Tier 1 Romano: "Singo 🟡🔴⌛"

Vallaha hayırlı olur inşallah da bizim bütün taraftar kitlesi oyundan, oyuncudan çok maliyet konuşur oldu. Bazılarına normal geliyor olabilir ama hiç de normal falan değil saçma bir psikoloji bu.

Takım içi dengeler, piyasa koşulları, kulübün geliri gideri eyvallah herkes bunları düşünüyor haklı olarak, çünkü yarın bir iş yapalım dendiği zaman elin kolun bağlanabilir ama maliyet oyuncunun kendisinden bile fazla konuşulur hale geldiyse bu taraftar daha hiçbir şeyi beğenmez demektir.

Yarın hasbelkader ŞL’de ilerlesek oyuncu maliyetleri ve gelirler hesaplanıp sevinelim mi sevinmeyelim mi diye hesap kitap yapacak tipler çıkmaya başlayacak. Bu iş artık oraya gidiyor. İşin kötüsü hayatında gerçek anlamda hiçbir iş yapmamış tipler bu konuları daha çok dillendiriyor.

Harbi mi lan ilk sayfa da mı?

Vallaha hayırlı olur inşallah da bizim bütün taraftar kitlesi oyundan, oyuncudan çok maliyet konuşur oldu. Bazılarına normal geliyor olabilir ama hiç de normal falan değil saçma bir psikoloji bu.

Takım içi dengeler, piyasa koşulları, kulübün geliri gideri eyvallah herkes bunları düşünüyor haklı olarak, çünkü yarın bir iş yapalım dendiği zaman elin kolun bağlanabilir ama maliyet oyuncunun kendisinden bile fazla konuşulur hale geldiyse bu taraftar daha hiçbir şeyi beğenmez demektir.

Yarın hasbelkader ŞL’de ilerlesek oyuncu maliyetleri ve gelirler hesaplanıp sevinelim mi sevinmeyelim mi diye hesap kitap yapacak tipler çıkmaya başlayacak. Bu iş artık oraya gidiyor. İşin kötüsü hayatında gerçek anlamda hiçbir iş yapmamış tipler bu konuları daha çok dillendiriyor.
Buna gore milyonlarca taraftari olan bir spor klubu hic bir sosyal gorevi ya da sorumlulugu olmayan, eglence sektorunde faaliyet gosteren ticari bir olusum oluyor.

Buna gore milyonlarca taraftari olan bir spor klubu hic bir sosyal gorevi ya da sorumlulugu olmayan, eglence sektorunde faaliyet gosteren ticari bir olusum oluyor.
Niye abi? Ben kimse hiçbir şeyi sorgulamasın mı diyorum? Kulübün gelir kaynaklarından doğru düzgün haberi olmadan her transferde ezbere battık bittik diye ağlayanlar, ortalığı ayağa kaldıranlar neyin sorumluluğunu almış oluyorlar?

24 25 yaşındaki bir oyuncuya degeri neyse verilmesine karşı çıkmamak gerekiyor.20 30 piyasa degeri neyse verilir ve o yaştaki oyuncu sana zarar ettirmez.Evet bu maliyetle kâr etmemiz zor ama zatarda etmeyiz.

Burada okuma epey eksik bence.

Salt bir veya birkaç oyuncunun aldığı para mesele olmayabilir ama; görüldüğü üzere bize gelme olasılığı olan herkes artık 6-7 milyon istiyor daha iki yıl önceye kadar en fazla 5 milyon bonservis verilse oha oluyordu herkes dünyada da Arapları saymazsan böyle bir maaş skalası yok böyle bir keskin artış şekli de yok. Kaç tane oyuncuya bu paraları verip alabileceğiz, yanındaki oyuncular kaç paraya oynayacak veya oynayacak mı?

Bu maaşları verdiğin oyuncuları kime ve nasil satacaksin?

Aynı durum bonservis içinde geçerli tamam piyasa yükseldi ama 20 milyondan aşağı kapı açılmıyor bu barem Avrupa ve hatta Arabistan için bile yüksekken biz standart edindik gibi gorunuyor yapılan tekliflerden 20+ verip, kamyon dolusu maaş verdiğin ve satamadigin adamlarla nereye ulaşacaksın? Piyasası olmayan topçular bile o oyuncuların takımları sırf senin bu duruşundan dolayı herkese 5 dediği adama sana 10 diyecek bunun önünü nasıl alacaksın?

Bu soruların makul cevapları varsa oyuncuların paralarının ödenip, ödenmeyeceği dışında evet dert etmemeye baslayabiliriz.

Niye abi? Ben kimse hiçbir şeyi sorgulamasın mı diyorum? Kulübün gelir kaynaklarından doğru düzgün haberi olmadan her transferde ezbere battık bittik diye ağlayanlar, ortalığı ayağa kaldıranlar neyin sorumluluğunu almış oluyorlar?
Yapilmis transferler de var ornek olarak. Aysal kazigi caktiktan sonra kac sene surdu duzluge cikmamiz mesela? Ayrica klubun kaynaklari olmasi har vurup harman savurmasini gerektirmez. Turkiye gibi bir yerde bu gibi harcamalari ben yanlis buluyorum. Turkiye'yi gectim dunyanin herhangi bir yerinde bile yanlis.

Romano hala güncelleme girmemiş herhalde gece falan girer.

24 25 yaşındaki bir oyuncuya degeri neyse verilmesine karşı çıkmamak gerekiyor.20 30 piyasa degeri neyse verilir ve o yaştaki oyuncu sana zarar ettirmez.Evet bu maliyetle kâr etmemiz zor ama zatarda etmeyiz.
Zaten mantelitemiz bu olmalı. Alt yapısı sağlam bir kulüp değiliz. Evet para kazanmamız lazım ancak başarılı olduğumuzda bu mümkün mevcut durumda. Altyapı sağlam olsa genç oyuncu yetiştirip satarak hemde gençlerle tecrübeli oyuncuları mixleyerek başarıda elde edebiliriz. Mevcut durum dediğim nokta bu yetiştiremiyoruz ve başarı zorunluluğumuz var. Bu durumda da dediğin gibi başarıyı para ödeyip aldığımız oyuncular ile kazanmak zorundayız. Bu durumda olmuş gençleri alıp hiç yoktan zarar etmeden başarılı olmak en makul seçenek. Oshimen Singo vs zarar etme durumu olan oyuncular değil. Tabi satmayı becermekte bu işin kilit noktası. 30 a aldığın adamı kullanıp yine en az o rakama satmak önemli.

Burada okuma epey eksik bence.

Salt bir veya birkaç oyuncunun aldığı para mesele olmayabilir ama; görüldüğü üzere bize gelme olasılığı olan herkes artık 6-7 milyon istiyor daha iki yıl önceye kadar en fazla 5 milyon bonservis verilse oha oluyordu herkes dünyada da Arapları saymazsan böyle bir maaş skalası yok böyle bir keskin artış şekli de yok. Kaç tane oyuncuya bu paraları verip alabileceğiz, yanındaki oyuncular kaç paraya oynayacak veya oynayacak mı?

Bu maaşları verdiğin oyuncuları kime ve nasil satacaksin?

Aynı durum bonservis içinde geçerli tamam piyasa yükseldi ama 20 milyondan aşağı kapı açılmıyor bu barem Avrupa ve hatta Arabistan için bile yüksekken biz standart edindik gibi gorunuyor yapılan tekliflerden 20+ verip, kamyon dolusu maaş verdiğin ve satamadigin adamlarla nereye ulaşacaksın? Piyasası olmayan topçular bile o oyuncuların takımları sırf senin bu duruşundan dolayı herkese 5 dediği adama sana 10 diyecek bunun önünü nasıl alacaksın?

Bu soruların makul cevapları varsa oyuncuların paralarının ödenip, ödenmeyeceği dışında evet dert etmemeye baslayabiliriz.
Hepsini anlıyorum ve zaten kendim söylüyorum hepimiz bunları düşünüyoruz konuşuyoruz diye. Ama takımın gelirlerindeki artışı göz ardı edip sürekli negatif tablo çizerek oyuncu hakkında iki kelam bile etmemeyi anlamıyorum.

Ayrıca piyasası olmayan oyuncular için bize yüksek maliyet çıkaracak kulüp on tane kulüple sorun yaşasan onbirinciye gidersin. Bir yerde pazarlığını yapar fiyatı indirirsin. Bu söylediğinin bize çıkaracağı zorluk takım içi maaş dengesinin yanında devede kulak bile değil bana göre.

Ben tekrar ediyorum bunların hepsini konuşuyoruz, ben de konuşuyorum. Bana da normal gelmiyor bu paralar. Ben de 30 milyon mertebesinde bonservislerin defanstan ziyade orta sahaya harcanmasını tercih ederdim ama sanki 30 milyona bir takoz almışız gibi sabah akşam maliyet konuşulmasını da anlamıyorum.

Singo'ya dair tek endişem hakemlere alışana kadar maçlarda çok faul yapması. Rakibe çok temaslı oynayan bir oyuncu. Bu ne lan her şeye faul o zaman daha az temas edeyim derse bu sefer de etkinliği düşebilir.

Ya arkadaşlar zaten fb hariç nedense Türkiyede bütün kulüpler ekonomi olarak ikide bir Osmanlı Devleti gibi bir yükseliş birde yok oluş dönemine geçiyor. Tadını çıkaralım bu transferlerin. Bu bankalar birliği olayından sonra umudum ekonomik olarak güçlü kalmamız ama bilmiyorum.

Geri
Üst Alt