rose bertram

Ya bu kadar basit şeyi bile bilmeyip bir de imana laf edenler varmış sizi gidi engelliler sizi ;)

Ben hep kaynakla konuşurum; Nur Suresi 30. Ayet; "Mü’min erkeklere söyle gözlerini sakınsınlar ve ırzlarını korusunlar çünkü bu kendileri için daha temiz bir davranıştır." Bu ayet dışında bakmaktan bahsedilen başka bir ayet yok ki göz zinası diye bir kavram olsun :)

Maksat ırzını korumak yani zina yapmamak görüldüğü üzere göz zinası diye bir mevhum yok. Okumadan sallmayalım ;) Zina ile İlgili diğer ayetlerde ise buna dair en ufak bir atıf yok ki zinanın büyük günah olmasından ve zina isnadından bahseder. Diğer zina ile ilgili Nur Suresi dışındaki ayetler de şunlar;

İsra Suresi-32; Furkan Suresi-68; Mümtehine Suresi-12... Başka da bir şey yok. Şimdi bir de ZİNA ne demek lügattan bakıp huzur bulalım ve bir daha çemkirmeden önce okuyalım ;) Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp... Araştırmadan her söylenene inanana ne diyoruz :)

ZİNA: Aralarında evlilik bağı olmayan kişiler arasındaki her türlü cinsi münasebet. Ezcümle Zinadan Uzak Durun, kadınlardan değil... Uçkurunuza sahip çıkmak o kadar da zor değil biri yapabiliyorsa herkes yapabilir...

Dip Not: Ateistleri işte böyle imana getiririm :) ulan sırf muhalefet etmek için az kaldı kadınlara burka giydirelim diyeceksiniz ha gayret aslan parçaları ;)

Zina yapmayın, taciz etmeyin demek başka ne demek

Sapkın da sensin ne demişim ki ben? İftira atma riyakar da olma bakmıyorsan başlıkta ne yapıyorsun?
Yav ne alakasi var başlıga girmekle, kadina bakacaksam burada niye bakayim forum burasi yorum okuyoruz ve senin yorum attigini gorunce yine bi olay vardir diye girdim. İftira atmiyorum ki yazdiklarinla kendin belirtiyorsun bunu zaten riyakarlikla da ne alakasi var bunun

Yav ne alakasi var başlıga girmekle, kadina bakacaksam burada niye bakayim forum burasi yorum okuyoruz ve senin yorum attigini gorunce yine bi olay vardir diye girdim. İftira atmiyorum ki yazdiklarinla kendin belirtiyorsun bunu zaten riyakarlikla da ne alakasi var bunun
Sapkınlık diyorsun daha ne! Göz zinası diye bir şey yok zina var ve o da namusun olmayanla her türlü cinsel ilişkidir. Bu kadar basit. Zina da büyük günahtır ama göz zinası diye bir şey yoktur. Hayırlı bir şey midir değildir ıkınsan sıkılsan en fazla mekruh diyebilirsin... Kendi kafasından insanlar günahlar, haramlar, sevaplar, helaller uyduramaz... Benim imanıma laf edecek adamın alnını karışlarım. Ben sadece müslüman anadan babadan doğduğum için değil tüm ruhumla kalübelada verdiğim söze imana bağlı olduğumu için müslümanım. Geri bas...

Ya bir kadın konusunu bile rayından çıkartıyorsunuz

Arkadaşlar ne alakası var... Bakmayan kendini sorgulasın mühim olan nefsinize hakim olmak yoksa bunlardan hoşlanmayayım derken başka şeylerden hoşlanırsınız :( İmtihan hoş gelen şeyden sakınmaktır. O yüzden bakmakta bir beis yok...

Ne alaka sokakta gördüğün her kadına bakacak mısın o zaman nefsine hakimsin diye

Sapkınlık diyorsun daha ne! Göz zinası diye bir şey yok zina var ve o da namusun olmayanla her türlü cinsel ilişkidir. Bu kadar basit. Zina da büyük günahtır ama göz zinası diye bir şey yoktur. Hayırlı bir şey midir değildir ıkınsan sıkılsan en fazla mekruh diyebilirsin... Kendi kafasından insanlar günahlar, haramlar, sevaplar, helaller uyduramaz... Benim imanıma laf edecek adamın alnını karışlarım. Ben sadece müslüman anadan babadan doğduğum için değil tüm ruhumla kalübelada verdiğim söze imana bağlı olduğumu için müslümanım. Geri bas...
Abi kendini iyi hissetmek icin kafandan seyler uydurma. Git bak bakalim sokakta carsida kadinlara ve anlat goz zinasi diye bir sey yoktur bakabilirim vs diye...

Abi kendini iyi hissetmek icin kafandan seyler uydurma. Git bak bakalim sokakta carsida kadinlara ve anlat goz zinasi diye bir sey yoktur bakabilirim vs diye...
Taciz etmemek demişim o dediğin taciz ayrıca insanların değil kelamullahın dediğine bakıyoruz. Ben delil koyuyorum bu senin algına uymuyor diye bana hakaret etme hakkına sahip değilsin ki insanların hassas noktalarına daha da saygı göstermen gerek.

Ne alaka sokakta gördüğün her kadına bakacak mısın o zaman nefsine hakimsin diye
Hayır okumamışsın öncesini taciz yok zina yok dedim. Okursan görürsün. O tacize girer. Ağzıma laf koymazsanız daha hakkaniyeti olur. Elmalar armutlar karışıyor yine...

Aynı surenin devamında da kadınlara aynı şekilde diyor zaten allah kendinizi erkeklerden sakının diye ama bu sakınmadığı takdirde zina yaptığı anlamına mı geliyor? Zina tarifi açık bariz cinsel ilişkidir ve uzun uzun zina iftirasının da günah olduğunu allah söyler. Yazılı olan bu kadar sarih şeyleri neden tartışıyorsunuz ki?

Ben göz zinası diye bir kavram yok diyorum ki öyle ispatlı işte yazmışım. Bu demek değil ki günah değil diye insanlar rahatsız olmasın. Günah olmayan bir şey yanlış olamaz mı??? Bu kadar basit işte...

Geri
Üst Alt