ricardo miguel costa

Cevap: # Ricardo Miguel Costa

Geliyor birader kurallarda bunu söylüyor çünkü:

Kurallara göre "şu anda aynı kupada olan bir takımdan alınmış ve Avrupa Kupaları'nda oynamış bir oyuncu yeni takımında Avrupa Kupası maçlarında oynayamaz."

Grygera tartışılırken orjinal kuralı da koydum çevirisini de yaptım. Fikir sahibi olmadan önce açın UEFA kurallarını okuyun...

Mustafa sarp, Mehmet Topal, Barış Özbek'le çıkmadık mı biz de sahaya? Arkada da 4 tane defans yani toplam 7?

Bursaspor - Galatasaray Maç Detayı @ Mackolik.com

Bursaspor maçının kadrosuna bak..Arada Ayhan'ı da kullandı Rijkaard ama bu defansif anlayış bize puan kaybı getirdi sadece..Son bir kaç maçta daha ofansif oyuncuları tercih ettik.

bende sana bişi diyim 80.dakkaya kadar pozisyon vermedik o maçta ona bakıyorsan 1-0 olunca açıldık defans mefans bırakmadık ondan önce 2 3 maçta gol yemedik yediysekde tek ataktan 1 tane sorun defanstta değil tam olarak bence defansı düşündüğümüz zaman iyi defans yapıyoruz bence heleki avrupa liginde zor pozisyon veriyoruz

One player from the above quota of three who has played UEFA club

competition matches for another competing club in the current season may

exceptionally be registered provided that the player has not been fielded:

in the same competition for another club,

for another club that is currently in the same competition.

Furthermore, if the player’s new club is playing in the UEFA Europa League,

his former club must not have played in the UEFA Europa League at any

point in the current season.

Bu da orjinali...

uefa bu konularda hangi avrupa kupasinda oynadigina bakiyor,ricardo costa samp liginde oynadi, yani samp liginde oynayan bi takima gitseydi, oynayamazdi ama avrupa ligi baska bi kupa oldugu icin, elini kolunu sallaya sallaya oynar, uefa kurallarini sen okuyorsun ama yanlis anliyorsun, umarim simdi anlasilmistir

İngilizceme güveniyorum. Yanlış falan da anlamıyorum, koydum yukarıya orjinalini de çevirini yap istersen...

Şu anda diyor Hakan anlamıyor musun hala

Bu adamı aldık mı gençler? :o

Geliyor birader kurallarda bunu söylüyor çünkü:

Kurallara göre "şu anda aynı kupada olan bir takımdan alınmış ve Avrupa Kupaları'nda oynamış bir oyuncu yeni takımında Avrupa Kupası maçlarında oynayamaz."

Grygera tartışılırken orjinal kuralı da koydum çevirisini de yaptım. Fikir sahibi olmadan önce açın UEFA kurallarını okuyun...

NOrmalde haklısın fakat aklıma takılan bişey varburda benim

costa Şampiyonlar liginde oynadı ve grupta 3. sırayı alarak bizim olduğumuz Avrupa Ligine geldiler.Ama dahahiçbir resmi maça çıkmadılar nasıl oynamıs gozuyor benimle aynı platformda ?

Kesinlikle yanlıs anlama benim anlamadıgım tek nokta burası yoksa digerlerinde haklısın

Ya herkez kendini bir avukat zannediyor .nasil is nasil adam bunlar.

gayet iyi bi oyuncu biraz lugano tarzi birisi bence bize iyi gelir bu adam

NOrmalde haklısın fakat aklıma takılan bişey varburda benim

costa Şampiyonlar liginde oynadı ve grupta 3. sırayı alarak bizim olduğumuz Avrupa Ligine geldiler.Ama dahahiçbir resmi maça çıkmadılar nasıl oynamıs gozuyor benimle aynı platformda ?

Kesinlikle yanlıs anlama benim anlamadıgım tek nokta burası yoksa digerlerinde haklısın

Seninle aynı platformda oynamış olması değil zaten şart. Bundan sonra aynı kupada oynayacak takımlar arasında oyuncu ve para alışverişi istemiyor demek ki. Mesela bir sonraki turda oynayacağımız Everton-Sporting Lizbon takımlarından birini bozmak için oyuncularına teklif götürerek akıllarını karıştırabiliriz. Ya da, Fenerbahçe Unirea'ya teşvik olsun diye çok pahalıya bir oyuncusunu alıp, onların daha iyi transferler yapmasını sağlayabilir. Ya da ileriki turlarda rakip olarak görülen takımları zayıflatmak için teklifler yapılabilir. Ya da şike söz konusu olabilir. Bir takımdan değerinden fazlaya oyuncu alarak o para karşılığında olası eşleşmede maç satma falan olabilir. Bunlar olasılığı düşük olsa da UEFA'nın engellemek için önlem alması gereken şeyler. Bu sebeple aynı kupada oynayacak takımlar arasında oyuncu ve para alışverişi istemiyorlar sanırım.

Seninle aynı platformda oynamış olması değil zaten şart. Bundan sonra aynı kupada oynayacak takımlar arasında oyuncu ve para alışverişi istemiyor demek ki. Mesela bir sonraki turda oynayacağımız Everton-Sporting Lizbon takımlarından birini bozmak için oyuncularına teklif götürerek akıllarını karıştırabiliriz. Ya da, Fenerbahçe Unirea'ya teşvik olsun diye çok pahalıya bir oyuncusunu alıp, onların daha iyi transferler yapmasını sağlayabilir. Ya da ileriki turlarda rakip olarak görülen takımları zayıflatmak için teklifler yapılabilir. Ya da şike söz konusu olabilir. Bir takımdan değerinden fazlaya oyuncu alarak o para karşılığında olası eşleşmede maç satma falan olabilir. Bunlar olasılığı düşük olsa da UEFA'nın engellemek için önlem alması gereken şeyler. Bu sebeple aynı kupada oynayacak takımlar arasında oyuncu ve para alışverişi istemiyorlar sanırım.

Gayet güzel bi acıklama olmus teşekkürler arkadasim...

O zaman biz su ortamda transferimiz zor gözkyor genellikle istedigimiz oyuncu türü hep bu tarz takimlarda var..

Avrupa liginde oynayamayacak o zaman olası transferimiz...

Meira gibi mücadeleden kaçan bir oyuncu mu bu çok önemli.Portekiz ülkesi biraz tekniği öne çıkartır çünkü.Bunu Meira'da yaşadık.

Gayet güzel bi acıklama olmus teşekkürler arkadasim...

O zaman biz su ortamda transferimiz zor gözkyor genellikle istedigimiz oyuncu türü hep bu tarz takimlarda var..

Avrupa liginde oynayamayacak o zaman olası transferimiz...

neresi güzel şu açıklamanın, hiçbir transfer bu mantıkla yapılmaz.

yok fener uniranın futbolcusunu pahalıya alacakmışta eee?

unirea gidip liverpool mu yenecek?

güldürme beni!

Kontratı sezon sonu bitiyor. Lincoln ile takas gerçekleşebilir.

neresi güzel şu açıklamanın, hiçbir transfer bu mantıkla yapılmaz.

yok fener uniranın futbolcusunu pahalıya alacakmışta eee?

unirea gidip liverpool mu yenecek?

güldürme beni!

Açıklamayı yapan ben degilim yapan arkadasa saygı duydum ve acıklaması beni tatmin etti seni etmemiş olablir doğaldır ;)

"Furthermore, if the player’s new club is playing in the UEFA Europa League,

his former club must not have played in the UEFA Europa League at any

point in the current season."

Bu cümle kafa karıştırıyor ama.Yazana göre yeni takımı avrupa liginde oynayan oyuncunun eski takımı avrupa liginde oynamamış olmalı.

"for another club that is currently in the same competition."

Bu yazı belki transfer dönemi genel dönemden farklı olan kulüpler için olabilir.Tam olarak bilmiyorum ama Rusya'da transfer dönemi açıldıysa ve Uefa'da çeyrek final oynanırken hala devam ediyorsa veya dönem o zaman açılıyorsa,o takımlar için bu kural yazılmış olabilir.Zaten avrupa kupaları başladığında transfer dönemi bitmiş olacağı için normal dönemde aynı kupada olduğun takımdan oyuncu alamazsın.Yani banada oynayabilir gibi geliyor.

bu transfer ortaya atilmis bi yem bence haldun ustunel taktikleri bunlar

Bu adam gelirse Avrupa'da oynatamıycak mıyız ?

güzel kardesim, bi dinle o zaman olayi anlarsin,Kurala göre bir oyuncu bir turnuvada iki degisik takimda oynayamaz.Atiyorum galatasaray karagounisi alsa oynatamaz cünkü karagounis panayla avrupa liginde oynadi.Ricardo costa olayi bambaska.Senin anlamadiginda o zaten.Ricardo Costa bu sene avrupa liginde oynamadi,Samp liginde 8jknin de yer aldigi grupta oynadi.Avrupa ligi Samp ligi iki farkli turnuva yani kuraldaki "same competition" kategorisine girmiyor.Verdigin örnekler biraz sacma unirea f5 bilmem baska bisey, yani hic alakasi yok konumuzla.Ricardo Costa Samp liginde oynamis eger Galatasaray kendisini devre arasinda transfer ederse, pasa pasa Avrupa Liginde oynar, hatta Wolfsburg ilerki turlarda ciksa bile, cünkü Uefa Oynanacak degil oynadigi maclara bakiyor dolayisiyla avrupa liginde bu sezon oynamadigi icin oynar,insallah simdi anlamissindir...

Geri
Üst Alt