GSC Haber Riva İhalesi El Değiştirdi!

Arkadaşlar kaporalar verilmiştir oradaki parada emlak konutla bize gelecektir tabi bu tutarın ne kadar olduğu hakkında bir fikrim yok bu süreç o kadar garip yönetildi ki ortada tam detaylarıyla sözleşmeleri bile görmedik sadece alınacak rakamlar üzeriden bir KAP açıklaması vardı

Borç kapanacak diye düşünüyor musun sen her şartta?

Yeni kredi muhabbetleri de var tabi bir yandan.

kredi muhabbetleri tamamen sacma o konuda yaglı surat yalan söyleyemez cünkü yalan söyledigi an belgesi ortaya cıkabilir

rivadan gelecek paralar tek parcada gelse borc morc kalmaz ama tek parcada gelmeyecek,önemli olan banka borclarımızı kapatmak eger onları sıfırlarsak ozaman diger borclar zaten gelir gider kalemleri icinde birbirini dengeler bizim gibi birkulüpte misal real madridinde muazzam borcu var ama adamlarda gelirde var hemde heryerden tv kanalından bile yıllık nekadar gelirleri var

Nasıl olmadığını da açıklarsan ikna olabilirim belki.
Ihale ye toplanan inşaat şirketleri olur.
Bu şirketler de kıyasıya teklif yarışına girer. En yüksek teklif veren de ihaleyi kazanır. Yani teklif veren şirketlerin elinde bu gidişat oturumunda. İhaleye gelene kadar reklam çalışmalarını yapması gerekenler dursun ama tabiki.

Kastım bizim durumumuz stabilleşecek mi bu Riva ve Florya olayından sonra yoksa birilerinin dediği gibi bu araziler gidecek geriye aynı borç kalacak mı?

Yok aynı borç kalmayacak zaten temlikler ve bank kredilerine gideceği için gelirimiz olacak ama kulüp yeni krediye ihtiyaç duyarsa çeker tabii.

İlk firmadan 20 milyon tl gelirse öpüp başınıza koyun derim.

giderler ama gittirmezler cünkü burdan asıl ekmek yiyecek olan biz degil toki yada devlet cünkü o bölgede imara acılan birtek bizim arsa var

bizim arsayı mutlaka kullandıracaklar bize paramızı verecekler sonrada 3.köprünün civarını avm yerlesm alanı otel vs derken bir bir imara acacaklar

uzun vadede düsündükleri sehri bu tarafa kaydırmak

bunlar bu arada benim sözlerim degil daha nezaman bir gazetede okumustum ve mantıklıda bence

o bölgede birçok arsa bizimkine benzer şekilde imarlı aslında. Emsal:0,20 olması lazım. Bizim arsaya yakın villalardan oluşan siteler de var. Ama bölgede doluluk oranı düşük. Bu nedenle ihaleye girecek olan firmalarının aklında soru işaretleri kalmış olabilir. Ancak her halükarda kar ettirecek projeler. Tabi burada sermaye çok önemli, nakitin varsa daha çok kar ediyorsun, nakitin kısıtlıysa kredi kullanarak karını düşürüyorsun. Bizim bu arsaya iyi bir proje yapılırsa çevresinde de hareketlenme olacak. O açıdan stratejik önemi var. Ancak mevcut faiz oranlarının yüksek olması gayrimenkul sektöründe durgunluğa yol açtı. Hepsi içiçe bunların.

Ihale ye toplanan inşaat şirketleri olur.
Bu şirketler de kıyasıya teklif yarışına girer. En yüksek teklif veren de ihaleyi kazanır. Yani teklif veren şirketlerin elinde bu gidişat oturumunda. İhaleye gelene kadar reklam çalışmalarını yapması gerekenler dursun ama tabiki.
İhaleye gelene kadar olan süreçte bir hata yapılmış olamaz mı? Ben bunu sorguluyorum çünkü %13 fark oluşuyor. İster istemez insanların aklında soru işaretlerine sebep olacaktır böyle bir durum.

Ben 5 milyarlık satış falan olmayacak diyorum.Yani normalde olur da yine binbir türlü dolapla o fiyat aşağılara çekilecek.Nasıl çekileceğini de yazdım zaten
Ne kadar olur diye tahmin ediyorsun ki?
Bu idaa da bide enflasyon oranını düşünmen gerekir. Forma gide bilir yani. Bari Euro dollardan gir idaa ya :)

İyi de arkadaşım arsa benim.

Kara minimum %50 ortağım derim veririm ihaleye.

İşine gelen girer gelmeyen gider. Acelem yok derim kabul eden yoksa da peşin 250 milyon euroya satarım.

Aksini yapmayan Galatasarayın menfaatini düşünmüyordur

feguliiiiii ?❤

floryada bir daire fiyatından habaerin var mı kardeş? riva daki metre karenin en az 5 katı olur kazanç ta büyük olur.

Floryadan daha az kazanç gelir en büyük sıkıntı toplam inşaat alanı ve kat yüksekliğindeki sınırlar bunlar olmasaydı sadece floryayla borçları kapatır üstüne para koyardık, bu biraz da devletin keyfine bakıyor mesela ali samiyenin orda ekstra izinler alınıp gökdelenler dikildi biz yapmaya kalksak izin vermeyeceklerdi ve inşaat alanı, kat sınırlarına takılacaktık

İhaleye gelene kadar olan süreçte bir hata yapılmış olamaz mı? Ben bunu sorguluyorum çünkü %13 fark oluşuyor. İster istemez insanların aklında soru işaretlerine sebep olacaktır böyle bir durum.

Oluşan fark dursun veya başkasından oluşan hatta değil. Teklifler böyle uygun görülmüş katılan şirketler tarafından işte.
Dursun diyemez ki S şirkete sen bukadar teklif et bilmem şukadar.

geçici teminat %3 olur ve o rakamı 3 milyardan hesaplamayın. Toki nin ilk ihaleye çıktığı rakamdan hesaplayın.

İlk rakam olmaz hocam en son geçerli sayılan teklif bedelinin %3 nü vermek zorunda açık artırma ile oldu bu ihale ilk rakamlar baya düşüktü o dosyaya koyduğu rakamla diğer rakama aynı mektubu koyamaz.

Floryadan daha az kazanç gelir en büyük sıkıntı toplam inşaat alanı ve kat yüksekliğindeki sınırlar bunlar olmasaydı sadece floryayla borçları kapatır üstüne para koyardık, bu biraz da devletin keyfine bakıyor mesela ali samiyenin orda ekstra izinler alınıp gökdelenler dikildi biz yapmaya kalksak izin vermeyeceklerdi ve inşaat alanı, kat sınırlarına takılacaktık

o yüzden burada atıp tutanlara bakmayacaz toki olmadan bir halt yiyemezsin. riva florya başlasın nasıl emsal metre kare miktarlarının değiştirildiğini yani artırıldığını hepberaber görürüz kardeş.

Geri
Üst Alt