Ruh Saçmalığına Bir Son Verilmeli!

Bana göre Mancini Fatih Terim'den iyi hoca değil . Ama şu bir gerçek ki bu sene Mancini bu sene topladığı puanlarla geçen seneki Fatih Terimli sezonun puanlarını geçti . Demek ki sorun bizde değil sorun rakiplerin iyi veya kötü olmasından kaynaklanıyormuş . Mancini Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi başladığı zaman gelmişti . Sene başında oyuncularla kamp yapmamıştı . Oyunculara alışması daha yeni oldu . Daha iyisini yapabilirmiydi ? Tabii ki yapabilirdi . Ama işte Türkiye şartlarına alışması , oyuncuları tam olarak tanıyamaması bu konuda etkili oldu .

Artık bu kalan 8 haftada her şey bitti gözüyle bakmayalım . Bu gözler Karpaty Lyiv denen takıma son saniyede yediğimiz golle elendiğimizi , ligde 8. sırada bitirdiğimizi , ezeli rakibinden 6 yediğini , kendi sahanda Real Madride 6 yediğini gördü yeri geldi 14 sene şampiyon olamadı . Ama hala büyüklüğünden bir şey kaybetmedi . Her sene şampiyon olacağız diye bir şart yok . Futbolun zevki biraz da buradan çıkıyor . Seneye iyi kadrolarla 4. yıldızı alacağımıza inanıyorum .

Saçma sapan istatistiklerle kendinizi tatmin ediyorsunuz. 25 değil 34 hafta sonunda istatistik değer kazanır. Ki son haftalar fener maçı dışında kayıpsız geçildi. Yani takım vites yükseltmesini becerdi. Kutlamalar erken başlamasa belki o yenilgi de olmayacaktı. Geçen sene hiç değilse son dakikalarda kazanmak için umudumuz vardı maçlarda. Geçen seneden iyi filan değiliz

Arkadaşlar birazdan yazacağım istatistikler için İlkokul 3 seviyesinde matematik bilgisi yeterli.

Hadi çok sevdiğiniz, forumlarda tartışa tartışa bitiremediğiniz karşılaştırmadan birini yapayım ben.

Fatih Terim vs. Roberto Mancini

2012-2013 sezonu 25. hafta sonunda Galatasaray performansı:

Teknik direktör: Fatih Terim

13 galibiyet

8 beraberlik

4 mağlubiyet

Toplam puan: 47

atılan gol: 46

yenilen gol: 28

2013-2014 sezonu 25. hafta sonunda Galatasaray performansı:

teknik direktör: Roberto Mancini

13 galibiyet

10 beraberlik

2 mağlubiyet

toplam puan: 49

atılan gol: 47

yenilen gol: 21

Bir şeyi anlamanızın vakti geldi. Biz geçen seneyle aynıyız, hatta daha iyiyiz. Ligde kötü falan gitmiyoruz. Evet deplasmanımız kötü, evet takım şöyle böyle. En kötü halimizle, geçen sene iddia edilen "iyi" halimizden daha iyiyiz.

2. oluşumuza bakıp ( ki bugün itibariyle 3. oluyoruz) da Mancini'ye sövenler, idamını isteyenler, onu bunu suçlayanlar ya bunu okusun idrak etsin, ve ya matematik eğitimi için en yakın ilkokula temelden başlamak için başvursunlar.

Yazarken aklıma geldi, ilk 5 ma çFT vardı, onu da ayrıntılı yazalım. Hatta Tafarel'in başında olduğu Rize maçını da çıkartıp ona göre yapalım hesaplamaları.

ilk 5 maç (FT):

2 galibiyet

3 beraberlik

toplam puan: 9

atılan gol: 7

yenilen gol: 3

not: beşiktaş maçı hükmen 3-0 sayıldı.

Bunu nasıl kıyaslayabiliriz?

maç başı puan: 1,8

maç başı averaj: +0,8

______

Kalan 19 maç (Mancini)

11 galibiyet

6 beraberlik

2 mağlubiyet

toplam puan: 39 puan

atılan gol: 39

yenilen gol: 17

maç başı puan: 2,05

maç başı averaj: +1,16

______

Başka bir arzunuz?

Biz hani hep derdik ya Beşiktaş'ın en şampiyon olduğu sene, Galatasaray ve FB kötü olduğu için şampiyon olduk. Bu istatistiklere bakarak aynı şeyi geçen sene için söyleyebiliriz.

Bişey yazacaktım ama şu yazıyı görünce unuttum. Bazıları körlükte üstlerine yok. Karşımda olsan kalkar elini sıkardım yorum budur işte. Şunun üzerine daha gelip cakcak eden varsa niyeti farklıdır.

Son 3 senedir istikrarsız top oynamış, bize gelmeden önce 4-5 ay yan yatan bir sneijderi istemeyen hoca ve onun yerin başkasını düşünenide eleştirmek haksızlık olur.

Az para almıyor bu tür oyuncular sonucta.

Hangi dünyada istemediğin adamı transfer listene yazarsın ? Bunu iddia eden ben değilim direk hasan şaş tarafından söylenmiş söz

Son 3 senedir istikrarsız top oynamış, bize gelmeden önce 4-5 ay yan yatan bir sneijderi istemeyen hoca ve onun yerin başkasını düşünenide eleştirmek haksızlık olur.

Az para almıyor bu tür oyuncular sonucta.

Benim bu konuda anlamadığım bir şey var geçenlerde hasan şaş sneijder'in transfer listesinde olduğunu ama 4. sırada olduğunu söyledi ve bu transferi çok istemediklerini söyledi, sneijder'in tüm takım yapısını bozduğunu falan filan bir sürü şey anlattı yav arkadaş madem tüm takımın kimyasını bozacaktı, bilmem kaç aydır futbol oynamamıştı, aldığı ücret yüksektiyse neden adamı transfer listesine yazdınız ozaman.

Ben mesajı yazarken Tuna benzer mesaj atmış görmedim haliyle :D

Hangi dünyada istemediğin adamı transfer listene yazarsın ? Bunu iddia eden ben değilim direk hasan şaş tarafından söylenmiş söz

Istemedi demiyelim o zaman buna. Risk faktörü yüksek olan bir secenek diyelim hem fatih terim kakaya evet diego ve sneijdrte hayır dediğinide biliyoruz.

Sneijder yönetimden gelmişdir oda son seceneklerden birisi olarak listeye eklemişdir.

Benim bu konuda anlamadığım bir şey var geçenlerde hasan şaş sneijder'in transfer listesinde olduğunu ama 4. sırada olduğunu söyledi ve bu transferi çok istemediklerini söyledi, sneijder'in tüm takım yapısını bozduğunu falan filan bir sürü şey anlattı yav arkadaş madem tüm takımın kimyasını bozacaktı, bilmem kaç aydır futbol oynamamıştı, aldığı ücret yüksektiyse neden adamı transfer listesine yazdınız ozaman.

Ben mesajı yazarken Tuna benzer mesaj atmış görmedim haliyle :D

Ona yazdıåım cevabı o zamana sanada gecerli. Ha kimya bozmasını kimse ön göremez bir oyuncuda. Bu kimyayı bozan diğer isimlerde ola bilirdi listedeki.

Bu risk her lider olmasını beklediğin kaliteli oyuncuda doğa bilir ortaya. O konuda hasan şaş abartmasın

Ben sadece Sneijder ve Drogba transferleri ile ilgili yorum yaptım, o transferler için Allah razı olsun dedim hepsi bu. Sen kötü dedin demiyorum ama 2 hafta sonra görüşürüz gibisinden sözlerle cevap vermen beni şaşırttı açıkçası. Hayır yani bu transferleri bizzat Terim istemiş olsa ona da Allah razı olsun derdim, ama her lafa alınıp da neden sürekli Terim'i savunma durumuna geçildiğini çözemiyorum.

Bu açıdan dedim 2 hafta sonrasını yani o zaman teşekkür edecek misin tekrar diye ?

Mesele Sneijder'i getirmek ya da Drogba'yı getirmek değil ki :S

Önemli olan oynatmak ve oynatmakla kalmayıp verim almakta. Biz Ilic gördük sende gördün ya da Capone. Mesele isim değil kısacası. Bunun için teşekkür falan etmem kimseye. Giden yine Galatasaray'ın parası. O zaman Polat'a da minnettarız.

Üstte geçen sene ile kıyaslayanlar var.

Peki, o zamna Hagi'de süper hoca idi. Ya da Lucescu'dan daha iyi hocaydı Terim

Bu çok saçma bir kıyas. Geçen sene aynı haftaya bak "o daha iyi" de.

Terim'de Aysal'da umurumda değil açıkçası ikiside eşit derecede sorumlu mevcut durumdan.

Bu takım gecen sene sampıyon oldu mu aynı oyuncularla? Ruhu filan bilmem ancak takımda arkadaslıgın olmadıgına adım gıbı emınım. Futbolcular ayrıca oynadıkları taktıktende kesınlıkle hic memnun degiller.

Bu açıdan dedim 2 hafta sonrasını yani o zaman teşekkür edecek misin tekrar diye ?

Mesele Sneijder'i getirmek ya da Drogba'yı getirmek değil ki :S

Önemli olan oynatmak ve oynatmakla kalmayıp verim almakta. Biz Ilic gördük sende gördün ya da Capone. Mesele isim değil kısacası. Bunun için teşekkür falan etmem kimseye. Giden yine Galatasaray'ın parası. O zaman Polat'a da minnettarız.

Polat'ın getirdiği adamlar da bu takıma bir şeyler verseydi ona da minnettar olurduk.

Valla Drogba'nın geçen sene ki şampiyonlukta ki müthiş katkısı, sene başında ki Emirates ve Süper Kupa ile zaten verebileceğini verdi. Artı ikisinin katkılarıyla bu sene mucize şekilde CL grubundan çıktık. Bu adamlar zaten kendilerine ödenen parayı fazlasıyla çıkardılar. Sadece sportif olarak değil, 10 senedir dibe vurmuş marka değerine yaptıkları ciddi katkıları saymıyorum bile.

Evet Capone'u da gördük, İlic'i de gördük, Flerquin ve Perez'i de gördük, ben bu oyuncuları getirenler için de Allah razı olsun derim, hepsi güzel katkılar yaptılar. Ha bir şey vermeselerdi o zaman farklı konuşurduk ama benim ta devre arasında beri söylediğim bir şey var zaten; Drogba'ya sezon sonu teşekkür edilmelidir, tadında bırakılmalıdır. Ki hatta çoğu kişi söylemezken söyledim ben bunu.

Yani benim olayım bu. 2 hafta sonra 5 gol de atsa görüşüm değişmez. Allah razı olsun getirenlerden, çok da iyi katkılar verdiler bence. Sen katılmayabilirsin senin düşüncendir. Ha isterlerse sene sonunda da ayrılabilirler, hiçbir oyuncunun arkasından ağlamadım şu güne kadar.

Bu takım gecen sene sampıyon oldu mu aynı oyuncularla? Ruhu filan bilmem ancak takımda arkadaslıgın olmadıgına adım gıbı emınım. Futbolcular ayrıca oynadıkları taktıktende kesınlıkle hic memnun degiller.

Geçen sene ilk devre bittiğinde 33 puanımız vardı ve fener 6 puan gerimizdeydi, bu sezon yine 33 puanla bitirdik devreyi ama bu sefer fener 8 puan öndeydi. geçen senenin 26. haftası(yani bu hafta) puanımız 50 idi ve fener 4 puan gerimizdeydi bu sezon ise 49 puandayız ve fener 1 maç eksikle 8 puan önümüzde, aslında geçen seneyle tıpatıp aynı performans sadece 1 puan var arada tek fark bu sezon rakibin puan kaybetmemesi...

Polat'ın getirdiği adamlar da bu takıma bir şeyler verseydi ona da minnettar olurduk.

Valla Drogba'nın geçen sene ki şampiyonlukta ki müthiş katkısı, sene başında ki Emirates ve Süper Kupa ile zaten verebileceğini verdi. Artı ikisinin katkılarıyla bu sene mucize şekilde CL grubundan çıktık. Bu adamlar zaten kendilerine ödenen parayı fazlasıyla çıkardılar. Sadece sportif olarak değil, 10 senedir dibe vurmuş marka değerine yaptıkları ciddi katkıları saymıyorum bile.

Evet Capone'u da gördük, İlic'i de gördük, Flerquin ve Perez'i de gördük, ben bu oyuncuları getirenler için de Allah razı olsun derim, hepsi güzel katkılar yaptılar. Ha bir şey vermeselerdi o zaman farklı konuşurduk ama benim ta devre arasında beri söylediğim bir şey var zaten; Drogba'ya sezon sonu teşekkür edilmelidir, tadında bırakılmalıdır. Ki hatta çoğu kişi söylemezken söyledim ben bunu.

Yani benim olayım bu. 2 hafta sonra 5 gol de atsa görüşüm değişmez. Allah razı olsun getirenlerden, çok da iyi katkılar verdiler bence. Sen katılmayabilirsin senin düşüncendir. Ha isterlerse sene sonunda da ayrılabilirler, hiçbir oyuncunun arkasından ağlamadım şu güne kadar.

Ben ne olursa olsun F/P 'lerinin üstünde olduklarına katılmıyorum. Evet Drogba katkı verdi, Sneijder turu getirdi diyebiliriz. Nitekim o tura katkıyı Umut'da katkı verdi geçen sene de Burak. Böyle bakmamak lazım. Bu açıdan da başkana teşekkür etmem gereken bir durum yok. Ne zamna hocalarımızın istediği isimleri getirirler o zaman.

Geçen sene ilk devre bittiğinde 33 puanımız vardı ve fener 6 puan gerimizdeydi, bu sezon yine 33 puanla bitirdik devreyi ama bu sefer fener 8 puan öndeydi. geçen senenin 26. haftası(yani bu hafta) puanımız 50 idi ve fener 4 puan gerimizdeydi bu sezon ise 49 puandayız ve fener 1 maç eksikle 8 puan önümüzde, aslında geçen seneyle tıpatıp aynı performans sadece 1 puan var arada tek fark bu sezon rakibin puan kaybetmemesi...

Tapeleri önünüze koydum korkmayın titreyin.

Bu sekılde bır degerlendırme yanlıs. Her sezon kendı ıcınde degerlendırılır. Gecen sezon ortada bır rakıp yoktu lıgın basından ıtıbaren. Gecen sene takım her hafta hayatı derecede onemlı maca cıkmıyordu. O nedenle sıkmadan fazlaca puan kaybı yaparak 9 puan farkla sampıyon oldu. Gecen sene takım ıcerıde dısarıda kazanması gereken butun macları kazandı. Bu sene dısarıda bır tane adam gıbı galıbıyetımız olmazmıs gıbı bır de gıttık kendı evımızde lıg sonuncusuna yenıldık. Gecen sene farklı bır lıg oynanıyordu bu sene farklı bır lıg.

Bu sekılde bır degerlendırme yanlıs. Her sezon kendı ıcınde degerlendırılır. Gecen sezon ortada bır rakıp yoktu lıgın basından ıtıbaren. Gecen sene takım her hafta hayatı derecede onemlı maca cıkmıyordu. O nedenle sıkmadan fazlaca puan kaybı yaparak 9 puan farkla sampıyon oldu. Gecen sene takım ıcerıde dısarıda kazanması gereken butun macları kazandı. Bu sene dısarıda bır tane adam gıbı galıbıyetımız olmazmıs gıbı bır de gıttık kendı evımızde lıg sonuncusuna yenıldık. Gecen sene farklı bır lıg oynanıyordu bu sene farklı bır lıg.

Geçen sezon son 4-5 hafta kala fark açıldı ve rahatlama o zaman oldu geçen sene de bu sezon ki kayıpları yaptık, geçen sene yine deplasman kabusu yaşadık ama rakipler puan kaybına reaksiyon veremedi. Ama tabi ki bu haftadan sonra takım dağılmış gözüküyor geçen sezonun çok altında kalacağımız kesin bu haftadan itibaren.

Geçen sezon son 4-5 hafta kala fark açıldı ve rahatlama o zaman oldu geçen sene de bu sezon ki kayıpları yaptık, geçen sene yine deplasman kabusu yaşadık ama rakipler puan kaybına reaksiyon veremedi. Ama tabi ki bu haftadan sonra takım dağılmış gözüküyor geçen sezonun çok altında kalacağımız kesin bu haftadan itibaren.

Ben zaten hersey hocanın sucudur demıyorumç Ancak suan geldıgımız konumda lıgde 3. isek ve de lıg sonuncsuna cok onemlı bır macta yenılıyorısek hoca basarısızdır.

Geçen sene ve bu sene deplasman maçları arasında baya baya uçurum var. Üstüne geçen sene Drogba ilkyarı yoktu Sneijder'de. Ve Sneijder formsuz gelmişti. Baya bekledik.

Ben zaten hersey hocanın sucudur demıyorumç Ancak suan geldıgımız konumda lıgde 3. isek ve de lıg sonuncsuna cok onemlı bır macta yenılıyorısek hoca basarısızdır.

Ona lafım yok zaten bende mancini'nin gitmesini istiyorum eğer kalırsa zararın daha da büyüyeceğini düşünüyorum.

ruh muh hikaye, takım kötü oynadımı herkes ruha sarılıyor.

iyi takım var, kötü takım var

motive olmuş takım var, motive olmamış takım var.

Geri
Üst Alt