Tier 1 Renato Nhaga, Galatasaray Yolunda

Şu an tam da 18 yaşında topçu geliştirecek durumdayız acayip üstüne koyar bu teknik ekibimiz ile.

Her şeyi eksiksiz yapıyoruz asıl transferleri yaptık bu transfer de çilek oldu.

Emeği geçenlerin emeğine.

Hamsiler kafayı yesin. Hem balona 40 milyon vermedik. Hem de balon yerine düşündükleri hakiki wonderkidi kaptık. Şu şekil kalakaldılar.

images.webp

Benim tanıdım GS Yönetim, Svanberg'i bilerek yem olarak attılar; Son Dakika Nhaga transferini daha güzel göstermek için. PR oyunları.
Hadi onu geçtik;

Bence güzel transfer. 18 yaşında potensyallı bir Oyuncu. Videoların'da uzun havadan pasları da var - bu güzel. Tekniği vasat sırf "koşan zenci DMC" tarzı bir oyunucu değil.

Genç kan, çok koşan dinamik, OS'ya sertlik katan, tekniği fena sayılmaz, bir oyuncu olabilir. Tecrübe eksikliği tek soru işareti. Genellikle olumlu bakıyorum bu transfere. H.O.

Umarım benim göremediğim bir şeyleri görüyorsunuzdur.
Kötü değil ama uçan kaçan bir arkadaşta değil.
Son transferlere bakılırsa kesin 20 den fazla verirler.

Tutmassa giden 8 milyon olur 40 vermekten iyidir ama potansiyeli iyi
Mehmet senin transfer ve Scott takibin iyidir bu oyuncuya ilk Trabzon teklifi yapmadım mı onların Scout ekibi ilgileniyor diye biliyordum

aslında bu Trabzon’un yeni scout ekibinin peşine düştüğü tüm oyunculara sulanmak lazım Trabzon çok ahlaksız açıklamalar yaptı bu adamları iyice köşeye sıkıştırmak gerekiyor

Mehmet senin transfer ve Scott takibin iyidir bu oyuncuya ilk Trabzon teklifi yapmadım mı onların Scout ekibi ilgileniyor diye biliyordum

aslında bu Trabzon’un yeni scout ekibinin peşine düştüğü tüm oyunculara sulanmak lazım Trabzon çok ahlaksız açıklamalar yaptı bu adamları iyice köşeye sıkıştırmak gerekiyor
evet hocam ilk Trabzonspor haberleri cikti bu oyuncu ile ilgili , biz araya girip almisiz haberlere gore

Baya teknik kalitesi de varmış.
Güzel bir scouting report yazısı:

Türkçesi (önemli notlar)

Taktik Rolü ve Oyun Stili
Yeni teknik direktör Álvaro Pacheco yönetiminde Casa Pia sahaya 4-2-3-1 dizilişiyle çıkıyor. Renato Nhaga, orta sahadaki ikiliden birinde görev alıyor; partneri ise duruma göre Sebastián Pérez ya da Rafael Brito oluyor. Bu ikili içinde oyunu şekillendirme konusunda daha fazla özgürlüğe sahip olan isim Nhaga.
Topla son derece rahat. Oyun kurarken topu ayağında ileri taşımayı seviyor; bununla birlikte pas oyununu kullanarak oyunun yönünü değiştirmede de oldukça etkili ve bunu çoğu zaman yüksek bir başarı oranıyla yapıyor.
Savunmada rolü iki şekilde şekilleniyor: Cassiano’nun önde başlattığı presin ardından erken baskıya katılmak ya da takım geriye yaslandığında merkezde konumlanarak orta saha partneriyle koordineli biçimde ya ileri çıkan bekleri güvenceye almak ya da stoperlerin önündeki alanı korumak. Bu bölgede temel görevi, rakibin progresif paslarını bozmak ve araya girerek tehlikeyi başlamadan bitirmek.

Güçlü Yönleri
Renato Nhaga’nın topa sahipken öne çıkan en büyük artıları pas isabeti ve top üzerindeki sakinliği. Kısa ve uzun mesafede etkili paslar atabiliyor ve %78’lik ortalama pas isabet oranına sahip. Bu oran, sezon genelinde zorlanan bir takım için oldukça dikkat çekici.
Hücum setlerinde Casa Pia’nın oyun kurulumunda kilit rol oynuyor. Topu sürerek oyunu hızlandırması, yön değiştirerek hücum aksını kaydırması ya da faul alarak tempoyu düşürmesi gereken anları doğru okuyabiliyor. Nitekim ligde en çok faul yapılan oyuncular sıralamasında beşinci sırada yer alması bu özelliğini net şekilde ortaya koyuyor.
Özellikle 18 yaşındaki bir oyuncu için dikkat çeken bir diğer yönü ise her an bir sonraki aksiyona hazır olması. Vücut pozisyonu ve oyun zekâsı, oyunun taleplerine çok hızlı tepki vermesini sağlıyor.
Savunmada ise doğru pozisyon alma, oyun okuma ve zamanlama konusunda olgun bir profil çiziyor. Çoğu zaman tehlike oluşmadan topu kazanıyor. İstatistikler de bunu destekliyor: 23 top kazanımıyla ligde dokuzuncu sırada.
Fiziksel olarak hem hücumda hem savunmada çevik ve süratli. Bu sayede rakiplerine etkili baskı kurabiliyor ve kısa sürede yeniden alan kazanabiliyor.

Gelişim Alanları
Henüz 18 yaşında olması nedeniyle oyununda gelişim alanları bulunması son derece doğal. Sahanın son üçte birlik bölümünde daha kararlı ve gol tehditi yaratır bir oyuncuya dönüşebilir. Ceza sahasına daha net koşular atması ya da rakip yarı alanda bazen aceleci kararlar vermek yerine daha sabırlı olması bu noktada fark yaratacaktır.
Ancak bu durum Casa Pia’nın genel oyun yapısı bağlamında değerlendirilmelidir. Takım, maçların büyük bölümünü rakip yarı sahada geçirmediği için Nhaga’nın gol bölgesinde oyuna etki etme imkânı da doğal olarak sınırlı kalıyor.
Fiziksel açıdan ikili mücadele gücünü artırması da oyununa katkı sağlayacaktır. Bununla birlikte temaslı oyundan kaçınmadığını özellikle belirtmek gerekir.

Sonuç
Genel tabloya bakıldığında Casa Pia, Primeira Liga’nın en umut vadeden genç yeteneklerinden birini kadrosunda barındırıyor. Gelişimini sürdürmesi halinde Renato Nhaga’nın 2026 yazına kadar ciddi bir transfer ilgisinin odağına girmesi sürpriz olmayacaktır.
Profil ve oyun tarzı itibarıyla Portekiz’in üç geleneksel büyük kulübünün dikkatini çekmesi beklenirken, Minho bölgesindeki iki rakibin de süreci yakından takip ettiği biliniyor. Sözleşmesinin 2028’e kadar devam etmesi Casa Pia’yı finansal açıdan güçlü bir konuma getiriyor ve yaz aylarında olası bir satış ihtimali giderek artıyor.

Transfermarkt, Nhaga’nın piyasa değerini şu an 1 milyon avro olarak gösterse de Casa Pia’nın genç yıldızını bırakmak için çok daha yüksek bir bonservis bedeli talep etmesi neredeyse kesin görünüyor.

Oyuncu 8 numara ayrıca yatırımlık ham bir oyuncu. Yani şu an direk at 11 'e oynasın oyuncusu değil. Yavaş yavaş işlenecek oyuncu. Trabzon alsaydı kiraya verecekti.

oyuncuyu scoutladım epey, elimden geldiğince

pozitif yönleri:
- kıvrak, çevik bir oyuncu, orta saha için epey hızlı
- koş koş yapabiliyor, pili çabuk bitmiyor
- ikili mücadeleye girmeyi seviyor, sürekli adam kovalayıp yapışıyor
- önünde boş alan bulunca dribbling yapıp alan kat ediyor
- uzun pas atabiliyor

negatif yönleri:
- cılız bir oyuncu, kaslanıp kuvvetlenmeli
- daha sert oynamalı
- havada Torreira'dan bile kötü, tamam kısa ama en azından rakiplerini rahatsız edebilmeli
- dribbling tekniğini iyileştirip dar alanda ve baskı altında da yapabilmeyi öğrenmeli
- pas atmayı öğrenmeli, en büyük negatifi bu, herif pas atamıyor
- oyuna daha çok dahil olmalı, oyun içi süreklilik kazanmalı

ezcümle: gelişime açık bir profil, orta sahada yük eşeği olarak kullanılabilir
ileride Torreira yerine koyabiliriz ancak şimdilik ana plan oyuncusu olamaz
6.5m bonservis + 800k maaş ile denemeye değer bir oyuncu olduğu görüşündeyim

h.o diyorum
bayadır genç oyuncumuz olmuyodu
heyecanla izleriz

adamı direk mutfağa sokun, ne kadar protein varsa basın. fizik güçlenirse topçu olur yoksa zor

Güzel taraflarından biri de 2,5 sene sonra alt yapı kontenjanına yazılabiliyor olması.

Geri
Üst Alt