rose bertram

tumblr_inline_nda9ejpDDE1rdjadl.gif

"Zinâ fiili tektir. Bilinen kötü fiildir, kebâirdendir, yani büyük günahlardandır. O fiilin dışında kebâirden olan zinânın başka çeşidi yoktur. Göz zinâsı, kulak zinâsı, dil zinâsı, el zinâsı… vs. tarzında hadislerde geçen ifâdeler mecâzî ifâdelerdir."

Yedi Kebairden diye hep yazarım ama anlaşılmıyor herhalde bilindiğinden. Bu bir fıkhi tespittir mesela... Peygamber Efendimiz (sav) dediği gibi; "Helal Allah''ın kitabında helal kıldığı, haram da Allah''ın kitabında haram kıldığıdır. O'nun susup bir şey söylemediği ise bağışladığıdır".

Unutmayın son dönem dinde reform çok moda yok sigara haramdır yok dil zinası cart curt sen sanki yedi kebairden uzak durdun alkol içmiyorsun, zina yapmıyorsun da sigara kaldı göz zinası kaldı :) Unutmayın sırf iktidarı elinde tutanlar İslamiyeti Güncellemek istiyor diye güncelleyenlerdenseniz ya da beğenmiyor diye muhalefet gibi haşa dini reform edelim diyenlerdenseniz aynı yolun yolcususunuz. Hadisle, icmayla, kıyasla, menkıbe ile günah-sevap; haram-helal belirleme cüretiniz yok. Neden mi :)

Helâl ve Haram ile Günah ve Sevabı Belirleme Yetkisi Yalnız Allah'ındır!!!

Okadar da begenmedik be :D Yolanthe bunu döver. Leminanin hatunuda keza oyle.
Yanimdan gecse 2 sefer bakarim. Ucuncuyu aramam. Bana en az 4 sefer baktirtacak gacilar getirin ve like manyagi edeyim orayı
Abi orada maclara gidiyor musun yerinde olsam mac kacirmazdim tabi zaman da önemli hürmetler :-D

Abi orada maclara gidiyor musun yerinde olsam mac kacirmazdim tabi zaman da önemli hürmetler :-D

Hollanda futbolu hic beni cekmedi aslinda. Feyenoordun stadı mesela bizim balkondan görünür ama en fazla 1 sefer icerisine girmisimdir. Oda Nuri Sahin Feyenoordda kiralık oynadığı dönem :) Galatasarayli olup baska takimlarin maclarina gitmek icime pek sinmiyor rengim..

Geri
Üst Alt