Roberto Mancini

Ozaman bende farklı bir bakış açısı koyayım ortaya mancininin geldiği takımda ciddi bir motivasyon sorunu vardı şampiyonluk ciddi bir doygunluk yaratmıştı ikinci şampiyonlukta bile doğru dürüst futbol izlemiyorduk rakipsiz bir ligde şampiyon olmamız bizi harika bir takım oldugumuza inandırmıştı sadece rakiplerimizden birinin birazcık takımını toparlsmasıyla balon söndü önce real bir dur dedi. Özellikle son iki sezon takımda drogba ve sneijder dışındaki transferler hatalıydı ve kadro çok şişmişti. As kadro diğer hoca tarafından doğru dürüst rotasyona sokulmadıgı için yedekler hazır değildi buda asların bir tık öteye gitmesini önlüyordu. kimse son iki şampiyonluga aldanmasın çünkü rakipler futbol dışı faktörlerle yıpranıyor futbolcuları gidiyordu. Bu yıl arayı bir dönem kapatmıştık aziz tüpçüyle görüştü ve eyyam arttı fb lehine eger tff olmasa yine şampiyonduk bana göre.

Mancini´nin basarisizligin örtmek icin, Galatasaray´in basarisini kücümsemeyin sevgili Üye... Eski hocamiz isleyen müthis bir takim almadi, 8. olmus bir takimi aldi ve iki kere sampiyonluk getirdi, bir tane de ceyrek final CL´de, iki tane de süperkupasi. Ikinci sezon futbolumuz göre hos degildi belki, ama verimliydi... Sneijder Drogba geldikten sonra Galatasaray Lig´de son 13 macta 11 tane galibiyet almayi basardi... Sonra Emirates Cup üstüne de Fenerbahce´yi yeniden Süper Kupa´da maglup ettik.

Bayern´e 4 tane, Schalke´ye 6tane atan Real bizede 6 tane atabilir. Sezona kötü basladik evet ama 4-5 mac ile bir takim degerlendiremezsiniz. Heleki o ilk 4-5 mac ligin en zor fifkistürüydü... (Besiktas, Eskisehir, Bursa deplasman) Yinede BJK galibiyeti cok degerliydi, eger ondan sonra malum olaylar olmasaydi, su an 4.cü yildizi takmis olurduk...

Besiktas ve Fenerbahce ilk cezayi 2013/2014 sezonunda yemistir. Daha önce ceza yememistir (FB tetbir amacli CL´den alindi zamaninda), ve Lig´de istedigi gibi hareket etmistir.

Mancini´nin basarisizligin örtmek icin, Galatasaray´in basarisini kücümsemeyin sevgili Üye... Eski hocamiz isleyen müthis bir takim almadi, 8. olmus bir takimi aldi ve iki kere sampiyonluk getirdi, bir tane de ceyrek final CL´de, iki tane de süperkupasi. Ikinci sezon futbolumuz göre hos degildi belki, ama verimliydi... Sneijder Drogba geldikten sonra Galatasaray Lig´de son 13 macta 11 tane galibiyet almayi basardi... Sonra Emirates Cup üstüne de Fenerbahce´yi yeniden Süper Kupa´da maglup ettik.

Bayern´e 4 tane, Schalke´ye 6tane atan Real bizede 6 tane atabilir. Sezona kötü basladik evet ama 4-5 mac ile bir takim degerlendiremezsiniz. Heleki o ilk 4-5 mac ligin en zor fifkistürüydü... (Besiktas, Eskisehir, Bursa deplasman) Yinede BJK galibiyeti cok degerliydi, eger ondan sonra malum olaylar olmasaydi, su an 4.cü yildizi takmis olurduk...

Besiktas ve Fenerbahce ilk cezayi 2013/2014 sezonunda yemistir. Daha önce ceza yememistir (FB tetbir amacli CL´den alindi zamaninda), ve Lig´de istedigi gibi hareket etmistir.

Şuda bir gercekki en iyi dönemimizde bile öz eleştri yapabilirsek işte ozaman başarıda sürekliliği elde edebiliriz. 8. Olmuş o takım malesef o dönemki maddi imkansızlıklarla kuruldu ve o 8. Takım tamamen temizlenip fatih terimin kendi takımını kurabilmesi sağlandı malesef bu manciniye sağlanamadı çünkü sezon başında takımın başında değildi. Bence mancini bu yıl asıl olarak eleştrilebilir kendi takımını kuracak bakalım. Sakın ara transfer dönemi demeyin çünkü o dönem transfer piyasası genelde takımında benimsenmeyen isimlerin yada ciddi düşüsteki isimlerin transferiyle geciyor malesef istisnalar hariç tabi

Şuda bir gercekki en iyi dönemimizde bile öz eleştri yapabilirsek işte ozaman başarıda sürekliliği elde edebiliriz. 8. Olmuş o takım malesef o dönemki maddi imkansızlıklarla kuruldu ve o 8. Takım tamamen temizlenip fatih terimin kendi takımını kurabilmesi sağlandı malesef bu manciniye sağlanamadı çünkü sezon başında takımın başında değildi. Bence mancini bu yıl asıl olarak eleştrilebilir kendi takımını kuracak bakalım. Sakın ara transfer dönemi demeyin çünkü o dönem transfer piyasası genelde takımında benimsenmeyen isimlerin yada ciddi düşüsteki isimlerin transferiyle geciyor malesef istisnalar hariç tabi

Ben katiliyorum zaten, gelecek sezon icin Mancini basarili olmasi lazim. Ama katilmadigim nokta bu, o 8. olan takim maddi imkansizliklar ile kurulmadi. Yüklü bir para alan hocasi, ve 30 Milyon Euro harcadigimiz bir kadromuz vardi. O güne kadar yaptigimiz en yüklü transfer harcamasiydi o 2010/2011 sezonunda. Sonuc = 8. Sira...

2010/2011

harcama 40. Milyon avro, sonuc = sekizincilik

2011/2012

harcama 23. Milyon avro, sonuc = Sampiyonluk, Süper Kupa

2012/2013

harcama 30 Milyon avro sonuc = Sampiyonluk, Süperkupa, CL Ceyrek Final

2013/2014

harcama 40 Milyon avro sonuc = ikincilik, Türkiye kupasi, CL´de gruplardan cikis... (Okadar kötü degil aslinda, ama ciddi anlamda gerileme)

Mancini´nin istedigi oyuncularin alindigina bende inanmiyorum. Orada sana katiliyorum... Zaten bunu Ünal Aysal da sinyal ediyor, son aciklamalarini okuduysan eger. Bizim Osman (Asaletin Yeter) ayni sekilde devamli Mancini´nin istemedigi adamlari kovaladigimizi yaziyor...

Ama bu ligin zorlugu iste, her an arkandan kuyun kazinabilir. Seni bezdirmek isterler, kendi yönetiminden bazi sahislar. Umarim Mancini basa cikar ve 4. yildizi getirir bize.

bu konuda bile terimin son iki sezonu konusuluyo.

birde ben yaziyim ok.

terimin işk sezonuna laf edeni allah carpar zaten onu geciyoz cok iyi futbolla eze eze sampiyonluk.

ikinci senesi futbol olarak bu sene ile ayniydi fakat burak merkezdeydi ve bu seneye oranla daha iyi golcuydu gelen topu bitiriyodu. kimi zaman akil almaz gol kacirsada cok iyi bi bitiriciydi. ortada futbol varmiydi, yoktu tabiki. fb ve bjk berbatti. kisaca kotunun iyisi olarak sampiyon olduk. hamit transferi basta olmak uzere transferler yanlisti. elmander yerine gelen burak takimi tamamen bozmustu, cunku biz press yapan takimdik. burak dahil tum transferler hataliydi. selcuk burak kankiler surekli kacamak yaparak futbolu biraz unutmaya basliyordu.

bu seneye gelince, doygunluk ve bassizlik topcular uzerinde disiplinsizlige ve savrukluga yol actiydi. laubalilik bi yana sampiyon olmak isteyen futbolcu yok gibiydi. bi onceki sezon sirf cl ve derbi maclarinda oynayan gs bu sene hic bi macta oynamiyodu.

bjk takimi baya toparladi fbde oyle, once realin ottoman tokadi, deplasmanda selcuklu tokadi bize anyayi konyayi gosterdi. oncesinde td degisikligi takimi dahada dagitti.

mancini sonrasinda defanstan ve futbolcularin fizikinden yakindi sonra biraz toparlanir gibi olduk 2 juve maciyla. ligdede sino dolu dizgindi. sonra yine dusus basladi. hatta oyleki kici kirik fakir bjk nerdeyse 2.ligi alacakti bizim takimda yine kipirdanma yoktu.

isteksizlik biraz takimin gucunden birazda lige erken havlu atilmasindan oldu. 2. haftada lige havlu atarsan futbolcu olarak pek lig maci oynayasin gelmez. 30 hafta boyunca bostan yere mac yapiyon sonucta

Manciniden bize bir fayda olmayacağını er geç anlayacaksınız. Anlamasanız bile bunu yaşayarak göreceksiniz. Mancininin başarılı olacağına dair bize umut veren hiçbir done yok elimizde. Ligi domine edecek ne futbol anlayışı ne sistemi ne de kulübe yakın bir mentalitesi var. Zaten başarılı olacağına dair bir düşünce ile gelseydi daha istanbula gelmeden italya milli takımına kaçmanın hesaplarını yapmazdı. Bunun gibi çok boş teknik direktör var alt liglerde.

Juventus alt lige düştü inter rakipsiz kaldı ve şampiyon oldu. Citye harcattığı parayla Afrika kıtası Dubai zenginliğini yaşardı. Geçelim bu destek işini. Sen zarar vereceksin bize neymiş ben destekleyecekmişim. Yok öyle kuzu taraftarlığa ben gelemem. İşini adam gibi yapsın o zaman desteği hakeder.

★SⅢ Tapatalk★

harcicagin para rakiplerinle orantilidir. trde 20 milyon harcayarak sampiyon olabilirsin. ingilterede kume dusen takim 20 harcar ancak. onlar 20 30 milyonu bi adama verirken bizim sezonluk transfer butcemiz 30 milyon anca oluyor. sen bura ile orayi kiyaslamicaksin. sadece oraya ya da sadece buraya bakacaksin.

orda harcanan paralar gayet normal. belarus ligine bakarsan ingilterede harcanan paralar akil almaz olur.

mancini buraya geliyosa ingilteredeki gibi 100 milyon harcamaz, takimin transfer butcesi 30 milyon, ve bu butce ile transfer yapar. cunku sozlesme yaparken takimi biliyo, ligi ve kendine verilebilecek butceleride biliyo. bugun citye, chelseaye ben gitsem bende 100 milyon harcarim, cunku eplde sampiyonluk gibi niyetin varsa bu normal butce, bankasyaya gitsem 3-5 harcarim, bank asyaya mourinho ya da mancini gitse onun harcayacagida bu rakam, cunku kulubun ayirdigi butce bu.

baskan 100 milyon butce veriyorum hedefimiz sampiyonluk der senden kadro kurmani ister. kurdugun mantik o kadar sacmaki anlatamiyorum bile kusura bakma

soyle ornekleyek onlarin sponsorlar mesela 50-60 milyona imzalarken bizim sponsorlar 5-10 milyon veriyo.

onlarin geliri 300-400 milyon euro ve bizimkisi 150 milyon. onlarin transfer butcesi 100 milyon olur seninkisi 30.

abdnin butcesi 100 milyar dolar trninki 10 milyar dolar.

trnin egitim butcesi 1 milyar dolar ama abdnin egitime harcadigi para 10 milyar dolar. yani trnin butcesi kadar. rakamlar ornek ama trli bi vatandas hehe bak biz egitime onlarin 10da 1i kadar harciyoz diye dalga gecmesi = senin city ile 100 milyon harcadi demen. gelirin yuksekse transfer butcende yuksektir maas butcende. birde o takimlarin maas butcesine bak derim. futbolculara milyonlar dokerek sampiyon olmus mancini, onemli olan az vererek sampiyon olmaktir deme sonra

Ben sürekli diyorum.Takımın en önemli ve en kritik sorunu ciddi kondüsyon eksiliği idi.Ardından da yabancı sınırına göre yanlış kadro planlaması .

Elimizde kondüsyon yükleme bakımından belki de dünyanın en iyi 2-3 teknik ekibinden biri var.Kondüsyon sorunumuzu çözdüğümüzde geri kalan bir çok şey rahatlıkla çözülür zira elimizde zaten Melo-Sneijder-Muslera gibi 3 dünya yıldızı ve kaliteli oyuncular var.

Bu seneye bakıp anormal biçimde adamı eleştiriyorsunuz biz bu fizik durumu ile Mancini her şeyi doğru yapsa dahi şampiyon olamazdık.Üstelik Terim'in en ufak savunma bilgisi olmadığı için bu takım savunma yapmayı bilmiyordu,adam bir de savunma mentalitesi yerleştirmeye çalıştı ve başarılı da oldu.

Sezonun ilk yarısında 18 gol yerken 2.yarı özellikle Kayseri maçından sonra dağılmaya rağmen 14 gol yedik.Kasımpaşa maçını da çıkarırsak 16 maçta yenen 10 gol bunlardan 3 tanesi de penaltı.

Seneye çok sert ve sağlam savunma yapacağımızı düşünüyorum Mancini bence buna ağırlık verecek...

Mancini için en önemlisi lige galibiyet serisiyle başlamak.Yoksa bu sabit fikirliler ve uA denen oluşum saldırmaya başlar.

tapatalk

- Terim'in ilk senesinde tek kulvarda giden bir Galatasaray var. Şampiyonluk puanı 77

- İkinci senesinde UEFA'da yarı Final'e kadar giden bir Fenerbahçe'ye karşı yarışan bir Galatasaray var. Şampiyonluk puanı 71

- Mancini'nin ilk senesinde 3 kulvarda giden Galatasaray'ın karşısında tek kulvarda yarışan Fenerbahçe en büyük şampiyonluk adayı. Galatasaray son senesinden 7-8 maç daha fazla oynamış, yaptığı puan 65.

- Mancini'nin ikinci senesinde de durum böyle olacak. Fener yine Avrupa'dan men.

Mancini ve Terim'li sezonları karşılaştırırken bu farkı göz önüne alın. Terim ZTK'yı umursamıyordu bile, ilk turda knock-out oluyordu takım. İlk sene CL'de yoktu tavan puan 77 oldu. Eğer seneye şampiyonluk istiyorsak minimum 80 puan barajını görmemiz gerek ki bunun için de kupaların birinden feragat etmememiz lazım.

Burda amaç Mancini çok iyi hoca demek falan değil, eğer iki adamı karşılaştırıyorsanız futbolun değişkenlerini de göz önüne alacaksınız. Fenerbahçe geçen sene 40 maç yaparken senin takımın 54 maç yapıyorsa bi zahmet iki takım arasında bi fark olsun.

Terimle manciniyi sidik yarışına tutan sizsiniz, ben değilim. Üstelik ben defalarca yazdım sizler gibi ne terimci ne de mancini hayranlığı yapmıyorum diye.

Kendi takımım değil diyen adam 8 çöp bildiğin çöp bile değil aslında bu adamlar bunları takıma doldurdu. 39 maç farklı kadro ile sahaya çıktı. Bir standartı yok. Sistem desen onu ancak kafasında yaşayıp 10 dakka sonra başka bir rüyaya dalan adamdır mancini. Takım kazanınca sahiplenen, kaybedince benim değil bu takım diye kıvıran birisidir mancini. Yazık ya Galatasaray gibi bir takımın deplasmanda devamlı tokat yemesi insanın zoruna gidiyor. Bu nasıl bir teknik direktörlüktür. Takımın kazanması gereken bir maç ve 90+4 de forvet çıkarıp defansif orta saha alan adam mı bu takımı başarıya taşıyacak. Kağıtla taktik vermeye hiç girmiyorum bile. Sırf terimin yerine geldi diye, ona rakip gördüğünüz için yanlışa sahipleniyorsunuz. Ligler başlasın görecem ben sizi. Şimdi meydanı boş buldunuz umut besleyin. O umutlarınızı nasıl söndürecek göreceğim.

★SⅢ Tapatalk★

Sırf terimin yerine geldi diye, ona rakip gördüğünüz için yanlışa sahipleniyorsunuz. Ligler başlasın görecem ben sizi. Şimdi meydanı boş buldunuz umut besleyin. O umutlarınızı nasıl söndürecek göreceğim.

Yahu adam başarısız olsun diye amma da isteklisin , her mesajında bunu görüyorum.Artık sen de zil takıp oynarsın sevinçten olur da başarısız olursa.

Hadi başarısız oldu diyelim biz burda en fazla çıkarız hoca bizim güvenimizi boşa çıkardı deriz.

Peki sen olur da Mancini başarılı olunca ne yapacaksın ? Ya sıvışıp gidersin ya da mutlaka bir kulp falan bulursun eleştirmek için değil mi ?

Yahu adam başarısız olsun diye amma da isteklisin , her mesajında bunu görüyorum.Artık sen de zil takıp oynarsın sevinçten olur da başarısız olursa.

Hadi başarısız oldu diyelim biz burda en fazla çıkarız hoca bizim güvenimizi boşa çıkardı deriz.

Peki sen olur da Mancini başarılı olunca ne yapacaksın ? Ya sıvışıp gidersin ya da mutlaka bir kulp falan bulursun eleştirmek için değil mi ?

Ben hep burdayım merak etme. Eleştirmek için kulpu ben bulmuyorum, hataları ile kendisi buna malzeme veriyor zaten.

Diğer bir konuda eleştrilerimi görüyormuşsun. E görme o zaman. Senin istediğin gibimi yazalım.

Son bir konuda ben maç kazandığımızdada burdaydım. Manciniyi tebrik ettiğim maçlarda oldu. Ama sen kaybedilen maçlarda yoktun burda. Niye gelip eleştirmedin.

★SⅢ Tapatalk★

Ben hep burdayım merak etme. Eleştirmek için kulpu ben bulmuyorum, hataları ile kendisi buna malzeme veriyor zaten.

Diğer bir konuda eleştrilerimi görüyormuşsun. E görme o zaman. Senin istediğin gibimi yazalım.

Son bir konuda ben maç kazandığımızdada burdaydım. Manciniyi tebrik ettiğim maçlarda oldu. Ama sen kaybedilen maçlarda yoktun burda. Niye gelip eleştirmedin.

★SⅢ Tapatalk★

Yahu nasıl gelip eleştirmedim bilip bilmeden konuşma.

Selçuk'a o rezalet haliyle şans verdiği için ben epey maçları izlemedim hocaya çok kızdığım için.Hala da kızıyorum Selçuk üzerinde o haliyle o kadar ısrar etmesinde bence yanlıştı.

Burada hep diyorum zaten önümüzdeki sene göreceğiz takımı toparlayacak diye , başarısız olursa ne diyelim çıkıp söyleriz...

- Terim'in ilk senesinde tek kulvarda giden bir Galatasaray var. Şampiyonluk puanı 77

- İkinci senesinde UEFA'da yarı Final'e kadar giden bir Fenerbahçe'ye karşı yarışan bir Galatasaray var. Şampiyonluk puanı 71

- Mancini'nin ilk senesinde 3 kulvarda giden Galatasaray'ın karşısında tek kulvarda yarışan Fenerbahçe en büyük şampiyonluk adayı. Galatasaray son senesinden 7-8 maç daha fazla oynamış, yaptığı puan 65.

- Mancini'nin ikinci senesinde de durum böyle olacak. Fener yine Avrupa'dan men.

Mancini ve Terim'li sezonları karşılaştırırken bu farkı göz önüne alın. Terim ZTK'yı umursamıyordu bile, ilk turda knock-out oluyordu takım. İlk sene CL'de yoktu tavan puan 77 oldu. Eğer seneye şampiyonluk istiyorsak minimum 80 puan barajını görmemiz gerek ki bunun için de kupaların birinden feragat etmememiz lazım.

Burda amaç Mancini çok iyi hoca demek falan değil, eğer iki adamı karşılaştırıyorsanız futbolun değişkenlerini de göz önüne alacaksınız. Fenerbahçe geçen sene 40 maç yaparken senin takımın 54 maç yapıyorsa bi zahmet iki takım arasında bi fark olsun.

Şu dediklerine göre Mancini'nin gelecek sene de ligde başarısız olması muhtemel.Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan 4.olup elenirsek,kupada da Terim'li senelerdeki gibi ilk turda elenirsek ligde şansımız yükselir.

Şu dediklerine göre Mancini'nin gelecek sene de ligde başarısız olması muhtemel.Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan 4.olup elenirsek,kupada da Terim'li senelerdeki gibi ilk turda elenirsek ligde şansımız yükselir.

Seneye bi şekilde 70+ puanlara çıkarız bi şekilde ama şampiyonluk zor bence. Takımın başında ister Fatih Terim olsun ister Mancini ister Yılmaz Vural. Direk rakibinden 15 maç fazla yapıyorsun dilekolay.

Seneye bi şekilde 70+ puanlara çıkarız bi şekilde ama şampiyonluk zor bence. Takımın başında ister Fatih Terim olsun ister Mancini ister Yılmaz Vural. Direk rakibinden 15 maç fazla yapıyorsun dilekolay.

Katılıyorum.Mesela ben bu sene Fatih Terim de devam etseydi şampiyon olacağımızı düşünmüyordum.En fazla 5-6 puan daha fazla toplardık.

Su hayatta ogrendigim bişey varsa o da kendini bilgili sanan cahillerle tartismayacagindir.

Söyle aciklayayim

Bilmiyorum EPL yi kac sezondur takip ediyorsunuz.

Mancini City'e ne paralar harcatti diyenler var.

1. Mancini City'e gitmeden once City'nin kadrosuna baktiniz mi?

2. Baktiysaniz bu kadro ingiltere gibi zibilyon tane kupa macı ve ligin oldugu bir yerde yeterli geldi mi?

3. Türkiye Liginde bile sadece Tr Kupasi varken 25 oyuncu rotasyona yetmiyorken ( ki Galatasaray da bunun örnegini görüyoruz ) ingiltere gibi kafaya oynayan 5 takimin zaten oldugu bir ligde yeterli geliyor mu o kadro?

4. Manchester United- Chelsea - Arsenal diyelim en basit 2 sene onceki liverpoolu saymiyorum bile farkindaysaniz. Bunlardan en zayif halka hangisi diye soralim, cevabi Arsenal olsun. Mancini tüm o paralari harcattiktan sonra Manchester City 18 i ile Arsenal 18i arasındaki kadro farkı 32m € .

Yani demek ki o ligde o 3lü arasından en kötü olan arsenale bile ucu ucuna 1 oyuncu ile 30m fark atiyorsaniz, demek ki o transferler gerekliymis.

5. Adamlar sampiyon olmak istedi ve ister inanın ister inanmayin Manchester United gibi bir takimla kapisabilmeniz icin o transferleri yapmaniz gerkeiyor. Adamlarda para varmis yapmislar .

6. Madem bu kadar konusmak kolay, gidin city'nin basina aguerosuz silvasiz vs Shaun wright philips james milner ile sampiyon olmaya calisin. Yedeginiz de 18 yaşindaki alt yapiya yillarca onem vermemis gencler olsun. Once olunda sonra laf atin para harcamis bilmem ne diye. araplar size 200m € versin siz harcamayin

Kolay gelsin iyi sampiyonluklar

Ben bu sene Mancini'yi hunharca eleştirenlerden biri olarak Mancini'nin Galatasaray'da kalacağı kesinleştiği günden beri en büyük destekçisiyim çünkü Galatasaray'ımın teknik direktörü. 3 senedir yapamadığımız doğru planlamayı yapar , yönetim ve taraftar ile bütün bir parça oluşturabilirse beklentileri karşılayacağı görüşündeyim.

Ayrıca cesurluk ve korkaklık açısından Fatih Terim ile kıyaslayanlar olmuş. Bana göre Mancini , Fatih Terim'den daha cesur bir kişidir. Çünkü en kötü sezonumuzun başına bakın Rijkaard gitti ve Adnan Polat kurtarıcı olarak Fatih Terim'e gitti ama Fatih Terim ''Aslolan Galatasaray'dır , Söz konusu Galatasaray ise gerisi teferruattır'' diyen kişi takımın en çok ona ihtiyaç duyduğu dönemde reddetti.

Sırf Türkiye'de bir kez daha başarısız bir dönem görme korkusundan dolayı sezon ortasında Galatasaray'ı çalıştırabilme cesaretini gösteremedi. Mancini ise en son Manchester City gibi bir takımı çalıştırmışken başarısız olma ihtimali yüksek olmasına rağmen City'de aldığı parayı bile talep etmeden ertesi gün Juventus deplasmanına gidecek bir takıma ve hiç bilmediği bir lige sezonun ortasında gelmeyi cesur davranıp kabul ediyor. Fatih Terim'in yaptığı ''korkaklık'' Mancini'nin yaptığı ''cesurluktur''.

Ancak bizim ülkemizde oynatılan futbola göre korkak veya cesur oluyorsun. Bu da ayrı bir düşünce , Mancini ve Lucescu defansif oynatıyor diye korkak oluyor ama alakası yok adamın futbol felsefesi ''Önce dengeli bir takım kurmak''. Bizim 6-1 yenildiğimiz Real Madrid maçına bakın , Real Madrid küçük bir takım ya da korkak bir hocası mı var ki top bizdeyken 11 kişi kendi sahasına gömülüp topun arkasına geçiyor ama biz Real Madrid'e karşı Akhisar'a karşı ne oynuyorsak onu oynamayı çalışıp önde basmayı çalışıyoruz. Artık büyük Avrupa takımları böyle oynamıyor.

Lucescu'nun da gelmesini çok istiyordum ama artık Mancini'nin kalıp her şeye rağmen başarılı olabilmesini daha çok istiyorum. Artık Galatasaray'da ve Türkiye'de kariyeri olan bir Avrupalı başarılı olsun. Galatasaray da gerçek bir Avrupa takımı gibi oynasın. Bunun için Yönetim- Futbolcu-Taraftar elinden geleni yapmalı.

Su hayatta ogrendigim bişey varsa o da kendini bilgili sanan cahillerle tartismayacagindir.

Söyle aciklayayim

Bilmiyorum EPL yi kac sezondur takip ediyorsunuz.

Mancini City'e ne paralar harcatti diyenler var.

1. Mancini City'e gitmeden once City'nin kadrosuna baktiniz mi?

2. Baktiysaniz bu kadro ingiltere gibi zibilyon tane kupa macı ve ligin oldugu bir yerde yeterli geldi mi?

3. Türkiye Liginde bile sadece Tr Kupasi varken 25 oyuncu rotasyona yetmiyorken ( ki Galatasaray da bunun örnegini görüyoruz ) ingiltere gibi kafaya oynayan 5 takimin zaten oldugu bir ligde yeterli geliyor mu o kadro?

4. Manchester United- Chelsea - Arsenal diyelim en basit 2 sene onceki liverpoolu saymiyorum bile farkindaysaniz. Bunlardan en zayif halka hangisi diye soralim, cevabi Arsenal olsun. Mancini tüm o paralari harcattiktan sonra Manchester City 18 i ile Arsenal 18i arasındaki kadro farkı 32m € .

Yani demek ki o ligde o 3lü arasından en kötü olan arsenale bile ucu ucuna 1 oyuncu ile 30m fark atiyorsaniz, demek ki o transferler gerekliymis.

5. Adamlar sampiyon olmak istedi ve ister inanın ister inanmayin Manchester United gibi bir takimla kapisabilmeniz icin o transferleri yapmaniz gerkeiyor. Adamlarda para varmis yapmislar .

6. Madem bu kadar konusmak kolay, gidin city'nin basina aguerosuz silvasiz vs Shaun wright philips james milner ile sampiyon olmaya calisin. Yedeginiz de 18 yaşindaki alt yapiya yillarca onem vermemis gencler olsun. Once olunda sonra laf atin para harcamis bilmem ne diye. araplar size 200m € versin siz harcamayin

Kolay gelsin iyi sampiyonluklar

bide Tottenham vardi, iyi cikis yapmislardi.

Ben bu sene Mancini'yi hunharca eleştirenlerden biri olarak Mancini'nin Galatasaray'da kalacağı kesinleştiği günden beri en büyük destekçisiyim çünkü Galatasaray'ımın teknik direktörü. 3 senedir yapamadığımız doğru planlamayı yapar , yönetim ve taraftar ile bütün bir parça oluşturabilirse beklentileri karşılayacağı görüşündeyim.

Ayrıca cesurluk ve korkaklık açısından Fatih Terim ile kıyaslayanlar olmuş. Bana göre Mancini , Fatih Terim'den daha cesur bir kişidir. Çünkü en kötü sezonumuzun başına bakın Rijkaard gitti ve Adnan Polat kurtarıcı olarak Fatih Terim'e gitti ama Fatih Terim ''Aslolan Galatasaray'dır , Söz konusu Galatasaray ise gerisi teferruattır'' diyen kişi takımın en çok ona ihtiyaç duyduğu dönemde reddetti.

Sırf Türkiye'de bir kez daha başarısız bir dönem görme korkusundan dolayı sezon ortasında Galatasaray'ı çalıştırabilme cesaretini gösteremedi. Mancini ise en son Manchester City gibi bir takımı çalıştırmışken başarısız olma ihtimali yüksek olmasına rağmen City'de aldığı parayı bile talep etmeden ertesi gün Juventus deplasmanına gidecek bir takıma ve hiç bilmediği bir lige sezonun ortasında gelmeyi cesur davranıp kabul ediyor. Fatih Terim'in yaptığı ''korkaklık'' Mancini'nin yaptığı ''cesurluktur''.

Ancak bizim ülkemizde oynatılan futbola göre korkak veya cesur oluyorsun. Bu da ayrı bir düşünce , Mancini ve Lucescu defansif oynatıyor diye korkak oluyor ama alakası yok adamın futbol felsefesi ''Önce dengeli bir takım kurmak''. Bizim 6-1 yenildiğimiz Real Madrid maçına bakın , Real Madrid küçük bir takım ya da korkak bir hocası mı var ki top bizdeyken 11 kişi kendi sahasına gömülüp topun arkasına geçiyor ama biz Real Madrid'e karşı Akhisar'a karşı ne oynuyorsak onu oynamayı çalışıp önde basmayı çalışıyoruz. Artık büyük Avrupa takımları böyle oynamıyor.

Lucescu'nun da gelmesini çok istiyordum ama artık Mancini'nin kalıp her şeye rağmen başarılı olabilmesini daha çok istiyorum. Artık Galatasaray'da ve Türkiye'de kariyeri olan bir Avrupalı başarılı olsun. Galatasaray da gerçek bir Avrupa takımı gibi oynasın. Bunun için Yönetim- Futbolcu-Taraftar elinden geleni yapmalı.

korkak diyoruz da son nezaman bu kadar 5 gollü maclar gördük ? Atak Atak 2-1 mac bitiyor ama atak oynadik bak

Kredisi pek yok. Bu sezon başarılı olmak zorunda. Bize güvenip desteklemek düşüyor.

Geri
Üst Alt