ricardo miguel costa

Cevap: # Ricardo Miguel Costa

yok yok bu adami istemeyruk :D

harbi iyi adam degil bence bence tam bir kazma !

neyse insallah yaniltmadir :(

İyide bu adamın oyun kuramadığını nerden biliyorsun?

Savaşçı,sert bir stoper yazılanlardan anlaşıldığı kadarıyla.Ona göre yorum yaptım.Yoksa benim izleyebildiğim Wolfsburg maçlarının hiçbirisinde ilk 1 görmedim bu adamı.Madlung,Barzagli ve Simunek'in oynadığını biliyorum.

Bulamıyorsan almayacaksın.Sonra tepinir durursun bizim defans oyuncularımız neden yeteneksiz,top tekniği olmayan oyuncular diye.Altyapıda bu adamdan daha iyi top yapabilen,oyun kurabilen genç oyuncularımız var.Total futbol total futbol diye kıvranıyoruz bu stoperlerle mi oynayacağız total futbolu?Bulmak benim görevim değil ayrıca.Bu klübün bir transfer komitesi var ve bu onların görevi.Rijkaard'ın böyle bir stoperin transferine onay vereceğini de hiç düşünmüyorum.

Puyol'un ayağı çok mu iyi top yapıyor? Her takımın 'kemik gibi' diye tabir edilen bir stopere ihtiyacı vardır. Gökhan gibi, Emre G. gibi çarık-çürük, boş beleş adamlarla dolu kadro. Emre A. desen 40'ına merdiven dayamış durumda! Servet'in yanına adam bulamıyoruz! Almanya ligi şampiyonundan gelecek stopere "hayır" diyecek durumda değiliz!

Milan Baros´un yanına partner arayan Galatasaray O. Lyon'un forvet oyuncusu Sidney Govou'yu bitirmek üzere.

Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel, 4 gündür transferi için uğraş verdiği Benin asıllı Fransız futbolcunun transferinde sona yaklaştı. Üstünel'in Govou'nun ailesi ve eşini de büyük oranda ikna ettiği ve Govou'nun sarı kırmızılı takıma imza atmaya çok yakın olduğu öğrenildi. Galatasaray, kulübünün de takımdan ayrılmasına olumlu baktığı golcü futbolcu için O. Lyon'la büyük oranda anlaşmaya varmıştı.

Üstünel'in 1-2 gün içinde Govou'yu Hollanda kampına getirmesi bekleniyor. Galatasaray'a gelmesi durumunda Baros'un partneri olacak Sidney Govou, Çek futbolcu ile 2007 yılında Lyon'da birlikte forma giymişti.

Santrafor ve sağ açık mevkisinde oynayan Govou 37 kez giydiği Fransa Milli Takım formasıyla 10 gole imza attı. Govou, Lyon formasıyla ise 367 maçta 72 gol kaydetti.

KADİR ÇETİNÇALI / DHA

Birkaç gün sonra Abdul Kader Keita Galatasaray'da.

Galatasaray, Ricardo Costa için Kulübü ile anlaştı... Doğan Haber Ajansı'ndan Kadir Çetinçalı imzası ile geçen habere göre, Galatasaray, Wolfsburg'un stoperi Ricardo Costa ile anlaşmaya vardı.

28 yaşındaki Portekizli Ricardo Costa'nın kulübü ile bonservisi konusunda anlaşma sağlanırken, yönetici Haldun Üstünel bu oyuncu ile yarın bir araya gelecek.

Yaklaşık 2 aydır sürdüğü öğrenilen bu transfer operasyonu için Wolfsburg ile anlaşıldığı ve fazla para ödemeden anlaşma yapılacağı belirtildi.

Portekizli ve 28 yaşındaki Costa'nın kontratı sezon sonu bitiyor. Defansın ortasında başarıyla görev yapan Costa 1.83 boyunda. 2007-2008 sezonunda Porto'dan Wolfsburg'a transfer oldu ve geçen sezon Bundesliga'da 11 maçta oynayıp 3 gol attı. Bu sezon Bungesliga'da 10 maçta oynadı. Maçların tamamında oynamadığı için Galatasaray'ın teklifine sıcak bakan Costa'nın, yarın Üstünel ile sözleşme yapacağı ve en kısa sürede Türkiye'ye geleceği belirtildi.

Birkaç gün sonra ??

Haldun Üstünel işini bilir.Hangi haber muhabirini hangi haberde kullanıcağını da iyi bilir.Rijkaard'ın geldiğinden beri takıma yapılan transferlere bakın hiç geçiştirmek için yapılan transfer varmı.Galatasaray alırsa tam adamını alıcak yada almayacak,birileriyle de anlaşıcaz,bu Costa mı olur,sanmıyorum..

Saygılar.

Bu kargaşada James Blunt iyi gidiyor sakinleşiyor insan :D

Almayınca da Kewell'ı koyuyoruz defansa. Sağlam stoper olarak sadece Servet var. Üst düzey diyebileceğimiz her adam bize katkı sağlar.

Rijkaard Kewell'ı koyacak kadar bilgisiz vasıfsız bir adam değil.Stoper eksiğimiz olduğu zaman alır oraya Murat'ı oynatır veya sakat değilse Semih'i.

harbi iyi adam degil bence bence tam bir kazma !

yahu n'yaptınız bu adamı MANU maçlarında da izledim bildiğin kaliteli sağlam stoper tek soru servetin yanına aradığımız oyuncumu değilmi?? takımdaki tek stoper SERVETin bundan tek bir artısı yok TÜRK statüsü dışında....

Cevap: Ricardo Miguel Costa

Yani futbolu bilen bir adam...Forumda öyle bir hava varki insanı negatif olmaya zorluyor.Yani söyledikleri kadar kötü bir durum söz konusu değil?

Galatasaray'da yapılan transferler beklentileri çok yükseltti. O nedenle pek de tanınmamış bir ismin beğenilmemesi doğal. Ama şunu kabul etmek lazım ki takımın başında şu an çok profesyonel ve ne yaptığını bilen bir ekip var. Alınırsa bu adam Adnan Polat, Haldun Üstünel, Rijkaard ve Neeskens onayından geçmiş olarak alınacak. Bu da sistem sistem diye kuduran Rijkaard'ın oyuncuyu kafasındaki takıma uygun gördüğünün bir kanıtıdır.

Evet Kompany çok flaş ve spektaküler bir transfer olurdu. Hızlı, teknik, atletik, futbolu bilen bir oyuncuyu çok genç yaşta takıma kazandırırdık. Ama kabul etmek lazım ki bu adam Türkiye'ye gelmez. Herkes biliyor ki göstereceği mental gelişim ile bir anda önümüzdeki 10 yılın en önemli stoperi olabilecek fiziki ve teknik kaliteye sahip. Yada benim en çok istediğim defans oyuncusu 23 yaşında Real Madrid'de yedeklikten kurtulamayan, Türkiye'de bize 2. kez Popescu kalitesini izlettirebilecek Ezequiel Garay. Böyle topçular istiyoruz, bizi mutlu edecek transferler bunlar. Ama ligimizin kalitesine bir bakın. Jan Derks diyor ki Türkiye'de oynanan oyun futbol değil. Hakikaten değil. Her maç özellikle teknik oyuncular bacakları elinde sahayı terketme riskiyle karşı karşıya. Hakemlerimiz çok ama çok çapsız. Futbol programlarımız eski hakemler tarafından yönetildiğinden daha çapsız. Bakıyorum maç boyunca Lincoln 20 tane tekme yemiş ofsayt kamerasından 20 dakika Galatasaray'ın yediği gol ofsayt mı o tartışılıyor. Çünkü sonuç odaklıyız. Otur neden yıldız oyuncular patır patır sakatlanıyor diye tartış, niye Avrupa'yı sallamış yıldızlar burda oynayamıyor bunu tartış, atılan her tekmeyi ve verilmeyen faulleri, kartları defalarca göster. Hakemin futbolcuyu niçin korumadığını tartış. Bilgisayarla çizgi çektiğin halde karar veremediğin bir pozisyon hakkında 40 dakka kafa yorup sonra da utanmadan hakemi eleştirme.

Ya da futbol sahalarımız. Kimse kusura bakmasın, ben Fabregas'ı, Messi'yi Türkiye'de değil İngiltere'de, İspanya'da izlemeyi tercih ederim. Futbolcu katili oyuncularımız dışında top oynamayı imkansızlaştıran daha yeni tütün hasadından çıkmış gibi görünen futbol tarlalarında bu adamlar oynamasın. Yazıktır

Miguel Costa'mı? Gelirse iyi performans göstereceğini düşünüyorum. Bu ülkeye defalarca isimsiz yabancı defans oyuncuları geldi ve taraftarın gönlünde taht kurdu. Bizi Özhan Canaydın'dan kurtardığından beri bu yönetimin yaptıkları, yapacaklarının teminatıdır. Ben transfer komitemize güveniyorum.

Savaşçı,sert bir stoper yazılanlardan anlaşıldığı kadarıyla.Ona göre yorum yaptım.Yoksa benim izleyebildiğim Wolfsburg maçlarının hiçbirisinde ilk 1 görmedim bu adamı.Madlung,Barzagli ve Simunek'in oynadığını biliyorum.

Ferdinand,Terry,Vidic'de sert stoperler ama oyun kurabiliyorlar.Ayrıca Costa Şampiyonlar liginde ilk maç harinde hepsinde ilk 11 başlamış.

yahia alırız belki almanyada bulunup takip eden arkadaslar hangisi bize göre?

Yahia vs costa?

Puyol'un ayağı çok mu iyi top yapıyor? Her takımın 'kemik gibi' diye tabir edilen bir stopere ihtiyacı vardır. Gökhan gibi, Emre G. gibi çarık-çürük, boş beleş adamlarla dolu kadro. Emre A. desen 40'ına merdiven dayamış durumda! Servet'in yanına adam bulamıyoruz! Almanya ligi şampiyonundan gelecek stopere "hayır" diyecek durumda değiliz!

Evet çok iyi top yapıyor.Sen kaç defa izledin Puyol'u bilmiyorum ama Puyol'daki top tekniği Mehmet Topal'da yok.Ayrıca çok mücadeleci,seri bir oyuncu Puyol.Kemik diye tabir edilen stoperin Servet zaten.Onun yanına aynı tarz adamı koyarsan nasıl pas yapıp topu ortasahaya servis edeceksin,savunmanı öne çıkarıp topu orda tutacaksın?İki stoperin birbirini tamamlamalı.Puyol'un mücadelesi,hızı,Pique'nin müthiş top tekniği,fiziği gibi.Senin Servet'in eksiklerini kapatacak bir stopere ihtiyacın varken gidip aynı tarz adam almanın amacı ne?Ayrıca ünlem koyunca ne oluyor cümle sonuna onu anlayamadım.Yazdıkların daha mı çok dikkat çekiyor nedir yani?

Rijkaard Kewell'ı koyacak kadar bilgisiz vasıfsız bir adam değil.Stoper eksiğimiz olduğu zaman alır oraya Murat'ı oynatır veya sakat değilse Semih'i.

Umarım böyle birşey olmaz. Acil eylem planın bu mu? Sezonun ilk yarısında bile Mehmet Topal-Emre Güngör-Hakan Balta-Gökhan Zan değişmeli oynadı. Hala Murat-Semih demenin manası var mı?

Rijkaard'ın Ricardo Costa'yı istemiş olabileceğini sanmıyorum. Galatasaray'a gereken bir oyuncu olmadığını ben bile görebiliyorum çünkü. Kalite olarak bizim defansların üzerinde değil hatta vasat altı bir futbolcu. Bize Meira'nın iyi defans yapabilen versiyonu lazım.

Umarım bu transfer doğru değildir...

Umarım böyle birşey olmaz. Acil eylem planın bu mu? Sezonun ilk yarısında bile Mehmet Topal-Emre Güngör-Hakan Balta-Gökhan Zan değişmeli oynadı. Hala Murat-Semih demenin manası var mı?

Evet acil eylem planım bu.Bütün büyük takımların yaptığı gibi genç oyuncularına güvenen bir teknik ekip istiyorum ben.Ön liberodan hatta sol açıktan devşirme stoper görmek istemiyorum artık.O zaman altyapımız iyi diye boşuna övünmeyelim.Madem oyuncu çıkarmayacaksın neye yarıyor o altyapı?

Bizim defans kim yahu bilen söylesin? Yaşı belli olan Emre Aşık, sürekli sakatlanan Gökhan-Emre ikilisi? Ben pek birşey göremiyorum. Görebilseydim kalitesini falan tartışırdık...

Gelsin gelsin.

Evet acil eylem planım bu.Bütün büyük takımların yaptığı gibi genç oyuncularına güvenen bir teknik ekip istiyorum ben.Ön liberodan hatta sol açıktan devşirme stoper görmek istemiyorum artık.O zaman altyapımız iyi diye boşuna övünmeyelim.Madem oyuncu çıkarmayacaksın neye yarıyor o altyapı?

E dünyanın en büyüğü dediğimiz Barcelona Chelsea ile oynanan rövanşta niye Cacares'e güvenemeyip Yaya'yı stopere çekti. çekti.Hatta yanılmıyorsam final maçında da yapmıştı.

Nasıl çıkmıyor yahu alt yapıdan adam? Uğur-Sabri-Aydın-Arda şimdi Çetin-Berkin-Serdar... Daha önce de söyledim stoper böyle kritik dönemlerde gençlere teslim edebileceğin bir yer değil. Bak çıkarttığın adamların hepsi kanat ya da bek. Ön libero bile çıkartamıyorsun...

E dünyanın en büyüğü dediğimiz Barcelona Chelsea ile oynanan rövanşta niye Cacares'e güvenemeyip Yaya'yı stopere çekti. çekti.Hatta yanılmıyorsam final maçında da yapmıştı.

Yahu ne alakası var?Şampiyonlar Ligi yarı finalinden bahsediyorsun arkadaşım.Biz lig maçlarında bile yapamıyorken sen Şampiyonlar Ligi yarı finalinde yapmadılar diyorsun.Ayrıca önceki mesajında Terry,Vidic sert oyuncular ama oyun kurabiliyor demişsin.Sen bu kadar savunduğuna göre bu Costa'yı izlemişsindir bayağı.Anlatsana biraz biz de tanıyalım?

Geri
Üst Alt