Bruma'nin bakis acisina bagli bu durum, yani nasil bir kariyer planlamasi dusunuyor bilmiyorum. Eger parayi on planda tutarsa dedigim gibi burada daha cok kazanir. Ama daha az kazanim ama ayni anda sportif olarak bir adim ileri gidim dusuncesi varsa o zaman Leipzig gibi bir takima gitmesi onun adina daha dogru olur.
Parayı ön planda tutsa bile kendine güveniyorsa 2-3 sene bizden alacağı paranın biraz altına Almanya'da kendini gösterebilirse sonrasında İngiltere'de filan yine iyi para kazanacaktır. Potansiyel açıdan Almanya İngiltere'de oynayacak genç oyuncular için genç yaşta kariyer yapmak alt sıra liglerde daha çok kazanmaktan önemli olabiliyor, menajerleri de bu şekilde yönlendirebiliyor. Çünkü uzun vadede o menajerlerin de portföyünde şu kadar oyuncuyu şuralara transfer etti diye gözüküyor.
Bu yaşta 500bin, 1 milyon az almışım o kadar önemli diil çalışırsam gelişip vitrin yapar sonra daha çok kazanırım diye de bakabilir. Wonderkidler öyle bakıyor, Dembele, Zivkovic gibi oyuncular Bayern, Barcelona, hatta Arsenal, Liverpool'u reddedip Dortmund'a Benfica'ya gittiler, vitrin takımlar. Hatta daha yeni şimdi City'nin teklif yaptığı Tielemans kabul etmeyip Monaco'ya gitti, bugün "Monaco Avrupa'da tanınan, genç oyunculara dayalı bir projesi olan bir kulüp, burda gelişicem demiş, City'e gitse daha çok para alıcaktı.
Arda'ya zamanında Aziz Yıldırım dünyaları teklif ettiğinde genç yaşta parayı seçseydi Barcelona'yı hayatı boyunca televizyondan izlerdi. Gittiği Atletico'da bırak Aziz'i bizde kazanacağının çok altına oynadı da o kadar sene Atletico'da oynayıp Barcelona'ya transfer olabildi.
Bence Galatasaray 15 milyon teklif varsa Bruma'yı satsın yerine hemen bunun gibi birini bulsun, onu parlatmaya koyulsun. Dışarı iyi liglere oyuncu göndermeye başlarsan yetenekli genç adamlar vitrin yapayım diye sana gelir, önlerini kesersen bir daha genç oyuncular gelmez. Bruma Türkiye'ye kariyer yapmak için gelmemiş, vitrin olsun diye gelmiş bu adam.