# Ryan Babel

Cevap: # Ryan Babel

Santrhalf (MC) ve santrafor (ST) arasındaki fark AMC'dir. Forvet (FW) demek yarısahadan ötesi demektir, heryerde oynayabilen adamdır. Kanat forvet diye bir terim ilk defa bu forumda duydum, futbol literatüründe bir ilk olsa gerek (Wing Forward falan oluyor galiba).

Gayin-sin.net te bir yorum okudum.Gs tv de dipnot programına eski futbolculardan Öner Kılıç katılmış.Aniden konu Babel'e gelmiş.Gelirse çok iyi olur falan demiş.Hadi hayırlısı!

Santrhalf (MC) ve santrafor (ST) arasındaki fark AMC'dir. Forvet (FW) demek yarısahadan ötesi demektir, heryerde oynayabilen adamdır. Kanat forvet diye bir terim ilk defa bu forumda duydum, futbol literatüründe bir ilk olsa gerek (Wing Forward falan oluyor galiba).

Öyle bir terim var aslında :o

Mesela Robben, Quaresma, C. Ronaldo... Bunlar hep WF (wing forward) diye geçer. 4-4-2'de kanatlarda da oynayabilirler, 4-3-3'te kanat forvet olarak da...

google'da wing forward terimini bir aratın bakalım, neler çıkıyor :2aloh1:

File:4-3-3.gif

https://en.wikipedia.org/wiki/File:4-3-3.gif

Winger'ları görüyorsun değil mi? Kırmızı renkli (forvet) olanları. Onlar işte "winger forward". Adı önemli değil, işlevi önemli...

Tamam anladım o kadarını da, kanat forvet diye bir terim yok. Forvet kanatta da oynar ortasahanın önünde de oynar, ST olarak da oynar. Onu demeye çalışıyorum. Wing forward diye bir terim yok.

Bu konuda anlaşamayacağız herhalde :o

Resmi kayıtlarda olmayabilir, ama halk dilinde, konuşmalarda hep kullanılır. Ben Plymouth Argyle'ın genç takımında oynarken 4-3-3 oynardık, hocamız "winger forwards must contribute to defence" derdi hep...

Şöyle düzeltiyim, Forvet derseniz, Arda'da bir Forvet oyuncusudur, Lincoln de.. Forvet dediğiniz şey, santrafor değildir. Her santrfor forvettir ama, her forvet santrafor değildir. wing dediğiniz şey, kanat adamlarıdır. yani ortasaha diye geçer. Bu kanat adamlarını biraz daha ileride oynatırsanız, wing forvet yani, Attacking midfielderright/left 'tir.

Kısacası, wing forvet= Attacking midfielderright/left

Anlıyorum. Ama futbol literatüründe öyle bir terim yok malesef. :rolleyes:

Winger var Forward var ama winger forward yok. Ha, kolaylık olsun diye öyle kullanılmış olabilir, ona birşey demiyorum, ama forvet forvettir, winger da bir forvettir, daha specific bir tanımlamadır, ancak forvet heryerde oynar sağ-orta-sol, wingerlar sadece sağ-sol oynarlar.

Gittikçe daha da karışıyor sanki :D:D:D

Ben futbol literatüründen çok hocamın bana dediği lafa bakarım, bence var winger forward. Ha aynı şeyden bahsediyoruz, orası başka :o

Bu kadar tartışmaya gerek yok arkadaşlar forvet=forward yani önde oynayan hucumcu adam,kanatlardakilerede winger diyorlar kanat hucumcusu.

Bide pes oynayanlar bilir zaten forvette ayrı sekme vardır WF diye kanat forveti

Babel gelsin 80 numarayı giysin forma satışları patlasın =)

Gelmesinin çok zor hatta imkansız olduğunu bilmeme rağmen içimde bi kıpırtı hayırlısı olsun

olmaz olmaz bir transfer değil. 007 haldun biraz uğraşsa bu işi bitirir, :077:

kewell , baros ... bu adamları o kadar ucuza aldık ki ligimizdeki diğer takımlar bize imrenerek baktı. ben artık hiç bir şeye olmaz olmaz demiyorum. işin içinde haldun varsa babelde gelir valdes de.:ka21:

Kewell bedava geldi, Baros ise çöküşlerde olduğundan 3e 5e verdiler. Tabi ki meziyettir bunları ikna etmek, ama iş paraya gelince herkesin bir sınırı vardır. Oradan öteye geçemezsin.

Geri
Üst Alt