Roberto Mancini

Sıkılmadınız mı bu tartışmalardan ? Bakın ben bıraktım size de tavsiye ederim zamanınızı boşa harcamayın artık...

Şimdi aklıma geldi , başka yerden konu açacağım...

Mancini ligde Juve maçından önceki 2-3 maç 3-5-2 ile oynadı , Juve'yi bu taktik ile eledik ama ligde başarısız olunca tekrar mecburiyetten 4-2-3-1e döndü,3-1 yendiğimiz Erciyes maçında gayet iyi 4-2-3-1 oynamıştık...

Yapılması gereken planlama belliydi ama hoca anlamsız bir 3-5-2 sevdasına tutuldu , koskoca devre arasını boş yere 3-5-2 çalışarak geçirdiğimiz gibi transferleri de maalesef bu taktiğe göre yaptık.Salih Dursun gibi Burdisso gibi gereksiz oyuncular alındı , hatta bana göre Ontivero bile gereksiz ne kadar yetenekli olursa olsun zira yabancı sınırı var...

Rezil Antep maçından sonra 4-3-3 e geçince çılgın attık , ama maalesef maçları skor olarak koparamadığımız için arada beraberlikler aldık , Rize maçı da bitişimiz oldu...

Telles tamam 6 milyon euro

12 km koşacak çevik sağlam orta saha (kiralık)

Hajrovic yerine kuzey avrupalı sağlam bir oyuncu

Mümkün olursa Drogba yerine golcü (kiralık)

Şu basit hamleler yapılıp 4-3-3 çalışılsaydı devre arası , şu anda 4.yıldızı takmış durumdaydık...

Nereye geleceğim ?

Maalesef aynı hatayı Prandelli de yaptı , tüm yaz boyu 4-2-3-1 çalıştırdı , oysa biz bunun olmayacağını görmek istemedik , hep avuttuk ama Fenerbahçe maçı ile her şey belli oldu.Eğer gereken hamleleri yapamazsak bu sene de hüsran yaşarız...Umarım yanılırım...

4-3-3 iyi olurdu ama 3ncü orta saha oyuncusu Yekta oldugu için pek güçlü orta saha olmadigini düsünüyorum.

Inler veya Nuri olsaydi kolayca oynayabilirdik.

Sıkılmadınız mı bu tartışmalardan ? Bakın ben bıraktım size de tavsiye ederim zamanınızı boşa harcamayın artık...

Şimdi aklıma geldi , başka yerden konu açacağım...

Mancini ligde Juve maçından önceki 2-3 maç 3-5-2 ile oynadı , Juve'yi bu taktik ile eledik ama ligde başarısız olunca tekrar mecburiyetten 4-2-3-1e döndü,3-1 yendiğimiz Erciyes maçında gayet iyi 4-2-3-1 oynamıştık...

Yapılması gereken planlama belliydi ama hoca anlamsız bir 3-5-2 sevdasına tutuldu , koskoca devre arasını boş yere 3-5-2 çalışarak geçirdiğimiz gibi transferleri de maalesef bu taktiğe göre yaptık.Salih Dursun gibi Burdisso gibi gereksiz oyuncular alındı , hatta bana göre Ontivero bile gereksiz ne kadar yetenekli olursa olsun zira yabancı sınırı var...

Rezil Antep maçından sonra 4-3-3 e geçince çılgın attık , ama maalesef maçları skor olarak koparamadığımız için arada beraberlikler aldık , Rize maçı da bitişimiz oldu...

Telles tamam 6 milyon euro

12 km koşacak çevik sağlam orta saha (kiralık)

Hajrovic yerine kuzey avrupalı sağlam bir oyuncu

Mümkün olursa Drogba yerine golcü (kiralık)

Şu basit hamleler yapılıp 4-3-3 çalışılsaydı devre arası , şu anda 4.yıldızı takmış durumdaydık...

Nereye geleceğim ?

Maalesef aynı hatayı Prandelli de yaptı , tüm yaz boyu 4-2-3-1 çalıştırdı , oysa biz bunun olmayacağını görmek istemedik , hep avuttuk ama Fenerbahçe maçı ile her şey belli oldu.Eğer gereken hamleleri yapamazsak bu sene de hüsran yaşarız...Umarım yanılırım...

Kardo , Salih Dursun ve Burdisso transferleri mecburiydi . Salih Dursun'a alana dek elde formsuz Eboue vardı ve dengesiz Sabri vardı . Tarık'ı istedik ama önce oyalattırdılar sonra yazın görüşelim dediler bu sefer de 6 m euro istiyorlar .

Mancini devre arası transfer döneminden önce Ranochia veya Astori'yi almak istiyordu . Ama yine son güne oyalattırdılar ve sonra satmayacağız dediler bizde biraz da mecburi olarak Burdisso'yu aldık .

Ontivero da geleceğe yatırım olarak alındı aynı Bruma gibi . Bence çok iyi bir gelecek var . Bartınspor maçında çok güzel bir gol ve bir asist yaptı . Bartınspor maçı tabii ki ölçü değil ama kumaşı iyi . Yönetimin de U-19 liglerinde oynatmak gibi bir başvurusu varmış Ontivero'yu . Yani orda oynayabilirmiş . Hem bu sene U-19 Şampiyonlar Ligi'ne de katılıyoruz . Gayet kendini gösterebilir orada .

Elimizdeki imkanlarla 3-5-2 oynandı . Hatta ilk devredeki Erciyes maçıyla da ilk defa 3-5-2'ye geçmiştik ve çok beğenilmişti . Aslında bizim o zamanki takım için en ideal taktiklerden bir tanesiydi . Oldukça da pozisyon buluyorduk bu sistemle . Ama Selçuk'un son derece vasat olması , hep Burak'ı düşünmesi , Burak'ın sayısız gol kaçırması , Umut'un , Sneijder'in sayısız gol kaçırmasıyla aslında kötü bir taktik olarak göründü .

O dönemde sol kanat olmadığı için (Amrabat yoktu , Bruma ve Aydın sakattı) Mecburen ya Sneijder sola çekiliyordu yada Burak çekiliyordu hatta bazen Selçuk bile çekiliyordu oraya sol kanat yoktu . Telles geldikten sonra o da sol kanatta oynadı bazı maçlarda (Eskişehir maçı vb) .

Ondan sonra zaman zaman 4-3-3 oynadık , bazen 4-3-2-1 , bazen 4-4-1-1 sistemiyle oynadık . Uzadı gitti . Son haftalarda gayet iyi oynamaya başlamıştık . Yanılmıyorsam 5 veya 6 maç üst üste kazandık hatta (Bunlardan biri kupa finali) . Oyuncular hocaya , hoca oyunculara alışmışken gönderildi . Sırf 15 m euro transfer bütçesi istedi diye gönderildi .

İnşallah Prandelli'ye de aynı şeyleri yapmaz yönetim .

Bu Mancini konusunda galiba pek yazmadim, belki de ilk defa yaziyorum. Birileri hemen rahatsiz olmus, oysaki Mancini´yi övenler ile Aykut Kocaman´i övenlerin bana göre bir farki yok. Aykut Kocaman´in da saha disi hareketlerini överdi Fenerbahce taraftari, yok "Adam, beyefendi, mütavezi bla bla bla" neden bu ihtiyaci duyardi ? Cünkü adam bir Fenerbahce Efsanesi ve saha icinde oynattigi futbol ile seyirciyi uyuttugu icin böyle saha disi poh pohlama ihtiyaci duyuyordu Fenerbahce taraftari.

Mancini bize Aykut´un Fenerbahcesinden bile kötü futbol oynatti, o yüzden onu övenler icinde aynisi gecirli olmustur kanatime göre.

Simdi herkez bir sene geriye gitsin, Emirates Cup ve Süper Kupa galibiyeti sonrasi bu taraftar ne beklentiler ile girdi yeni sezona ? 5 sene üst üste Sampiyonluk, Türkiye´de kupalara ambargo gibi konulari konusuyorduk. Yani seviyemiz cok yüksekti, ve bunu nerdeyse taraftarin hepsi hissediyordu. Mancini geldikten sonra ne oldu ? 6-7 Ay takimi calistirdiktan sonra bir enkaz haline girdi külüp. 5-6 sene süperlige koyulacak ambargoyu tartisan taraftar, simdi "4. Yildiz hayal" gibi laflar ediyor.

Mancini dünyanin en efendi, en güzel yürekli insani bile olsa, ben saha icine bakarim, Galatasaray´a ne verdigine bakarim. Mancini döneminde Galatasaray´in seviyesinin düstügü ap acik ortada, ve bunlar ortadayken Mancini´ye karsi olan asiri sevgi gösterilerinin, Galatasaray´in menfaatleri ile bir alakasi yoktur.

Skibbe, Rijkaard ve Mancini bunlarin hepsi karakter olarak sempati duydugum teknik adamlar olmustur. Ama Galatasaray´da basarisiz olduklari, seviye düsürdükleri ortadadir. Gerets mesela yapi olarak itici gelen bir insan olmustur bana, ama adamin 3 kurusluk bütce ile yarattigi takimi ancak ayakta alkislamisimdir.

Mesele sahte kahramanliklar yaratmak degil, Galatasaray´a ne verdigini görmektir. Umarim Prandelli bu enkazi biraz olsa toparlar...

Zaten tahmin ediyordum. Bunun bu sekilde gelisecegini üye oldugum alman forumunda direk sezon sonunda yazmistim. Sonra Mancini tazminat almayinca, pozitif bir algi yaratti, ama kuskulandim. Sonra aldigim duyumlar ve güvenilir medya kaynaklari tarafindan teyit edildim. Bize Mancini´nin maliyeti toplam 6.500.000 Avro olmustur...

Biz niye görmedik o güvenilir medya kaynaklarini?

Bunu zamaninda yazan Adamspor Levent´dir... Kafadan sallayan gazeteci profilinden cok uzak kendisi.

Her duyduguna inanma sen Adem. Analizlerin genelde içler acisi oluyor. "duyumlar ve güvenilir medya kaynaklari" derken ayni o avatarindaki bayat herifin tarzinmi benimsemissin. Ispatlanamayacak bir sey ortaya atip suyu bulandirma çabasi içindesin.

Ahmet Cakar gibi yaziyorsun renktas

bilerek mi bilmiyorum

Her duyduguna inanma sen Adem. Analizlerin genelde içler acisi oluyor. "duyumlar ve güvenilir medya kaynaklari" derken ayni o avatarindaki bayat herifin tarzinmi benimsemissin. Ispatlanamayacak bir sey ortaya atip suyu bulandirma çabasi içindesin.

Burada benim bulandirilacak bir olayim yok, ben olaylara oldugu gibi bakarim. Galatasaray´a ödemedigi vergilerin hesabini sorarken Aziz Yildirim, Fenerbahce´nin ödemedigi ve anlastigi vergileri ortaya cikaran adamdir Levent. Ben duyum muyum vermem, bu konu ile ilgili biraz karistirirken kulama gelen bazi seyler vardi ve bunlar Levent´in yazdiklari ile örtüsüyor.

Nerede yazdi? Link varmi

Twitter adresinde bunun ile ilgili bir RT bulunuyor... 20 Augustos tarihinde...

Burada benim bulandirilacak bir olayim yok, ben olaylara oldugu gibi bakarim. Galatasaray´a ödemedigi vergilerin hesabini sorarken Aziz Yildirim, Fenerbahce´nin ödemedigi ve anlastigi vergileri ortaya cikaran adamdir Levent. Ben duyum muyum vermem, bu konu ile ilgili biraz karistirirken kulama gelen bazi seyler vardi ve bunlar Levent´in yazdiklari ile örtüsüyor.

Twitter adresinde bunun ile ilgili bir RT bulunuyor... 20 Augustos tarihinde...

Anladigim kadariyla 2 milyon civari bir tazminattan bahsediyorsun. Peki kulübün 2 milyonunu nasil Sükrü Ergünün sirketine geçirdiler? Peki ya güdülen amaç nedir? Legal yollardan 2 milyon verebilirler.

Adem beye fazla yükleniyorsunuz Mancini gibi tazminat düşkünü bir herifin tazminat almadan ve herhangi başka kulüple anlaşmadan gitmesine nasıl inanabiliyorsunuz hayret birşey, benim içimde herzaman bir kuşku olucak, bu konuyla alakalı belki birgün biri bütün gerçekleri ortaya döker kapalı kapılar ardında kim bilir neler oluyor daha, hajrovic olayı bile başlı başına bir vaka, futbolda illegal işlerin olabileceği şike olaylarından tapelerden biliyorsunuz zaten şike olmasa bile gizliden gizliye giden paralar ortada...

Bu Mancini konusunda galiba pek yazmadim, belki de ilk defa yaziyorum. Birileri hemen rahatsiz olmus, oysaki Mancini´yi övenler ile Aykut Kocaman´i övenlerin bana göre bir farki yok. Aykut Kocaman´in da saha disi hareketlerini överdi Fenerbahce taraftari, yok "Adam, beyefendi, mütavezi bla bla bla" neden bu ihtiyaci duyardi ? Cünkü adam bir Fenerbahce Efsanesi ve saha icinde oynattigi futbol ile seyirciyi uyuttugu icin böyle saha disi poh pohlama ihtiyaci duyuyordu Fenerbahce taraftari.

Mancini bize Aykut´un Fenerbahcesinden bile kötü futbol oynatti, o yüzden onu övenler icinde aynisi gecirli olmustur kanatime göre.

Simdi herkez bir sene geriye gitsin, Emirates Cup ve Süper Kupa galibiyeti sonrasi bu taraftar ne beklentiler ile girdi yeni sezona ? 5 sene üst üste Sampiyonluk, Türkiye´de kupalara ambargo gibi konulari konusuyorduk. Yani seviyemiz cok yüksekti, ve bunu nerdeyse taraftarin hepsi hissediyordu. Mancini geldikten sonra ne oldu ? 6-7 Ay takimi calistirdiktan sonra bir enkaz haline girdi külüp. 5-6 sene süperlige koyulacak ambargoyu tartisan taraftar, simdi "4. Yildiz hayal" gibi laflar ediyor.

Mancini dünyanin en efendi, en güzel yürekli insani bile olsa, ben saha icine bakarim, Galatasaray´a ne verdigine bakarim. Mancini döneminde Galatasaray´in seviyesinin düstügü ap acik ortada, ve bunlar ortadayken Mancini´ye karsi olan asiri sevgi gösterilerinin, Galatasaray´in menfaatleri ile bir alakasi yoktur.

Skibbe, Rijkaard ve Mancini bunlarin hepsi karakter olarak sempati duydugum teknik adamlar olmustur. Ama Galatasaray´da basarisiz olduklari, seviye düsürdükleri ortadadir. Gerets mesela yapi olarak itici gelen bir insan olmustur bana, ama adamin 3 kurusluk bütce ile yarattigi takimi ancak ayakta alkislamisimdir.

Mesele sahte kahramanliklar yaratmak degil, Galatasaray´a ne verdigini görmektir. Umarim Prandelli bu enkazi biraz olsa toparlar...

Manciniyi Kocamanla kiyaslamak bir, sucu Manciniye yüklemek iki..

Ikiside dogru yaklasim degil bence.

Kocamana fb efsanesi diye saygi duyulur.

Mancini ise ne Galatasaray efsanesi, ne de iyi isler becerdi. Tam tersine takimin "kötü" zamaninda geldi, ve/veya iyi yönetemedi.

Ama yinede sevilir, sayilir..

Tüm sucu ona yüklemek ve bazi "üst organlar"in yaptigi hatalari göz ardi etmek yanlis. Ki eminim sende bunun bilincindesin.

1 sene geri dönecek olursak.

Bizimde bir efsanemiz var. Su an Galatasaray menfaati icin neler yapiyo acaba..

Planladigi bir coup d'etat varsa elini cabuk tutsun.

Manciniyi gec, herhangi bir kisiyi bu sekil yargilamak dogru degil, renktas.

Adam cabaladi, denedi, olmadigini veya olmayacagini gördü, dostca ayrildi.

Ve hala "tebrikler" veya "basarilar"ini yolluyor. Gelde sevme.

Severiz, sayariz dedik ama, takimda kal demedi kimse. Sen galiba öyle bi düsünceye kapildin kendi kendine.

Manciniyi Kocamanla kiyaslamak bir, sucu Manciniye yüklemek iki..

Ikiside dogru yaklasim degil bence.

Kocamana fb efsanesi diye saygi duyulur.

Mancini ise ne Galatasaray efsanesi, ne de iyi isler becerdi. Tam tersine takimin "kötü" zamaninda geldi, ve/veya iyi yönetemedi.

Ama yinede sevilir, sayilir..

Tüm sucu ona yüklemek ve bazi "üst organlar"in yaptigi hatalari göz ardi etmek yanlis. Ki eminim sende bunun bilincindesin.

1 sene geri dönecek olursak.

Bizimde bir efsanemiz var. Su an Galatasaray menfaati icin neler yapiyo acaba..

Planladigi bir coup d'etat varsa elini cabuk tutsun.

Manciniyi gec, herhangi bir kisiyi bu sekil yargilamak dogru degil, renktas.

Adam cabaladi, denedi, olmadigini veya olmayacagini gördü, dostca ayrildi.

Ve hala "tebrikler" veya "basarilar"ini yolluyor. Gelde sevme.

Severiz, sayariz dedik ama, takimda kal demedi kimse. Sen galiba öyle bi düsünceye kapildin kendi kendine.

Mancini gecen sezon bariz hatalar yapti, ama onlari görmek istemeyen herkez bastan itibaren Mancini´yi suclamamak icin sucu takima atti. Bu kadroya kalitesiz diyenler, bizim PL´de mücadele ettigimiz zannediyor, ama bu baska bir konu...

1. Takimi bastan itibaren yanlis analiz etti. Defansif oyunu benimsemis bir Italyan Teknik Adami oldugu icin, bizim savunma hattini felaket görmüs olabilir. Ama Milyon dolarlar alan Teknik Adam´dan daha üstün analitik beklentilerim vardir.

A. Takim zaten verimsizdi Mancini gelmeden, pozisyona girip bol bol gol kaciriyorduk. Bizim sorunumuz hücumda verimlilik olmustu, en büyük eksigimiz oydu zaten. Mancini ise takimin defansif sorunlarina yöneldi. Oysaki zaten Ligin iki yildir, su anda 3 yildir en iyi savunma yapan takimiyiz. Az pozisyon verip, az gol yiyoruz. Mancini geldikten sonra hem az pozisyona girmeye basladik, bunun üzerine birde verimsizlik sorunu devam ediyordu. Takim defansif olarak üstüne koydugunu da söyleyemem.

B: Bazi maclarda Mancini´nin sisteminin disina cikip, oynadigimiz güzel oyun, ve buldugumuz gol pozisyonlari vardi. Bunlar ise istisna olmustur, cünkü genel olarak oynadigimiz oyun, tarif ettigim gibidir.

2. Senin icin cabaladi, denedi olabilir, ama Avrupa´da en fazla kadro degisikligine giren Teknik Adam oldu. Bir mac haric, galiba her maca farkli kadro ile ciktik. Bu sekilde bir sistemin oturma ihtimali zaten yok, bu konuda Avrupa ikincisi ise David Moyes olmustur.

Benim icin kisiligi degil, Galatasaray verdigi hizmet önemli. Teknik Adamlik sürecinde bariz hatalar yapmistir, ve dolayisiyla katkisi olmamistir kulübe. Galatasaray ile ilgili halen yaziyor, iyi güzel hos. Ben Mancini´yi karakter olarak yargilamam, tazminat aldiysa da zaten anasinin ak sütü gibi helaldir. Ona o sözlesmeyi önerenler düsünsün.

Hagi karakter olarak kocaman bir sifir, ama gelmis gecmis en cok sevdigim futbolcu. Niye ? Hem cok büyük bir yetenekti, hemde Galatasaray´a muazzam bir katkisi oldu. Galatasaray tarihinin en basarili oyuncusu... Benim icin mesele bu, ama bunu anlayamanlar var. Bos laf karin doyursaydi, Aziz Yildirim su an 150 Kilo olmustu.

Roberto Mancini & Ronaldo

BwtjNTYCYAEsBZu.jpg

Geri
Üst Alt