5 milyon € abidik gubidik adama verileceğine Van Nistelrooy'a verilir. Saçmalamayın. Van Nistelrooy kumar olmaz. Kalitesi bellidir. Altı üstü sakatlanmış. Yok sakat adam yok şu adam diye yaygara yapmayın. Sakatlığı sürüyorsa Galatasaray almayacak herhalde. Buradaki herkes akıllı da bizimkiler aptal mı yani? Ne kadar eleştirirsem eleştireyim en azından sakat adam almayacaklarını biliyorum.
Herşeyi geçtim Galatasaray zaten böyle isimleri almak, toplamak zorunda. Van Nistelrooy, Avrupa Kupalarında atılacak 5-6 gol demek, ligde atılacak 15-20 gol demek. Bunlar çok önemli rakamlar. Özellikle Avrupa'dan bahsediyorum. Türkiye'de ise Pierre van Hooijdonk etkisi yapacağı aşikar zaten. Gerek futbol zekası, gerekse ismiyle çok büyük katkısı olur.
Ayrıca Nistelrooy yılda 5 milyon € falan almaz. Burada futbolcuların vergisi çok daha hafif. Orada yarısına yakın bir para vergiye gidiyor. Bu yüzden oyuncuların alacağı ücret böyle gözüküyor. 3.5,4 milyon € arası bir paraya bu iş hallolur.
Dediğim gibi Galatasaray, oyuncu kadrosunun vizyonunu, kendine güvenini geliştirmek için doğru bir hamle yapar. İleri ikilisi Baros ve Nistelrooy olan bir takım Dünya'nın bir çok takımına karşı büyük tehlike teşkil eder. Çoğu maça da mental olarak 1-0 önde başlar zaten.
Bu yüzden böyle oyuncuların gelmesini çok daha geniş değerlendirmek zorundayız. Sadece kadroya katılan bir oyuncu olarak bakılmamalı. Diğer oyuncuların da motivasyonlarını üst seviyeye çekecektir. İleri ucunda Nistelrooy'un olduğunu bilen ortasaha daha özgüvenli oynar. Bu durum böyle.