Riva ve Florya Arsalarının Geliştirilmesine İlişkin Değerlendirme Raporu

Raporda satis degil, gayri menkül ortakligi tavsiye ediliyor. Satilirsa kac para civari gidecegini de yazmislar. Gayrimenkül ortakliginda kaybediyorsun arsalari, bu ortaklik anladigim kadari ile, o arasalarin gelistirilip satilmasi anlamina geliyor.

Inan Kirac floryayi ortakliga vermek istemiyor, ve riva icinde bir üniversite düsünüyor. Onun planlari ayri, muhtemelen zaten "evet" cikmayacak. Ve eger bu proje onaylanmaz ise, peskesin daha farkli boyutta, daha baska yerlerde olabilecegi ihtimalini de dogruyor.

Yukaridaki rakamlara göre Riva tarzinda bir araziyi ucuza kapatirsak, 80 Milyon dollar civarina kapatabilme sansimiz bile olabilir. Bu bizim iki yillik faiz giderimiz. Belkide bir cambaza bak oynaniyor, buradan peskes yaygarasi koparilip, Galatasaray´in borclardan kurtulmamasi icin mücadele ediliyor.
Orada cünkü senelik 40 Milyon avroluk bir rant söz konusu. Ve bu gittikce büyüyecekdir, bu gidis ile. Bu borclarin kapanmasini engelleyecek, yada en kötü ihtimal ile erteleyecek bir iradenin olmasi, bana daha mantikli geliyor.

Bana kalirsa sadece Riva satilsin yoksa dedigin gibi bu faizle kulubun omru uzun degil.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Türkiye dogumlu degilim, ancak raporu anlamadiginizi düsünüyorum, ki bana ilginc geliyor. Bu Yönetim Kurulun raporu degil, gayri menkul projeleri degerlendirme komisyonu, bildigim kadari ile yönetimden bagimsizdir.

Söyle bir olay var... Ben daha önceden hayal tücarligi ile ilgili yazmistim. Yillarca bu gayrimenkul degerleri konusunda, fazlasi ile yüksekden uculdu.

Rapordan anlamadiginiz olay da bu. Orada degeri 2013´de 190 milyondu, simdi 120 milyon oldu, demiyor. Son yillarda 100.000 metre kare üstünde alan satislarin ortalama rakami hesaplanmis.
Yani bu paralar, o arsanin tahmini degerini cikarmak icin gösterilmis. Ortalama bu paralara gitmis metrekaresi. Yani gercek degeri arazi anlamda ortalama olarak bu... Bu paralara gidiyor.

Cok basit yazilmis bir rapor olmasina ragmen anlasilmamasi ilginc bu durumun. Yani orayi 120 milyona sat demiyor, ortalama satislara göre, ortalama degerinin bu oldugunu yaziyor sadece.

Sizin ora ile ilgili degeri 400, 500 milyon dollardir demeniz ile, orasi deger kazanmaz. Eger bu satis rakamlari da yanlis yada yalan ise, bunu ispatlamasi da cok kolaydir.

Son yıllar dediğin olay 3 yıl geçmiş üzerinden. 3 yıl da ne olmuş ki piyasa değerleri bu kadar düşmüş Adem.

Piyasa değeri 2013deki fiyatlara tekrar dönene kadar satılmaması (Ya da ortaklık kurulmaması) taraftarıyım. 2013 rakamına hayali rakam demiyorsun umarım.

Bahsedilen fiyata sanırım banka borcları bile kapanmıyor.

Son düzenleme:
Bana kalirsa sadece Riva satilsin yoksa dedigin gibi bu faizle kulubun omru uzun degil.

Satis yok aga... gayrimenkül ortakligi var. Galatasaray´da 2005´den beri desteklenen projelerden bir tanesi bu. Satisa herkes karsi.

Son yıllar dediğin olay 3 yıl geçmiş üzerinden. 3 yıl da ne olmuş ki piyasa değerleri bu kadar düşmüş Adem.

Piyasa değeri 2013deki fiyatlara tekrar dönene kadar satılmaması taraftarıyım. 2013 rakamına hayali rakam demiyorsun umarım.

Bahsedilen fiyata sanırım banka borcları bile kapanmıyor.

Hayir, raporda satilsin diye bir ibare yok. Son üc senede 1.300.000 kare 141 Milyon USD karsiliginda satilmis. Bizim aramizin boyutu ile bu 124 Milyon USD ediyor.

O yüzden satilmasi tavsi edilmiyor. Rakamlarin altinda bu yazilmis:

Elde edilecek gelirin önemli ölçüde artırılabilmesi için, arsamızın geliştirmeye konu
edilmesi gerekmektedir.

-----------------

Hayali rakam olarak ifade ettigim, yillarca bize o arsalarin degerinin 400 Milyon, 500 Milyon dollar civari olacagini söyleyen yöneticilerdir. Onlara göre o arsanin degeri daha 7-8 sene önce 250-300 milyon dollar civariydi. Taraftar hayal tüccarligi ile kandirilmis.

Bugün, yada bir iki sene sonra olmasi bir önem arz etmiyor ki bu konuda. Satmiyoruz cünkü araziyi, Gayri Menkül ortakligi cercevesinde Toki ile birlikde degerlendiriyoruz. Yani Proje bu. Gelirde 80% bizim 20% tokinin olacak.

Ben anlamadim bu isi...

Unarim gk dogru olani yapar

Hayir, raporda satilsin diye bir ibare yok. Son üc senede 1.300.000 kare 141 Milyon USD karsiliginda satilmis. Bizim aramizin boyutu ile bu 124 Milyon USD ediyor.

O yüzden satilmasi tavsi edilmiyor. Rakamlarin altinda bu yazilmis:

Elde edilecek gelirin önemli ölçüde artırılabilmesi için, arsamızın geliştirmeye konu
edilmesi gerekmektedir.

-----------------

Hayali rakam olarak ifade ettigim, yillarca bize o arsalarin degerinin 400 Milyon, 500 Milyon dollar civari olacagini söyleyen yöneticilerdir. Onlara göre o arsanin degeri daha 7-8 sene önce 250-300 milyon dollar civariydi. Taraftar hayal tüccarligi ile kandirilmis.

Bugün, yada bir iki sene sonra olmasi bir önem arz etmiyor ki bu konuda. Satmiyoruz cünkü araziyi, Gayri Menkül ortakligi cercevesinde Toki ile birlikde degerlendiriyoruz. Yani Proje bu. Gelirde 80% bizim 20% tokinin olacak.

Ve bu fiyatla banka borçları kapanmıyor tamamen demi? Ortaklık olayını yorumda düzelttim zaten.

230 Milyon Dolar banka borcu vardı sanırım.

Bu da yetmezmiş gibi şu rapordaki para 2 yıl sonra verilecek. Eee? 2 yıl banka faizi ödemeye devam edilecek yani. Yıllık 40 Milyon Avro faiz ödeniyor.

Ne anladık bu işten peki kardeşim.

Riva florya üzerine yapılacak gayrimenkulün değerine göre satilmalidir arazi değerine değil şunu bir anlayamadınız gitti

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ve bu fiyatla banka borçları kapanmıyor tamamen demi? Ortaklık olayını yorumda düzelttim zaten.

230 Milyon Dolar banka borcu vardı sanırım.

Bu da yetmezmiş gibi şu rapordaki para 2 yıl sonra verilecek. Eee? 2 yıl banka faizi ödemeye devam edilecek yani. Yıllık 40 Milyon Avro faiz ödeniyor.

Ne anladık bu işten peki kardeşim.

Zaten gayri menkül ortakligi ile birlikde o araziler otomatikman degerleniyor. Devlet kazanmak isteyecekdir, ona göre de bizim payimiz da yükseliyor. O yüzden kasaya girecek rakam da 500 milyon dollar civari konusuluyor. Yoksa daha az olur zaten. Bunun üzerine birde muhtemelen bir tesis ve basket arenasi yapilacak.

Yillar sonra 500 Milyon dollar gelecegine, söyle schlaak diye 400 milyon dollar gelmesine raziyim acikcasi. Yani en iyi optimal direk yüksek bir nakit girisin olmasi. Ama böyle bir projenin olmasina da imkan yok, ister bir sene sonra, ister iki sene sonra, hep azar azar gelecek.

Faiz konusunda ise su hataya düsmemek lazim. Tabiki direk faiz yükünden kurtaracak bir proje, hepimizin istedigi olay. Ancak faiz bedelini, kazanacagimiz ücretten cekmenin dogru yaklasim olmadigini düsünüyorum. Beni de teretüt ettiren bir olay aslinda, ama proje olmasa, sanki o faizi ödemeyecekmisiz gibi bir yere gidiyor mesele :D Muhtemelen gelecek para ile dursun borcu 4-5 sene de kapatmaya düsünüyor.

Bu projeler 2005 yilindan beri ciddi boyutta tartisiliyor, yani 11 senedir icraat yok. Diyelim ki 10 sene boyunca, yine birsey yapilmayacak. Faiz yükü 50 Milyon dollara yaklasabilir ortalama olarak, 45´den hesaplarsak bu 450 Milyon dollarlik bir gider demek oluyor. Hemde hic bir proje felan yapilmamisken. Ve 10 sene sonra yapilacak projeden yine schlaak, diye para kazanamayacagimiz icin, yine faiz ödemeye devam edecegiz.

Melih Sönmez

Ve esas önemli olan nokta 5, yada 6 kazanmamiz degil. Birincisi Net bir sekilde projeden gelecek paranin büyük kisminin (95% üzeri) genel kurulda net olarak borc icin kullanilmasinin, aksi takdirdi yöneticilerin cebinden cikartilmasinin, kararlastirilmasidir. Faizi zaten ödeyecegiz, nekadar hizli kapatabilirsek kardir. Ancak o parayi borc disinda kullanmaya basladigimiz an, o para 4-5 senede püüf diye ucar, nereye gittigini anlamaz kimse. Bu net olarak garanti altina alinmali.

Ikincisi ise yeniden borclanma ile alakalidir. Gelecek yönetimlere, kulübü borca sokmalari yasaklanmalidir. Borc yapan yönetim kurulunun, o borcu kapatmak ile yükümlü olmasi gerekir. 5 Milyon ise 5 Milyon, 10 ise 10, 50 ise 50.

Bunun disinda, en karli proje bile, bizi iki adim ileriye götüremez.

Para 2 yil sonra gelecekse Zarar etmeye ve UEFA dan ceza almaya devam edecegiz

Yani dursun denen ne oldugu belli olmayan sahis yine yalan söyledi

Kalamistaki bilgilendirme toplantisina katildim , burasi forum ,herseyi engelleyemezsiniz fakat hakikatlerle ilgili bilgilenmek isterseniz buraya konusulanlari yazarim konusuruz . Fakat ozellikle soyluyorum ,sacma sapan yorumlar gelirse ve mod lar mudahale etmeyecek ise hic yormayim kendimi bosuna

Kalamistaki bilgilendirme toplantisina katildim , burasi forum ,herseyi engelleyemezsiniz fakat hakikatlerle ilgili bilgilenmek isterseniz buraya konusulanlari yazarim konusuruz . Fakat ozellikle soyluyorum ,sacma sapan yorumlar gelirse ve mod lar mudahale etmeyecek ise hic yormayim kendimi bosuna

Aman sen yorma kendini

Sayin bilgin, sizden bizi bilgilendirmenizi istiyorum.

Projeyi bize anlattin. Durumu anlattin.

Ve en önemli soruma da bir cevap verin, bu Galatasaray´li olarak bu armaya borcunuzdur. Banka faizleri ile ilgili bir Rant olabilir mi kulübün icinde ? Borcumuzun oldugu bankalara yakin adamlar var mi üyeler icinde, onlar kim ? Bunu bize aciklayabilirseniz sevinirim.

Bana göre Galatasaray´daki rant kapisi Personel giderlerine, ve banka faizi konusuna cikiyor.

Beyler birakin adami konussun. Neden yükleniyorsunuz ?

Adem yukaridaki yorumlari okursan gerek kalmadigini anlarsin . Paylasim, okuyup degerlendirmeye niyetli insanlara yapilir . Boynun borcu soylemine gelince , dun katildigim toplantidaki konusulanlari aktarmak icin teklif yaparak o borcu odedim .

Simdi satmadik diyelim. 3-4 yil sonra sattik veya degerlendirdigimizi var sayalim yine zarardayiz aga. 4 kere 40m euro (faiz) 160m euro yapiyor

Borc borca katacagiz iyice. Bu surede avrupadan men yeriz muhtemelen. Valla biran one degerlendirmek lazim yoksa yone ayni hesaba geliyor

Adem yukaridaki yorumlari okursan gerek kalmadigini anlarsin . Paylasim, okuyup degerlendirmeye niyetli insanlara yapilir . Boynun borcu soylemine gelince , dun katildigim toplantidaki konusulanlari aktarmak icin teklif yaparak o borcu odedim .

Rüzgarin nekadar sert esse de, kayadan alacagi toz oldugunu belirtmek isterim. Size karsi esen rüzgara aldirmadan, bir kaya gibi yazmanizi istiyorum. Arkadaslar burada iyidir hosdur, bazen fazla sakaci.

Boş boş laf salatası yapıp bariz şekilde ilgi çekmek amaçlı bir tutum sergilediği için pek ciddiye alamıyorum. Galatasaray kongre üyesi adminler tarafından onaylandımı ayrıca?

Varsa bil bildiği yazar olur biter. Yok modlar koruyacak da bilmem ne etmeli gibi tehditkar ve saçma sapan bir açıklama ile ortaya çıkarsa cevabını bir okadar saçma şekilde alır.

Benim bos bos konusulacaksa sozumun arkasindaki sey su . Ben bir yorum anlatmayacaktim , orada ne konusulduysa , kapali bir toplanti oldugu icin burada paylasmaya niyetlendim . Daha yazi yazmaya baslar baslamaz ,aman sinan bir sey yazdi diye gelip de aptal saptal yorumlar okuyacaksam ve buna mudahale edilmeyecekse hic baslamayim dedim

Cunku bu yazmayi dusunduklerim benim bir yorumum ya da fikrim degil . Kimse de burada olani biteni nakledip bir de laf yemek zorunda degil .

Geri
Üst Alt