rose bertram

Ben sen miyim uydurayım Enver?
Dediğin uydurma ayet ayet koydum ortaya kendi dünya görüşünüze göre haram helal uydurmayın da zaten yazdık her şeyi tekrar konuyu kirletmeyelim malum sen hep 1 gün geriden geldiğinden normal gerçi ;) bırak da gençler baksınlar sen de başlıktasın ya sen de bak pardon sen bakmıyordun gece gündüz hurafe deyip hurafe uyduran renktaş bakıyorsun işte ;) iyi seyirler

Yav Emrah kıvırma her erkek kıvrımlara bakar
Kıvrım neree İsmail? Çıldırtma insanı :D
M-6xl-k%C4%B1%C5%9F-moda-kad%C4%B1n-uzun-b%C3%B6l%C3%BCm-sahte-vizon-k%C3%BCrk-paltolar-ceket-kad%C4%B1n-diki%C5%9F-k%C3%BCrk-mont-art%C4%B1-boyutu-rahat-d%C4%B1%C5%9F-giyim-l1437.jpg

Anlamsizca uzerime yukleniyor. Anlamadim ki sebebini ustat.

@İsmail Enver abi, seninde işin cok zormus ya. 5 dakika kendimi senin yerinde hissettim bu konu altinda ve adrenalin, kortisol, kalp ritmi hepsi tavan yaptı:D
Ben artık alıştım üstat insanoğlu herşeye uyum sağlar isteniyor ki herkes tektip olsun liberal faşizm dediğimiz bu asla mutlak gerçek olmayacak olursa da kendilerinin istediği olacak fikir hürriyeti yok :) hürmetler ki senden benden çok hatuna bakanlar bunu yapıyor:) işte riyakarlık da o biraz yap ama kabul etme istenen o

Ben artık alıştım üstat insanoğlu herşeye uyum sağlar isteniyor ki herkes tektip olsun liberal faşizm dediğimiz bu asla mutlak gerçek olmayacak olursa da kendilerinin istediği olacak fikir hürriyeti yok :) hürmetler ki senden benden çok hatuna bakanlar bunu yapıyor:) işte riyakarlık da o biraz yap ama kabul etme istenen o

Saygiyla egilip bende liboşizme hayir diyorum abi

Dediğin uydurma ayet ayet koydum ortaya kendi dünya görüşünüze göre haram helal uydurmayın da zaten yazdık her şeyi tekrar konuyu kirletmeyelim malum sen hep 1 gün geriden geldiğinden normal gerçi ;) bırak da gençler baksınlar sen de başlıktasın ya sen de bak pardon sen bakmıyordun gece gündüz hurafe deyip hurafe uyduran renktaş bakıyorsun işte ;) iyi seyirler

Ayet ayet koydun ve benim dediğim uydurma öyle mi?

Müsait olamıyorum bazen kusura bakma, geç verebiliyorum fakat uydurmuyorum. Fetva ile laf edecek biri olarak mı tanıdın sen beni?

Ayrıca konu benim ya da senin bakman değil. Orasına laf eden olmadı. Ben ya da sen bakıyorsak da bu durum İslamın ne dediğini değiştirmiyor

İslam ne diyor bilmem de herhangi bir insana bakmanın yanlış olduğunu düşünmek baya saçma. Öküz gibi bakmak yanlış tabi ama bir kadına bakıp "ne kadar güzel" ya da "ne kadar çekici birisi" vs demekte hiçbir sakınca yok kadın için de bakan kişi için de. Aynı şekilde kadınlar da erkekler için benzer şeyleri söyleyebilirler zaten. Önemli olan kötü niyetli olmamak ve insanları rahatsız etmemek.

Ayrıca konu benim ya da senin bakman değil. Orasına laf eden olmadı. Ben ya da sen bakıyorsak da bu durum İslamın ne dediğini değiştirmiyor
Aynen öyle ben de diyorum ki kuranı Kerim’de göz zinası diye bir kavram yoktur ve zina oldukça detaylı yazdığım surelerde izah ediliyor ki aç TDK’yı yaz zinayı benim tanımımdan farklı değil

Şeriatta uydurma hurafe olmaz adamın kelledini alırlar bu en fazla mekruhtur birader fetva paylaştım şimdi hadis kıyas diyen olur diye orada da dediği gibi mecazdır bu dinen bir hükmü yoktur zira kebair değildir

Allah’ın işine karışmak moda oldu isteyen inanır isteyen inanmaz ama Allah’ın yasaklarını tahrif etmek de ne demek hükümet seviyor muhalefet de. Hükümete göre sigara haram Allah’a göre değil

Muhalefete göre de içki haram değil ama Allah’a göre haram

Ben Allah’a inanıyorum dandik kullarına değil bitti son nokta

Aynen öyle ben de diyorum ki kuranı Kerim’de göz zinası diye bir kavram yoktur ve zina oldukça detaylı yazdığım surelerde izah ediliyor ki aç TDK’yı yaz zinayı benim tanımımdan farklı değil

Şeriatta uydurma hurafe olmaz adamın kelledini alırlar bu en fazla mekruhtur birader fetva paylaştım şimdi hadis kıyas diyen olur diye orada da dediği gibi mecazdır bu dinen bir hükmü yoktur zira kebair değildir

Allah’ın işine karışmak moda oldu isteyen inanır isteyen inanmaz ama Allah’ın yasaklarını tahrif etmek de ne demek hükümet seviyor muhalefet de. Hükümete göre sigara haram Allah’a göre değil

Muhalefete göre de içki haram değil ama Allah’a göre haram

Ben Allah’a inanıyorum dandik kullarına değil bitti son nokta
Alkol neden haram ustat?

İslam ne diyor bilmem de herhangi bir insana bakmanın yanlış olduğunu düşünmek baya saçma. Öküz gibi bakmak yanlış tabi ama bir kadına bakıp "ne kadar güzel" ya da "ne kadar çekici birisi" vs demekte hiçbir sakınca yok kadın için de bakan kişi için de. Aynı şekilde kadınlar da erkekler için benzer şeyleri söyleyebilirler zaten. Önemli olan kötü niyetli olmamak ve insanları rahatsız etmemek.
Teşekkür ederim aynısını yazdım taciz ve zina olmadan diye bana o zaman sokaktan geçen kadına da bak yok göz zinası da aynı şey değil filan dendi mesnetsiz ve riyakar tutumlar bunlar her sağlıklı erkek beyefendi olarak güzelliğini takdir edebilir bu o kadına saygısızlık yapacağımız ya da zina yapacağımız manasına mı gelir? Bu kadar mı uçkur düşkünü ve nefsimize tabiyiz hiç mi irademiz yok

Alkol neden haram ustat?
Ayetle sabit gerekçesi yazmasa da iradeyi götürebildiğinden iraden muhakemen iman için şart geçici de olsa gitmiş oluyor uyuşturucu da alkolde bak rahmetli Atatürk’ün şöförü ne güzel Atatürk’ün de alkol içim haram olduğunu kabul ettiğini anlatıyor

O günahı işlemek başka Allah’a şirk koşup harama helal; helale de haram demek başka

Geri
Üst Alt