Ramazan'ın En Saçma Soruları!

Sen herkesi kendin gibi iyi niyetli sanarak polyanna hayatı yaşamayı seçebilirsin.
Ama ben senden bir tık daha gerçekçiyim bu konuda. Mesela mesajında belirginleşmişmiş olan konuyla alakalı olarak 2. dünya savaşı öncesinde sınırsız enerji potansiyelini insanlık için değerlendirme amaçlı başlayan projeler sonunda insanlığın en büyük tehdidi oldu ve insan yararına kullanılması çabaları tekelleşerek savaş sebebi sayılır hale geldi.
senin bahsettiğin kafalardaki öcü düşünceleri elemine etme icadını öcü fikirli otoriteler insan terbiye etme aracı olarak kullanıp robot kafalı uluslar yaratmak için kullanırlar. makinaya bağlayıp hangi şirketin ürünlerini kullanıp kullanmayacağını sana bilinçaltı şeyi yaparlar. Bilmem anlatabildim mi...İnsanoğlunun sonu o iyiniyetli umutlar beslediğin teknolojinin elinden bile olabilir çaktırmadan .
Bu dünyada öcülerin yetkisini elinden alamadığın sürece dünya tehdit altında demektir.
Kötü olan normal insanların kötü şeyler düşünmesi değil; gerçek kötü, öcü insanların kötü ve yanlış şeyleri yaparak yada SÖYLEYEREK iyi insanları empoze ile kötü olmaya yada kötüye destek vermeye davet eder olması yada zorlamasıdır..

Ustad ben polyanna gibi dusunmuyorum aslinda. ben hayatin polyanna turu bir hayat olabilecegini dusunenlerdenim. Bugun elbette insanlarin egitim ve hayata bakis acilarindan boyle birseyin gerceklesmesi mumkun degil. Hayatta herkesin iyi oldugunu asla dusunmedim. Kotulerin oldugu bir dunyadayiz. Ama biz insanlar sosyal canlilar oldugumuz icin bugun variz. Atalarimiz bir kabile kurmus kenetlenmisler ve hayat mucadelesi vermisler. O kabile icinde kotuyu dusunmek kabilenin sonu olur. Yani ozumuzde ve genimizde kotulugu istemeyen bir his var.
Iyilik yapana, iyilikten bahsedene karsi bir haz duyar, yapilan kotuluge karsi ister istemez icimizde kotu bir reaksiyon olusur.
Dogamiz kotulugu kabul etmedigi icin dinler ve politikacilar ozlerinde kotu dusunceler icerselerde hep 'iyilik' porte ettiler. Musterilere iyilik sattilar cunku musteri kotuluk istemiyor. Kotuluge talep yok.

teknolojiyi bilincli kullanmaliyiz. kesinlikle katiliyorum.

Heralde kendi tarz kelime kalıplarını iyi empoze ettiğindendir belki...;D
Bence sen görmek istediğin şeyleri gördüğün için öyle olmuş olmalı.

Biraz postlarıma bak tarzımın onunla bir ilgisi olmadığını anlarsın ;)

Geri
Üst Alt