ronaldo-messi kapışmasına benzer bir rekabet beklediğiniz oyuncular?

bu arada sayılan isimler hepsi üst düzey iyi oyuncular olacak potansiyeldeler. Ama Messi Ronaldo rekabeti mümkün değil çıkmaz bunlardan. Mbappe ve Haaland bile geç kaldı bu rekabet için.

Şu Endrick denilen bebeden ümitliyim ama karşısına kimi koyacağız zamanla göreceğiz

Rekabetin oluşması için

Her iki oyuncuda genç olacak

Kulüp takımları üst düzey olacak

Milli takımlarının dünya kupası alma ihtimali olacak

Zamanında Sampras' ın 14 Slam şampiyonluğunu bir daha kimsenin geçemeyeceği, keza genelde yendiği Agassi ile olan rekabetinin bir benzerinin yaşanmasının da çok zor olduğu söyleniyordu ki daha onlar bırakmadan ortaya çıkan Federer ve 4-5 yıl sonra ona katılan Nadal ve Djokovic ile tarihin en muazzam rekabeti yaşandı; takım sporlarından çok daha zor olan en popüler bireysel sporda 15-16 yıl boyunca kupaları silip süpürdüler...

Analar doğurmaya devam ediyor!..Belki onlardan iyileri de gelecektir, biz görürüz veya görmeyiz...Ancak Messi-CR7 ve saydığım Tenis Fenomenlerinin en büyük ve geçilmesi zor özellikleri zirvede çok uzun yıllar kalmaları oldu. İlle birilerine taraf olmaya da gerek yok; yapılması gereken hareket;:hat:

Ronaldo ve Messi kadar sahadaki oyunlarını istatistiklere de istikrarlı şekilde yıllarca yansıtacak kadar iyi oyuncuların bir daha bir arada gelmesi zor.

Furkan Koçak va Berk Kızıldemir

@Sergen Zeren ?
furkan kocagın muadili ülkemizde yok onurum.ama berk kızıldemir de skorer bi kimlik kazandı son 1 yılda.halim ayaz ve berk kızıldemir barcelona altyapısındaki gençler gibi,eksikleri yok.2007 dogumlu sol kanat berat luş gol krallıgına oynuyo u 15te.o da büyük potansiyel

bursadan ahmet cobanoglu arda güler gibi bi potansiyel. ve sivastan emre gökay da çok iyi

Rekabetin olusmasi için şahsi görüşüm Barcelona ya da Real de oynayan oyuncular en üst klasmanda oluyor bu kulupler oynayıp skor üretmeli Mpambe olur ona rakip olarak şuan görmüyorum

Sonu gelmeyecek konular bunlar. İş bir noktadan sonra geyik muhabbetine dönüyor haliyle. Her sporcuyu kendi döneminin şartları içinde değerlendirmek lazım. Pele ve Cruyff da muhteşem futbolculardı; dönemlerinde izleme şansım olmadı ama 70 lerde oynanan futbol maçlarını sonradan izledim; bizim bildiğimizden çok farklı, 100 kiloluk hantal heriflerin itibar gördüğü, hani 'langırt' düzeninde saçma sapan bir oyun. O zamanki futbolculardan en çok mesafe kat edeni 4-5 km yi bulmuş veya bulmamıştır diye tahmin ediyorum!..

Maradona' yı 82 DK dan itibaren izleme şansım oldu. Muhteşem bir yetenekti elbette. Napoli ile zamanın en değerli ligi olan Serie A da 2 şampiyonluk, 1 UEFA kupası kazanmışlığı var bildiğim kadarıyla ve başrol oyuncusu da kendisi idi elbette. Ancak Barcelona' da tutunamadığı için Napoli' ye gittiği ve orada gördüğü ''Tanrı'' muamelesinden vazgeçemediği için daha iddialı kulüplere gitmeyi tercih etmediği de açıktır...

Maradona, yetenek bakımından bence de 10/10 dur şüphesiz. Ancak sporcu karakteri, azim, istikrar gibi birçok konuda defoları olan biriydi (Kokain filan, bahsetmek istemiyorum bile). Barca da iken, tembelliğinden olsa gerek, TD Udo Lattek için sarfettiği, ''Biz futbolcuyuz, atlet değil'' sözü bir defo değil de nedir mesela?..Pek sempatik bulmadığım CR7 nin, bırakın antrenmanların ağırlığından şikayet etmeyi, insan olmanın sınırlarını zorlayan ekstra performans çalışmalarını düşünürseniz, bu dediklerime hak verirsiniz diye umuyorum...

artık istatistik rekabeti olur ancak

yaş gol sayısı olarak da mbappe önde görünüyor.

Bu maçı, Okan Buruk' un yaşadığı talihsiz sakatlık gibi canlı izliyordum; aynı dehşeti yaşadım. Ve o Messi, yanlış hatırlamıyorsam 2 veya 3 hafta sonra yine arslanlar gibi sahadaydı!..

Yani, Messi' nin önüne de her zaman kırmızı halılar serilmedi. Nasıl ki Barca ona göre oynuyordu, rakipler de durdurmak için her yolu deniyordu...GOAT olmak kolay değil!..

Sonu gelmeyecek konular bunlar. İş bir noktadan sonra geyik muhabbetine dönüyor haliyle. Her sporcuyu kendi döneminin şartları içinde değerlendirmek lazım. Pele ve Cruyff da muhteşem futbolculardı; dönemlerinde izleme şansım olmadı ama 70 lerde oynanan futbol maçlarını sonradan izledim; bizim bildiğimizden çok farklı, 100 kiloluk hantal heriflerin itibar gördüğü, hani 'langırt' düzeninde saçma sapan bir oyun. O zamanki futbolculardan en çok mesafe kat edeni 4-5 km yi bulmuş veya bulmamıştır diye tahmin ediyorum!..

Maradona' yı 82 DK dan itibaren izleme şansım oldu. Muhteşem bir yetenekti elbette. Napoli ile zamanın en değerli ligi olan Serie A da 2 şampiyonluk, 1 UEFA kupası kazanmışlığı var bildiğim kadarıyla ve başrol oyuncusu da kendisi idi elbette. Ancak Barcelona' da tutunamadığı için Napoli' ye gittiği ve orada gördüğü ''Tanrı'' muamelesinden vazgeçemediği için daha iddialı kulüplere gitmeyi tercih etmediği de açıktır...

Maradona, yetenek bakımından bence de 10/10 dur şüphesiz. Ancak sporcu karakteri, azim, istikrar gibi birçok konuda defoları olan biriydi (Kokain filan, bahsetmek istemiyorum bile). Barca da iken, tembelliğinden olsa gerek, TD Udo Lattek için sarfettiği, ''Biz futbolcuyuz, atlet değil'' sözü bir defo değil de nedir mesela?..Pek sempatik bulmadığım CR7 nin, bırakın antrenmanların ağırlığından şikayet etmeyi, insan olmanın sınırlarını zorlayan ekstra performans çalışmalarını düşünürseniz, bu dediklerime hak verirsiniz diye umuyorum...
Maradona Barcelona'da tutunamadı değil. Adam hepatit olduğu için 1,5 sene oynamadı tam forma giymeye başladı bu seferde meşhur bilbao maçında bileğini kırdılar 1 senede öyle oynamadı döndüğü zaman bu sefer kupa finalinde yine bilbao ike oynadılar meşhur kavga çıkan maç orada da ceza aldı. İspanya kariyerinde şansızlık yakasını bırakmadı.

Ayrıca napoli zamanında da kulüpler 2 yabancı oynatabiliyordu yani bugünkü gibi bosman kuralları yoktu ayrıca bedava başka bir takıma gidemiyordun mutlaka bonservis ödenmesi gerekiyordu. Zaten o zamanlar seri A da her takımın starı vardı(platini-socrates-zico-junior-gullit-matthaus).

Maradona Barcelona'da tutunamadı değil. Adam hepatit olduğu için 1,5 sene oynamadı tam forma giymeye başladı bu seferde meşhur bilbao maçında bileğini kırdılar 1 senede öyle oynamadı döndüğü zaman bu sefer kupa finalinde yine bilbao ike oynadılar meşhur kavga çıkan maç orada da ceza aldı. İspanya kariyerinde şansızlık yakasını bırakmadı.

Ayrıca napoli zamanında da kulüpler 2 yabancı oynatabiliyordu yani bugünkü gibi bosman kuralları yoktu ayrıca bedava başka bir takıma gidemiyordun mutlaka bonservis ödenmesi gerekiyordu. Zaten o zamanlar seri A da her takımın starı vardı(platini-socrates-zico-junior-gullit-matthaus).
Daha kaliteli ve iddialı bir kulüpten çok ciddi teklif aldığını hatırlamıyorum; paraya bakardı sonuçta...Aşırı cazip bir teklif gelmedi, kendisi de konforunu ve statüsünü bozmak istemedi, kanaatimce...

Yanlış anlaşılmasın, Maradona bence de yetenek bakımından zirvedir. Çok tuttuğum R. Nazario ve Messi de olsa olsa onun seviyesine çıkabilir. Daha ne diyeyim? Bir insana tapınmak bana göre değil!..

Geri
Üst Alt