Rüyam Nedeniyle Orucum Sakata Düşer mi?

Doruk Ata TANRIVERDİ

DoͣRͭuͣK
Tek Yumruk
Dün geceden beri beynimi kemiren bir durum var arkadaşlar.

Garip bir rüya gördüm, rüyamda bir meydandaydım. Millet toplanmış hararetle birşeyleri tartışıyordu, yanlarına istemeden gittim, daha doğrusu sanki kanatsız melek gibi süzüldüm.

topluluğun içine girince baya baya sokak röportajı eşliğinde mülteci meselesini tartışılıyorlardı. bende acayip doluyum bu konuya 10 yıldır neyi misafirliği hepsi tıpış tıpış ülkelerine geri dönecek dememle kısa boylu bir genç şak diye TC kimliğini yüzüme vurmaz mı. sanki 10 katlı bir evin tepesinden aşağı düşer gibi nefesim kesildi, ben nüfüs kağıdını ittiriyorum ama genç daha fazla bastorıyor. rüyamdan uyanmaya çalışıyorum uyanamıyorum, nufüs kağıdı sanki yüzümü boydan boya kaplamış gibi bir hadise ile başbaşa kaldım.

nefesim kesildiğim için can havliyle öyle bir tekme vurmuşum ki genci 2 metre ileri savurmuşum. sonra genç kalkıp yüzüme bakınca kanal 7 dizindeki yuzarsif olduğunu gördüm. ben onun kim olduğunu bilmeden tekmeledim ama sonuç olarak karın boşluğuna sağlam bir tekme yerleştirmiştim. Bu durum yani istemeden yusarsifi dövmüş olmam, orucumu sakata düşürür mü?

tipi tıpa tıp aynıydı: (Seyyed Hossein Jafari gerçek ismiymiş)

1650990955032.png

Son düzenleme:
Orucun bozulmaz. Insan rüyalarına kelepce vuramaz

Peygamber sunneti niyetine ogle arasi uykuya yatildiginda huri gormek , nihayetinde islak bir vaziyette tamam sekilde uyanmak , tabiri caizse kamyonu devirmek sonucunda orucun kazasi gerekir mi ?

Hmm ilginç

Orucun değil de başka bir yerlerin bozulmuş gibi geldi bana
renkdasimiz islami acidan gorus almak istemis bence gayriciddi bir durum yok bu hususta

ruyada dayak atmak bence bundan zevk alip almadigimiza gore orucu sakatlayabilir sonucta bir nefis imtihani

renkdasimiz islami acidan gorus almak istemis bence gayriciddi bir durum yok bu hususta

ruyada dayak atmak bence bundan zevk alip almadigimiza gore orucu sakatlayabilir sonucta bir nefis imtihani

Bir hocaya görünse sanki fena olmaz yine de

Aziz mübarek aydayız rabbim derdi olana şifa versin inşallah

Islak rüya görmediysen bişey olmaz.
ben de bu konuyu merak ediyorum.

yorgunluga bagli bu tarz ruyalar gorulebilir bu cok yaygindir simdi kayipsiz gelmissin son 3 gune hoop kamyonu devirdin oglen uykusunda oysa o niyetle uykuya dalmamistin.Burda niyet uzerinden hareket edilmesi gerekmez mi?

yorgunluga bagli bu tarz ruyalar gorulebilir bu cok yaygindir simdi kayipsiz gelmissin son 3 gune hoop kamyonu devirdin oglen uykusunda oysa o niyetle uykuya dalmamistin.Burda niyet uzerinden hareket edilmesi gerekmez mi?
Pek dindar birisi sayılmam reis, o yüzden bu konulardan pek anladığım sayılmaz. Ama ıslak rüya durumunda oruç bozulur diye biliyorum.

Ama mantıken bakınca senin dediğin de doğru aslında çünkü o niyetle uykuya dalınmıyor.

''Allah, ölenin ölüm zamanı gelince, ölmeyenin de uykusunda iken canlarını alır da ölümüne hükmettiği canı alır, ötekini muayyen bir vakte kadar bırakır. Şüphe yok ki, bunda iyi düşünecek bir kavim için ibretler vardır.''

Zümer Suresi, 42. ayet

Pek dindar birisi sayılmam reis, o yüzden bu konulardan pek anladığım sayılmaz. Ama ıslak rüya durumunda oruç bozulur diye biliyorum.

Ama mantıken bakınca senin dediğin de doğru aslında çünkü o niyetle uykuya dalınmıyor.
genckken bir keresinde goz yaslari icerisnde yataktan kalktigimi bilirim bu yuzden , ic camasirina bakip utanc incerisinde banyonun yolunu tutmak..

Yok kardeşim devam.İnsan etki edebildiği şeylerden mesul ve sorumludur.Rüya hâli de uyku hâli gibidir der Kur'an.Dolayisiyla bilinç dışı bir vücut reaksiyonu olarak oruç bozulmaz.Doruk kardeşimizin de sorusunu bu minval de cevaplamış olduk.Konu üzere ben de şimdi uyandım @Doruk Ata TANRIVERDİ ve neden böyle bir saçma soruyu sordun anlayamadım ama (gülümseyerek anımsadım seni) rüyamda orucumu bozmuştum ve yine rüyamda ben orucum dedim kendi kendime, aniden uyandım!İftar vaktiymiş.Hep kötü düşünmemek lazım belki iyi bir şeydir sana görünen.

Geri
Üst Alt