Saç Yoksa Günah da Yok!

maalesef ki günümüz Müslümanlarının %90'ı bu anlayışta olduğu için kimseye anlatamıyoruz İslam'ın gerçek yüzünü.

sayin hakan yazici

islamin "yuzu", -e goredir, yani "gercek yuzu" ozneldir, ornegin, ayni ayeti, iki farkli ozne, kavramsal olarak iki farkli sekilde algilar, iki farkli sekilde de uygular. bu sebeple ornegin islam teolojisinde bir "akaid" olusturulmustur, fakat bu yapi yine "birilerinin" ideolojileri temelindedir, ve kurumsaldir. siyasal tabanda ise, islamin orijinleri, tarihin arastirma konusudur, yani acilimlar, "yorumlar" degil, "olgular" uzerinden gider/gitmelidir, zira gercegi verecek olan budur, oznel fikirler degil. dolayisiyla, ornegin kuran, kronolojik tabanda irdelenir, ki metinlerin icerigi, gerek etimolojik, gerek siyasal tabanda, dogru anlasilabilsin..

dolayisiyla, sizin "islamin gercek yuzu" dediginiz, kendi oznel dunyanizin bir yansimasidir, fakat bu yansima, islama dair tarihsel bir cikarim degildir, haliyle olgu dunyasina bagintisiz bir dus-uncedir.

Son düzenleme:
Bir Müslüman olarak insanların İslam'a antipati duymasını o kadar normal karşılıyorum ki. Ama bu İslam'ın değil Müslümanlar olarak bizim ayıbımız. Kuran'da yazanları en uç noktadan algılayıp bir de bunun için insanlara baskı yapanların ayıbı. Ve maalesef ki günümüz Müslümanlarının %90'ı bu anlayışta olduğu için kimseye anlatamıyoruz İslam'ın gerçek yüzünü.

Edit: İranlı kadınların protestosunu da sonuna kadar destekliyorum bu arada..
Zaten Yusuf islam demiş ya iyiki müslümanları tanimadan müslüman olmuşum diye.

evet kardeşim bir tek sen biliyorsun. haram olunca yasak günah olunca herhangi bir sakıncası olmadan uygulanabilir oluyor senin için herhalde. hayatında başarılar diliyorum
Arkadasim kuran haram ve gunahi ayirmis ben degil ulan adam inandigi dinin kitabina inanmiyor nasil bir kafa bu

helal leo renkdaş bunlar empati beklerler kendilerine gelince ama alevileri yakmaktan başlarını kesmekten geri kalmazlar umarım önümzdeki bir kaç yüzyıl sonra şu arabın dininden kökten kurtuluruz türkler olarak.. karını dövebilirsin 4 karı helaldır diyen bir din mi olur lan???
Müslüman ismiyle müslümanların peygamberine hakaret etmiş adam....Dini de peygamberin sanıyor. Din Allah'ındır.

HUAWEI Y541-U02 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayatim boyunca Iranli insanlari, cahil & bagnaz & agir dinci & asla bir araya gelinmemesi gereken insanlar olarak gormustum. Bu da benim cahilligimmis iste, ne kadar da kör gozlerle,arastirmadan, kendi kendime bir onyargi koymusum, sagda solda cikan haberlere bakaraktan. Son bir sene de o kadar fazla Iranli ile tanistim ki,onlar hakkinda o kadar yanildigimi gordum ki,bunu size anlatamam. Gercekten ne kadar kulturlu, ozunde ne kadar da modern, 10 numara bir tabana sahiplermis. Yasananlar o ulkeyi ne hale getirmis ve neyseki o zamanlarda kacmayi basaran bir kisim insanlari olmus ki, bana tarihlerinin gercek yuzunu izletebildiler. Sonuc olarak kimse kalkip burda olayin icine cat diye dini katip, bu konu hakkinda bir sonuc cikarmaya calismasin. Iranda su anki yasamindan mutlu olan da cok fazla kadin olduguna inanmiyorum,o ulke sinirlari icerisinde, umarim bir gun ustletindeki bu ozgurluklerini kisitlayan yukten de kurtulurlar. Bunu yapan kadinlara da helal olsun.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

Her milletin iyisi de var kötüsü de var sosyal açıdan bakarsak.Siyasal zemin farklı sosyal zemin farklı.Siyasal zeminde belki yorumlar değişebilir de,sosyal açıdan genelleme yapamayız diye düşünüyorum.

Müslüman ismiyle müslümanların peygamberine hakaret etmiş adam....Dini de peygamberin sanıyor. Din Allah'ındır.

abdulcelil, musluman degil, arap ismidir. abdullah gibi, o da musluman ismi degildir aslen, ornegin islamin kurucusu muhammed'in babasinin adi da abdullahtir; abd-al-lah; turkcesi "lah'in kulu"dur, ve islamin ortaya cikisindan cok daha once, caglar oncesinden beri var olan bir isimdir bu.

celil ise ululuk demek; "abd-al-celil"; 'ululugun/buyuk olanin kulu' demektir. ululuk sifatini "allah"a veren ise, "allah ismi" gibi, sonraki donemlerde turemis islam teolojisidir. oysa islamin orijinal halinde "allah" diye bir tanrisi yoktur; islam tanrisinin adi "lah"tir, ve bu tanri da tabi ki, islam oncesidir.

abdulcelil, musluman degil, arap ismidir. abdullah gibi, o da musluman ismi degildir aslen, ornegin islamin kurucusu muhammed'in babasinin adi da abdullahtir; abd-al-lah; turkcesi "lah'in kulu"dur, ve islamin ortaya cikisindan cok daha once, caglar oncesinden beri var olan bir isimdir bu.

celil ise ululuk demek; "abd-al-celil"; 'ululugun/buyuk olanin kulu' demektir. ululuk sifatini "allah"a veren ise, "allah ismi" gibi, sonraki donemlerde turemis islam teolojisidir. oysa islamin orijinal halinde "allah" diye bir tanrisi yoktur; islam tanrisinin adi "lah"tir, ve bu tanri da tabi ki, islam oncesidir.

nirvanaya gotur beni buddha

Arkadasim kuran haram ve gunahi ayirmis ben degil ulan adam inandigi dinin kitabina inanmiyor nasil bir kafa bu
seninle daha fazla polemiğe giremicem. Çünkü sığ düşüncelisin. kelimeler üzerine takılıp eleştiri yaptığını sanıyorsun. haram ve günah farkını biliyorum. Her günahın haram olmadığını biliyorum. ama bu alkolün yasak olduğu gerçeğini değiştirmiyor. senin sığ düşüncen ile bakarsak zina ne oluyor. günah ya da yazmıyor. sevap mi oluyor. Her şey motomot yazacak diyr bir şey yok. biraz da okuyan düşünecek ve yorumlayacak

easy folks!

beer_PNG2346.png

go grab a damn beer, chillax

(BAKARA 219)
Sana şaraptan ve kumardan soruyorlar. De ki: “O ikisinde de hem büyük günah hem de insanlar için (bazı) faydalar vardır. (Fakat) onların günahları, faydalarından daha büyüktür.” Ve sana (Allah için) neyi infâk edeceklerini (vereceklerini) soruyorlar. De ki: “Afv ettiklerinizi (vazgeçtiklerinizi, ihtiyaç fazlasını) (infâk edin).” Allah, âyetleri size işte böyle açıklıyor. Umulur ki böylece siz tefekkür edersiniz (bunlardaki hikmetleri düşünürsünüz).

Evet alkol haramdır diye tek bir şey yok sadece günah olduğunu söylüyor kuranda haram ve günah çok net ayrılmıştır! kuranın haram demediği şeye neden haram diye insanlara anlatamaya çalışıyorsunuz?

Haram ile ilgili hüküm aşşağıdaki ayette gayet açıktır.

(Nahl 115)

Size sadece ölüyü, kanı, domuz etini ve Allah’tan başkası adına kurban edileni haram kıldı. Artık kim zarurette (yemek zorunda) kalırsa, haddi aşmadığı ve hakka tecavüz etmediği taktirde muhakkak ki Allah, Gafur’dur (mağfiret edendir, affedendir), Rahîm'dir (rahmet nuru gönderendir)

Bir sonraki ayette ise Allah kitabında tamda sizin gibi şu helal bu haramdır diyenlerin kurtuluşa eremeyeceğinden bahsediyor.Kafanıza göre o haram bu helal diye piyasaya çıkıp milletin aklını bulandırmayın.

(Nahl 116)

Allah’a yalanla iftira etmek için dillerinizin vasıflandırması ile “bu helâldir, bu haramdır” diye yalan söylemeyin. Muhakkak ki Allah’a yalanla iftira edenler, felâha (kurtuluşa) eremezler.

Celil Allah ın 99 isminden ve sıfatlarından biridir. Celil ve Allah kelimeleri kuran da defalarca geçer. Gerçi ne fark eder. Müslümanların peygamberine kimsenin hakaret etmeye hakkı yoktur. Kusura bakma.....

Son düzenleme:
seninle daha fazla polemiğe giremicem. Çünkü sığ düşüncelisin. kelimeler üzerine takılıp eleştiri yaptığını sanıyorsun. haram ve günah farkını biliyorum. Her günahın haram olmadığını biliyorum. ama bu alkolün yasak olduğu gerçeğini değiştirmiyor. senin sığ düşüncen ile bakarsak zina ne oluyor. günah ya da yazmıyor. sevap mi oluyor. Her şey motomot yazacak diyr bir şey yok. biraz da okuyan düşünecek ve yorumlayacak

Bak beyni küçük arkadaşım haram anlamı dinen yasak olan demektir.Yasak olan şey haramdır anladın mı günah olan şey haram değildir yani yasak değildir.Alkol haram olmadığı için yasak değildir anladınmı kafan bastımı?

Kuran iyiyi ve kötüyü ayırmıştır içinde güzellik bulabileceğin hiçbir şey haram değildir.Bu kadar net haramla ilgili ayeti yukarıdaki postumda yazdım oku bilgilen biraz cahil.

(BAKARA 219)
Sana şaraptan ve kumardan soruyorlar. De ki: “O ikisinde de hem büyük günah hem de insanlar için (bazı) faydalar vardır. (Fakat) onların günahları, faydalarından daha büyüktür.” Ve sana (Allah için) neyi infâk edeceklerini (vereceklerini) soruyorlar. De ki: “Afv ettiklerinizi (vazgeçtiklerinizi, ihtiyaç fazlasını) (infâk edin).” Allah, âyetleri size işte böyle açıklıyor. Umulur ki böylece siz tefekkür edersiniz (bunlardaki hikmetleri düşünürsünüz).

Evet alkol haramdır diye tek bir şey yok sadece günah olduğunu söylüyor kuranda haram ve günah çok net ayrılmıştır! kuranın haram demediği şeye neden haram diye insanlara anlatamaya çalışıyorsunuz?

Haram ile ilgili hüküm aşşağıdaki ayette gayet açıktır.

(Nahl 115)

Size sadece ölüyü, kanı, domuz etini ve Allah’tan başkası adına kurban edileni haram kıldı. Artık kim zarurette (yemek zorunda) kalırsa, haddi aşmadığı ve hakka tecavüz etmediği taktirde muhakkak ki Allah, Gafur’dur (mağfiret edendir, affedendir), Rahîm'dir (rahmet nuru gönderendir)

Bir sonraki ayette ise Allah kitabında tamda sizin gibi şu helal bu haramdır diyenlerin kurtuluşa eremeyeceğinden bahsediyor.Kafanıza göre o haram bu helal diye piyasaya çıkıp milletin aklını bulandırmayın.

(Nahl 116)

Allah’a yalanla iftira etmek için dillerinizin vasıflandırması ile “bu helâldir, bu haramdır” diye yalan söylemeyin. Muhakkak ki Allah’a yalanla iftira edenler, felâha (kurtuluşa) eremezler.
Yazdığın ayetten sonra inen maide 90-91ayetleri oku bence.... Çünkü bu yazdıkların içkiliyken namaza yaklaşmayın hikayesine benziyor

Yazdığın ayetten sonra inen maide 90-91ayetleri oku bence.... Çünkü bu yazdıkların içkiliyken namaza yaklaşmayın hikayesine benziyor

eeee tmm haram nerede yazıyor arkdaş ben okudum biliyorum alkol haramdır diye nerede yazıyor?

Geri
Üst Alt