Resmi Açıklama! İthal Elektronik Ürünlere Vergi Geliyor!

suanda yerli otomobilmi var alsin millet. Ufukta bir kriz var galiba teget gecsin diye ugrasiyorlar bence.

Zaten maddi anlamda sorun oldugu belli, o yüzden bu yeni vergileri getirmisler. Yani ya gidip yerli malini alicaksin ve kalitesiz bir elektronik alete bol bol para ödeyeceksin. Yada gidip yabanci bir marka alacaksin, ve normalin üzerinde bir miktar para ödeyeceksin... Devlet bunu WIN WIN olarak görüyor... Kaybeden tabiki biz oluyoruz, yada daha dogrusu sizler...

Bana göre böyle bir yol cözüm olamaz, ama mantik bu... ROK bunun ile ilgili ne diyecek merak ediyorum, bu zihniyete baya bir laf etmistir zamaninda.

Zaten maddi anlamda sorun oldugu belli, o yüzden bu yeni vergileri getirmisler. Yani ya gidip yerli malini alicaksin ve kalitesiz bir elektronik alete bol bol para ödeyeceksin. Yada gidip yabanci bir marka alacaksin, ve normalin üzerinde bir miktar para ödeyeceksin... Devlet bunu WIN WIN olarak görüyor... Kaybeden tabiki biz oluyoruz, yada daha dogrusu sizler...

Bana göre böyle bir yol cözüm olamaz, ama mantik bu... ROK bunun ile ilgili ne diyecek merak ediyorum, bu zihniyete baya bir laf etmistir zamaninda.

Kaybeden siz derken?kapi gibi kirmizi pasaportum var alnini karislarim seni kizdirma 3 saate germanyadayim:D

Kaybeden siz derken?kapi gibi kirmizi pasaportum var alnini karislarim seni kizdirma 3 saate germanyadayim:D

Genel olarak Türkiye´de ikamet eden arkadaslarimiz icin söyledim... Avrupa´da yasayan insanlar bu konuda rahat, özellik ile Almanya´da teknoloji baya bir ucuz. Biz burada pahaliya almaya da haziriz ya, yeterki Türkiye´de durumlar düzelsin...

Simdi Internet´de bunun ile ilgili birsey bulamadim, muhtemelen dogru kelimeler ile aramadim, ama bu konuya tam olarak hakim baska arkadaslar da vardir... Tam olarak dogru hatirladigima su an bende emin degilim... Ya tamami ile bir yasak vardi, yada bu konudaki gibi agirlastirilmis vergi olayi vardi....

1. Yabanci otombil ithal etmek ve satmak tamami ile yasakti...
2. Yabanci markaya sahip otomobillere özel bir vergi getirilmisti...

Ikisinden birisiydi galiba... Maksat insanlari yerli otomobil almaya tesvik etmekti, yani bir nevi sanayi kalkindirma projesi... Sonuc olarak insanlar yerli malini kullanmaya zorlanmisti... AKP buna benzer birsey uygulamis gibi...
yerli.jpg

Yerli-mal%C4%B1-Yurdun-mal%C4%B1.jpg

Özal dönemi öncesi o.. Türkiye'nin süründüğü yıllar.. Özal'ı sevmesem de serbest piyasa ekonomisi ile ülkenin önünü açmış ve bugünlerde pay sahibi olmuştur.. akp ise şu anda bizi eski karanlık günlere sürüklemek ile meşgul..

Genel olarak Türkiye´de ikamet eden arkadaslarimiz icin söyledim... Avrupa´da yasayan insanlar bu konuda rahat, özellik ile Almanya´da teknoloji baya bir ucuz. Biz burada pahaliya almaya da haziriz ya, yeterki Türkiye´de durumlar düzelsin...

Et ve genel gidasal urunlerde ucuzmus duydugum kadariyla gerci maas yuksek olduktan sonra etiket fiyatida pek goze carpmiyor. Burada once fiyatina sonra urune bakiyoruz. Avrupada oyle degilki adam fiyatini kasada ogreniyor.

Et ve genel gidasal urunlerde ucuzmus duydugum kadariyla gerci maas yuksek olduktan sonra etiket fiyatida pek goze carpmiyor. Burada once fiyatina sonra urune bakiyoruz. Avrupada oyle degilki adam fiyatini kasada ogreniyor.

Etin fiyatlari gercekten iyi... Simdi Türkiye´de tam olarak hakim degilim, ama burada 2 avroya süpermarkette tavuk alabiliyorsun yarim kilo. Tabiki en ucuzu... 3 avroya 360 Gramm biftekler var mesela sigir... Türkiye´de haydutlar galiba kilosunu 30 liraya felan satiyorlardil... Gerci Tavuk Türkiye´de de ucuz galiba, ama burada diger et ürünleri fiyat olarak cokta üstünde degil Tavuk fiyatindan...

Son düzenleme:
Etin fiyatlari gercekten iyi... Simdi Türkiye´de tam olarak hakim degilim, ama burada 2 avroya süpermarkette tavuk alabiliyorsun yarim kilo. Tabiki en ucuzu... 3 avroya 360 Gramm biftekler var mesela sigir... Türkiye´de haydutlar galiba kilosunu 30 liraya felan satiyorlardil... Gerci Tavuk Türkiye´de de ucuz galiba, ama burada diger et ürünleri fiyat olarak cokta üstünde degil Tavuk fiyatindan...

Hem kazik fiyata satiliyorlar hemde sattiklari etlerde organik tat yok hele tavuklarda!! Domuz eti nekadar almanyada ?

bu işin özeti tv sektöründe lg,samsung,philips önde beyaz eşya da bosch aldı başını gidiyor telefonda samsung,iphone,lg keza öyle zaten pc üretilmiyor bunu gören vestel ve arçelik gibi vasıfsız mal satan firmalar hükümete ne peşkeş çektiyse böyle karar alınmış olabilir bu benim görüşüm

Paramızı dolar yaptık ailece bekliyoruz.. büyük ihtimal bu sene akp'liler bunca yıldır verdikleri oyun karşılığını alacaklar..

Katıla katıla gülmek için hazırım :D

Bu dunyadan umudu kesip oteki dunyadaki huriler icin yasayan, oy verirken alni secdeye degen birini arayan secmen icin vergi, dolar kuru gibi seyler fasa fiso. Digerleri de dagitilan ranttan karsiliklarini aldiklari icin bir dolar on lira da olsa, vergiler yuzde yuz de artsa bunlarin sorumlulari kafirler(faiz lobileri, cehape zihniyeti, Israil, gizli servisler vs.) olacaktir malum kisiler icin.

Seçmenleri beğenmeyen,kendisi mükemmeliyeti yakalamış,hiç hata yapmamış olacak ki;hata yapan insanları eleştiren insanların var olduğunu görmek üzücü.

Hem kazik fiyata satiliyorlar hemde sattiklari etlerde organik tat yok hele tavuklarda!! Domuz eti nekadar almanyada ?
Yanılmıyorsam en ucuz et domuz eti Almanya da. Yani öyle büyük farklar olmuyor etler arasında ama hep en ucuzu domuz diyebiliriz. Tavuk fiyatının yanında dolaşıyor.

Alışveriş yaparken hep gözüme düşük fiyatları çarpıyor.

I am the one who knocks!

Son düzenleme:
Vestel dediğin firma da sanki ürünlerinin bütün hammaddelerini, makinalarını, teknik desteğini, yazılımını Türkiye'den tedarik ediyormuş gibi yerli malı safsatasına giriyor ya ona ayrı tilt oluyorum.

Her satın alınan Vestel marka cihazın maliyetinin %90'ı yurt dışına gidiyor; şimdi söyle bunun neresi yerli? Geri kalan %10'u da işçiliğe veriyorum ha, 1 tane parçayı yurt içinden almaz bunlar. Sen git plastik kalıpların hemen hemen %95'ini Çin'de yaptır, enjeksiyon makinasını oradan tedarik et, hammaddesini en ucuz satılan neresi varsa oradan bul, yazılımı Amerika'dan tedarik et sonra da gel babam bu telefon yerli telefon bunu kullanmalısın yoksa vergi açı olan hükümete veririm gazı dedi resmen ve dediklerini de yaptırdılar.

Ne kadar saçma bir ülkedeyiz, şu mesele bile sayfalarca paragrafa sığıyor.

Apple çakmış zammı direk. Diğerleri de yapar yakında. Yeni yıl zamdan başka bir şey getirmedi anasını satayım. Toplu taşıma bile %40 civarı zamlandı bu civarda.

Geri
Üst Alt