Riekerink'i Yedirmeyiz! (Yediler)

Fatih Terim başlıklarını gördüğüm anda aklımdan geçenler yazılmış zaten. Ben de belirteyim kendi fikrimi. FT bizim için doğru isim değil. 96' ve 11' için doğru yer ve doğru zaman diyebiliriz. Ancak şu an gelirse 2. döneminden farkı olmaz. Mali olarak kıskaçta olduğumuz şu dönemde, Riekerink ile iyi de bir hava yakalamışken yine kendi ayağımıza sıkmış oluruz. FT günlük başarı getirebilir. Bizim ihtiyacımız olan bir sistem yaratabilmek. Ben Riekerink'in çalışkanlığını ve vizyonunu beğeniyorum. Şu ana kadar yaptıkları da gayet olumlu. Salt şampiyonluğa bağlı olarak da değerlendirmeyeceğim kendisini. Lucescu'yu da FT uğruna harcamıştı dönemin yönetimi, taraftar da çanak tutmuştu açıkçası. Lucescu'da yapılan hatayı yapmayalım.

Lucescuyu astınız,Gerets'i zehirlediniz, Riekerink'i yedirmeyiz.

Beyaz TV' deki şoparların yaptığı geyikten yola çıkıp, böyle başlıklarla asıl algıyı siz yaratıyorsunuz gençler ;)

2012 den bu yana gelen yabancı antrenörler eyyam, yerli antrenörler ise evlatçılık yapmıştı. Sadece bunlarla da yetinmediler, saha içinde de bir yığın garip fanteziler, olmayacak sistemleri denemeler, oyuncuları mevkilerinde oynatmama ısrarları ve daha birçok şey ile ömrümüz yendi neredeyse.

Ne zamanki JOR tesadüf eseri teknik direktör olarak takıma atandı, adam akıllı işler de arkasından gelmeye başladı. Akla yatkın 11 tercihleri, her oyuncuyu en verimli olduğu bölgede kullanma, kanat oyununa önem vermesi, biraz aksayan oyuncuyu hemen ertesi maç kesmesi zaten birçok şeyin olumlu ilerlemesine zemin hazırladı. Eksikleri yok mu, var. Oyuna hamle etme konusunda bence zayıf. Ama bu yaşına gelmiş ilk defa A takım çalıştırıyor, o yüzden eksiklerini normal karşılıyorum. Ayrıca aldığı ücret ve beklentiler ışığında çoğu şey gözüme bile batmıyor desem yeridir.

2013'den bu yana takıma vurulması gereken neşter yukarıda da bahsettiğim gibi ya eyyamlardan ya da evlatçılıktan dolayı bir türlü gerçekleşmemişti. JOR geldikten sonra yaklaşık 6 ay içinde kadroda meydana gelen değişimi hepimiz görüyoruz.

Benim kendisi hakkında daha da olumlu düşünmemi sağlayan ise elinde 2 sağ bek varken ısrarla yeni sağ bek istemesi oldu. Şu olay bile adamın mentalitesini yeterince ortaya koyuyor. Ben zaten sadece ligde varım, bunlarla idare ederim diyebilirdi rahatlıkla. Tabi Cavanda tutar tutmaz kahin değiliz nihayetinde ama hocanın zihniyetini görmek için bence çok güzel bir örnek.

Hocayı yerler yemezler mevzusuna gelince... Süper Kupa maçının sonrasında Rodop soyadlı aşağılık herifin soruları ile başlayan hem hocayı küçümseme ve yetersiz gösterme hem de hocanın motivasyonunu düşürme çabaları şu aralar tüm hızıyla devam ediyor. Terim'in de hali hazırda sıkıntılı geçirdiği süreç, basın toplantılarında da muhtemelen ısmarlama gelen sorularla birleştirilerek 4.Terim dönemi için kamuoyu hazırlanmaya çalışılıyor.

Aslında bu tiyatroyu daha net anlamak için malum kanalların malum yorumcularını izlemek yeterli. Terim'in her tercihine kutsal kitapta ki ayetler gibi saygı duyan, en kötü zamanda bile Terim'i değil futbolcuları eleştiren kişilerin, 4-5 futbolcu (ki bana göre sadece 1) milli takıma seçilmedi diye kopardıkları yaygara insanı hayrete düşürüyor. Türk medyasında hiç olmadığı kadar eleştiriye uğrayan bir Terim var artık. Ve daha yaptığı tercihin sahada olumlu veya olumsuz bir yansıması görülmemişken.

Şimdi ise bekledikleri 2 senaryo var. Birincisi milli takımın Terim'in tercihleri sonrasında kötü bir başlangıç yapması, ikincisi ise Riekerink'in 1-2 maç üst üste puan kayıpları yaşaması. Zaten ondan sonrasında sadece keyifle beklentilerinin gerçekleşmesini seyredecekler.

Peki Terim gelse kötü mü olur? Her şeyden önce şu aşamada gelmesi ayıpların en büyüğü olur. Kaldı ki kötü bile gitse takım, JOR'un arkasında durulmalı. Prandelli veya Mancini tarzı işler yapmadığı sürece de sezonu tamamlanması sağlanmalı. Sezon sonunda tablo kötüyse ve JOR'u göndermek gerekse bile ben yeni antrenör olarak kendisini tercih etmem. Başarılı olur olmaz bunları artık önemsemiyorum. Çünkü Terim demek saha içinden çok saha dışı demek. Takım başarılı giderken bile bir atar yaparak gündemi kaosa çevirebilir. Son gelişinde bile o kadar başarı kazanılırken futboldan çok neler konuşulduğunu herkes biliyor. Milli Takım a gitme süreci, 2 takım birden çalıştırma fantezileri ortada. Sonunda da Aysalcılar Terimciler diye bölünmeler..

İsmi kulübün önüne geçen her kim olursa olsun ben karşı dururum. Kaç yıl sonra belki de ilk kez adam gibi futbola odaklandık, takımı sistemi futbolcuları konuşuyoruz. Başarısız da olabiliriz, mümkündür. Ama futbolun içinde kalmaktan keyif alıyoruz hiç değilse. Bunun değişmesini ben şahsen istemiyorum. Umarım da değişmez veya değişmesine müsaade etmezler diyelim.

Tapa

Terim neden olmamalı:

-Uefa Kupasının alındığı sene hiç bir görüşme vs yapmadan Fiorentina'ya gitti, hakkı mıdır? en doğal hakkıdır sonuçta iyi bir kariyer planlamasıydı her ne kadar sonu Milanda trajikomik bitse de.... 2011'de çıkıp Aslolan Galatasaray demeyeceksin.

-2. Gelişinde başarılı olan bir adam onun yüzünden gönderildi, olabilir bunda suçu yoktur ama takımın içine etti yani elinde güçlü isimlar yoksa başarısız olan biri

-2010 senesiydi sanırım, Adnan Polat (sevmem) tarafından göreve çağrılmış ve görevi reddetimişti. Hakkı mıdır? En doğal hakkıdır, çünkü parasız ve çöküşte olan bir takıma gelip kariyerini lekelemek istemedi ama 2011'de çıkıp Aslolan Galatasaray demeyeceksin.

-2011 senesi paralı bir başkan, kaynak bulabilen bir başkan geldi Aslolan Galatasaray dedi ve takımında göreve başladı daha sonra milli takımdan teklif geldi. Başkan kabul etmese vatan haini Aysal olacaktı, Terim kabul etmese "vatan haini Terim" yazacaktı buna asla ama asla birşey demem tartışmam ve sorgulamam fakat o dönemde kendini patron sanıp "Alayına gider" tavrı Galatasaray yine zarar vermiştir. Dürst olun Aysal'ı seversin sevmezsin ama dönemin Galatasaray'ın yöneticisidir, yani bir nevi CEO yani iş verendir ve Terim'de maaşlı çalışandır. Siz patronunuzu ne kadar sevmezseniz sevmeyin, patronunuza bu şekilde telefonuna çıkmayıp, ayağına çağırma veya atar gider yapmaya hanginizin oturma uzvu yer? Yemez çünkü sonucunu bilirsiniz, Terim'de bunu kullandı amaç Aysal kovduya getirmekti sonuç olarak bize zarar verdi.

Hani Aslolan Galatasaray'dı?

not: Kimeseye neden seviyorsun diye sormam.
not2: son dönemde güzel ve mantıklı adımlar atan Dursun Özbek (hala sevmem) saygımı kazanmaya başlarken bu adım 1000 kat aşağı düşürür gözümde.

bunuda buraya bırakayım herkes görsün

Hocayı yerler yemezler mevzusuna gelince... Süper Kupa maçının sonrasında Rodop soyadlı aşağılık herifin soruları ile başlayan hem hocayı küçümseme ve yetersiz gösterme hem de hocanın motivasyonunu düşürme çabaları şu aralar tüm hızıyla devam ediyor. Terim'in de hali hazırda sıkıntılı geçirdiği süreç, basın toplantılarında da muhtemelen ısmarlama gelen sorularla birleştirilerek 4.Terim dönemi için kamuoyu hazırlanmaya çalışılıyor.

Tapa

Transfer dönemleri için zaten yaptığın transferlerin hepsinin tutmasını bekleyemezsin. 5 doğru transfer yaparsın 1 tanesi tutarsa iyi bir transfer dönemi geçirmişsin demektir, 2 tanesi tutarsa çok iyi transfer dönemi geçirmişsin demektir eğer 3 tane tutarsa mükemmel getirmişsin. Yani genel olarak 2-3 tanesi büyük ihtimalle tutmayacaktır :D Ha tutarsa Fatality zaten :D

Riekerink Bey , Fatih Hocayı kadro dışı bırakarak gerekli mesajı verecektir

Riekerink gibi saygıdeğer 1 beyefendiyi, 1 futbol ilahını magandalarla kırolarla futbol cahili heriflerle kıyaslamayalım lütfen.

Lucescu zamanında yapılan hatadan ders almadılarsa getirsinler ne diyeyim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

riekerink i yemeye çalışan kim ? kendi kendinize sorun çıkarmaya çalışmayın. riekerink başarısız olmadan kimse gönderemez. başarısız olursada gider gayet normal.

Izmirliyim ben birader:asd22:

Ayrıca biz gerçek gsliler olarak ancak ve ancak Sn. Ünal Aysal beyefendiye biat ederiz. Bunu bilmen gerekirdi Puki.

izmirliysen izmirli gibi davran metin oktayın kemiklerini sızlatma metin oktayın krallıkları CİMBOM Sevgisinin yanısıra bu kulübe en büyük KATKISI Terim'i GALATASARAY'A Kazandırmasıdır.

A88jR88CYAAUDT4.jpg

izmirliysen izmirli gibi davran metin oktayın kemiklerini sızlatma metin oktayın krallıkları CİMBOM Sevgisinin yanısıra bu kulübe en büyük KATKISI Terim'i GALATASARAY'A Kazandırmasıdır.

A88jR88CYAAUDT4.jpg

Allah kerim Fatih Terim sen boşver anticileri Puki,yolumuz doğru yoldur.

Şu anda böyle bir ortam yok.

Milli takım başarısız olursa, biz de 10.haftaya falan 7-8 galibiyetle giremezsek o zaman şartlar oluşabilir.

Ve Fatih hoca GS'ye geliyorum derse de, isterse takımın başında Mourinho olsun gelir yani bu da bilinen bir gerçek.

Hiç bir yere gelemez. Ancak medyadaki paralı köpeklerine haber yaptırıp algı yaratmaya çalışır çaresizce. O kutlu günün, Sn. Ünal Aysal'ın bu zatı kovduğu günün ardından kulübümüzün kapıları sonsuza dek kapandı bu zat için. Riekerink'le çok mutluyuz zaten, şampiyonluğa gidiyoruz.

Geri
Üst Alt