Riva ve Florya Arsalarının Geliştirilmesine İlişkin Değerlendirme Raporu

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
Galatasaray_2.jpg

22 Ekim 2016’da düzenlenecek Olağanüstü Genel Kurul öncesi, Galatasaray Spor Kulübü Gayrimenkul Projeleri Değerlendirme Komisyonu raporunu açıkladı.

Yüksek Mühendis Mimar İrfan Aktar, Mühendis ve Gayrimenkul Uzmanı Firuz Soyuer, Dr. Yüksek Mühendis Mimar Doğan Hasol, İnşaat Yüksek Mühendisi Emre Aykar, Hukukçu Mehmet Dedeoğlu, Mali Müşavir Ömer İsmail Tanrıöver ve Gayrimenkul Geliştirici Erden Timur’dan oluşan komisyon hazırlamış olduğu ayrıntılı raporu Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu’na sundu.

Komisyon’un öncelikli amacı, kulübümüzün Riva ve Florya arsalarına ilişkin verileri ve yürütülen çalışmaları inceleyip değerlendirmek ve söz konusu arsaların kulübümüz açısından en uygun şekilde değerlendirilebilmesi için görüş ve öneriler oluşturmaktır.

Galatasaray.org

Rapora ulaşmak için tıklayanız.

Riva ve Florya Arsalarının Geliştirilmesine İlişkin Değerlendirme Raporu

bu mu rapor? allah askına su rapor ıcın kac para verdınız ya :D

Bu raporla ikna olup onay verecek zekada üyelerimiz var malesef.

Son düzenleme:
İki sene önce Aysal yetki istediğinde arazinin m2 fiyatı 164 dolar iken şuan 106 dolardan hesaplanmış

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Benim anlamadığım olay bu m2 fiyatı. 3cü köprü bölgesel yerler hiç hesaba katmamıştır şimdi bunlar. Tabelaya sabit değere bakıp fiyatı yapıştırmış adamlar resmen

Rapora gel.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

193 Milyon dolardan, 124 milyon dolara. Vay ki vay.

Rivayı onaylayan ihtiyar heyeti de haindir açık ve net.

Fiyatlar çok düşük lan. Muhtemelen geçmez genel kuruldan.

Ayrıca emlak işinden hiç anlamayan ben bile oturup bir kaç günde bu raporu yazabilirim. Bu ne amgçsjasdjasd.

Türkiye dogumlu degilim, ancak raporu anlamadiginizi düsünüyorum, ki bana ilginc geliyor. Bu Yönetim Kurulun raporu degil, gayri menkul projeleri degerlendirme komisyonu, bildigim kadari ile yönetimden bagimsizdir.

Söyle bir olay var... Ben daha önceden hayal tücarligi ile ilgili yazmistim. Yillarca bu gayrimenkul degerleri konusunda, fazlasi ile yüksekden uculdu.

Rapordan anlamadiginiz olay da bu. Orada degeri 2013´de 190 milyondu, simdi 120 milyon oldu, demiyor. Son yillarda 100.000 metre kare üstünde alan satislarin ortalama rakami hesaplanmis.
Yani bu paralar, o arsanin tahmini degerini cikarmak icin gösterilmis. Ortalama bu paralara gitmis metrekaresi. Yani gercek degeri arazi anlamda ortalama olarak bu... Bu paralara gidiyor.

Cok basit yazilmis bir rapor olmasina ragmen anlasilmamasi ilginc bu durumun. Yani orayi 120 milyona sat demiyor, ortalama satislara göre, ortalama degerinin bu oldugunu yaziyor sadece.

Sizin ora ile ilgili degeri 400, 500 milyon dollardir demeniz ile, orasi deger kazanmaz. Eger bu satis rakamlari da yanlis yada yalan ise, bunu ispatlamasi da cok kolaydir.

Son düzenleme:
Beyler anlamam bu tur seylerden ama bariz sekilde peskes

Umarim gk en iyi oldugu seyi yaparda sunlari gonderir

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bi işin içinde dursun varsa ne istiyorsa tam tersini yapmak daha hayırlı olur.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Florya'da Maliye'ye ait bölümün irtifak hakkını neden kaybettik

Dursun Özbek: 1 yıl dilekçeme cevap gelmedi. Arazi kullanımını kaybettik.

Raporla degil soylenen fiyatlarla

Dursun yuzunden belli kullanim hakkinida kaybetmisiz. Belgeye gec hazirladigi icin...

Bu adama guvenip yoka cikilmaz

Söylenen fiyatlar, olayin tek gercek boyutudur. Sen bakma, burda kimsenin birseyden haberi yok. Oradan burdan yorumlar ile degerlendirme yapiyor herkes.

500.000 metre kare arazi 50 Milyon dollara satilmis, son üc yilda, bize en yakin arazi boyutu bu. Bizimkisi iki katindan biraz daha fazlasi. Bu arazi icin belirlenen 400 Milyon, 500 Milyon degerler de hayal ürünüdür.

Söz konusu da bir satis degil zaten. Toki ile Gayrimenkül yatirim ortakligi söz konusu.

Araziler kuru kuru satilsa, ki satilmanin mantikli olmadigini gösteriyor bu rakamlar, 300 milyon dollar girer kasaya. O da en iyi ihtimal ile.

Söylenen fiyatlar, olayin tek gercek boyutudur. Sen bakma, burda kimsenin birseyden haberi yok. Oradan burdan yorumlar ile degerlendirme yapiyor herkes.

500.000 metre kare arazi 50 Milyon dollara satilmis, son üc yilda, bize en yakin arazi boyutu bu. Bizimkisi iki katindan biraz daha fazlasi. Bu arazi icin belirlenen 400 Milyon, 500 Milyon degerler de hayal ürünüdür.

Söz konusu da bir satis degil zaten. Toki ile Gayrimenkül yatirim ortakligi söz konusu.

Araziler kuru kuru satilsa, ki satilmanin mantikli olmadigini gösteriyor bu rakamlar, 300 milyon dollar girer kasaya. O da en iyi ihtimal ile.

Inan Kirac sattirmama getirdi. Demek ki var pislik

Rivaya belki izin veririm ama florya'yi bahsedilen sartlarda hayir dedi

Trollere ölüm

Dursun gidecek dertler bitecek

Inan Kirac sattirmama getirdi. Demek ki var pislik

Rivaya belki izin veririm ama florya'yi bahsedilen sartlarda hayir dedi

Raporda satis degil, gayri menkül ortakligi tavsiye ediliyor. Satilirsa kac para civari gidecegini de yazmislar. Gayrimenkül ortakliginda kaybediyorsun arsalari, bu ortaklik anladigim kadari ile, o arasalarin gelistirilip satilmasi anlamina geliyor.

Inan Kirac floryayi ortakliga vermek istemiyor, ve riva icinde bir üniversite düsünüyor. Onun planlari ayri, muhtemelen zaten "evet" cikmayacak. Ve eger bu proje onaylanmaz ise, peskesin daha farkli boyutta, daha baska yerlerde olabilecegi ihtimalini de dogruyor.

Yukaridaki rakamlara göre Riva tarzinda bir araziyi ucuza kapatirsak, 80 Milyon dollar civarina kapatabilme sansimiz bile olabilir. Bu bizim iki yillik faiz giderimiz. Belkide bir cambaza bak oynaniyor, buradan peskes yaygarasi koparilip, Galatasaray´in borclardan kurtulmamasi icin mücadele ediliyor.
Orada cünkü senelik 40 Milyon avroluk bir rant söz konusu. Ve bu gittikce büyüyecekdir, bu gidis ile. Bu borclarin kapanmasini engelleyecek, yada en kötü ihtimal ile erteleyecek bir iradenin olmasi, bana daha mantikli geliyor.

Geri
Üst Alt