Rijkaard'a sallayanlar buyrun...

Cevap: Rijkaard´a sallayanlar buyrun...

Rijkaarda sallayan futboldan anlamıyor derim.

Adamın elindeki malzeme belli bundan ötesi imkansız olurdu.

Elano milli takımda robinho ve kakayla yanyana oynuyor bizde ise m.sarp,m.topal,barışla ne yapabilirki?

Ne yapıp ne edip rijkkardın arkasında durmalıyız.

Elano milli takımda robinho ve kakayla yanyana oynuyor bizde ise m.sarp,m.topal,barışla ne yapabilirki?

he fenerin orta alanında zaten xavi-fabregas oynuyorda bizim rijkaarda vermişler m.topalı-elanoyu-barışı

selçuk-m.topuz el insaf :o

bi sen anlıyosun futboldan dimi?

anlat bakalım o zaman

hangi maçta doğru değişiklikler yaptı da şu maçı yaptığı hamleyle çevirdi?

hangi futbolcuyu kazandı?

aylarca forvetsiz oynarken A2 den bir forvet niye çıkartılmadı?

hangi kritik maçı kazandık?

haginin-geretsin-kallinin elinde çok mu iyi malzeme vardıda bundan kötü top mu oynuyolardı?

Hala istediği oyuncular yok falan diyorsunuz

skibbe hangi oyuncularla berlini-benficayıyı-olympiakosu-bordeaxuyu madara etti m.topal-barış-ayhan orta sahasıyla değil mi?

sizin yaptığınız sadece skor yorumculuğu

istikrar istemek güzel şey ama körü körüne ortada hiç bi şey yokken en ufak bi ışık bile yokken istemek boş bir şey

hangi maçta doğru değişiklikler yaptı da şu maçı yaptığı hamleyle çevirdi?

hangi futbolcuyu kazandı?

İlk yarıdaki Ankaraspor maçı, Kewell, Aydın ve Nonda değişikliği 3 puan getirdi. Kasımpaşa maçı Keita ve Nonda'yı soktu maglubiyetten galibiyete dondu. Bunlar ilk dusundugumde aklıma gelenler.

aylarca forvetsiz oynarken A2 den bir forvet niye çıkartılmadı?

Çıkabilecek tek futbolcu Cem Sultan'dı. Cem'in bırakın Avrupayı, TSL tecrübesi dahi yokken Avrupada oynatılsaydı hiçbir etki gösteremicegi gibi eger oynatılsaydı senin cümlen "Oyle tecrubesiz adam oynatılır mı yeaeaea" olacaktı.

hangi kritik maçı kazandık?

İlk yarı Bjk maçı, ilk yarı Fenerden onceki Trabzon maçı.

haginin-geretsin-kallinin elinde çok mu iyi malzeme vardıda bundan kötü top mu oynuyolardı?

Gerets'in gonderilmesini hata olarak bulmakla beraber evet bundan kotu top oynuyordu. Kalli yan pas ve topu şişirtmek dışında bir şey katamadı takıma.

Hala istediği oyuncular yok falan diyorsunuz

skibbe hangi oyuncularla berlini-benficayıyı-olympiakosu-bordeaxuyu madara etti m.topal-barış-ayhan orta sahasıyla değil mi?

Aynı şey mi? Maçları izliyorsan üçünün de form grafigini bir çıkart bakalım. Eski Topal, Ayhan olsaydı böyle denilir miydi? Ayhan'ın Sivasta 90a çaktıgı golden beri ilk şutunu 2 hafta once attıgını biliyor muydun?

sizin yaptığınız sadece skor yorumculuğu

istikrar istemek güzel şey ama körü körüne ortada hiç bi şey yokken en ufak bi ışık bile yokken istemek boş bir şey

Skor yorumculugu mu?? Sen o ne demek biliyor musun? Tam tersi olmasın? 4 haftada 3 malubiyetten sonra kalsın diyoruz, sen diyorsun skor yorumculugu bu şaka gibi gerçekten. Şaka olarak yapsan bile komik degil.

İlk yarıdaki Ankaraspor maçı, Kewell, Aydın ve Nonda değişikliği 3 puan getirdi. Kasımpaşa maçı Keita ve Nonda'yı soktu maglubiyetten galibiyete dondu. Bunlar ilk dusundugumde aklıma gelenler.

Çıkabilecek tek futbolcu Cem Sultan'dı. Cem'in bırakın Avrupayı, TSL tecrübesi dahi yokken Avrupada oynatılsaydı hiçbir etki gösteremicegi gibi eger oynatılsaydı senin cümlen "Oyle tecrubesiz adam oynatılır mı yeaeaea" olacaktı.

İlk yarı Bjk maçı, ilk yarı Fenerden onceki Trabzon maçı.

Gerets'in gonderilmesini hata olarak bulmakla beraber evet bundan kotu top oynuyordu. Kalli yan pas ve topu şişirtmek dışında bir şey katamadı takıma.

Aynı şey mi? Maçları izliyorsan üçünün de form grafigini bir çıkart bakalım. Eski Topal, Ayhan olsaydı böyle denilir miydi? Ayhan'ın Sivasta 90a çaktıgı golden beri ilk şutunu 2 hafta once attıgını biliyor muydun?

Skor yorumculugu mu?? Sen o ne demek biliyor musun? Tam tersi olmasın? 4 haftada 3 malubiyetten sonra kalsın diyoruz, sen diyorsun skor yorumculugu bu şaka gibi gerçekten. Şaka olarak yapsan bile komik degil.

a.spor maçı :o keitayı oynatmaması zaten başlı başına fiyaskoydu o maçta hatasından döndü binevi başkada maç yok

ardayı ısrarla 5 maç üst üste forvette bi halt yapamıyacağını bile bile oynatıcağında cem sultanı oynatsa merak etme kimse gıkını çıkarttamazdı

tutmuşsun bana 2 derbi sayısosun bjk maçıyla ts maçınında nsl kazanıldığı ortada ya zaten :o bjk yarım saat ezdi bizi burda hiç bi müdahele yapma zahmetinde bulunmadı tsye de 3-0 dan maç veriyoduk

keşke üstümüzdeki hangi rakibi yendiğimizide söleseydin

bursa? 3 kere liderliği kaçırdığımız aptalca puanlar kaybettiğimiz ibb.manisa maçlarını a.madrid-eses-fener-bjk-ts maçlarınıda saysaydın

arkadaşım bi oyuncunun formsuzluk döneminin bi sezon boyu sürdüğü nerde görülmüş tutturmuşsunuz formsuzda şölede bölede herşeyi işinize geldiğince yorumluyosunuz

eğer rakibinin orta sahası selçuk-m.topuzdan oluşuyorsa sen o 2 mala 3 adamla baskı kuramıyorsan suç rijkaardda değil bende dimi? aa eleştirdik rijkaardı aman ha rijkaard eleştirilmez o büyük hoca barcelonayı çalıştırmış

tutmuşsun bana 2 derbi sayısosun bjk maçıyla ts maçınında nsl kazanıldığı ortada ya zaten :o bjk yarım saat ezdi bizi burda hiç bi müdahele yapma zahmetinde bulunmadı tsye de 3-0 dan maç veriyoduk

keşke üstümüzdeki hangi rakibi yendiğimizide söleseydin

bursa? 3 kere liderliği kaçırdığımız aptalca puanlar kaybettiğimiz ibb.manisa maçlarını a.madrid-eses-fener-bjk-ts maçlarınıda saysaydın

arkadaşım bi oyuncunun formsuzluk döneminin bi sezon boyu sürdüğü nerde görülmüş tutturmuşsunuz formsuzda şölede bölede herşeyi işinize geldiğince yorumluyosunuz

eğer rakibinin orta sahası selçuk-m.topuzdan oluşuyorsa sen o 2 mala 3 adamla baskı kuramıyorsan suç rijkaardda değil bende dimi? aa eleştirdik rijkaardı aman ha rijkaard eleştirilmez o büyük hoca barcelonayı çalıştırmış

ibb manisa maçlarında nasıl puan kaybettigimizi hatırlamamazlıktan geliyorsun heralde. Son dakkalarda saçmasapan goller yedik. Trabzon maçında da 2-0'dan 2-2 olmuştu sonra 4-2 yaptık. a. madrid de penaltı es-es de elle gol kararları çıksaydı şimdi ligde lider avrupada yarı finalde olurduk.

Ben kariyerinden degil, her sene çıkıp ortaya senin gibi zırvalayanlardan ötürü gönderilen td.lerden bıktım. Saglam bir adam var dursun. Herşeyi sanırım sen de kendi yönünden yorumluyorsun.

git Barcelona yada real madrid maçlarini izle guzel futbol gormek istiyorsan biz sevinmek için sevmedik herkes guzel futbol gormek ister ama takim iyice sistemi ogrensin Emre Gelecek sezon ortasaha'nin ortasinda oynayacaktir bunu anlamamak için kor olmak lazim neden mi? ISTE BUYRUN:

Rijkaard emre'yi çok begendi ve A takima çikardi ama O kalitesini kupa maçlarinda gosterdi ,

bu sezon fiziksel ve mental olarak gelisme gostersin diye alt yapi'ya Jan derks'i getirdi

rijkaard biliyor ki en zayif noktamiz ortasaha en iyi is kendin yetistirdigin oyuncu'ya 4-3-3'un beyni olacak kisi yetistirmek ve orta sahada ne yapmasi gerektigini iyice anlatmak

ve bunun için alt yapi'ya orta saha'da ne yapmasi gerektigini ve neler

yapmasi lazim diye , deneyim ve tecrube aktarsin diye

simdi çok sasiracaksiniz "TUGAY KERIMOGLU" getirildi

Emre çolak 4-3-3'un beyni olacak ve Arda-Emre çolak-Elano uçlusu'nun ortasinda oynayacaktir

bu üçlü orta 3lü olucak diyorsan bir müdddet, hattttaaa uzuuuuuunnnnn bir müdddet elektronik ortamlarda futbol oyunları oynamamanı tavsiye ediyorum, çünkü beynin sulanmış gibi yorumlar yapıyosun.

ibb manisa maçlarında nasıl puan kaybettigimizi hatırlamamazlıktan geliyorsun heralde. Son dakkalarda saçmasapan goller yedik. Trabzon maçında da 2-0'dan 2-2 olmuştu sonra 4-2 yaptık. a. madrid de penaltı es-es de elle gol kararları çıksaydı şimdi ligde lider avrupada yarı finalde olurduk.

Ben kariyerinden degil, her sene çıkıp ortaya senin gibi zırvalayanlardan ötürü gönderilen td.lerden bıktım. Saglam bir adam var dursun. Herşeyi sanırım sen de kendi yönünden yorumluyorsun.

-saydı -seydi bla bla bla...

halamın bıyıkları olsa amcam olurdu

Kardeşim büyük Hoca geçmişteki başarıları ortada ama Adam ne istediyse yapıldı Ben Keıta ve Elano istiyorum dedi 15 milyon avro sayıldı ,Volkanı istemiyorum Caneri istiyorum dedi yapıldı , defanstan memnun değilim defans istiyorum dedi alındı ,Nonda´dan memnun değilim daha kalıteli forvet istiyorum dedi o da ok Durmadı öz evladım Gio´yu istiyorum dedi oda tamam

Sonuç 125 milyon avroluk bir takım kupada Antalya gibi vasat bir takıma eleniş ,tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Atletico´ya eleniş Avrupada çeyrek final bile göremedik Avrupada final görebilecek potansiyelimiz varken kupada Antalya gibi vasat bir takıma eleniş , ezeli rakibine karşı içeride dışarıda yenilgi ,Şampiyonluk gitii büyük ihtimal CL´de gidecek

Rijkaard rezil etti Galatasaray´ı rezil Kimse kusura bakmasın acı gerçek bu

Sürekli övülmesine eleştirilmemesine karşıyım git bırak artık demeye de karşıyım

Ama klasik bir laf vardır bu takımı ben sen o çalıştırsa bundan daha kötü mü olurdu sizce?

En son iyi oynadığımız maçı söyleyin deseler kasımpaşa maçını geçelim benim aklıma gelmiyor tamamen iyi oynadığımız maç.

Neden eleştirilmesin ki ? M.denizli ekremi sol açıktan sağ beke toramana ön liberodan stopere finki çıkarıp nobreyi koyuo forvete vb şunları bunları yapıyor ve maç kazandırıyor.Bizde hiç öyle bir şey olmadı.Kötü oynuyoruz hatta rezalet.Oyuncuların yerleri değişsin ne kaybederiz hakan balta girsin caner açığa geçsin veya o sırada başka bir şey yapılsın..

Oyuncu değişikliklerinde kadro kurmada bariz hataları var.Diyorsunuz ki barış m.topal şu bu futboluna ne kattı

Biz bu 2 oyuncuyla 2 maçta feneri ezdik o zaman nasıl pas yapıyoruz? Barışa pas vermesini mi öğretecek diyorsunuz bu barış-ayhan ikilisi bjk deplasmanında yüzde 70 e yüzde 30 pas oranıyla oynamamızı sağlamıştır geçen sene.Hem de ernst cisse ikilisine karşı? Bu pas atamayan barış herta berlin maçında pas hatası yapmamış maçın adamı seçilmiş veya ayhan olmpiakos maçının adamı topal bordo maçının adamı olurken şimdi anadolu takımlarına karşı bile maçın adamı olamıyorlar neden sadece sorun futbolcularda mı

M.sarpın hiç kayarak top kaptığını veya faul yaptığını gördünüz mü? Bjk maçında barış hiç değilse bir şeyler yapmıştır ama derbiye sarpla çıkıyoruz.Sarpla-barış arasında çok mu fark denilsede önemli bir detay..H.balta 2 haftadır yedekte hadi 1 haftadır yedekte olsa hazır değildir dersin şimdi diyemezsin

İki de bir ön liberolar değişiyor.Sabri hiç öne tarafta kullanılmıyor.O kadar oyuncu kadro değiştiriyor ama hiç sabri sağ açık uğur onun arkasında veya caner sol açık veya caner ön liberonun yanı başında olmuyor veya neill ön libero veya başka birisinin yeri değişmiyor

Kapalı takımları açamıyoruz doğru düzgün oynadığımız maç sayısı yok.Türk oyuncularının hepsi geriye gitmiş pres yok hırs yok.Hücumcular geriye gelmiyor atak yapamadığımız halde orta saha bomboş.Arda-Elano-Topal aslında ayakları yumuşak oyuncular ama bir maçta 5-10 pas yapamıyoruz hiç.

Bu takıma emre belözoğlu tarzında 2 yönlü oyuncu alınması gerekirken pres yapacak basacak geriye gelecek oyuncu lazımken devre arasında oyuncu almıyor aldırtacak neillden daha önemliydi orta saha almak.

Bunlar görmezden gelinemez sabırlı olmak lazım ama takım ışık veriyor mu vermiyor rjkard'ın takıma herhangi bir katkısı var mı yok.Geçen seneden daha kötüyüz

Bu ön liberolarla rjkard napsın diyenler var aldırtsaydı o zaman.M.topal-Barış'ın oynadığı bir sürü büyük maçlar vardı hepsinde de iyi oynuyordu bu adamlar.Çok iyi olmasa da rezalet oyuncu değil bunlar.Bunlarla napsın diyenler varda bunları oynatan oynatıyordu ama

Takımda 2.sol bek yok ama 6-7 kanat oyuncusu var takımda doğru düzgün ön libero yok ama 5 tane stoper var kadro kaliteli ama yanlış takviyeler var

Aynı malzemeyi Lucescu'ya ver acık ara sampiyonduk.

Elaindeki malzeme belliymiş.

Sen hiçbisey yapmayan elano'da ısrar edersen,

o kadar acık sekilde gorunen bolgesi olmayan caneri orda oynatırsan

malzeme kotu gibi gorunur.

Dos Santos'u bile kac mac solda oynattı adam, ayagı ters geldigi belli oluyordu ama adam GOREMIYOR ISTE.

Aynı malzemeyi Lucescu'ya ver acık ara sampiyonduk.

Elaindeki malzeme belliymiş.

Sen hiçbisey yapmayan elano'da ısrar edersen,

o kadar acık sekilde gorunen bolgesi olmayan caneri orda oynatırsan

malzeme kotu gibi gorunur.

Dos Santos'u bile kac mac solda oynattı adam, ayagı ters geldigi belli oluyordu ama adam GOREMIYOR ISTE.

Sen görüyorsun ya geç Rijkaardın yerine sen yönet nasılsa Rijkaard kör

İbb ve Manisa maçları kimin eseridir peki ? Sürekli takıma korkak futbol oynatan hocanın değil mi? Defalarca yazdım bunu bu takım kontrollü futbol oynayabilir ama kendi sahasında geri çekilemez.Geri çekilirsen defansın da zayıfsa son dk.da olsa yersin bu kadar basit.Rijkaard bunlara müdahalede bulunamamıştır.Ayrıca oyuncu tercihiyle kazandırdığı maç sayısı çok azdır.Lig için konuşursak kazandığımız önemli 2 maçı da cidden nasıl kazandığımız ortadadır.Bu sene şöyle oturup da arkanıza yaslanarak izlediğiniz kaç maçımız oldu ? Eminim çok azdır çünkü gol atıp çekilen bir takım haline geldiğimizden 2 farklı galibiyetimiz bile çok az.Deplasmanlarla ilgili yorum bile yapmıycam içler acısı.Es-es'te elle gol,fenerde penaltı,öbüründe ofsayt vs. olmasa lider olurduk gibi yorumlar yapacaksak halimiz cidden kötü demektir.Bu takım saçmasapan adamlarla oynarken sadece hırsla dahi şampiyon olabilmiştir.Şimdi bu kadar kaliteli kadro kurulmuşken takımın en ufak ışık vermemesi ve oyuncuların suratlarındaki bu isteksizlik nedendir? Sene başı herkesin Uefa'yı alır dediği kadroya şimdi aynı kişiler kadromuz zaten rezaletti Rijkaard'ın suçu yok yorumları yapıyor.Bu ne perhiz..? Kanımca Rijkaard ülkeyi ve takımı çok iyi tanıyamamıştır.Ve o beklediğimiz sistemi falan oturtamamıştır.Geleceğe yatırım dedik ama bu yatırım da meyvelerini az da olsa vermemeli miydi ? Şampiyonluğu falan geçtim bu takım rakipleri kötüyken dahi onlardan geri kalıyorsa birşeyler yanlış demektir.Bu yanlışları çözemezse Rijkaard da gider Mourinho da.Sabretmek gereklidir buna katılıyorum ama körü körüne savunmak da bize ne kazandırır siz söyleyin.

İbb ve Manisa maçları kimin eseridir peki ? Sürekli takıma korkak futbol oynatan hocanın değil mi? Defalarca yazdım bunu bu takım kontrollü futbol oynayabilir ama kendi sahasında geri çekilemez.Geri çekilirsen defansın da zayıfsa son dk.da olsa yersin bu kadar basit.Rijkaard bunlara müdahalede bulunamamıştır.Ayrıca oyuncu tercihiyle kazandırdığı maç sayısı çok azdır.Lig için konuşursak kazandığımız önemli 2 maçı da cidden nasıl kazandığımız ortadadır.Bu sene şöyle oturup da arkanıza yaslanarak izlediğiniz kaç maçımız oldu ? Eminim çok azdır çünkü gol atıp çekilen bir takım haline geldiğimizden 2 farklı galibiyetimiz bile çok az.Deplasmanlarla ilgili yorum bile yapmıycam içler acısı.Es-es'te elle gol,fenerde penaltı,öbüründe ofsayt vs. olmasa lider olurduk gibi yorumlar yapacaksak halimiz cidden kötü demektir.Bu takım saçmasapan adamlarla oynarken sadece hırsla dahi şampiyon olabilmiştir.Şimdi bu kadar kaliteli kadro kurulmuşken takımın en ufak ışık vermemesi ve oyuncuların suratlarındaki bu isteksizlik nedendir? Sene başı herkesin Uefa'yı alır dediği kadroya şimdi aynı kişiler kadromuz zaten rezaletti Rijkaard'ın suçu yok yorumları yapıyor.Bu ne perhiz..? Kanımca Rijkaard ülkeyi ve takımı çok iyi tanıyamamıştır.Ve o beklediğimiz sistemi falan oturtamamıştır.Geleceğe yatırım dedik ama bu yatırım da meyvelerini az da olsa vermemeli miydi ? Şampiyonluğu falan geçtim bu takım rakipleri kötüyken dahi onlardan geri kalıyorsa birşeyler yanlış demektir.Bu yanlışları çözemezse Rijkaard da gider Mourinho da.Sabretmek gereklidir buna katılıyorum ama körü körüne savunmak da bize ne kazandırır siz söyleyin.

:2_thumbs_up_-_anima

Bazilari 10sene felan Football Manager ve Championship Manager bide hadi EA li ler icin Fifa Manager oynuyor diye, herkes kenisini süper antrönör sayiyor.

Real Madrid her sene hoca degistiriyor.ve ne oldu ? bi b.k olmadi.

Artik her yenilgi den sonra öfke kusmamiz ve kovmamiz yanslis oldugnu görmeliyiz.

Yeter artik her mac her sene ayni tantana.

Bu takima Eric Gerets geldi begenilmedi, ve sonra gitti.. Hagi okada kötü müydü ?

simdi de kendnini ispatla mis birsi ve yine begenmiyoruz.

Ya Barcelona Rjkaardi alirken, ne düsündü ler, kimi larisak alallim zaten sampiyonuz mu diye ? o yüzden mi barcelona yillardi lig de sürnüyordu ve Real Madrid daha fazla Real Socieadad lan kava ediyor du???

birakin Allah Askina, azcik zaman verin, bu takimda cok fazla kanser var, onlar gitsin görün siz.

Ben Rjkaard ve Neeskense güveniyorum !!!

rijkaardi elsetirmeye galatasaray taraftarinin hakki elbetde vardir. Cunku amatorce sevmistir takimini para vermektedir. Merhum ozhan canaydin derdi, para verip maca gelen taraftar istedigini soyler isterse bana bile soyler demisti. Ama burasi bir forum tartisma platformu eger rijkaard gitsin diyorsaniz ahmet cakar'dan bir adim one gecin ve yerine istediginizi alternatifinizi ve cozum onerinizide soyleyin ki bizde sizin hocanin performansini degerlendirelim.

Elbetde caismak istemeyen herkes gider takimdan, rijkaard da gider, isim fark etmez aslolan galatasaraydir. (bunun icin lutfen artik lincolnden bahsetmeyin arkadaslar)

rijkaard bize kazandirdigi cok sey var. oncelikle kontrollu oynamayi ogrendik. 3 forvetle oynamamiza ragmen pozisyon vermiyoruz. Yasi tutanlar gecmisi hatirlayanlar lucescu doneminden sonra takimimiz mac basina3-4 pozisyon verirlerdi. Simdi kac pozisyon veriyoruz mac basina? avrupa futbolundan soz sahibi omak istiyorsak oncelikle top bizde iken defans yapmayi ogrenmeliyiz. Fazla kosmadan kosturmayi ogrenmeliyiz. Her topa basarak kayip sari kart gorerek defans degilde, ayakta kalarak top kazanmayi ogrenmeliyiz. Xabi alonso kac kere yatiyor yere?

Katiliyorum., basa bas oynasaydik, TSL nin gideri kora kor oynasaydik bu kadroyla su anda acik ara ondeydik. ama biz yeni bir futbol ogrenmeye calisiyoruz; avrupa da basarili olmak icin, guzel futbol oynamak icin.

ben kendi adima her ne kadar henuz beceremeselerde sarpin kayarak topa girmemesinden, topalin kora kor degilde pozisyon alarak mudaafa yapmaya calismasindan kaybetmemize ragmen mutluyum.

eger rijkaard calismiyor, bizi iplemiyor, burda kalmak istemiyor diyorsaniz ve bunu ispatlayabiliyorsaniz hemen bugun gitsin, ama futbolu begenmiyorum derseniz yanilirsiniz.

cunku ilerde begeneceksiniz hemde cok... mest olacagiz. burdan soz veriyorum rijkaard adina :)

ilk sezon tsl'yi alrıız düşüncesindeyim halen çok şey bekliyorduk ilk sezon tabi sallayan bi taraftar varsa...aklını yiyim onun.

Sabretmek gereklidir buna katılıyorum ama körü körüne savunmak da bize ne kazandırır siz söyleyin.

Bu körü körüne savunmak degildir. Birileri körü körüne saldırıyorsa dogal olarak savunmaya geçenler olacaktır. Bu bir. İkincisi kimse senin paşa keyfin için top oynamıyor, sen rahat maç izleyemediysen üzgünüm ama öyle kazanılmıyor artık TSL'de maçlar. Bu dediklerin bütün büyük takımlar için geçerli.

Dediğin gibi takımın geri çekilmesi Rijkaard'ın suçu degil futbolcuların insiyatifidir, Rijkaard'ın hiçbir takımı daha geri çekilmemiştir öndeyken. Bunu basın toplantılarında 20 kez dedi adam.

Hatalarının oldugunu biliyorum, goruyorum, maçlarda yaşıyorum kahrolarak. Ama Rijkaard'ı göndermek, yerine başka bir T.D getirmek bizi bu sezon şampiyon yapmaya yetmeyecegi gibi Galatasaray'ı bir 5 sene oncesine goturecektir.

Bu körü körüne savunmak degildir. Birileri körü körüne saldırıyorsa dogal olarak savunmaya geçenler olacaktır. Bu bir. İkincisi kimse senin paşa keyfin için top oynamıyor, sen rahat maç izleyemediysen üzgünüm ama öyle kazanılmıyor artık TSL'de maçlar. Bu dediklerin bütün büyük takımlar için geçerli.

Dediğin gibi takımın geri çekilmesi Rijkaard'ın suçu degil futbolcuların insiyatifidir, Rijkaard'ın hiçbir takımı daha geri çekilmemiştir öndeyken. Bunu basın toplantılarında 20 kez dedi adam.

Hatalarının oldugunu biliyorum, goruyorum, maçlarda yaşıyorum kahrolarak. Ama Rijkaard'ı göndermek, yerine başka bir T.D getirmek bizi bu sezon şampiyon yapmaya yetmeyecegi gibi Galatasaray'ı bir 5 sene oncesine goturecektir.

Birincisi ben Rijkaard gitsin,defolsun gibi birşeyler demiyorum bunu belirteyim.2.si takım benim paşa keyfim için oynamıyorsa kalan tüm taraftarın keyfi için oynamalı,bize en azından verilen desteği hakettiğini göstermeli.Neredeyse her maça gittim ve kalanları da hazırlık maçları dahil izledim.Biri bana Rijkaard'ın takımı öndeyken geri çekilemiyor derse buna gülerim.Bunu rencide etmek için söylemiyorum yanlış anlama.Yıllardır futbol izleyen biri olarak Galatasaray'ın her zaman agresif karakterli,rakibi bunaltan bir takım olduğunu bildik.Özellikle içerideki maçlarda attığıyla yetinmeyen,kötü de oynasa çabalayan bir takım olmuştuk.Bu sene bunlar neredeyse hiç yok.Ben kontrollü oyuna karşı değilim,hatta savunurum bile.Ama sen golü atıp da arkana yaslanıp rakibin oynamasına izin verirsen orda iş değişir.İbb,Manisa,Es-es maçları bunlara örnektir.Hatta kazandığımız maçlarda dahi görüldü.Örneğin Bjk ve Ankaragücü maçlarında dahi takım bulduğu erken gollerden sonra topu rakibe teslim etmiştir.Allah'tan ki rakipler beceriksizdi yoksa o puan kaybedilen maçlar gibi olabilirdi.Kontrollü oyunu dünyanın en iyi hücumlarına sahip takımlar da yapıyor,yapmalı da ama bu şekilde değil.Ki hepimiz biliyoruz ki Rijkaard'ın sisteminde topa sahip olmak büyük önem arz ediyor ama biz rakibe veriyoruz.Hee ama belli birkaç deplasman var(büyük takımlarla olanlar sadece) onlar da oynadığımız futbola kontrollü oyun derseniz o zaman tek kelime etmem çünkü yapılması gereken yapılmıştır ve sonuç da alınmıştır.

Geri
Üst Alt