiginide ilan etmisti (daha fazla musteri demek, daha fazla money demek)

Kemal sunalin davaro filmini bilirsin ya.

Hani hortumu kiblenin yonune gore hesapladiklari film. O'nun gercek versiyonu Islam tarihinde de mevcut.
Kiblenin yeri degisir mi?
Sartlara gore degisir.peygamber bile olsan.
Islam tarihini acip okursan Allah'in kible olarak yani kendisine tapilmasini istedigi nokta veya tapinak olarak mescidi aksa yi sectigini okursun. Kabe, yani bugun beytullah, allahin evi olarak bilinen yer aslinda allahin ilk evi de degildi.
Ilk ev Mescidi aksa olarak ilan edildikten sonra, yahudilerin muhammedi dislamasi ile, yani satilan malin veya sunulan dinin medinede musteriler tarafindan talep gormemesi nedeniyle Kabeye yani bugunki mekkeye cevrilmisti.

simdi kurani okumak yerine sarlatanlara soruyolar demistin ya.
ben okudum. okudugumu sana anlatiytorum. cunku belli ki sen okumamissin.

Geri
Üst Alt