Abi yanlış bulmanda problem yok zaten. Tabii ki har vurup harman savurmayalım. Ama bir yerden sonra sanki bir makina almışız gibi kafamızdan şuna şu kadar verilir fazlası verilmez diye diye kendi kendimize hayali kıstaslar oluşturmamızın çoğu zaman bir karşılığı yok bence. Yani sanki ortada bir oyuncu yok, bir performans yok, futbolun estetiği yok, BMW aldın fiyatı bu, Mercedes aldın ederi bu muhabbetine dönüyor iş.
Daha spesifik konuşursak bu arkadaşın ederi nedir bilmiyorum. Belki 10’dur belki 30’dur belki daha fazladır bilemiyorum. Epl takımları genellikle bu mertebelerde yapıyorlar transferleri ve karşılığını pek alamıyorlar. Onların tabii hayvani yayın geliri var, bizim yayın gelirimiz yok gibi bir şey ama bizim de ürün ve stadyum gelirimiz fazla. Sen hepsine rağmen ben olsam 30’a asla oyuncu almam gözüyle bakabilirsin ama orta sıra bir Epl takımı gelirine sahipsek, yani Ünal Aysal dönemindeki gibi kırılgan değilsek bu tip transferlere belki de biraz alışmamız lazım. Daha da öteye gidip sen bu ülkenin gayri safi yurt içi geliri şu kadar haddimizi bilelim dersen ben ona hiç katılmıyorum. Bu kulübün Avrupa vizyonu sadece iki tane maç kazanmaktan çok ötede. Uefa’yı aldığımız sene ülkeyi hiç tanımayan Afrikalıların bile sempatisini kazanmıştık.