Her seyden once yetenek olarak Nani cok kaliteli bir oyuncu. Ancak Premier League'i yakindan takip ettigim icin rahatlikla sunu soyleyebilirim. Manchester United'da bayagi iyi oynadigi sadece bir yil vardi. Muhtesem hareketler yapip taraftari costurabilecek seviyede olsa bile oyun zekasi dusuk bir oyuncu. Pas atmasi gereken yerde atmayan bir adam. Bir harika hareketten sonra pas atacagina ikinci harekete/ucuncu harekete kalkistigi icin pozisyonlari olduren bir adam. Ayrica cok istikrarsiz.
Yanlis anlasilmasin, Turkiye Ligi icin cok ust seviyede bir oyuncu. Yasi da cok uygun. Basarili olacaktir. Ama kimse elit seviyede bir oyuncu gelmis gibi davranmasin. Nani Sneijder seviyesinde bir oyuncu asla olmadi. Buyuk potansiyeli vardi ama bir sene haric beklentileri karsilayamadi.
RVP ise elit bir futbolcu. Tek kotu yani yasi. Eger Fener ile soylendigi gibi 4 senelik bir anlasma yaparsa bir belki iki sene cok iyi isler yapabilir. Manu'daki ilk senesini hala hatirliyorum. Insan ustu istatistiklerinin disinda muhtesem oynamisti. Ancak sonra ciddi dusus yasadi. Gectigimiz sene bayagi kotuydu. Turkiye Ligi'nde yine cok gol atacaktir. Hiza ihtiyaci yok, kalitesi yeter.
Uzun lafin kisasi Fener'in yaptigi bu iki transfer icin onlari kutluyorum. Ancak hala ciddi eksikleri var ve sampiyonluk simdiden gitti gibi davranmak cok yanlis. Orta sahalarini guclendirmedikleri surece hic bir sey belli olmaz. Defans hatlarini ve kalecilerini begenmiyorum.